biała czekolada - 5588 przepisów (strona:228/373)

Ciasteczka makowe 274

dekoracji, gdyż ziarenka maku sprawiają, że są one piegowate, co wygląda bardzo ładnie. Jeżeli jednak chcemy pobawić się w tworzenie wzorów na ciastkach, proponuję czekoladę deserową, którą rozpuszczamy w kąpieli wodnej lub kuchence mikrofalowej oraz biały lukier wykonany z białka i cukru pudru utartych razem na gładką gęstą masę. Przy okazji dekorowania ciasteczek z makiem, upiększyłam też ciasteczka korzenne , które

Smakołyki Bereniki
Ciasto Ferrero Rocher 803

łokie d zieło zwieńcza delikatna czekoladowa polewa, której wierzch zdobią orzeszki laskowe - wielbiciele czekolady z pewnością zauroczą się tym ciastem. Mmm... Ciasto Ferrero Rocher - Składniki: Ciasto: 4 jajka (osobno białka i żółtka) 200 ml mleka 170 ml oleju szklanka brązowego cukru 1/2 szklanki białego cukru cukier waniliowy 200 g mąki 40 g kakao 1/2 łyżeczki sody łyżeczka proszku do pieczenia(...)pokojowej) 1-2 fixy do ubijania śmietany Polewa: 100 g mlecznej czekolady 100 ml śmietany kremówki 30% łyżka wódki ok. 100 g orzechów laskowych Ciasto Ferrero Rocher - Sposób przygotowania: Mąkę przesiewamy i mieszamy razem z kakao, sodą i proszkiem do pieczenia. Białka ubijamy, po czym powoli wsypujemy cukier biały, brązowy i waniliowy - ciągle mieszając. Zmniejszamy obroty miksera na najniższy poziom

Słodka Strona
Rolada brzoskwiniowa 150

mąki pszennej tortowej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki wody Nasączenie: 1 torebka białej herbaty Nadzienie: 500 g śmietany 36% 1 opakowanie cukru waniliowego 1 duża puszka brzoskwiń 1 galaretka brzoskwiniowa Dekoracja: 100 g gorzkiej czekolady 100 ml śmietany 30% 1 łyżeczka oleju kokosowego cukier puder WYKONANIE Biszkopt: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze(...)kostkę. Lekko już tężejącą galaretkę wlać do ubitej śmietany i dobrze zmiksować do połączenia składników. Następnie dodać owoce i wymieszać łyżką. Składanie ciasta: Ostudzony biszkopt rozwinąć i delikatnie nasączyć białą herbatą. Następnie wyłożyć krem brzoskwiniowy. Aby krem przy zawijaniu rolady nie "uciekł" najlepiej posmarować go więcej od strony, z której zaczynamy zawijać roladę, a mniej od strony, na której

Passions hobbies life
Sernik na ciasteczkach oreo z bitą śmietaną 181

pewnością Wam posmakuje ta wersja sernika. Wierzch ciasta zrobiony jest z puszystej, kremowej, bitej śmietany, posypanej mleczn ą  czekolad ą . Wszystkich sernikożerców, zapraszam do wypróbowania mojego przepisu. Składniki: spod: ciastka oreo 250 g, masa serowa: ser biały 1 kg, jajka 4 szt, cukier biały 1 szklanka, budyń waniliowy 3 łyżki, aromat waniliowy 2 łyżki

kulinarne odsłony pati
Kokosanki – makaroniki kokosowe 263

żeby wilgoć szybko z nich odparowała. Z wierzchu można polać je rozpuszczoną czekoladą i ozdobić płatkami migdałowymi i wiórkami czekolady – nabiorą bardziej eleganckiego charakteru. SKŁADNIKI 250g wiórek kokosowych 2 /+ 1 na zapas/ białka jajek M 100-130g drobnego białego cukru 2 pełne łyżki (z lekkim czubkiem) dowolnej mąki – pszennej, kokosowej, ryżowej 1/4 łyżeczki soli ½ łyżeczki aromatu waniliowego lub migdałowego

Karo in the Kitchen
FITLOVEBOX i moje przepisy 185

Prezenty uwielbiam, a szczególnie te jedzeniowe, wiec szybko wzięłam się za moje ulubione zdrowe przepisy. Ciekawi? Fitraffaello, czekoladki i to co Misiaczki lubią najbardziej- banan z masłem orzechowym w czekoladzie! Zapraszam! Czym jest fitlovebox? Fitlovebox to pierwszy w Polsce box stworzony by pomóc zadbać o Twoje zdrowie! Każdego miesiąca otrzymasz do domu pudełko dzięki, któremu będziesz mogła odkryć 5 nowych(...)ostygnięcia. 3. Po tym czasie dodajemy resztę składników, dokładnie mieszamy, próbujemy (ewentualnie dosładzamy) i lepimy kulki. SMACZNEGO! CZEKOLADA Z OLEJU KOKOSOWEGO SKŁADNIKI: -50ml oleju kokosowego (w płynnej konsystencji, wiec go podgrzej) - 25g odżywki białkowej -25g kakao + garść owoców morwy białej, jagód goi i orzechów WYKONANIE: 1. Olej w płynnej postaci mieszamy z odżywka i kakao na gładka

fitolarun.blogspot.com
Ciasto kajmakowe 530

Dodatkowo: 1 ½ kostki masło (150 g) 1 puszka masy kajmakowej 100 sztuk herbatników (450 ­- 500 g) 1 kieliszek spirytusu / wódki (opcjonalnie) 20 g czekolady gorzkiej Przygotowanie: Budyń: Zagotować 500 ml (2 szklanki) mleka z cukrami (białym + waniliowym). W 1 szklance mleka wymieszać mąki oraz żółtka, tak aby nie było żadnych grudek. Gdy mleko będzie się gotować(...)Pierwszą z nich posmarować biszkopt. Na masę ułożyć warstwę herbatników i wysmarować kolejną warstwą masy. Czynność powtórzyć 4 razy, a ostatnią warstwę masy posypać startą czekoladą. Odstawić do lodówki na noc. Krok po kroku: 1. Zrobić budyń 2. Zrobić biszkopt 3. Upiec biszkopt 4. Utrzeć masło, stopniowo dodać budyń i masę kajmakową

KuchniaWeDwoje.pl
Tort czarno-biały z pumpernikla 160

Black and white cake with pumpernickelSkładniki.40 dag pumpernikla5 jaj8 łyżek cukruKrem.2 cytryny8 łyżek cukru3 łyżeczki mąki ziemniaczanej1/3 szkl. wody500 ml śmietany kremówkiPoncz.3/4 szklanki soku

Kulinarny karnet Christophera
Orzechy w surowej czekoladzie – Cocoa 156

Po recenzji owoców w surowej czekoladzie przyszedł czas na wzięcie pod pandzią lupę nasze ulubione orzeszki. Ostatnio zasypujemy Was wyrobami od Cocoa ale co zrobić skoro

Candy Pandas
Krem z orzechów laskowych i dżem kokosowy – Nocciolata, Buko Organic 177

Możemy lubić owoce, lody, cukierki, żelki itd. Jednak to właśnie czekolada i wszystko co z kakao związane ma w sobie to "coś" co sprawia, że po

Candy Pandas
sernik z malinami i pieprzem 141

wyłożonej papierem do pieczenia i równomiernie rozsmarowujemy. Pieczemy w 180 st. C przez ok. 15 min. Składniki na masę serową: 1000 g białego sera 4 jajka 180 – 200 g cukru 3 łyżki mąki ziemniaczanej 110 g czekolady gorzkiej 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu 1 duża szczypta soli dodatkowo: ok. 100 g świeżych malin wykonanie: Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej

Domowy Smak Jedzenia
Rogale maślane z nadzieniem 125

mleka 200 g masła 100 g cukru 1/2 łyżeczki soli 40 g świeżych drożdży 3 duże jajka 1125 g mąki Nadzienie (wedle gustu, ja zrobiłem z dżemem, czekoladą i budyniem) Tradycyjnie zacznijmy od zaczynu: z naszego mleka nalewamy do szklanki 50 ml, dodajemy łyżkę cukru, łyżkę mąki i drożdże. Mieszamy i odstawiamy w ciepłe miejsce na 10-25 minut żeby(...)kolei nasze trójkąty (zamiast tego możemy posmarować placki przed wykrojeniem trójkątów). I smarujemy trójkąty nadzieniem. Ja zrobiłem 8 rogali z dżemem z białych porzeczek (własnej produkcji), 8 z budyniem waniliowym i 8 z pokruszoną czekoladą (po dwie pokruszone kostki na rogala). Następnie rolujemy zaczynając od szerszej strony . Zaklejamy boki, wyginamy tak, żeby nabrało kształtu rogala, układamy na blasze wyłożonej

Marder&Marder Manufacture
Piernik staropolski z masą orzechową 265

Świętami, więc w okresie, kiedy jeszcze nic nie gotujemy, pieczemy itd. Piernik przełożyłam bardzo smaczną masą orzechową, a także powidłami śliwkowymi z czekoladą, których nie może zabraknąć :) PIERNIK: 250g miodu 1/2 szklanki cukru brązowego 1/2 szklanki cukru białego 75g masła 50g smalcu 2 małe jajka 500g mąki pszennej 1 1/2 łyżeczki sody 1/4 szklanki zimnego mleka 20g przyprawy do piernika

https:KKuchniaMniam
Ciasteczka z czekoladą na wzór amerykańskich chocolate chip cookies (z mąki amarantusowej) 128

mąki z amarantusa 1/3 łyżeczki soli 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia (może być też soda oczyszczona) Dodatkowo: 150g czekolady (u mnie 100g mlecznej i 50g mikro kropli truskawkowej z Cukieterii ) Masło z cukrami ubić do puszystości. (Masa powinna być biała i lekka.) Nadal miksując - wbić jajko. Mąkę połączyć z solą oraz proszkiem do pieczenia (ew. sodą) i dodać(...)reszty składników. Całość dokładnie wymieszać. Czekoladę posiekać (nie na drobno) i wmieszać (najlepiej dłonią lub łyżką) do ciasta.  Z masy uformować kulki o wielości orzecha włoskiego. Każdą kulkę ułożyć (zachowując spore odstępy) na blasze wysłanej papierem do pieczenia, leciutko spłaszczyć i wstawić o rozgrzanego piekarnika. Piec około 13-15 minut w 170-180 stopniach. (Ciastka powinny być lekko zarumienione

Di gotuje
Brownie z serową masą kajmakową i malinami 215

pieczenia 1,5 szklanki brązowego cukru szczypta soli Masa serowa: 1 kg gęstego twarogu sernikowego 5 jajek 1/2 szklanki białego cukru 400 g masy kajmakowej ewentualnie cukier do smaku 1,5 szklanki malin (mogą być mrożone)  Czekoladę połamać na kawałki, umieścić razem ze śmietanką w porcelanowej miseczce i w garnku do połowy wypełnionym wrzątkiem. Gotować aż czekolada się rozpuści

Czerwień i błękit