jest to danie, którego przygotowanie nie zajmuje dużo czasu. Tym razem jednak urozmaiciłam je, tworząc tagliatelle z cukinii . Dzięki temu danie nabrało nowego wyglądu, a dodatkowo stało się bezglutenowe :) Tworząc to danie inspirowałam się raw food, które to miałam okazję posmakować w praskiej restauracji. I chociaż nic tutaj nie jest surowe, to z pewnością nacieszy oko i żołądek :) Tagliatelle
VegUlkajuż Was łatwo zachwycić tą na przecierze puszkowym. Z zupą pomidorową świetnie komponuje się makaron jajeczny. Można ją też łączyć z makaronem ryżowym vermicelli lub bezglutenowym. Czysta zupa smakuje wyśmienicie ze świeżym pieczywem (np. bagietką). Ciśnienie: Wysokie Czas Gotowania: 10 min Otwieranie Garnka: Szybkie JEŚLI POWYŻSZE WSKAZÓWKI NIC CI NIE MÓWIĄ, ZAPRASZAM TUTAJ Skadniki
Szybko Szybkowarstawia na zdrową dietę potrzebną dla pełni równowagi ciała i ducha. Nasiona, owoce, orzechy są skarbnicą cennych minerałów, enzymów i witamin. Głównym składnikiem Gryczanek, jest polska kasza gryczana. Całkowicie bezglutenowe snacki, są łatwo przyswajalne dla organizmu, gdy z w procesie produkcyjnym Raw Food składniki są aktywowane przez kiełkowanie. Występują one w trzech smakach: Miodowe -z dodatkiem słonecznika, rodzynek, polskim
R'n'G Kitchendanie to dobry sposób na danie bezglutenowe, wegetariańskie, możemy jeść go na śniadanie lub kolacje. Jest bardzo syte i smaczne. Bazą tego dania jest kasza, ja tym razem zrobiłam na kaszy gryczanej, ale bardzo dobrze też smakuje na kaszy jaglanej. SKŁADNIKI : Na dwie porcje: 4 łyżki kaszy gryczanej nie palonej. 1 awokado kilka suszonych pomidorów ser parmezan 3 ząbki czosnku
harrisaszklanki mąki tapioki 2 szklanki białej mąki ryżowej 1 szklanka skrobi kukurydzianej 1 szklanka skrobi ziemniaczanej 370 ml gorącej wody 3 łyżeczki sody lub proszku bezglutenowego 1 łyżeczka soli 8 łyżek oleju Suche składniki wsypuję do malaksera i mieszam przez chwilę. Cienkim strumieniem wlewam gorącą wodę. Gdy malakser przestaję się kręcić, ponieważ ciasto jest
Kuchcikowoasi...Kawałek mnieKażdy, kto lubi słodycze a liczy kalorie powinien sięgnąć po ten słodki, zdrowy przysmak. Teraz słodycze nabrały nowego, naturalnego wymiaru. Całkowicie bezglutenowe, idealne dla cukrzyków, dla dbających o linię...jak się spróbuje, to nie będzie chciało się przestać. Kulki Rawnello to naturalna słodycz. Wolne od GMO, soi, jaj, mleka, glutenu, konserwantów, spulchniaczy, sztucznych aromatów i barwników, bez dodatu cukru. Gorąco
R'n'G Kitchenpłatki równo się upiekły. Studzimy, dodajemy jagody goji i przekładamy do słoika. Zajadamy na śniadanie z mlekiem lub jogurtem. Płatki gryczane powstają w wyniku gniecenia całych ziaren gryki. Są bezglutenowe. Zawierają dużą ilość białka, cenne aminokwasy i błonnik, który jest ważny dla układu pokarmowego. Są bogate w witaminy E, B1, B2, PP. Zawierają magnez, siarkę, żelazo, kobalt, wapń, fosfor, miedź
My Chcemy Jeśćnajważniejsze: smaczne! Może nie tak słodkie jak te przygotowywane na bazie białego lub brązowego cukru, ale to od Was zależy ile dodacie ksylitolu. Zapraszamy zatem na babeczki: bezglutenowe, o niskiej zawartości węglowodanów, pełne kakao, orzechów, z pomarańczową nutą :) Jedna babeczka dostarcza około 193 kalorii, 6 g białka, 11,7 g tłuszczu, 14,1 g węglowodanów oraz 3,4 g błonnika
W kuchni KatieNiedawno otrzymałam do przetestowania kaszę durra znaną też jako sorgo. Durra to kasza bezglutenowa o lekko orzechowym smaku. Gotuje ją się podobnie jak ryż, trzeba jedynie suchą durra namoczyć w wodzie na 3 godziny. Durra z powodzeniem może zastąpić ryż czy ziemniaki, a u mnie znalazła zastosowanie w ciepłej sałatce, którą raczyłam się dzisiaj w pracy. Ciepłe sałatki to idealne
codojedzeniaformie 25cm. Składniki: - 390g puree z dyni* - 315g masła - 230g drobnego cukru trzcinowego lub ksylitolu - 5 jajek (osobno białka i żółtka) - 345g mąki orkiszowej typ750 - 3 płaskie łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia - sok z 1 cytryny (nie dodałam, gdyż zapomniałam...) - 1,5 łyżeczki cynamonu - 1,5 łyżeczki ekstraktu waniliowego lub cukier waniliowy - 1,5 łyżki amaretto (można
Smaczne Zdrowebloga Jazzowe Smaki Ulubione pieczone warzywa autorka: PatK z bloga pat-elnia Linguine z grzybami shitake i szparagami autor: vegetanie z bloga Vegetanie Tarta bezglutenowa z grzybami leśnymi autorka: matra z bloga Nie umiem gotować! Bigos staropolski z wolnowaru
Weekendy w domu i ogrodzieJaglanka na mleku kokosowym w trzech smakach: kokosowo-waniliowym, czekoladowym i truskawkowym, przykryta musem z truskawek i czipsami kokosowymi. Pyszne, zdrowe, bezglutenowe i wegańskie śniadanie. Żeby ułatwić przygotowanie śniadania kaszę możemy ugotować dzień wcześniej. Rano musimy tylko podgrzać kaszę jaglaną, zmiksować truskawki i połączyć składniki
Pora na pora i pomidoraJest mnóstwo przepisów na naleśniki, czy z mąką, czy bez, ale jeden bije wszystkie inne na głowę: najprostsze naleśniki – tylko 2 składniki. Do tego bardzo zdrowe i bezglutenowe . Weź tyle bananów , najlepiej bardzo dojrzałych, ile dużych jajek . Całość zblenduj albo zmiksuj i usmaż na małej patelni na oleju kokosowym . Przewrócenie takich naleśników może okazać się nie lada wyczynem
PaleoSMAKdobrej jakości mięso , wołowinę najlepiej z wypasu pastwiskowego, a boczek od wszystkożernych świń, niekarmionych tylko i wyłącznie zbożem. Powyższy pasztet z wątróbką jest paleo, ale też niskowęglowodanowy , bezglutenowy, bez nabiału (jajka to nie nabiał) i ma miejsce w diecie SCD oraz FODMAP (jeśli pominiesz cebulę i czosnek). Smakowało? Zapowiada się smacznie? Jeśli tak, to podziel się ze znajomymi. Czytaj więcej
PaleoSMAK