bezglutenowe - 15235 przepisów (strona:514/1016)

Wytrawne naleśniki z botwinką 167

mnie przykrym zaskoczeniem. Dość o tym - czas na domowe przepisy pełne smaku i kolorów. Dziś na śniadanie wytrawne naleśniki z tym, co mamy pod ręką. Ja robiłam naleśniki bezglutenowe, ale nadają się do tego każde możliwe naleśniki. Zwłaszcza takie, których nie zjedliśmy od razu po przygotowaniu i trzymaliśmy je przez kilka dni w lodówce. Składniki (fura naleśników) : 160 g mąki

Weekendy w domu i ogrodzie
Domowy budyń jaglany 106

kogo: dla osób na diecie bezglutenowej dla lubiących przepisy z kaszą jaglaną dla mających ochotę na spróbowanie budyniu w nowej wersji Składniki: 2-3 łyżki mąki jaglanej (lub kaszy jaglanej zmielonej w młynku na mąkę) szklanka mleka łyżka masła 1-2 łyżki miodu lub cukru Wykonanie: Do rondelka wlać mleko, dodać resztę składników. Podgrzewać na małym ogniu, mieszając by budyń

Mania Wypiekania
Truskawki z kruszonką 183

naprawdę bardzo smaczna. Truskawki przygotowane w ten sposób powinny delikatnie puścić sok. Mąkę ryżową możecie zastąpić zwykłą mąką, np. pszenną, ale gdy ją zamienicie to danie nie będzie już bezglutenowe.  Składniki: 800 g truskawek (waga z szypułkami) 1/2 szklanki mąki ryżowej 1/4 szklanki zwykłego cukru 1/4 szklanki wiórek kokosowych 1/4 kostki masła (50 g) 1 łyżka cukru z wanilią

Ugotować
Ciastka jablkowo owsiane czyli Slodki Czwartek odc.84 i mam i nie mam... 215

dzisiaj dla Was ciastka. Jabłkowe, cynamonowe ale przede wszystkim bezglutenowe (oczywiście przy użyciu płatków i proszku bez glutenu). Mi smakują bardzo, niestety dzieciakom do gustu nie przypadły. Mają jedną wadę, nie chrupią, podobnie jak te na bazie banana są raczej gumiaste i bardzo wilgotne.  Mówi się trudno, ostatnio moje paskudy zrobiły się dość wybredne niestety... Przepis pochodzi z broszurki

Dzieje kuchennej Wiewióry
Knedle z truskawkami z orzechami i salsą truskawkową, bez glutenu i bez jajek 129

główne, które każdemu polecam. Składniki: (na 2 porcje): 500 gram ziemniaków (podobno najlepsze są stare, ja użyłam młodych i wyszły super!) 3 łyżki mąki jaglanej (można użyć innej bezglutenowej) 4 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka jogurtu naturalnego szczypta soli łyżka cukru trzcinowego 15 średnich truskawek Dodatkowo: garść orzechów włoskich szczypta cynamonu 2 łyżki cukru trzcinowego łyżka oleju kokosowego

Mango Papaja
Dietetyczny chlebek bananowy (wegański) 200

pełnoziarnistej i bez dodatku cukru, cała słodycz pochodzi z dojrzałych bananów. Dla osób unikających glutenu cenną informacją będzie fakt, że mąkę pszenną można zastąpić migdałową lub kukurydzianą. Podobno... wersji bezglutenowej jeszcze nie próbowałam, więc głowy nie daję :) Składniki (na małą keksówkę 21x12 cm): 5 bardzo dojrzałych, a nawet przejrzałych bananów 2 szklanki mąki pszennej pełnoziarnistej typ 2000 2 łyżki karobu

Domowa Cookierenka Agi
Recenzja #.14 - tofu tradycyjne wędzone (polsoja) 97

najzdrowszych produktów spotykanych we współczesnej kuchni. Tofu wędzone charakteryzuje się przyjemnym wędzonym, lekko słonym smakiem i doskonale komponuje się z wszelkiego rodzaju kaszami, zupami czy daniami zapiekanymi. Produkt bezglutenowy, posiadający certyfikat GMO Free. Skład : woda, ziarno soi, chlorek wapniowy i magnezowy-koagulanty, sól, dym wędzarniczy.  Wartości odżywcze w 100g: BIAŁKO ROŚLINNE - 13,0g WĘGLOWODANY - 6,0g TŁUSZCZ ROŚLINNY

breakfast of dreams
Recenzja #.16 - tofu tradycyjne naturalne (polsoja) 95

przez Liu Ana. Świeże, czyste tofu o średniej twardości, to uniwersalny składnik obiadów, sałatek i deserów. Bogate w białko tofu jest zarazem niskokaloryczne i nie zawiera cholesterolu. Produkt bezglutenowy, posiadający certyfikat GMO Free. Skład : woda, ziarno soi, chlorek wapniowy i magnezowy - substancje koagulujące. Wartości odżywcze w 100g : BIAŁKO ROŚLINNE - 12,0g WĘGLOWODANY - 3,0g TŁUSZCZ ROŚLINNY - 6,0g WAPŃ

breakfast of dreams
Recenzja #.19 - zmianyzmiany, GLUTEN FREE, RAW & VEGAN batony 170

chcę Wam opisać wszystkie smaki batonów od ZMIANYZMIANY w jednym poście :) Sama firma oferuje, jak można się już z tytułu domyśleć - batony. Są one w 100% surowe, wegańskie oraz bezglutenowe . Mogą jeść je wszyscy ! :) ZZ oferują nam trzy smaki swoich ulepków, ukryte pod świetnymi, chwytliwymi nazwami: 1)Kosmos - Kosmiczny smak; Co mówi producent : Ten naturalnie czekoladowy baton skutecznie udowadnia

breakfast of dreams
.791. nowości...canihua 134

ziarna mogą służyć do wypieku chleba, jako panierka, a także jako dodatek do ciast, mleka, jogurtu. Canihua , podobnie jak komosa ryżowa, odznacza się  niezwykle wysoką zawartością białka bezglutenowego . W 100 g produktu znajduje się go ponad 15% . Ponadto, obydwie rośliny obfitują w błonnik, przeciwutleniacze, kwas foliowy, wapń, fosfor, cynk  i witaminy z grupy

breakfast of dreams
.852. ryżowe puchatki 104

Prosicie o przepis więc dodaję :) PRZEPIS /1 porcja/ ~60g mąki ryżowej ~jajko ~60ml mleka (u mnie sojowe) ~1/2 łyżeczki proszku do pieczenia lub 1/4 łyżeczki sody w wersji całkowicie bezglutenowej ~cukier/stevia Oddzielamy białko od żółtka. Żółtko, mąkę, mleko, proszek/sodę i cukier/stevię mieszamy. Białko ubijamy na sztywną pianę i delikatnie łączymy z masą. Rozgrzewamy patelnie, lekko ją natłuszczamy

breakfast of dreams
.866. gdy została tylko gruszka... 133

taka podsmażona i miękka nawet mi smakowała! Z cynamonem świetnie się łączy :) Ach, najważniejsze - w końcu mam weekend...A rozpoczęłam go wczoraj pieczeniem pierwszego w moim życiu bezglutenowego chleba. Wygląda i pachnie nieziemsko, dzisiaj jeszcze ocenię smak i mam nadzieję, że będzie OK! :) Na chili&sugar zapraszam na (jeszcze świąteczne) pierogi  z kapustą i grzybami. Będzie mi także

breakfast of dreams
.867. na przełamanie słodkości 115

Marty. To była najlepsza jaką jadłam! Już zawsze będę robić ją tym sposobem :) A chleb, o którym wczoraj pisałam wyszedł równie dobry! Cieszę się, bo to mój pierwszy bezglutenowy :D Bałam się go ukroić bo obawiałam się zakalca lub czegoś podobnego, ale jego struktura jest jak najbardziej OK :) Miłego poniedziałku

breakfast of dreams
.890. marchewkowe tofu 116

wegański bezglutenowy marchewkowy omlet z tofu podany z domowym cynamonowym masłem słonecznikowym~ Wczoraj miałam nieprzyjemny dzień...zaczynając od prawie godzinnego czekania w kolejce do lekarza po skierowania na badania, na owych badaniach - pobieraniu krwi - kończąc. Już pisałam, że nie zbyt dobrze znoszę ten zabieg, ale wczoraj...nie dość, że mam cienkie żyły i gęstą krew to jeszcze sama chciałam zrobić

breakfast of dreams

Proponowane wyszukiwania