Jak moczyć grzyby suszone Dziś chciałabym podzielić się z Wami poradami dotyczącymi jednego z kluczowych kroków w przygotowywaniu wielu tradycyjnych polskich potraw – moczenia grzybów suszonych. Grzyby
Dorota SmakujeSałatka śledziowa Czy czujecie już tę atmosferę zbliżających się świąt? Zapach choinki, dźwięk kolęd i… aromat świątecznych potraw unoszący się w powietrzu. Śledź to nieodłączny
Dorota SmakujeJak mrozić bigos Dzisiejszy post może być ważny dla wszystkich fanów bigosu. Czy chcielibyście móc wcześniej małymi krokami przygotować wszystko by cieszyć się świętami bez stresu
Dorota SmakujeZ upa szczawiowa kremowa. SKŁADNIKI: słoiczek szczawiu marchewka pietruszka korzeń kilka ziemniaków seler kawałek ( np. 1/4 szt.) 1 łyżka serka mascarpone 4 jaja 2
AZgotuj!Śledzie po żydowsku Śledzie po żydowsku to tradycyjna polska potrawa, która łączy w sobie smak śledzi z aromatycznymi przyprawami i dodatkami. Jest to danie, które często
Dorota SmakujeCo to jest wakame? Cześć, Kochani! Dzisiaj chciałabym opowiedzieć Wam o jednym z moich ulubionych składników kuchni azjatyckiej – wakame. To rodzaj jadalnych wodorostów, które są
Dorota SmakujeBoczniaki jak śledzie przepis Dzisiaj mam dla Was coś naprawdę wyjątkowego – przepis na boczniaki, które smakują jak śledzie! Próbowaliście już takich? To idealna propozycja dla
Dorota SmakujeJak Gotować Boczniaki Dzisiaj chciałabym podzielić się z Wami moją miłością do boczniaków – grzybów, które są nie tylko pyszne, ale także niezwykle wszechstronne w kuchni
Dorota SmakujeMasa makowa Dziś chciałabym podzielić się z Wami przepisem na coś niezwykle tradycyjnego i pysznego – masę makową. To nieodłączny element wielu świątecznych wypieków, takich jak makowiec
Dorota SmakujeBarszcz czerwony z fasolą i boczkiem Temperatury za oknem spadają, wzrasta potrzeba na pyszne, rozgrzewające zupy. Jedną z najbardziej lubianych przez Polaków zup jest barszcz czerwony
Dorota SmakujeKoreańskie placki ziemniaczane Kuchnia koreańska zyskuje coraz większą popularność na całym świecie, a w naszym domu staje się prawdziwym hitem dzięki mojej córce nastolatce, wielkiej miłośniczce
Dorota SmakujeŚledzie z cebulą to klasyka polskiej kuchni, która od lat cieszy się niesłabnącą popularnością. To danie, które idealnie sprawdzi się zarówno na co dzień, jak i
Dorota SmakujeIdealne ciasto na niedzielne przedpołudnie. Moc owoców sprawią, że deser jest aksamitnie słodki! Warto sięgnąć po kwasy Omega-3 pochodzące z alg morskich od Norsan . Składniki
Truskawkowa FiestaGęś pieczona z jabłkami Gęsina to jedno z tych dań, które kojarzą się z wyjątkowymi okazjami i świątecznymi spotkaniami w gronie rodziny. Pieczona gęś z jabłkami
Dorota Smakuje