biszkopt idealny - 2241 przepisów (strona:36/150)

Pieczona lodowa Arktyka 121

końcu natrafiłam na kilka fajnych przepisów i tak wyszła moja Arktyka. Niektórzy kupują gotowy biszkopt a ja jestem zwolennikiem własnego pieczenia. Przepis na biszkopt podawałam już przy tarcie biszkoptowej. Pasuje on tu idealnie. Składniki na ciasto biszkoptowe: - 3 jajka - 1/2 szklanki cukru - 1/2 szklanki mąki pszennej - 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia Reszta składników: - 1/2 szklanki cukru

Kuchenne Wariacje
BISZKOPT GENUEŃSKI – z masłem 377

innych biszkoptach i ciastach. Biszkopt genueński dzięki maśle zachowuje dłużej świeżość i ma przepyszny, maślany smak. Wg mnie jest bardziej zwarty, dzięki czemu idealne sprawdzi się przy cięższych kremach. Skorzystaj z przelicznika foremek. Składniki na biszkopt genueński (forma śr 18 cm): 4 jajka (ok 230 g, bez skorupki) 95 g drobnego cukru 1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego 25 g masła, roztopionego

Słodki Pomysł
Biszkoptowe z kremem i ryżem preparowanym 378

Pyszne ciasto z biszkoptem przypominającym murzynka, delikatnym kremem budyniowym i chrupiącym ryżem preparowanym oblanym przesłodkim kajmakiem. Całą słodycz łamię malinowa konfitura. Ciasto idealne do kawy! Ciasto podałam na zestawie  New Hollis Gold PORCELANA BOGUCICE Biszkopt: 3 jajka Szczypta soli 3/4 szklanki cukru 6 łyżek oleju 5 łyżek wody 3/4 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 czubate

VioletoweKucharzenie
Tort migdałowy z owocami 98

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni i wkładamy obie foremki naraz. Pieczemy około 20-30 min. Następnie pozostawiamy do ostygnięcia i nożem delikatnie odcinamy brzegi biszkoptu. Biszkopty wykładamy na lnianą ściereczkę. Spód powinien odchodzić idealnie, dzięki temu, że na dnie foremki znajdował się papier. Składniki na masę 330 ml śmietany 30% 1/2 kg serka homogonizowanego 1 galaretka truskawkowa 400 gr mrożonych(...)dodajemy ser. 2 Galaretkę rozpuszczamy w niepełnych dwóch szklankach wrzatku i mieszamy do czasu aż sie rozpuści. Do galaretki wrzucamy zamrożone truskawki. Składanie tortu – Krok po Kroku 1 Biszkopty przecinamy w pół. Na spód pierwszego wykładamy część galaretki z truskawkami a pomiędzy układamy plasterki banana tak, aby zostały pokryte galaretką (jeśli pozostaną odkryte zrobią się czarne). Następnie wykładamy część

uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisy
Sernik a’la Tiramisu – bez pieczenia 352

niech zostanie w tej wersji;) Masa serowa tak na prawdę to bita śmietana z serkiem mascarpone usztywniona żelatyną i przełożona nasączonymi w kawie i amaretto biszkoptami. Moim zdaniem może więc być to deser idealny dla początkujących cukierników (jedyna trudność to odpowiednie postępowanie z żelatyną). Jednak przede wszystkim jest to deser odpowiedni dla tych, którzy lubią śmietanowe smaki i w krótkim(...)herbatników 1 łyżka cukru pudru 70 g stopionego masła Masa: 500 g serka mascarpone 500 ml śmietanki 36% 1/2 szkl. cukru pudru 4 łyżeczki żelatyny Dodatkowo: 1/2 opakowania biszkoptów Lady Fingers 3/4 szkl. mocnej, osłodzonej kawy 1/3 szkl. amaretto gorzkie kakao Herbatniki mielimy na piasek. Łączymy z cukrem pudrem oraz roztopionym, przestudzonym masłem. Masą ciasteczkową wylepiamy dno tortownicy (24cm) wyłożonej

Smaki Na Talerzu
Marysieńka - Czekoladowe Ciasto z Warstwą Orzechową i Aksamitną Masą Budyniową 1691

Marysieńka" to popularne i wyjątkowe ciasto o kakaowym biszkopcie, warstwie z orzechów włoskich i nieziemskiej budyniowej masie. Całość idealnie się ze sobą komponuje tworząc niezwykły wypiek, którym nie powstydzi się żadna Pani (ani Pan) domu. Polecam. Marysieńka - Czekoladowe Ciasto z Warstwą Orzechową i Aksamitną Masą Budyniową - Składniki: Biszkopt:: 3 duże jajka (lub 4 średnie) 1/2 szklanki cukru cukier waniliowy

Słodka Strona
Babeczki Czarny Las 264

Babeczki Czarny Las zrobiłam dla przyjaciółki z okazji jej urodzin, jako słodki dodatek do prezentu. Długo szukałam idealnego przepisu, który zasługiwałby na taką solenizantkę ;). Wszystkie babeczki, które znalazłam były zwykłym czekoladowym biszkoptem lub ciastem, a Ja chciałam czegoś więcej! W końcu, na kilka dni przed imprezą znalazłam idealną recepturę u Doroty

Słodki Pomysł
Czeko - ciacho 136

Czeko - ciacho to nic innego jak czekoladowy biszkopt z kremem kakaowym i polewą z ... czekolady! Ciasto pieczone w keksówce - idealna porcja na spotkanie w gronie najbliższych. Polecam dla miłośników czekolady a dzisiaj upieczone z okazji Walentynek 💕 Składniki (forma 11x30): - biszkopt: 4 jajka 3/4 szkl. mąki pszennej 1 szkl. cukru trzcinowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 5 łyżek kakao

Alutka-Gotuje
Bawole oczy z czereśniami 168

oczywiście ciasta z czereśniami. To musicie koniecznie wypróbować, delikatnie kruche ciasto, dżem, kuleczki z czereśniami budyniowa niezbyt słodka masa, a całość wieńczy puszysty biszkopt oblany czekoladą. Wygląda bardzo efektownie, dlatego będzie idealne na wyjątkowe okazje, np. letnie przyjęcie, ale z popołudniową kawą także będzie smakować wybornie. Moi bliscy orzekli, że jest absolutnie pyszne i muszę je robić częściej.  Zapraszam(...)równe części (ok 40) i w każdą zawinęłam czereśnie, uformowałam kule, a następnie poukładałam je na powidłach. Całość piekłam przez ok 45 minut w 170 st. C.  Biszkopt: 4 jajka 4 łyżki cukru 4 łyżki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Białka ubijamy z solą na sztywną pianę, a następnie dosypujemy do nich po łyżce cukier

Cynamonowe szczęście
Tort Czarno-Biała Dama 156

porzeczkową wódką i przełożony wiśniowym dżemem. Do tego delikatny jak pianka krem waniliowy. Całość wykończona białą czekoladą i rodzynkami hetmańskimi.   Mokry od nasączenia- idealny do krojenia 😊 No i jest słodko. I zdrowiej. Składniki na biszkopt: 8 jaj 28 dag cukru 16 dag mąki pszennej 4 dag kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Białka oddzielamy od żółtek i miksujemy

Domowe ciasta
Ciasto orzechowe z bananami i bitą śmietaną + film 333

Biszkopt orzechowy, bita śmietana, czekolada i banany to idealne połączenie smaków, w konsekwencji czego powstało pyszne ciasto. Jest to znakomita propozycja na każdą okazję, deser lub podwieczorek, smakuje obłędnie i błyskawicznie znika z talerzy. składniki na tortownicę 23 cm  6 jajek  3/4 szklanki cukru kryształu  150 g orzechów włoskich  2 łyżki mąki pszennej  1 łyżeczka(...)rozgrzanym do temp.180 st.C po czym wyjmujemy i studzimy. W kąpieli wodnej z mlekiem rozpuszczamy 1,5 tabliczki czekolady. Obrane banany kroimy w plastry a następnie układamy na wystudzonym biszkopcie i obficie skrapiamy sokiem z cytryny. wystudzoną czekoladę dość obficie polewamy banany. W wysokim naczyniu ubijamy schłodzoną śmietanę kremówkę a pod koniec ubijania wsypujemy cukier puder oraz śmietan- fixy. Ubitą

Smakowite Dania
Ciasto Ambasador Siostry Anastazji 1241

dużą ilością bakali i całymi kawałkami czekolady - druga ananasowa. To niezwykłe połączenie czekolady, bakalii oraz ananasa tworzy niesamowity smak - niezwykłe i wyjątkowo smaczne ciasto idealne na niema l każdą okazję . Ambasador Siostry Anastazji - Składniki: Biszkopt: 3 jajka 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia cukier waniliowy (opcjonalnie) Krem: 500 ml mleka budyń śmietankowy łyżka mąki

Słodka Strona
Kolorowe ciasto galaretkowe 156

Idealne do rozpogodzenia jesiennej, deszczowej aury, ale świetnie sprawdzi się również i w lecie, współgrając z jego ciepłym, słonecznym nastrojem :-)   SKŁADNIKI: - 2 galaretki truskawkowe + 500 ml wody - 2 galaretki brzoskwiniowe + 500 ml wody - 2 galaretki z czarnej porzeczki + 500 ml wody - 1 galaretka gruszkowa + 500 ml wody - 1 litr śmietanki 30 lub 36% - biszkopt (link

Wielopokoleniowo
Tort fistaszkowo-czekoladowy 134

konfiturę położyć grubą warstwę musu czekoladowego i wyrównać. Mus będzie bardzo rzadki, dlatego trzeba się z nim ostrożnie obchodzić. Po schłodzeniu w lodówce osiągnie idealną konsystencję lekkiej pianki. Na wierzch musu położyć ostatni biszkopt i nasączyć go. Następnie przystąpić do przykrycia boków tortu masą fistaszkową. Tak przykrywać, aby górna krawędź masy lekko wystawała ponad ciasto. Następnie na wierzch tortu wylać

Ze smakiem bez glutenu
Wuzetka 512

taką moją wuzetkę – czyli musi być prosto, smacznie i z ogólnodostępnych składników. Ciasto biszkoptowe zrobiłam na bazie przepisu na biszkopt czekoladowy , ale dodałam do niego rozpuszczone masło i to jest strzał w 10! Dzięki temu spody są idealnie wilgotne i sprężyste, nie zgniatają się pod ciężarem masy śmietanowej. Moja blaszka ma wymiary 35×24 cm, ciasto podzieliłam(...)łyżka masła + dżem do przełożenia, nalepiej dosyć kwaśny – idealnie czarna porzeczka lub śliwka (choć ja tym razem zaszalałam i zrobiłam z domowym jagodowym :), 150 ml kremówki na dekorację, wiśnie na dekorację, wiśniówka lub herbata owocowa (w wariancie dla dzieci) na poncz Wuzetka – jak to zrobić? Biszkopt można przygotować sobie dzień wcześniej, żeby miał dużo czasu na przestygnięcie. Jajka

Ciastkozercy