biała truskawka - 875 przepisów (strona:35/59)

557. Karmelizowana czekolada. Kasza. Placki, czyli śniadanie x2. 169

kokosowa kasza jaglana* z gorącymi truskawkami i karmelizowaną czekoladą *z mąką kokosową i domowym mleczkiem kokosowymTaaaa, czekolada jest genialna *.* W ogóle wiedzieliście, że coś takiego można zrobić? :O Bo ja nie xdKarmelizowana czekoladaPrzepis:biała czekoladasólśmietanka 30% lub 36%Piekarnik rozgrzewamy do 120stopni. Czekolade kroimy na drobniejsze kawałki i przekładamy do żaroodpornego naczynka wstawiamy do piekarnika. Pieczemy ok.30-60min. Mieszając

More food, love and dreams
Syrop z rabarbaru – baza do napoi i drinków 160

lodem. Fajny jest też w mojito z jasnego rumu z miętą, limoną i truskawkami. Do drinka nie używam już wtedy cukru, a proporcje ustalam według indywidualnego smaku. Jeśli akurat mam waniliowe lody w zamrażarce- też pasuje. Jak mógłby komuś nie smakować? SKŁADNIKI 1kg rabarbaru szklanka białego cukru szklanka wody sok z 1 dojrzałej cytryny 5cm korzeń imbiru 1 gwiazdka anyżu

Karo in the Kitchen
Lemoniada truskawkowa 151

której będziecie przechowywać lemoniadę włożyć gałązki świeżej mięty. Wlać „zaprawę” z truskawek. Dodać wodę. Lemoniada truskawkowa gotowa. Podawać z listkami świeżej mięty i oczywiście przechowywać w lodówce. Podobne przepisy Lemoniada arbuzowa Tabbouleh – libańska sałatka z bobem, quinoą... Brazylijska lemoniada z limonki Likier z białej czekolady .yuzo_related_post img{width:180px !important; height:170px !important;} .yuzo_related

Pociąg Do Kuchni
Naleśniki z białym serem i rodzynkami 135

białego sera półtłustego 1 zółtko 2 łyżki kwaśnej gęstej śmietany 3 łyżki cukru pudru 1/2 szklanki namoczonych we wrzątku odsączonych rodzynek Dodatkowo: 2 łyżki masła cukier puder kilkanaście listków melisy lub mięty truskawki Przygotowanie: Składniki na ciasto połączyć ze sobą i zmiksować na gładką masę. Naleśniki smażyć z obu stron na rozgrzanym  oleju. Ser zmiksować z żółtkiem i śmietaną

Gosia gotuje
ROZGRZEWAJĄCY DESER 97

owoców na przykład takich jak: morele śliwki rodzynki żurawina skórka pomarańczowa 1 kieliszek słodkiego białego wina ( w moim przypadku Canelli brzoskwiniowe ) 1 mała śmietanka 30 % 1 śmietan-fix 1 łyżka cukru pudru 2-3 łyżki cukru kryształ 2-3 łyżki wody mleczna czekolada pokruszona 3 truskawki A jak to zrobić: Suszone owoce pokroić i zalać winem odstawić na około godzinę

Kuchnia w opałach
Barszcz z buraków i botwinki z ziemniakami! (jak u babci ;-D ) 231

domu robiła babcia, często w kuchni panowały takie dania popisowe jak pierogi z truskawkami, jagodami, serem czy też mięsem, "goły"- czyli kluski ziemniaczane z nadzieniem mięsnym, kluski śląskie, niezapomniane oponki i faworki, pączki robione przez cały dzień, różnego rodzaju zupy jak: Rosół z cielęciną, barszcz biały na zakwasie żytnim, czy też uwielbiany przeze mnie barszcz z buraków z ziemniakami

SMYKWKUCHNI
LODOWE kanapki czekoladowo-owocowe 129

szkl. tartych orzechów laskowych, 1 jajko, 23 łyżki cukru brązowego, 3 łyżki cukru białego, 50 g masła, 1/2 rozpuszczonej czekolady gorzkiej oraz 250 ml kremówki, 70 ml mocnego naparu z herbaty owocowej, np. Teekanne FOREST FRUIT, 4 łyżki cukru, garstka jagód, poziomek i 8-10 truskawek Przygotowanie:  Mąkę, płatki, orzechy, jajo, oba cukry, masło i czekoladę - połączyć. Wyrobić ciasto

kolorowotorcikowo
Nové Vinařstvi - wino z Czech 95

okolicach miejscowości Drnholec w Czechach i obejmuje obszar około 113 ha. W obecnym stanie powstała w 2005 roku i cały czas zmierza ku doskonałości. Winnica produkuje tylko wina białe i różowe, zamykane szklanym korkiem - to pionierzy w Czechach, lub nakrętką. Wyjątek stanowi czerwony Pinot Noir zamykany korkiem. Asortyment winnicy to cztery podstawowe serie: - ambalażu – krajowych win, zakrętka, wyższy cukier(...)owocowych deserów, lodów. Cuvée Fantomme – już sama nazwa wzbudzała liczne komentarze i nieodpartą chęć spróbowania tego różowego półsłodkiego wina. To udany kupaż kilku odmian o bladoróżowej barwie, słodkimi aromatami truskawek oraz długim posmakiem owoców leśnych. Jak mówił pan Marek to właśnie wino jest hitem sprzedaży w Skandynawii. 800x600 Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4

królestwo garów
Rukola na tapecie 157

liściowymi. Rośnie sobie tam po cichu i produkuje fantastycznie ostre listki. Czasem przechodząc obok podżeram jeden albo dwa. A czasem biorę pęczek i przynoszę do domu. Do sałatki z truskawkami albo do piadiny, którą poznałam niedawno i od razu pokochałam. Kogoś namówię na kąsnięcie rukolowego listka? Pewne rzeczy nie smakują mi do momentu, kiedy nie zjem ich w jakiejś potrawie(...)być w ogrodzie kilka dni i grządka pełna była białych kwiatków(podobno jadalnych). W tym roku co jakiś czas w Botaniku kupuję doniczkę z rukolą (3,50zł) i wtykam w różne wolne miejsca w ogrodzie. Dzięki temu zawsze jest zapas młodziutkich listków. To co, jemy? SAŁATKA Z TRUSKAWKAMI I RUKOLĄ mała sałata lodowa (nasza!) garść rukoli (nasza

les mirabelles
Proste ciasto ucierane z truskawkami 307

miękkiego masła 4 jaja 300 ml maślanki (ok.280 g) skóra otarta z I cytryny (wyszorowanej i sparzonej) 1,5 łyżki maku masło i mąka do przygotowania formy 750 g truskawek   Przygotowanie: Nagrzewamy piekarnik do temp. 180°C (grzałka góra-dół). Prostokątna formę o wymiarach ok. 24 cm x 28 cm * smarujemy masłem w kilku miejscach i wykładamy papierem(...)czynność do momentu połączenia wszystkich składników, pamiętając aby na tym etapie krótko miksować. Gotowe ciasto przekładamy do formy. Na wierzchu układamy umyte, obrane i pokrojone w kawałki świeże truskawki. Pieczemy ok. 50 minut do tzw. suchego patyczka. Posypujemy cukrem pudrem. *Ciasto jest dość wysokie na formę jaką użyłam, dlatego poniższy przepis świetnie nada się również na dużą blachę (tylko pamiętajcie

Moja Delicja
Proste, ucierane ciasto z truskawkami 175

miękkiego masła 4 jaja 300 ml maślanki (ok.280 g) skóra otarta z I cytryny (wyszorowanej i sparzonej) 1,5 łyżki maku masło i mąka do przygotowania formy 750 g truskawek   Przygotowanie: Nagrzewamy piekarnik do temp. 180°C (grzałka góra-dół). Prostokątna formę o wymiarach ok. 24 cm x 28 cm smarujemy masłem w kilku miejscach i wykładamy papierem(...)czynność do momentu połączenia wszystkich składników, pamiętając aby na tym etapie krótko miksować. Gotowe ciasto przekładamy do formy. Na wierzchu układamy umyte, obrane i pokrojone w kawałki świeże truskawki. Pieczemy ok. 50 minut do tzw. suchego patyczka. Posypujemy cukrem pudrem. The post Proste, ucierane ciasto z truskawkami appeared first on Moja Delicja - Przepisy kulinarne

Moja Delicja
Pavlova 92

deser na walentynkowy wieczór. U mnie, wersja klasyczna – z bitą śmietaną i truskawkami, ale możecie użyć też innych owoców np. jagód, malin, pokrojonego w cieniutkie plasterki mango. Świetnie sprawdzi się także frużelina :) Składniki: 6 dużych białek 300 g cukru 1 czubata łyżeczka skrobi ziemniaczanej 1 łyżeczka białego octu winnego (można zastąpić sokiem z cytryny) ok. 500 ml śmietany 30% dowolne

MyCookBook.pl
Dzisiaj w kuchni kibicuję kolorom włoskim ;) 93

Tak się złożyło, że dziś u mnie deser w barwach kuchni włoskiej.No prawie...bo gdzieś między biały a zielony wkradł się jeszcze smak waniliowy.Szaleństwo

bistro mama
.1018. apsik na powrót 118

płatki jaglane na waniliowym mleku sojowym z truskawkami (także w środku) i masłem orzechowym~ Wróciłam! Co prawda śniadanie nie jest zbyt spektakularne, ale po pierwsze nie miałam siły na nic bardziej skomplikowanego, a po drugie tego właśnie potrzebowałam! Po 10 dniach na białych bułkach z dżemem dwa razy dziennie, z minimalną ilością warzyw i owoców mój organizm się buntuje

breakfast of dreams
Sernik porzeczkowy z musem truskawkowym 172

łyżek mąka - 6 łyżek proszek do pieczenia - 1 łyżeczka Masa serowa : ser biały w kostce - 0,5 kg żelatyna - 3 szczube łyżki jogurt naturalny - 400 ml cukier kryształ - 3/4 szkl porzeczki czarne - 1 szkl woda gotowana - 160 ml do rozpuszczenia żelatyny Mus truskawkowy galaretki truskawkowe - 2 opak truskawki - 0,5 kg woda gotowana - 400 ml Przygotowanie : Biszkopt : Białka oddzielić

Kuchnia Danusi
Tort truskawkowy z białą czekoladą. 136

rozpuszczenia czekolady. Schładzamy minimum 12 h. Dobrze schłodzoną masę ubijamy na gesty krem, pamiętajmy aby nie ubijać zbyt długo, bo masa może się zważyć.  FRUŻELINA TRUSKAWKOWA: 400 g truskawek świeżych bądź mrożonych (mrożonych wcześniej nie rozmrażamy) pół szklanki cukru 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej rozpuszczonej w 2 łyżkach wody 2 i pół łyżeczki żelatyny rozpuszczonej w minimalnej ilości gorącej wody

MamaOskarka
Najprostszy deser pod słońcem - owoce zapiekane z koglem moglem 151

brak. To mój patent na pyszny i szybki deser! Wersja z truskawkami Składniki: (na 2 ramekiny ⌀ 9 cm) 3 żółtka 2 łyżki cukru owoce - najlepsze są moim zdaniem kwaskowe - porzeczki, jeżyny, jagody Owoce wsypujemy do ramekinów lub innego naczynia odpornego na wysoką temperaturę. Żółtka ubijamy na białą masę z cukrem i zalewamy nią owoce. Wstawiamy do piekarnika

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Tarta z owocami i kremem budyniowym pasticcera 278

parę kropli olejku cytrynowego 3 łyżki soku z cytryny Dekoracja: truskawki kaszubaskie, nektarynki, kiwi Krem: W mało przypalającym się garnku podgrzewamy bardzo mocno mleko (nie dopuszczamy do zagotowania). Do mleka dodajemy obraną skórkę z cytryny. W misce ucieramy mikserem jajko i żółtka z cukrem na biały, puszysty krem. Dodajemy przesianą mąkę. Mieszamy (również mikserem). Z mleka wyjmujemy skórkę cytryny. Cały

Mia Cucina Sofieta