Przepis na : deser
Jestem ogromną fanką kefiru! Warto go wpleść w swoją codzienną dietę, gdyż jest doskonałym źródłem bakterii probiotycznych, wapnia oraz witamin z grupy B! Takie placuszki są idealnym posiłkiem w ciągu dnia! Składniki: 2 jaja 10 g erytrytolu 75 g mąki z ciecierzycy 125 ml kefiru naturalnego 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 10 ml oleju do smażenia 20 ml syropu klonowego Sposób przygotowania: Jaja utrzeć z erytrytolem na puszystą masę. Dodać mąkę, proszek do pieczenia oraz kefir. Całość dokładnie wymieszać... czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...