W piekarni kupuję chleb lniany, ale ostatnio nie mogę go kupić. Inni klienci są szybsi ode mnie ;) Kupiłam mąkę lnianą i upiekłam sama. Jest w 100
AZgotuj!Tatar z gęsi zwany też okrasą z gęsi to wykwintne danie, które zyskuje coraz większą popularność wśród miłośników kulinarnych eksperymentów. Gęsina, choć rzadziej spotykana na naszych
Dorota SmakujeZupa dyniowa z kaszą jaglana i boczkiem Mamy jesień, dni chłodne, szare i krótkie, ale jest na to rada. Potrzebujesz słonecznej dyni, kaszy jaglanej która ma
Dorota SmakujeJak oczyścić kurki na 2 sposoby Mamy jesień – czas, kiedy lasy obfitują w prawdziwe skarby, a miłośnicy grzybobrania wyruszają na poszukiwania. Kurki, znane również jako
Dorota SmakujeBrukselka gotowana No to dzisiaj pytanie za 100 punktów. Czy lubicie brukselkę? Na moją rodzinę 7 osobową lubię ją tylko ja To mocno kontrowersyjne warzywo i
Dorota SmakujeZupa pomidorowa z passaty Lubicie zupę pomidorową? Często ją gotujecie? U nas to ulubiona zupa dzieci, więc praktycznie w każdym tygodniu musi być gotowana. Ostatnio mój
Dorota SmakujeDeser bez poczucia winy. W jego skład wchodzą 2 składniki. Gorzka czekolada i napój migdałowy. Ale można go przygotować z wodą! Pełen magnezu i polifenoli. Zdrowy
AZgotuj!HIT – zdrowe i proste ciasteczka w 30 minut Jeśli szukasz przepisu na zdrową i smaczną przekąskę, która jest szybka i łatwa w przygotowaniu, to właśnie znalazłeś
Apetyt na ZieloneRosół z nawłocią Mamy jesień i wszędzie w koło kwitnie nawłoć. Jest rośliną bardzo inwazyjną niczym chwast, szczególnie nawłoć kanadyjska, ale czy wiecie że ma ona
Dorota SmakujePistacjowy, kremowy budyń zrobiony z naturalnych składników. Swój zrobiłam na napoju migdałowym. SKŁADNIKI: 1 szklanka mleka lub napoju migdałowego, kokosowego 2 łyżeczki pasty pistacjowej
AZgotuj!Pieczarki z frytkownicy beztłuszczowej Bardzo smaczne i super proste do przygotowania. Stanowią świetną przystawkę, ale również dodatek do obiadu. Mogą być bazą zupy, sosu czy sałatki
Dorota SmakujeTortille z mąki migdałowej. Pyszne, aromatyczne placki w które zapakujesz swoje składniki: rukolę, plastry pomidora, kawałki papryki, piklowane warzywa, hummus ... Składniki: 100 g mąki migdałowej 10
AZgotuj!Gratin z batatów z kminem, kolendrą zapiekane z oliwą z oliwek. Świetny dodatek do sera hallumi lub białej ryby. Składniki: 2 długie bataty
AZgotuj!