mogłam się oprzeć od pierwszego wejrzenia! Anna zafundowała mi ucztę dla oczu ale i brzucha gdy je zrobiłam. Delikatne, cieniutkie i same w sobie pełne smaku. No i bezglutenowe :) Naleśniki czekoladowo-gryczane 200 g mąki gryczanej (można zmielić kaszę gryczaną) 50 g kakao 500 ml mleka (u nas bez laktozowe) 100 ml wody 75 g brązowego cukru 2 jajka
Dzieje kuchennej WiewióryNadchodzący tydzień rozpoczynamy od wpisu na słodko. Chciałabym Wam przedstawić ciasto, którym zachwycałam się w dzieciństwie. Dziś, w czasach tortów z masy marcepanowej, bezglutenowych ciast czekoladowych czy fantazyjnych babeczek może wydawać się „słabe”. Ot, taki biszkopt z masą, wykończony galaretką – placek rodem z PRL-u. Kto pamięta tamte czasy, pamięta również, że słodkości zachwycały właśnie swoją prostotą :) SKŁADNIKI: Na tortownicę
W kuchni KatieTaki mus , odkąd go odkryłam, jadam od czasu do czasu jak akurat mam dojrzałe awokado i ochotę na słodkie. Do tej pory robiłam bez dodatków, teraz
Zdrowa Kuchnia Sowywszystkich wielbicieli brownie, proponuję jego zdrowszą wersję, na bazie mąk bezglutenowych: kukurydzianej, ryżowej i ziemniaczanej. Mąki można dowolnie zmieniać, chodzi o zachowanie ich łącznej wagi, komponujemy wg własnego upodobania choć ich smak jest w efekcie końcowym niewyczuwalny. Nawet ja, nie przepadająca za czekoladą skusiłam się na kawałeczek. Zapach pieczonego ciasta jest wprost nieziemski, to chyba za sprawą połączenia czekolady
Smaczne Zdrowewstępem do kolejnego posta ale to już niespodzianka :)) Na początek - trochę wiedzy: - przede wszystkim jest to kasza bez glutenu , co ma znaczenie dla osób z koniecznością (lub wyborem) diety bezglutenowej; nie uczula - dobra dla alergików; - jest zasadotwórcza (!) czyli pomaga odkwasić organizm (bo zakwaszony organizm = chory na wszystko); oprócz niej tylko kasza gryczana ma również takie właściwości; - źródło
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIEmożna z nią pokombinować kulinarnie. Knułam, wąchałam, parzyłam, rozpuszczałam, zamęczyłam Najcierpliwszego i udało się. Znaczy, zanim się udało to kichnęłam pokrywając pół kuchni zielonym pyłkiem, ale się udało. Powstało bezglutenowe, zielone ciasto. Proszę Państwa! Przed Państwem Greenie. Moja zielona odpowiedź na brownie Potrzebujemy: kostkę masła 200g białą czekoladę dobrej jakości 200g 3 jajka 7 łyżek mąki kasztanowej (jak nie macie
ladykitchenpozostanie na dłużej :) Będziecie zaskoczeni jak szybko robi się te ciastka. Wystarczy miska i widelec i całe 5 minut na wykonanie... Dodajcie swoje ulubione bakalie, a wyczarujecie zdrową, bezglutenową przekąskę, do kawy lub na drugie śniadanie. Prościej się już nie da :) Przepis znalazłam tutaj. Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size
Delicious TitbitsPodobno najważniejsza w życiu jest równowaga i spokój wewnętrzny. Po obejrzeniu kilku reklam w TV możemy dojść do wniosku, że ważne jest również regularne wypróżnianie, wzmacniane
ladykitchentutaj :) // Jako, że szanowna Pani matka znów zaczęła owocnie romansować z dr Dukanem, będą się tu pojawiać w najbliższym czasie przepisy odchudzające bezpieczne na diecie proteinowej! :) Oczywiście i dieta bezglutenowa będzie na swoim miejscu, więc zapraszamy
Wypisz Wymalujwięcej wywaru niż zazwyczaj. W efekcie otrzymałyśmy pyszny, delikatny, lekko wilgotny pasztet. Zdecydowanie lepiej się kroi niż chociażby pasztet ze śliwką . Swobodnie mogą go również jeść osoby na diecie bezglutenowej. Polecamy! Potrawa wolna od glutenu. Ilość porcji: 2 keksówki Składniki: 500g mięsa z indyka 500g wątróbki drobiowej 500g wieprzowiny (u nas było to mięso z łopatki) 300g karkówki
Kolizje SmakówWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Bezglutenowe placuszki z mąki ryżowej, w sam raz na szybkie śniadanie. Są bardzo lekkie i puszyste. Podałam je z kiwi, karmelizowanymi bananami i ziarenkami. Wyszły mega smaczne. Polecam na śniadanie dla dzieci jak i dorosłych. Post Placuszki z mąki ryżowej pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje
Marta Gotujeskładników, odznaczają się wysoką jakością, genialnym smakiem i co ważne niosą ze sobą mnóstwo cennych wartości odżywczych! Są 100 % roślinne . Mogę spożywać je osoby będące na diecie wegańskiej, witariańskiej, bezglutenowej . Pozbawione są wszelkich zbędnych dodatków, w tym cukrów. Uwaga! Jednej procent zysku ze sprzedaży batonów jest przekazywany na Stowarzyszenie Otwarte Klatki. Najlepsze batony w galaktyce. 100% naturalnych składników. Aktualnie
Zdrowie na języku :PPo kilku omletach przygotowanych wg tego przepisu przyszła mi ochota na zmianę. Ten omlet ma inne proporcje (jeden banan na 2 jajka), dodatek kakao i fig
Zdrowa Kuchnia Sowyzdecydowanie najlepsze bezglutenowe ciasto jakie robiłam i jadłam! Marchewkowe ciasto przełożone naturalnym serkiem a wszystko polane obłędnie smakującym kremem czekoladowo-kokosowym. Poza użyciem gorzkiej czekolady nie dodawałam do ciasta ani grama cukru. Nawet na diecie możecie sobie pozwolić na kawałek tego pysznego deseru :) szklanka mąki gryczanej 1/3 szklanki mielonych migdałów 2 łyżeczki proszku do pieczenia 0/5 łyżeczki sody łyżeczka cynamonu
Mienta blog/* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99
maniapieczenia