Tort Urodzinowy (idealny na przyjęcie urodzinowe) Składniki: (na ok.3kg tortu) Biszkopt: http://gotujzmuzyka.blogspot.com/2013/10/zdjecie-niebawem-biszkopt-tortowy.html ( na podzielenie biszkopta na 4 warstwy) - 8 jaj - szklanka mąki tortowej - szklanka cukru -pół szklanki mąki ziemniaczanej - cukier waniliowy - 3 łyżki oliwy Kremy: - 2 opakowania kremu do tortów wg. uznania (Ajerkoniak/Czekolada/Wanilia) - opakowanie bitej śmietany (ŚNIEŻKA) Dekoracja: - owoce: ananas/brzoskwinia z puszki
Gotuj Z Muzykąjedno z ciast, które lubię najbardziej, chociaż dziś dodałam do niego banany... Kokos i banany mmmm idealne połączenie...rozpływa się w ustach... Składniki: Na biszkopt: 5 jajek 1/2 szkl. cukru 1 szkl. mąki 2 łyżki kakao pół tabliczki czekolady 1 łyżka proszku do pieczenia Na masę kokosową: 2,5 szkl. mleka 1/2 szkl. cukru 2 budynie śmietankowe 200 gram masła
NaKońcuJęzykatort jest trudny do zrobienia ale tak naprawdę jest bardzo łatwy.Tort jest bardzo efektowny i co ważne nam bardzo smakował.Słodka bita śmietana idealnie się równoważy z kwaskowatym smakiem jabłek. Składniki: Biszkopt jajka 4 szt mąka pszenna 4 łyżki cukier 4 łyżki proszek do pieczenia 0,5 łyżeczki Masa jabłkowa jabłka( obrane) 800 g sok z cytryny
Ala piecze i gotujewielbicieli serników i ciast orzechowych. Ciasto prezentuje się i smakuje wyśmienicie.Zarówno biszkopt orzechowy jak i sernik puszysty i wilgotny. Idealnie pasuje na wszelkie uroczystości rodzinne. Polecam wypróbować. Składniki: Ciasto orzechowe: 1/2 szkl. mąki pszennej 3/4 szkl. cukru 1/2 szkl. oleju 6 jajek 1/2 szkl. mąki ziemniaczanej 100g pokrojonych orzechów włoskich 1 op. cukru waniliowego 16 g 1 łyżeczka
Słodkości i nie tylkotruskawki...- już kolejny wypiek ich głównym udziałem- niestety z mrożonymi. To wersja ciasta a’la sernik bez sera tym razem na czekoladowym biszkopcie z kawowym nasączeniem. Bardzo lekki i delikatny- nie zapycha, warstwa sernikowa idealnie przylega do biszkopta i nie odpada mimo różnych struktur. Truskawki nadają wypiekowi letniego akcentu i soczystości, której często brakuje tradycyjnym, zbitym sernikom. Składniki
Domowe ciastasłodkiej masy z ciemnej czekolady, aksamitnej warstwy śmietankowej z akcentem czekolady białej oraz kawałkami chrupiącej czekolady z pewnością zadowoli każdego fana tego rodzaju słodkości. Idealne ciasto dla tych, którzy kochają czekoladę w każdej postaci. Składniki: Biszkopt : 6 jajek 70g mąki pszennej 30g mąki ziemniaczanej 85g cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 2 łyżki oleju szczypta soli olej
Szalona Kuchnia Ewelinysłodkiej masy z ciemnej czekolady, aksamitnej warstwy śmietankowej z akcentem czekolady białej oraz kawałkami chrupiącej czekolady z pewnością zadowoli każdego fana tego rodzaju słodkości. Idealne ciasto dla tych, którzy kochają czekoladę w każdej postaci. Składniki: Biszkopt : 6 jajek 70g mąki pszennej 30g mąki ziemniaczanej 85g cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 2 łyżki oleju szczypta soli olej
Szalona Kuchnia EwelinyDziś dla Was idealny na upały, do tego w wersji wysokobiałkowej, letni i pyszny serniczek na zimno. Jego smak można modyfikować w dowolny sposób, wszystko zależy od tego, jakiej odżywki użyjecie. Można również podmienić w serniczku owoce – niech przepis zatem stanowi dla Was bazę do własnych kulinarnych szaleństw smakowych. Składniki na sernik: 1 kg chudego białego twarogu(...)mleka 120 g odżywki białkowej 8 łyżeczek erytrytolu 1 opakowanie żelatyny ¾ szklanki wody Na wierzch: 2 opakowania galaretki bezcukrowej 6 łyżeczek erytrytolu owoce sezonowe Na spód: 1 opakowanie bezcukrowych biszkoptów Przepis na sernik znalazł się, wraz z 4 innymi przepisami mojego autorstwa, w aktualnym wydaniu poradnika „KROK PO KROKU” Zdrowe Desery. Poradnik możecie kupić we wszystkich salonach Empik
Garniec Magaliekremowa i delikatna, że rozpływa się w ustach. Sernik, wbrew pozorom wcale nie jest skomplikowany w wykonaniu i z pewnością uda się każdemu! Idealny na święta i nie tylko.... Składniki: Spód: 200 g biszkoptów 2 łyżki kakao 70 g masła Masa serowa: 1 kg zmielonego białego sera (może być z wiaderka) 5 dużych jajek ok. 3/4 szklanki cukru pudru
Kuchnia MagdaLenyDelikatny biszkopt z dodatkiem budyniu waniliowego przełożony twarogowym kremem z białą czekoladą i cytrynową galaretką. Zatopione w nim borówki idealnie dopełniają całość. Ciasto jest lekkie, owocowe i z chęcią sięga się po kolejny kawałek. BISZKOPT BUDYNIOWY: 4 jajka 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 1 budyń waniliowy 2 łyżki oleju SEROWY KREM: 250 g zmielonego twarogu z wiaderka
https:KKuchniaMniamzmienić ;). Ale nie byłabym sobą jakbym nie spróbowała tego ciasta w jakiejś innej, nowej dla mnie odsłonie. Troszkę poszperałam i znalazłam idealny przepis w książce C.Bretherton „Baking”. Na dzisiaj więc proponuję włoską wersję biszkoptu z bitą śmietaną i malinami zwaną „Genoise Cake”. Ciasto to jak każdy biszkopt z owocami można też przyrządzić z dodatkiem różnych owoców
UgotujmyTo.plsłodkie, winne, delikatne i do tego jeszcze pięknie wygląda. Można je zrobić w formie tortu cytrynowego lub w szybkiej wersji zamiast na biszkopcie składniki ułożyć na herbatnikach lub małych kupnych biszkopcikach. Masy idealnie się dopełniają i muszę przyznać, że masa budyniowa ugotowana na wodzie z dodatkiem soku z cytryny jest fantastyczna. Myślę, że z powodzeniem można ją używać do wielu
sierotka maRysia w kuchniSmakowite ciasto kinder bueno z pysznym kakaowym biszkoptem będzie zachwycać się podniebienia wszystkim smakoszom słodkości. Jest łatwe i szybkie w wykonaniu idealne do kawy. Oryginalny i smaczny krem z ciasta można wykorzystać również do innych wypieków. składniki na tortownicę 23 cm biszkopt
Smakowite Daniabudynie 2 i 3/4 szklanki mleka 5 łyżek cukru pudru + pomarańcze na sok, czerwony barwnik spożywczy w żelu lub proszku Biszkopty można upiec dzień wcześniej. Ja piekłam w dwóch turach – dwie małe tortownice idealnie mieszczą mi się na raz do piekarnika. Masło wyciągamy wcześniej z lodówki, żeby zmiękło. Zagotowujemy 2 szklanki mleka, w reszcie rozpuszczamy cały budyń, tak żeby(...)sumie około 3/4 szklanki. Do nałożenia kremu potrzebna będzie końcówka szprycy w kształcie gwiazdki. Pierwszy biszkopt układamy na podstawce i nasączamy sokiem z pomarańczy. Smarujemy cienką warstwą najciemniejszego kremu. Powtarzamy z resztą spodów. Całość wyrównujemy szpatułką lub nożem, nie musi być idealnie – to dopiero pierwsza warstwa kremu, która ma za zadanie złapać wszystkie kruszki i zatkać większe dziury :) Tort
CiastkozercyTworzy się kolejny tort;) Jego bazą jest pyszny orzechowo- kawowy biszkopt. Pyszny, rozpływający się w ustach. Mocno orzechowy, wprost idealny;) Przepis pochodzi ze strony Moje Wypieki Polecam:) Składniki: 300 ml orzechów (to 100 g) 220 g mąki pszennej 300 g cukru 2,5 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 6 jajek 50 ml wody zimnej szczypta(...)sztywno białka. Gdy będą sztywne stopniowo dodajemy je do masy żółtkowej i mieszamy do połączenia się składników. Gotową masę przekładamy do blaszki (22 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Biszkopt pieczemy w 180 stopniach przez około 30 minut bądź do tzw. suchego patyczka. Smacznego
Krakowskie smaki Ani