biszkopt kawowy - 904 przepisów (strona:46/61)

Tort orzechowy z kawą i whisky 450

ochoty na taką dekorację to oczywiście tort możemy posmarować kawową śmietanką bez barwinków. Uważam, że tort jest prosty w przygotowaniu i w miarę szybki, nie używałam żelatyny. Bardzo polecam… Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Tort orzechowy z kawą i whisky Składniki: Biszkopty: 5 jajek – osobno żółtka i białka 180g cukru 160g

Mała Cukierenka
Buche de Noel - rolada bożonarodzeniowa 113

Buche de Noel - rolada bożonarodzeniowa - francuski deser w kształcie pnia drzewa Buche de Noel - rolada bożonarodzeniowa wygląda jak prawdziwa kłoda drewna. Chociaż wydaje się pracochłonna, to

Cztery Fajery
JOGURTOWIEC „Tiramisu” (bez cukru i glutenu) 51

świetny, lekki sernik bez sera z kawową nutą, który zasmakuje nawet antyfanom tego popularnego włoskiego deseru 😉   Tutaj obejrzysz filmik z przygotowania 💛       Składniki (śr: 20cm): -400g jogurtu greckiego -30g budyniu waniliowego -3 jajka -100g ksylitolu -100g pasty orzechowej z kawą (u nas Nutura ) -bezglutenowe biszkopty -2-3 łyżki kawy rozpuszczalnej -szczypta soli Dodatkowo

Candy Pandas
Cytrynowo- malinowe z prażonym kokosem 68

cześć! Ostatnio było dużo kawowego pobudzenia, więc dziś coś w przeciwnym kierunku: cytrynka- czyli owocowe orzeźwienie :) Ten przekładaniec w formie tortu jest bardzo delikatny- będzie smakował nawet dzieciom. Ma w sobie coś z ciasta Venus, ale jest zdecydowanie bardziej kremowy, wilgotny i subtelnie owocowy. Cytrynowy biszkopt nasączony ponczem herbacianym earl grey, przełożony prostym malinowym kremem i posypany prażonym kokosem będzie

Domowe ciasta
Tort czekoladowo-makowy z wiśniami 213

który różni się znacznie od pozostałych tortów na moim blogu :). Jest to bowiem tort składający się nie tradycyjnie z jednego biszkoptu przekrojonego na 3 części, ale aż z trzech różnych blatów - mamy tu kruche ciasto, biszkopt kakaowy oraz biszkopt makowy, natomiast pomiędzy nimi konfiturę wiśniową i krem budyniowo-maślany. Wierzch tortu wieńczą wiśnie zatopione w galaretce...ale to akurat(...)kruche: 120 g mąki pszennej tortowej 60 g masła, zimnego 2 żółtka 2 łyżki cukru pudru ćwierć łyżeczki proszku do pieczenia Biszkopt kakaowy: 40 g mąki pszennej tortowej 1 czubata łyżka kakao 2 jajka 60 g cukru Biszkopt makowy: 40 g mąki pszennej tortowej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 30 g suchego maku 2 jajka 60 g cukru 3/4 łyżeczki proszku

Opowieści z piekarnika
Tiramisu kokosowe w szklankach 91

Tiramisu kokosowe idealne dla fanów kokosa i tego kawowego deseru z mascarpone! Jedna z moich ulubionych wersji tego deseru bez pieczenia. Kokos jest bardzo intensywny dzięki podprażeniu i nie potrzeba go dodawać bardzo dużo. Jak zrobić tiramisu? Przepis znajdziesz w tym wpisie! :) Co to jest Tiramisu? To deser z mascarpone, biszkoptów oraz kawy. Może być podawany w formie ciasta

Czarnawisienka
Pomarańczowe tiramisu 69

temat klasycznego tiramisu. Jeśli nie przepadacie za kawowymi ciastami, koniecznie spróbujcie pomarańczowej wersji znanego deseru. Zaskoczy Was lekkością i orzeźwiającym smakiem. Świetnie sprawdzi się jako alternatywa dla dzieci. Zapewniam, że owocowa wersja jest idealna! Lista zakupów (na 5-6 porcji) 300 g mascarpone 4 łyżki cukru 4 żółtka 200 g biszkoptów lady fingers 100 ml soku pomarańczoweg Krok pierwszy

Proste-przepisy.pl
Ciasto tiramisu – kwintesencja kawowych smaków 124

Ciasto tiramisu – kwintesencja kawowych smaków Kto kocha kawę? A słodkości? Jak dla mnie od zawsze jest, to duet idealny. Dlatego, gdy pierwszy raz spróbowałam u znajomej ciasta tiramisu , po prostu się w nim zakochałam. Pyszne, delikatne ciasto bez pieczenia z jajeczno-serowym kremem przełożonym nasączonymi biszkoptami. Przygotowując ten deser powinniście mieć pod ręką likier Amarretto i… pyszną, aromatyczną

Słodkie okruszki
Tort kawowo-bananowy 233

Wszystkich Smakoszy Kawy :) Składniki:Biszkopt:- 40 g drobno posiekanych migdałów- 100 g mąki- 5 jaj- 80 g cukru- 20 g margarynyMasa:-500 ml mleka- 70 g cukru- 2 łyżki kawy rozpuszczalnej- 20 g mąki kukurydzianej- 2 żółtka- 250 g masła- 50 g cukru pudru- 1/2 kieliszka likieru kawowego- 3 bananyPrzygotowanie:Mąkę mieszamy z migdałami. Białka ubijamy na sztywną pianę

Zainspirowana w kuchni
Ciasto orzechowe 138

moment lekko zszargały mi nerwy;) Tak naprawdę ciasto to miało wyglądać zupełnie inaczej, ale użyłam mniejszej blaszki i wyrosło jak oszalałe. Postanowiłam więc przekroić ciasto orzechowe na pół, a biszkopt zamiast na górę, umieścić w środku. Wszystko wyszło cacy, ale przy przenoszeniu wierzchnia część ciasta orzechowego zaczęła mi się kruszyć w dłoniach. Zdarza się. Ale ile mnie to nerwów kosztowało(...)kawową galaretką Ciasto orzechowo-miodowe siostry Anastazji Tort orzechowo-migdałowo-czekoladowy Ciasto kruche : 370 g mąki pszennej 350 g masła 3 żółtka 3 łyżki zimnej wody 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Ciasto orzechowe : 6 jajek 3 białka 270 g cukru pudru 200 g mielonych orzechów 100 g orzechów włoskich siekanych 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia 5 łyżek mąki pszennej Biszkopt

Smaki Na Talerzu
Keto ciasto kawowe z białą czekoladą (Paleo, LowCarb, bezmleczne) 88

Pyszne i aromatyczne, a w dodatku szybkie ciasto na niedzielę. Taka jest właśnie dzisiejsza propozycja, czyli keto ciasto kawowe z białą czekoladą. Czysta przyjemność bez wyrzutów

Modern Cave Girl
Tort Delicja czekoladowa z galaretką 73

spód ma być tak mało miękki ?" Tak - ma być, by każdy kęs przypominał tradycyjną okrągłą delicję. Wypieczony biszkopt, czekolada rozpływajaca się w ustach, i wyrazista galaretka.  A forma - eleganckiego, klasycznego torcika.  Składniki: proporcje na tortownicę o średnicy 21 cm: Na biszkopt: 4 jajka rozmiar L 10 dag cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 1 1/4 szklanki mąki pszennej(...)przelewamy na gęste sitko i przecieramy łyżką. Do powstałego musu dodajemy galaretkę,  podgrzewamy i mieszamy, by się rozpuściła ( nie zagotowywać).  Wkładamy mus do lodówki, by zaczął tężeć. Biszkopt: Jaja ubijamy z cukrem na wysokich obrotach miksera, przynajmniej pięć minut - na puszystą pianę.  Nie przerywając miksowania wlewamy powoli olej. Gdy masa stanie się jednolita  przesiewamy mąkę połączoną

Kronika Piekarnika