Szakszuka z pomidorami Szakszuka / shakshuka / chakchouka to danie pochodzące głównie z krajów Bliskiego Wschodu, takich jak Izrael, Palestyna, Tunezja czy Maroko. Często podawana jako śniadanie lub
Dorota SmakujeZupa jarzynowa – 50 przepisów Zupa jarzynowa z burakami Zupa z botwinką Botwinka zupa Barszczyk z warzywami Śmietankowa zupa jarzynowa Zupa jarzynowa z pak choy, ciecierzycą
Dorota SmakujeBowl z grillowanym kurczakiem i awokado Zapraszam was dziś kochani na wypróbowanie przepisu na proste danie, które idealnie sprawdzi się na obiad, na lunch do pracy
Dorota SmakujeSzparagi pieczone To jeden z najprostszych a zarazem najpyszniejszych sposobów na szparagi. Wedle tego przepisu można przygotować i szparagi zielone i szparagi białe choć te drugie
Dorota SmakujeOstatnio furorę robi krem pistacjowy i różne ciasta i desery z jego udziałem. Ja też nie mogłem się mu oprzeć, a że dodatkowo mamy sezon truskawkowy
Healthy food explorerSzparagi chipsy Jakie to było dobre! Koniecznie polecam wypróbować! Zielone szparagi, które kupiłam były drobne i cienkie i można by o nich powiedzieć, że wyglądały niczym
Dorota SmakujePiersi kurczaka z tapenadą Piersi kurczaka z szybkowaru z jabłkiem i tymiankiem Pierś kurczaka z brzoskwiniami z szybkowaru Grillowana pierś kurczaka marynowana w kawie Pierś kurczaka
Dorota SmakujeBigos z młodej kapusty Pyszny wiosenny obiad albo letni obiad, który przygotujemy w kilka chwil. Lekki, smaczny, rozpływający się w ustach. Dzisiaj wersja z kiełbasą, ale
Dorota SmakujeZupa koperkowa zabielana to dla mnie kwintesencja wiosny, lata, świeżości, lekkości – po prostu comfort food. Lubicie zupę koperkową? Zabielacie ją czy nie? Dla mnie z
Dorota SmakujeSałatka z pomarańczą, purpurową sałatą rzymską, czerwoną cebulą i czerwoną cykorią oraz bordową bazylią. SKŁADNIKI: purpurowa sałata rzymska czerwona cebulka kilka lisci purpurowej bazylii opakowanie
AZgotuj!Szparagi z airfryer Sezon na szparagi trwa dość krótko bo jedynie maj i czerwiec. Udało wam się w tym roku już ich spróbować? Ja jestem ich
Dorota SmakujeSzakszuka z rzodkiewkami Szakszuka zapisywana także jako shakshuka lub chakchouka to danie kuchni śródziemnomorskiej, pochodzące głównie z krajów Bliskiego Wschodu, takich jak Izrael, Palestyna, Tunezja czy
Dorota SmakujeInne niż tradycyjne gofry z wykorzystaniem mąki jaglanej oraz konfitury kumkwat w płatach róży od Niebo w Gębie ! Składniki: 2 jaja 20 g erytrytolu 50 g
Truskawkowa FiestaGrillowany łosoś z salsą mango Zapraszam was dzisiaj do wypróbowania mojego niebanalnego przepisu na rybę z grilla. Grillowany łosoś podany z prawdziwą bombą smaków czyli salsą
Dorota SmakujeGrillowana pierś kurczaka Dzisiaj chciałam zaprosić was do wypróbowania mojego przepisu na pyszne mięso. Sezon grillowy się zaczął, więc chętnie właśnie teraz przygotowujemy takie dania. Kurczak
Dorota Smakuje