biała czekolada - 5588 przepisów (strona:236/373)

,,Kolorowy torcik tęczowy’’ 201

okazje! Lekka, kolorowa pyszna pianka zachwyci zarówno dzieci jak i dorosłych Składniki: Spód: 376 g herbatników i holenderskich z mleczną czekoladą Łakotki -2 opakowania 200 g miękkiego masła Ptasie mleczko: 6 galaretek w kolorach: fioletowy, niebieski, różowy, pomarańczowy i biały 2 puszki mleka skondensowanego słodzonego Dodatkowo: kolorowe posypki Wykonanie: Ciastka mielimy w malakserze a następnie mieszamy razem z stopionym masłem(...)minut w lodówce. Ptasie mleczko: Rozpuszczamy 3 galaretki (fioletową niebieską i różową) każdą w szklance wody. Gdy galaretki ostygną w ten sam sposób przygotowujemy 2 kolejne galaretki (pomarańczową i białą) Mleko z puszki dzielimy na 5 równe porcje. Pierwszą porcję mleczka skondensowanego miksujemy aż zrobi się puszyste, dodajemy płynną tężejącą fioletową galaretkę. Delikatnie wylewamy na herbatniki. Wstawiamy do lodówki

Podróż w kulinaria
czekoladowa niedziela #10 - sernik marmurkowy na spodzie brownie 241

tylko do połączenia się składników, aby nie napowietrzać masy serowej. Z powstałej masy odlać szklankę i zmiksować ją z czekoladą. Na upieczony spód (nie trzeba go studzić, można wylać masę na spód dopiero co wyjęty z piekarnika) wylewamy "białą" masę serową. Łyżką wykładamy na nią masę serową czekoladową w postaci kleksów. Płaską szpatułką mieszamy obie masy razy kilka

chili & sugar
"Żurawinki" - domowe cukiereczki 197

pył.Żurawinę pokroić na mniejsze kawałkiCzekoladę deserową rozpuścić z masłem na parze, zdjąć dać likier.Żurawinę wymieszać z herbatnikami. Dać rozpuszczoną czekoladę. Zagnieść i formować cukiereczki.Cukierki obtaczaćDekorować żurawiną.Smacznego.2 dzień świąt można z czystym sercem zapisać do białych i zimowych :DChociaż, ostatni, ale zawsze to coś

Moje pyszne gotowanie
Szpinakowe z żurawiną 177

świeżego szpinaku baby 1 szklanka oleju rzepakowego sok z 1/2 cytryny 1 szklanka białego cukru 2 łyżki cukru z wanilią 5 jajek ok 350-400g mąki tortowej 1 pełna łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 50g suszonej żurawiny Polewa: 1 tabliczka czekolady deserowej 20ml mleka np 3.2% 30g płatków migdałów tłuszcz oraz mąka do wysmarowania formy Sposób przygotowania

Kuchnia w czekoladzie
Serowe ciasteczka z Ricottą 170

duże łyżki kakao - 200g masła - kilka kropel olejku waniliowego Polewa : - 100 g czekolady mlecznej - 100 g czekolady gorzkiej - pół szklanki cukru - 3 duże łyżki kawy rozpuszczalnej - 50 ml spirytusu - pół szklanki wody 45 sztuk herbatników maślanych Masło ucieramy z cukrem na białą masę , ser ucieramy z kakao i dodajemy utarte masło i olejek waniliowy. Na herbatnik nakładamy masę(...)warstwę masy i ponownie przykładamy trzecim herbatnikiem. Wkładamy do lodówki a w tym czasie robimy polewę, do miski ,którą ustawiamy na garnku z gotującą wodą łamiemy czekoladę ,wlewamy wodę ,dodajemy kawę i cukier i mieszając doprowadzamy do połączenia składników, konsystencja powinna być gęstej smietany, odstawiamy do ostygnięcia. Jak ostygnie wlewamy spirytus i mieszamy . Wyciągamy ciastka z lodówki

Wypieki Rene
Sernik łaciaty z czekoladową polewą dla gości 210

Sekretem każdego sernika jest dobrej jakości ser.  Dobry wiejski twaróg nie powinien być zbyt suchy i nie powinien być kwaśny. Dzisiaj moja wariacja łaciatego sernika pod pierzynką z czekolady i migdałów. Składniki na ciasto, tortownica o średnicy 28 cm: 2 szklanki mąki  20 dag masła lub margaryny 1/2 szklanki cukru pudru 2 łyżki kwaśnej śmietany 2 żółtka(...)część sera zostawiamy białego, a do drugiej części dodajemy kakao i dokładnie mieszamy. 3. Na ciasto wylewamy warstwowo biały i ciemny ser. Piekarnik rozgrzewamy do 180 C i pieczemy sernik przez ok. 80-90 minut. Odstawiamy do wystudzenia.Polewa: tabliczka czekolady  migdały w płatkach 1. Czekoladę rozpuszczamy na parze, można dodać 2-3 łyżki wody, aby była bardziej płynna

Apetyczna babeczka
Wegańskie ciastka owsiane z suszoną aronią i czekoladą 211

zależało, ale jeżeli masz gładkie masło możesz je zblendować w pierwszym etapie. Ten biały nalot na aronii to resztki mąki, bo trzymam je w papierowych torebkach po mące. Tak wiem, żyła straszna ze mnie, wszystko recyklinguję ;-) Do ciasta dodaj suszone owoce i posiekaną czekoladę. Dokładnie wszystko wymieszaj. Możesz użyć miksera, jeżeli Twój to ogarnie, bo masa się ciężka. Ja wymieszałam

greenscarf
sernik snickers 191

polewę: 4 łyżki masła orzechowego z kawałkami orzeszków 100 g czekolady mlecznej 2 łyżki mleka lub śmietanki  dodatkowo: 2 batoniki Snickers 150 g biszkoptów okrągłych  Blaszkę do ciasta wyścielić papierem do pieczenia, na dnie ułożyć biszkopty. Białka oddzielić od żółtek. Żółtka utrzeć z cukrem na białą masę, następnie dodać ser, olej, budyń i kasze mannę. Zmiksować(...)połowę i wmieszać osobno połowę do masy białej a połowę do masy kakaowej. Masy serowe na zmianę wylewać do blaszki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 179*C i piec około godziny. Po upieczeniu studzić w uchylonym piekarniku. Masło orzechowe podgrzać (nad parą lub np. w mikrofali) i polać nim sernik. Czekoladę z mlekiem rozpuścić nad parą i polać wierzch

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
.834. dwie powtórki 189

~kokosowe placki z karobową ricottą ; herbata pomarańcza-czekolada ~ Dobre rzeczy trzeba powtarzać ;) Tak więc dzisiaj - placki kokosowe, które przedstawiłam Wam całkiem niedawno oraz wczorajsza karobowa ricotta

breakfast of dreams
Biała kiełbasa w kawowo-miodowej marynacie 192

Podobają mi się modne ostatnio eksperymenty na kawę w potrawach. Sprawdziłam swego czasu dania z herbatą . Kakao ( czekolada) i to w wersji gorzkiej od dawna jest

Buniabaje w kuchni
Babka czekoladowa 199

przepadają za gorzką czekoladą :)! Babka czekoladowa bardzo nam wszystkim smakowała i na pewno jest warta polecenia :)!Oprócz tego na blogu możecie znaleźć babki drożdżową, marchewkową, wielkanocną, i babkę B.Dykiel, a czekają jeszcze na swoją kolej babka majonezowa i śmietankowa…. Babka czekoladowaSkładniki:(wszystkie składniki w temperaturze pokojowej!)200 g masła200 g cukru pudru250 g mąki250 g białego sera (mascarpone, ricotta

UgotujmyTo.pl
Mini torcik czekoladowy 209

kropli barwnika czerwonego Krem czekoladowy : 1 budyń czekoladowy masło - 70 g mleko - 370 ml cukier - 2 łyżeczki czekolada deserowa -35 g Poncz : 2 łyżki wody gotowanej 1 łyżeczka soku z cytryny cukier - 1 łyżeczka Dodatkowo do dekoracji : srebrne perełki cukrowe wiórki czekoladowe białe listki melisy posypka czerwona cukrowa Przygotowanie : Biszkopt: Białka oddzielić od żółtek. Ubić białka z cukrem na sztywną(...)placki. Krem czekoladowy : Do rondla wlać szklankę mleka, osłodzić, doprowadzić do zagotowania. W pozostałym mleku rozrobić budyń, wlać na gotujące się mleko. Mieszając doprowadzić do zagotowania i zgęstnienia. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, ostudzić. Masło przełożyć do miski, zmiksować. Następnie do masła, dodawać po 1 łyżce zimnego budyniu, dalej miksować. Na samym końcu wlać roztopioną czekoladę, dokładnie wymieszać. Pierwszy blat

Kuchnia Danusi
Tort czekoladowo-truskawkowy 362

mąki 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia   Krem biały: 400 ml śmietany 30 % 300 g serka mascarpone 4 łyżki cukru pudru 750 g truskawek   Krem czekoladowy: 250 ml śmietany 30 % 200 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru 2 łyżki kakao 50 g mlecznej czekolady   Dodatkowo: 1-1,5 kg truskawek rurki waflowe z nadzieniem(...)papierem do pieczenia dnem i pieczemy w 180 stopniach ok. 30 minut. Potrzebujemy dwa identyczne biszkopty więc składniki należy zwiększyć x2. Ostudzone biszkopty przekrawamy na dwa krążki. 2. Krem biały: Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Następnie dodajemy mascarpone, cukier puder i dokładnie całość miksujemy. Truskawki kroimy w średniej wielkości kostkę. Pierwszy blat biszkoptu układamy na paterze i zakładamy

Na Ciasteczkowych Papierach
Genialny batonik:) 252

masło. Potem wsypywałam równomiernie warstwami: pokruszone ciastka, posiekaną (niezbyt drobno) czekoladę, wiórki kokosowe, a na końcu orzechy. Całość zalałam mlekiem z puszki i włożyłam na ok. 30 minut do nagrzanego do 170* piekarnika.  Przykryłam folią dopiero pod koniec pieczenia, stąd batonik wyszedł mocno przyrumieniony, u Dorotki jest prawie biały, bo przykryty od początku. Wystudziłam, włożyłam na godzinę do lodówki

Zdrowa Kuchnia Sowy
Czekoladowe pająki 195

odcinamy nożykiem. Kępki włosków przyklejamy do czekoladowej kulki. Z czekolady formujemy długie wałeczki na nogi. Jeśli czekolada w międzyczasie zrobiła się zbyt miękka można włożyć ją na moment do zamrażarki. Z masy cukrowej robimy oczy. Małe białe cukrowe koraliki możemy przyczepić na środek czarnych źrenic, wtedy oczy pająka zyskują znacznie więcej wyrazu ;) Gotowe pająki możemy przechowywać w zamkniętym pojemniku

Ciastkozercy