Przepis na : obiad
Jajka smażone czyli klasyka polskiej kuchni. Lubicie jajka? W jakiej formie? U nas najczęściej właśnie jajka smażone czy też gotowane na twardo, ale lubimy też omlety, jajecznicę czy jajko w koszulce. Świetne są też wszelakie jajka faszerowane, nie lubię natomiast jajek na miękko gotowanych. Takie jajka smażone moje dzieci sobie upodobały, więc u nas często są robione na szybkie posiłki. PRZEPIS JAJKA SMAŻONE Składniki: 5 jaj 1 cebula 1 pomidor 5 łyżek oliwy sól pieprz Jak zrobić jajka smażone: Cebulę kroimy dr... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...