się wygospodarować trochę czasu na zimowe szaleństwo :) Będąc w klimacie śnieżnej bieli, na śniadanie przyrządziłam białe, ryżowe, kokosowe placuszki. Wyszły takie jak lubię, puszyste, chrupiące z wierzchu i lekko wilgotne w środku :) ~ Placuszki ryżowe z wiórkami kokosowymi i truskawkami ~ Składniki: 60g mąki ryżowej 150g jogurtu naturalnego 1 jajko (osobno żółtko i białko) lub 2 białka 1 łyżka wiórek kokosowych
Kuchenny Skrawek Niebaokazję poczęstować kilka osób – wszyscy byli zachwyceni. Polecam i Wam. Składniki: 300 g białej czekolady 600 g kremowego serka typu Philadelphia 280 ml śmietany kremówki 36 % 50 g cukru kryształu 1 łyżka żelatyny 5 łyżek dżemu malinowego 150 g malin 200 g truskawek 8-10 podłużnych biszkoptów Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i odstawiamy do ostygnięcia. Ser, śmietanę
Made By Mom And Sontorebka budyniu waniliowego 100 g cukru 500 ml mleka 250 g masła Ponadto truskawki galaretka niebieska brzoskwinie Sposób przygotowania:Biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek. Cukier wsypujemy do miski z żółtkami i miksujemy ( zostawiamy 2 łyżki). Miksujemy tak długo aż zrobi się biała i puszysta. Mąkę dwukrotnie przesiewamy. Białka ubijamy , aż piana będzie sztywna. Przesiewamy do niej resztę cukru(...)miksując , dodajemy budyń. Dobrze należy wymieszać, aby masło dobrze połączyło się z budyniem. Torcik " Niebieska laguna" Przekrajamy biszkopt na dwa placki , pomiędzy nakładamy cały krem , na krem układamy całe truskawki , przykładamy drugim plackiem i lekko przygniatamy go z góry. Przygotowana wcześniej galaretkę tężejącą wylewamy na ciasto udekorowane brzoskwiniami i truskawkami. Wkładamy do lodówki i chłodzimy. Smacznego
Słodkości i nie tylkodrobny, 1 łyżeczka ocet, 1 łyżeczka mąka ziemniaczana, 400 ml kremówka, 2 łyżeczki żelatyna, truskawki świeże, jagody kamczackie świeże Przygotowanie:Beza;białka z szczyptą soli ubijamy na sztywno .Dodajemy po łyżce cukru i miksujemy do momentu kiedy cukier się rozpuści a białka zrobią się białe ,lśniące i bardzo sztywne. Na koniec dodać do białek ocet i mąkę ziemniaczaną(...)jeszcze chwilkę miksujemy aż zacznie tężeć.Nie dodałam cukru pudru ponieważ beza jest słodka. .Zimną bezę przełożyć na talerz odwróconą spodem do góry.Rozkładamy bitą śmietanę oraz umyte truskawki i jagody
Ala piecze i gotujeBrownie ... Zapewne swojego czasu każdemu wyszło ... uszami ... :) Fala przepisów na to amerykańskie ciasto zalała Internet, podobnie jak muffiny. Postanowiłam zatem zrobić dekonstrukcję tego przepisu i
Garniec Magaliesól, pieprz patyczki do szaszłyków Sos truskawkowy 2 ząbki czosnku 1 łyżka startego imbiru 1 czerwona papryczka chili 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżka miodu 200g truskawek sól, pieprz oliwa do smażenia Przygotowanie : Mięsa : Pierś z kurczaka umyć i pokroić w paski o grubości około 1 cm. W miseczce połączyć wszystkie składniki marynaty, włożyć do niej paski(...)grillu po kilka minut z każdej strony, aby mięso było białe. Sosu truskawkowego : W niedużym garnku rozgrzać oliwę, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, starty imbir i drobno posiekana papryczkę chili. Smażyć przez kilka minut, następnie dodać miód i sok z cytryny, wszytko dokładnie wymieszać. Dodać pokrojone truskawki, wymieszać i gotować na małym ogniu przez kilkanaście minut, doprawić do smaku
Codzienne GotowanieGotową masę wylać na ciasteczkowy spód. Wyrównać. W tym momencie można udekorowac sernik np. płatkami kokosa, wiórkami białej czekolady, lub innymi ulubionymi ozdobami. Wstawić do lodówki na kilka godzin, najlepiej na całą noc. Podawać sam lub z owocami, świetnie pasują maliny, truskawki, czy jeżyny. Smacznego
DefinicjaSmaku~truskawkowa owsianka 'overnight' z waniliowym twarożkiem* i truskawkami~ *twarożek + waniliowa odżywka białkowa. Smakowało jak waniliowy serek homogenizowany! :) Wyspałam się dzisiaaaaj za wszystkie czasy, haha! Na
breakfast of dreamspowinno. Wybierzcie najmłodsze listki i spróbujcie. Dla tych, którzy lubią bardziej wyszukane smaki, jako dodatkowy składnik polecam truskawki. SKŁADNIKI: kilka listków młodych listków botwiny 4-5 pomidorków koktajlowych 4 plastry prosciutto 4 plastry rolady z sera koziego sól pieprz ocet z białego wina oliwa z oliwek A jak to zrobić: Liście botwiny umyć, osuszyć i ułożyć na talerzu. Dodać
Kuchnia w opałachprzetworów z różnych owoców. A sezon na truskawki powoli się kończy, więc to jest ostatni gwizdek aby z nich coś zrobić. Konfitura truskawkowa wyszła boska, dodatkowo pachnąca wanilią. Naturalnym zagęszczaczem do konfitury był miąższ i sok z cytryny, który ma właściwości żelujące. Taka domowa słodka konfitura jest idealna do kanapek, do białego sera, do naleśników, racuchów, czy wypieków. Zimą możemy
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięprzyjemną mineralność. Wino będzie dobrym uzupełnieniem risotto, past, pieczonych i grillowanych ryby, białych mięs oraz co podkreślała Pani Marika jej ulubione połączenie to pizza Margerita. Bardolino DOC 2012 ( 35 zł.) Corvina 65%, 30% Rondinella, 5% Sangiovese . W nosie wyczuwamy bogactwo aromatów owocowych (wiśni , czereśni, truskawek, malin) oraz przypraw goździków, pieprzu, cynamonu. W smaku przyjemnie owocowe i dobrze zbalansowane(...)nosie wyczuwalne aromaty owocowe wiśniowe i śliwkowe lekko pikantne. W smaku łagodne, eleganckie i dobrze zrównoważone. Z Ładnymi taninami Idealne jako aperitif, do niezbyt mocno przyprawionych gotowanych mięs białych i czerwonych oraz do mięs z grilla. Corvina, Monte del Fra 2010 ( 45 zł. ) 100% Corvina. Wino pochodzi z niewielkiego regionu Custoza znajdującego się na wschód od jeziora Garda. Corvina
królestwo garówsumie smakuje też podobnie. Ja zrobiłam je z malinami ale pyszne będzie też z truskawkami lub brzoskwiniami. A tak przy okazji to zastanawiam się co magicznego było w jogurtach bo użyłam różowego jogurtu malinowego a po upieczeniu masa jest biała... *foremka 23*23 cm Składniki: na ciasto murzynkowe: 4 jajka 1 i 3/4 szklanki mąki 1 szklanka cukru pudru
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaszklankach wody. Zostawiamy do lekkiego przestudzenia, po czym dodajemy do niej cały jogurt tupu greckiego z truskawkami. Mieszamy dokładnie ręczną trzepaczką, aż do połączenia składników i lekkiego "napuszenia". Tak przygotowaną niebieską część deseru przelewamy do pucharków lub szklaneczek, zostawiając miejsce na białą warstwę deseru. Do każdej szklanki wsypujemy po 1 1/2 łyżeczki jagód. Deser wkładamy do lodówki
Słodkie okruszkiwlewać po 2 łyżki ciasta białego i kakaowego i tak do wykończenia ciasta. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni piec do suchego patyczka. Krem czekoladowy ubić w szklance mleka. Galaretkę rozpuścić w 1 szklance gorącej wody i odstawić do lekkiego stężenia. Zimne ciasto posmarować z wierzchu kremem i udekorować w koło truskawkami. Na środek wyłożyć tężejącą galaretkę. Boki
Sama słodycz i szczypta chili