odgrzewamy pozostałą część czekoladową i wylewamy ostatnią warstwę. Ptasie mleczko najlepiej zostawić na cała noc wówczas idealnie stężeje, nie ma problemu z jego krojeniem. Idealnie smakuje z truskawkami
Łycha smakówNa straganach powoli zaczynają się pojawiać truskawki i nie mogąc się im oprzeć postanowiłem wykorzystać je do sałatki. Połączenie słodkich mandarynek w syropie z młodymi liśćmi
Food Squaredesery oraz wartościowe śniadania z wykorzystaniem tych słodkich owoców. Dzisiejszą tartę przygotowałam z okazji Dnia Taty. Jest niesamowicie szybka i zachwyca smakiem. Łączy bowiem kwaśny smak cytryny i słodycz truskawek. Doskonała z filiżanką kawy po posiłku :) Ciasto : 220 g mąki pszennej 60 g cukru pudru 110 g masła 1 jajko 1 łyżka śmietany 36 % Do miski wsypać mąkę, cukier(...)następnie obniżamy temperaturę do 190*C i pieczemy jeszcze 15 minut. Wyjmujemy i odstawiamy. Nadzienie: 3 jajka sok z 1 cytryny 100 ml śmietany 36 % 50 ml białego wina 40 g cukru pudru 30 g masła skórka z 1/2 cytryny Śmietanę, jajka, wino i cukier umieszczamy w garnku. Miksujemy na gładko. Podgrzewając na małym ogniu mieszamy, aż zgęstnieje. Dodajemy masło
Chocolate Muffin Blogrobimy na każdy możliwy sposób. I każdy jest dobry! Sangrię możecie zrobić z każdego dowolnego wina, w zależności od własnych upodobań. Lżejsza w smaku będzie ta zrobiona na winie białym, mocniejsza – zrobiona na winie czerwonym. Ma to być lekki napój alkoholowy, jego ostateczna moc nie powinna przekraczać 8-10% zawartości alkoholu. Sangria to napój który ma orzeźwiać, zaskakiwać, cieszyć(...)przy wszystkich dodatkach nieco zgaśnie, wybierzcie dobre i charakterne wino. Do wina i reszty dodatków dobieramy owoce – może to być pokrojony drobno arbuz, wszelkie owoce jagodowe – jeżyny, maliny, truskawki, borówka amerykańska, porzeczki. Sprawdzą się winogrona, brzoskwinie, śliwki, kiwi a nawet jabłka. Cytrusy zawsze dodają świeżości i lekkości – ja użyłam umytych i pokrojonych w cienkie plastry cytryn, limonek, grapefruita
Karo in the Kitchenmoje zdrowie i sylwetkę...ale gdyby tak stworzyć coś słodkiego i jednocześnie zdrowego, pożywnego? Np. kaszę. kasza jest zdrowa. Kaszę można jeść na słodko, np. jaglankę z wanilią i truskawkami. A gdyby tak pójść o krok dalej i zrobić z niej ciasto? Brownie z kaszy gryczanej okazało się bardzo dobrym pomysłem, czemu by więc nie spróbować z kaszą jaglaną(...)dobrze". Słodki, kremowy, z dodatkiem owoców-idealny na lato. Może się na niego skusić praktycznie każdy, bo deser jest w 100% wegański, bez nabiału, bez jaj, bez glutenu, bez białej mąki, bez rafinowanego cukru. A najlepsze w nim jest to, że spokojnie możemy zjeść kawalek nawet na śniadanie czy na podwieczorek, bo świetnie syci i ma mnóstwo wartości odżywczych
Zawsze głodna!Sernik gotowany z orzechami i Sernik gotowany z truskawkami. Tym razem stawiam na jesienną wersję! Takie ciasto nie wymaga pieczenia i jest fantastycznym pomysłem do popołudniowej kawki. Delikatny krem serowy przełożony herbatnikami i pokryty prażonymi jabłkami sprawia , że ciężko oderwać się od talerza. Koniecznie wypróbujcie! Polecam! SKŁADNIKI: ( 22 x 24 ) * ser biały 3x mielony – 800 g * jabłka
Ostra na SłodkoDodatkowo 2 galaretki owocowe dowolne owoce: truskawki, maliny, borówki, brzoskwinie Przygotowanie Biszkopty maczać w przygotowanym ponczu (ale tylko chwilkę) i wyłożyć nimi dno tortownicy. Utrzeć masło na puch i dodawać serki. Masę podzielić na 2 części. Do jednej części dodać 2 łyżki kakao, wymieszać. Na biszkopty wyłożyć kolejno: masę białą, nasączone biszkopty i masę kakaową. Wstawić
coolinarnastrefa.blogspot.commąki ziemniaczanej 1 łyżka kakao - 20 g Składniki na krem: 250 g mascarpone 2 małe dojrzałe banany 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki soku z cytryny Dadatkowo: 400 g truskawek 1 op. Tortenguss 4-5 łyżek dżemu 5-6 łyżek mocnej herbaty Earl Grey Wykonanie: wymieszać suche składniki na kruche ciasto i rozetrzeć między palcami z pokrojonym na małe kawałki(...)ciasto. Schłodzić w lodówce. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, ułożyć rozwałkowne ciasto, ponakłuwać widelcem i piec w 200`C 15 minut 2 jajka z 40 g cukru ubić na biały, puszysty kogel. Partiami, delikatnie mieszając szpatułką dodawać przesianą i wymieszaną mąkę z kakao. Masę wyłożyć do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Boku foremki nie smarować tłuszczem. Piec
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!odpowiedzcie na pytanie, czy zmodyfikowałem... Czego potrzebujemy? -200 gram masła -150 gram cukru pudru -5 jajek -230 gram mąki TYP450 -1i1/2 łyżeczki proszku do pieczenia -150 gram marcepanu -truskawki bez szypułek na połówki przekrojone -obrany rabarbar pokrojony w kostkę -kruszonka Kruszonka -85 gram masła -140 gram mąki TYP550 -120 gram cukru pudru Masło topimy w rondlu z cukrem pudrem(...)masy, zamykamy szczelnie w foli spożywczej i przechowujemy w lodówce. Ciasto. Masło ubijamy na najwyższych obrotach około 7 minut, dodajemy cukier puder i dalej ubijamy około 5 minut do białej, puszystej masy, Dodajemy dwa jajka, miksujemy 2-3 minuty, znów dodajemy dwa jajka, miksujemy. Dodajemy ostatnie jajko i miksujemy jeszcze około 4 minut. Do masy dodajemy przesianą mąkę
BaRepaszdecydowanie mój najulubieńszy przepis w ostatnim czasie :) Biała nutella łączy w sobie smak delikatnych nerkowców, aromatycznej wanilii i mleka w proszku, dzięki któremu masa ma ten wspaniały mleczny smak. Każdy łasuch powinien jej spróbować, gwarantuję że nie zawiedzie się jej smakiem. Ale uważajcie, bo jest niesamowicie uzależniająca. A w połączeniu z truskawkami to istne niebo! SKŁADNIKI (1 mały słoiczek
DefinicjaSmakumożna nabyć produkt. Składniki: 250 g sera białego (u mnie półtłusty) 165 g jogurtu naturalnego (to waga małego jogurtu jakiego użyłam) 50 ml syropu miętowego (u mnie barmański dostępny w marketach) cukier do smaku 2 łyżeczki żelatyny rozpuszczonej w minimalnej ilości wody DODATKOWO: śmietanka kremówka 30% cukier puder do smaku kilka truskawek UŻYŁAM PO KILKA SZTUK: salaterka serce czerwone salaterka
Blondynka Gotujetruskawek będzie wypływał. Truskawki pociąć na mniejsze kawałki i włożyć do foremki, do każdego wgłębienia - tak by jeszcze pozostało miejsce na warstwę czekolady. Nałożyć ostatnio warstwę czekolady i włożyć do lodówki. Gdy czekolada będzie już twarda, powoli wyciągać pralinki. Nie trzymać zbyt długo w lodówce, ponieważ czekolada zacznie robić się biała. Smacznego
W kuchni u Monikicukru pudru cukier waniliowy 100 g. miękkiego masła 150 g. zmielonych na proszek migdałów 300 ml. śmietany kremówki 1 łyżeczka zapachu migdałowego DODATKOWO: 150 g. płatków migdałowych 500 g. truskawek 200 ml. śmietany kremówki DO NASĄCZANIA: Słaba, lekko posłodzona herbata. Pamietajcie, że nasączony biszkopt powinien być wilgotny ale nie mokry! Wykonanie Tortu: BISZKOPT MIGDAŁOWY : Wymieszaną z proszkiem do pieczenia mąkę(...)składników w jednolitą, bezgrudkową masę. W osobnym naczyniu ubijamy kremówkę. Ubitą kremówkę dodajemy do migdałowej masy i delikatnie- RĘCZNIE, wszystko dokładnie mieszamy. PRZEKŁADANIE : Biszkopt kroimy na trzy równe blaty. Truskawki kroimy wzdłuż- odkładając na osobnym talerzyku ich zgrabne końcówki. Wykorzystamy je później do zdobienia tortu. Pierwszy blat: układamy na paterze, nasączamy, smarujemy kremem, a na warstwie z kremu układamy truskawki
Domowe Tortytruskawek, lecz truskawki znikły za nim przybrałam się do zrobienia sernika i zastąpiły je brzoskwinie. Smak galaretek z owoców leśnych i agrestu fajnie łączy się z kremowym serem i musem brzoskwiniowym. Na upalne dni jest idealny, o umiarkowanej słodyczy i przyjemnym lekko owocowym smaku. Składniki: masa serowa: 1 kg sera białego twarogowego (u mnie Twaróg Hanusi
Kuchcik gotujejeszcze jagody, borówki i truskawki, może jakoś przetrwam! :D Badania krwi będę musiała powtórzyć w przyszłym tygodniu :( Znowu kłucie...ale tym razem nie będą mi pobierać aż tyle krwi, to jedyny plus. Mam za dużo żelaza (i to zdziwienie lekarki gdy dowiedziała się, że jestem wegetarianką,..) i magnezu, a mało leukocytów czyli białych krwinek, które są ważne... Pocieszam się
breakfast of dreamsnieco chcemy spróbować wersję z truskawkami. A mi prywatnie marzy się jeszcze wersja z owocem granatu. Myślę, że i jedną i drugą sprawdzimy. I podzielimy się z wami wrażeniami. 500 g rabarbaru 150 g cukru żelującego 2:1 4 białka 175 g cukru 2 opakowania cukru waniliowego 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka białego octu winnego 300 g jogurtu greckiego
Marder&Marder Manufacture