Jak parzyć kapustę na gołąbki w piekarniku To kolejny sposób na to by zmiękczyć kapustę zaraz po tradycyjnym parzeniu jej we wrzątku albo po parzeniu kapusty
Dorota SmakujeGołąbki bez ryżu Lubicie gołąbki? Ja bardzo! Wolicie gołąbki wegetariańskie czy mięsne? I najważniejsze pytanie – jeśli przygotowujecie mięsne to z ryżem czy bez? U nas
Dorota SmakujeMarchewka czy trzeba blanszować przed mrożeniem Marchewki to warzywo, które świetnie się mrozi, jeśli więc macie jej większą ilość, spokojnie można mrozić. Jak przygotować marchewkę do
Dorota SmakujeFasola czarne oczko Lubicie fasolę? Używacie jej w swojej kuchni i w swoich daniach? Ja jestem chyba średnią fanką fasoli a moja rodzina to już w
Dorota SmakujeZupa szczypiorkowa Zupy uwielbiam! Jemy je codziennie po południu na lunch, zwykle między 14 a 15 po skończonych lekcjach edukacji domowej – akurat mamy ciepły, lekki posiłek
Dorota SmakujeWarzywa z grzybami shimeji i boczkiem w stylu sit fry to propozycja na danie obiadowe w stylu azjatyckim. Można zjeść z makaronem azjatyckim np ryżowym czy
Dorota SmakujeKapusta z pomidorami pieczonymi – post dr Dąbrowskiej Zapraszam dzisiaj do wypróbowania prostego i smacznego przepisu na danie przygotowane zgodnie z regułami postu warzywno owocowego. Jest
Dorota SmakujePomidory pieczone w air fryer to moja kolejna propozycja na wykorzystanie potencjału frytkownicy powietrznej , ale również na przygotowanie pysznych warzyw w kilka chwil. Nie wiem czy
Dorota SmakujeFrytki z air fryera czy też frytki z frytkownicy powietrznej. Ostatnio na święta pod choinkę dostałam urządzenie, które marzyło mi się chyba od dwóch lat –
Dorota SmakujePierogi odgrzewane w air fryerze to kolejne danie jakie przygotowałam w nowej maszynie. Ostatnio na święta pod choinkę dostałam frytkownicę powietrzną zwaną popularnie airfryerem. Jak się
Dorota SmakujeGroszek cukrowy z air fryer to szybka i zdrowa przekąska dla tych którzy poczuli nagły głód czy postanowili wraz z nowym rokiem przejść na redukcję. To
Dorota SmakujeKoreczki śledziowe po kaszubsku – pyszna propozycja nie tylko na święta, ale również na Sylwestra, na Karnawał i na różnego typu imprezy okolicznościowe (imieniny, urodziny, chrzest
Dorota SmakujeP rzepis na bigos staropolski. Jedyne co pominęłam w tym przepisie to słonina. Można jej dodać w ilości 250 g. Bigos gotowałam trzy dni
AZgotuj!Chipsy z jarmużu – przepis Piekę właśnie te chipsy, bo moja czterolatka bardzo o nie prosiła i myślę sobie, że to idealna przekąska imprezowa np na
Dorota Smakuje