Pyszny i smaczny deser. Placek pełen słodkości. Idealny na niedzielne popołudnie z rodzinką. Robi się go szybko i wychodzi zawsze. Wypróbujcie. Biszkopt na słodko BISZKOPT 6 jaj 6 łyżek cukru 4 łyżki mąki zwykłej 2 łyżki mąki ziemniaczanej Łyżeczka proszku do pieczenia MASA 500 ml śmietany kremówki 1 Śnieżka 2 śmietanki fix 3 łyżki żelatyny 2 łyżki cukru pudru
Gotuję Testujębiszkopt, następnie powidła śliwkowe, potem ułożone pierniczki, masę, biszkopt nr 2 i masę. Całość posypujemy startą deserową czekoladą. Smaki ciasta komponują się idealnie, kwaskowość powideł świetnie współgra ze smakiem pierniczków i masy, a delikatny biszkopt świetnie scala całość. Ciasto wychodzi zawsze, bo jest niezwykle proste w przygotowaniu. Wygląda ślicznie, a smakuje...poezja :-) Polecam Wam wykonać samemu pierniczki, polecam przepis
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuRolada biszkoptowa, bardzo delikatna, puchata, z kremem o lekko pomarańczowym smaku, tak pyszna, że po prostu rozpływa się w ustach. Namiastka tortu - idealna na powitanie Nowego Roku. Świetna na wielkie i małe spotkania rodzinne. Biszkopt z dodatkiem kakao smakuje bardzo czekoladowo, a krem na bazie serka mascarpone aromatyzowany zredukowanym sokiem z pomarańczy i likierem Cointreau. Krem miały dodatkowo zdobić fileciki(...)SMACZNEGO ! uwagi: jeśli do biszkoptu zamiast cukru używasz ksylitolu najlepiej zamienić go w mączke cukrową. W tej postaci idealnie się ubija z jajkami na puszysty kogel-mogel
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!ciastka przypadły mi do gustu. Herbatniki szampanki Piast Biszkopty nie całkiem tradycyjne, bo oblewane czekoladą. Kruchy biszkoptowy herbatnik i mleczna czekolada - połączeni idealne. Ciastka dobre do chrupania. Świetnie sprawdzają się także do deserów. Ja biszkopty wykorzystałam przy dekoracji tortu - ułożyłam z nich serduszko, które później wypełniłam owocami. Oczywiście musiałam ciasteczka poprzycinać :) Zapraszam na fan page Piast - http://www.facebook.com/pages/S%C5%82odkie-Inspiracje/253574068078537?fref=ts
kolorowotorcikowoPyszne ciasto z dużą ilością kawowy :) Idealnie nadaje się do tortów z masą kawową, orzechową, kajmakową, czy do tortu tiramisu :D Składniki na biszkopt kawowy: 5 jajek 1/2 szklanki cukru 1 op. cukru wanilinowego 1 łyżka octu 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 1/4 szklanki mąki pszennej 2 łyżki kawy inki/rozpuszczalnej/mielonej 1 kopiasta łyżka kakao
Kulinarna (nie)codziennośćBiszkopty nie skłamię jak powiem, że wręcz idealne! Nadają się do wszystkiego. U mnie znikają prosto z blachy. Kolejny Idealny przepis Dorotki z MW . Tylko z mniejszą ilością cukru. Składniki na 2 piekarnikowe blachy: 3 jajka 70 g cukru 75 g mąki pszennej, przesianej odrobina zapachu waniliowego cukier puder Białka ubijamy na sztywną pianę. Powoli(...)pieczenia. Ciasto delikatnie nakładamy do rękawa cukierniczego. Powinno to się robić grubą okrągłą nasadką, ale ja odcięłam tylko róg bo takiej jeszcze nie posiadam i wyciskamy na blachę biszkopty, długości około 10 cm pozostawiając odstępy między nimi. Teraz musimy je oprószyć dość solidnie cukrem pudrem i zostawić na ok5 minut, aby przeschły. Przed włożeniem blach do piekarnika ponownie
Malinowe Pocałunkimasy na ptasie mleczko i nie wypełniłam nią biszkoptu. Zrobiłam masę na bazie kremówki i serka mascarpone i w tę masę wrzuciłam kawałki ptasiego mleczka. Biszkopt wyszedł mi bardzo puszysty i lekki i idealnie łączył się z kremową masą. Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam Was do dzielenia się zdjęciami w zakładce Komentarz. Zapraszam do śledzenia mojego Instagrama
mecooksrazem tort z okazji obrony pracy magisterskiej. Kakaowe biszkopty przełożone pysznym kremem truskawkowym. Całość komponuje się idealnie. Tort nie jest ani za słodki ani kwaskowy. Zdecydowanie przypadnie do gustu zarówno dzieciom jak i dorosłym. Jakość zdjęcia kiepska- bo robione telefonem, no ale innego nie mam. Zdjęcie dzięki uprzejmości obdarowanej;) Spróbujcie bo naprawdę warto;) Składniki biszkopt: * 3 jajka
Krakowskie smaki AniDzisiaj przepis z mojego starego zeszytu, a mianowicie przepis na jabłecznik na biszkopcie z budyniem i masa kokosową. Pyszny! Puszysty biszkopt, orzeźwiające owoce, kremowy budyń i słodka masa kokosowa idealnie się ze sobą łączą, a smaki harmonijnie ze sobą współgrają. Polecam na większe bądź mniejsze uroczystości lub do popołudniowej kawy! Składniki na jabłecznik na biszkopcie z budyniem i kokosem
Rozpustne gotowanieDziś kakaowa wersja biszkoptu , który w zeszłym tygodniu pojawił się na ciastkożercach. Idealny na urodzinowe torty – puszysty, mięciutki i do tego nie upada :) Moja forma ma 16 cm średnicy więc stosunkowo niedużo, jeśli zatem zdecydujecie się piec biszkopt w formie o średnicy 22 lub 26 cm podane składniki trzeba pomnożyć przez dwa. Składniki 3 jajka 6 łyżek mąki pszennej
CiastkozercyMieszamy delikatnie drucianą trzepaczką – im mniej mieszania tym lepiej – biszkopt będzie dzięki temu bardziej puszysty. Biszkopt wkładamy od razu do nagrzanego piekarnika, pieczemy około 20-25 minut. Czas, kiedy biszkopt jest w piecu możemy wykorzystać na przygotowanie kremu. Budyń rozpuszczamy w niewielkiej ilości mleka. Resztę mleka gotujemy w garnku. Kiedy mleko zacznie się gotować dodajemy rozpuszczony budyń i nie przerywamy(...)się ich połączyć mimo miksowania, całość można włożyć na 15 -20 minut do lodówki, kiedy masło lekko stwardnieje będzie dało się ją rozmiksować na idealnie gładki krem. Po upieczeniu dwóch spodów biszkoptu, przekrawamy je wzdłuż, żeby otrzymać 4 blaty. Układamy je na pojedynczych arkuszach papieru do pieczenia – w ten sposób łatwo przesuwać je podczas składania tortu. Każdy blat nasączamy
Ciastkozercybita śmietana stężeje na masie makowej - wyłożyłam wiec szybko masę orzechową.Starałam się robić to delikatnie,ale wiadomo.... Zdjęcie i warstwy nie są idealne,ale zapewniam,że ciasto jest warte grzechu. Biszkopt ( 20x30cm blacha) 6 jajek 3/4 szkl cukru 1 szkl mąki 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Białka ubić na sztywno,dodać cukier,żółtka. Mąkę wymieszać
Niespełnione zdolności kulinarnedawna. Za każdym jednak razem odsyłam Was po przepis do poprzedniej publikacji tortu. Postanowiłam więc, że zrobię osoby wątek z przepisem tylko i wyłącznie na biszkopt. Jak dla mnie ten konkretny przepis jest idealny. Prosty do wykonania i zawsze mam pewność, że się uda. Ostatnio nawet udaje się bardziej niż zwykle i wyrasta bardziej niż się tego spodziewam. Jeśli
Przysmaki Karolkibyły kremem budyniowym. Smakowało mi, ale czegoś mi tam brakowało. Musiałam je lekko zmodyfikować. Dołożyłam śmietanę, herbatniki i wyszło wspaniale. Bardzo orzeźwiające, nie za słodkie, idealne na upalne dni. Polecam jest pyszne :) SKŁADNIKI NA BISZKOPT : 6 jaj 1,5 szklanki cukru i mąki 1,5 łyżeczki proszku i octu NA KREM : puszka ananasów w syropie 2 galaretki cytrynowe 2 budynie
Pani na deserŻeby nie był zbyt słodki przełamałam go galaretką z czerwonej porzeczki. Zaskoczyłam gości takim połączeniem, bo okazało się nowością. I to bardzo smaczną. Serniczek idealny na wiosnę. *foremka 25*34 cm Składniki: paczka biszkoptów z kakaowym środkiem 1 kilogram sera na sernik z wiaderka 5 jajek szklanka cukru 1/2 szklanki oleju 2 opakowanie budyniu śmietankowego 500 ml czerwonej porzeczki
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaWczoraj były urodziny P. w związku z tym wydarzeniem upiekłam tort. Tort niebiesko biały, bo ulubiona drużyna ma takie barwy. Biszkopt upiekłam z przepisu na tort malinowy i sprawdził się idealnie. Uwielbiamy torty z bitą śmietaną, więc i w tym nie mogło jej zabraknąć. Zastanawiałam się jedynie czym nasączyć tort, pomyślałam, że idealnie nadałby się alkohol w stylu „kamikadze(...)niestety nie mogłam wykorzystać tego pomysłu, gdyż dzieci również jadły ten tort. Postanowiłam więc wykorzystać jagody i nutkę syropu kurakao. Całość tortu zwieńczyłam białymi i niebieskimi wiórkami kokosowymi. Składniki: Biszkopt: - 10 jajek; - 3/4 szklanki cukru; - 1,3 szklanki mąki pszennej tortowej; - 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej; - 1 łyżeczka niebieskiego barwika spożywczego w proszku; Przełożenie i dekoracja: - szklanka jagód; - 3 łyżki syropu
dom-agi.pl