KOSTKA ALPEJSKA

KOSTKA ALPEJSKA

KOSTKA ALPEJSKA

Efektowne ciasto przełożone masą krówkową, bitą śmietaną, przełamane dżemem z czarnej porzeczki. Idealne na Sylwestra i rozpoczęcie Nowego Roku.     SKŁADNIKI Biszkopt: blaszka 20 x 26 cm 4 jajka, 4 łyżki cukru 4 łyżki mąki, 2 płaskie łyżki kakao, 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 400 g masy kajmakowej, 200 g masła, 100 g bez, 2-3 łyżki ajerkoniaku 1 łyżka kawy mielonej Bita śmietana: 200 ml śmietany, 2 łyżki cukru pudru, 1 śmietan-fix Dodatkowo: powidła z czarnej porzeczki, kilka kostek gorzkiej... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu słodki bratek

Autor

Aninka88

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

biszkopt, ciasto, czarna porzeczka, mielone, ciasto 3 bit, kajmak, czekolada, ciasto z kremem, ciasta z kremami, sylwester, ciasta z masa, bez pieczenia, ciasto z porzeczką, biszkopt idealny, ciasto ucierane , ciasto 3 bit na biszkopcie, ciasto 3 bit bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia

Inne przepisy z słodki bratek

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.