bezglutenowe - 15735 przepisów (strona:531/1049)

.958. najgrubsze placki 155

lenistwa się przyda ;) Zwłaszcza, że jutro chcę jechać z tatą do pracy i trochę tam pomóc, bo kasa się przyda, nie powiem :D Granola bez płatków owsianych? Wegańska i bezglutenowa? Dlaczego nie?! Chcesz poznać przepis? KLIK

breakfast of dreams
.961. sezamowy szczyt 142

deszcz, raz słońce...Kwiecień już za nami, "heloł" :D PRZEPIS /1 porcja/ ~60g mąki gryczanej ~80g jogurtu naturalnego ~jajko ~cukier/stevia do smaku ~15g sezamu BIO Fresano  ~1/2 łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia Mieszamy wszystkie składniki oprócz sezamu. Nakładamy masę do foremek na muffiny, posypujemy sezamem i pieczemy 20-30 minut w 180*C. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego

breakfast of dreams
.962. niemożliwe staje się możliwe...wegański omlet biszkoptowy 167

weekend piekę duży biszkopt! <3 A Was zostawiam z przepisem, który musicie wypróbować :) PRZEPIS /1 porcja/ ~puszka (420g) ciecierzycy ~40g mąki kukurydzianej ~łyzka soku z cytryny ~1/3 łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia ~cukier/stevia według gustu Do miski wlewamy zalewę z ciecierzycy (samą ciecierzycę zostawcie sobie na obiad ;)), dodajemy sok z cytryny i ubijamy mikserem na wysokich obrotach do otrzymania

breakfast of dreams
.971. ciecierzyca x2 185

jestem ciekawa jak to będzie :) Oczywiście dziękuję każdemu kto na mnie zagłosował! ♥♥♥ PRZEPIS /1 porcja/ ~150g ugotowanej ciecierzycy (może być z puszki) ~jajko ~40g mąki gryczanej ~1/2 łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia ~cukier/stevia do smaku ~łyżeczka ekstraktu z wanilii ~ew. kilka łyżek mleka (sojowego) jeśli masa będzie bardzo gęsta Ciecierzycę i żółtko blendujemy na gładką masę. Dodajemy mąkę, proszek

breakfast of dreams
.974. bum w kaszy 186

będzie i nie mogę się doczekać! :) Oczekujcie relacji na blogu :) Lato coraz bliżej...Wykorzystuję zapasy mrożonych owoców bo zaraz będą świeże!  Zapraszam na cytrynowe ciasto z jagodami! :) *bezglutenowe* KLIK TUTAJ lub na zdjęcie

breakfast of dreams
.975. owies w omlecie 175

przepis: PRZEPIS /1 porcja/ ~60g płatkow owsianych + łyżka otrębów gryczanych/owsianych ~czubata łyżka mielonego lnu (10g) + 3-4 łyzki wody -> wymieszać i odstawić na 5 minut ~1/2 łyzeczki bezglutenowego proszku do pieczenia ~cukier/stevia do smaku opcjonalnie ~1/2 łyżeczki proszku maca BIO FRESANO Wieczorem płatki owsiane zalewamy gorącą wodą ok. 1-1,5cm nad ich poziom, przykrywamy talerzem i ostawiamy

breakfast of dreams
.993. truskawkowa góra lodowa 180

miałam gotowe lody :D Jeśli ktoś z Was też dysponuje maszynką i chce przepis - piszcie :)  Jeśli już w letnich klimatach jesteśmy to zapraszam na pyszne ciasto z rabarbarem! Bezglutenowe, niskotłuszczowe i pyszne :) K L I K PRZEPIS /1 porcja/ ~200g twarogu z kostki ~150g jogurtu naturalnego ~200g truskawek ~cukier/stevia/syrop do smaku - opcjonalnie jeśli macie słodziutkie truskawki Wszystkie składniki miksujemy

breakfast of dreams
zdrowejedzenie24.pl - współpraca 110

sklepem internetowym zdrowejedzenie24.pl . Jest to sklep, w którym dostępne jest całe mnóstwo zdrowych artykułów spożywczych, m.in. zdrowe zamienniki cukru, kasze, makarony, mąki, oleje/oliwy/octy/sosy, otręby/musli/płatki/crunchy, produkty bezglutenowe, produkty BIO i wiele wiele innych. Ogólnie rzecz biorąc takie produkty są już coraz bardziej popularne na sklepowych półkach, ale oczywiście nie we wszystkich sklepach. Może się zdarzyć, że w Waszym

chili & sugar
Bułki kukurydziane 96

zawiera glutenu. Zatem nie bardzo się nadaje, bo nie wyrośnie po prostu. Ale jeśli by ją spulchnić proszkiem do pieczenia to wtedy można robić chleby dla osób na diecie bezglutenowej. Ale ja nie zamierzam używać proszku, zostanę przy drożdżach. Zatem konieczny był dodatek mąki pszennej. Właściwie to dodatkiem była mąka kukurydziana, bo znacznie mniej jej dałem niż pszennej. Boooosz, chyba

Marder&Marder Manufacture
Pączki z wisienką 189

konsystencję.  Mimo że nie było jej wiele w tym wypieku pączki miały łagodny kokosowy smak i zapach. Następnym razem wykorzystam ją do kokosowych zdrowych ciasteczek. Polecam gorąco ten bezglutenowy produkt! Składniki 1/2 kg pszennej mąki typ 550 2 czubate łyżki mąki kokosowej  Ol'Vita 1/2 szklanki cukru 1 cukier waniliowy 250 ml mleka 1 łyżka masła 3 żółtka

Wanilia i Kardamon
Nominacja Liebster Award 124

Ulubione narzędzie kuchenne? 5. Znienawidzone narzędzie kuchenne, bez którego jednak nie umiesz sobie poradzić...? 6. Kategoria kulinarna, w której najlepiej się odnajdujesz to...? (przystawki, dania mięsne/bezmięsne, desery/ciasta, bezglutenowe etc...) <reszta z mojej głowy> 7. Gdy masz chwilę wytchnienia, jakiej muzyki słuchasz (i dlaczego zamiast tego zwykle włączasz telewizor)? 8. Gdybyś mógł/mogła wybrać, którą postacią

Kuchenna Kontrrewolucya
Kuchnia Lidla: Bezglutenowy włoski tort migdałowy Tandorla 238

Bezglutenowy włoski tort migdałowy Tandorla (źródło: kuchnialidla.pl) Poziom trudności: łatwy Ilość porcji: 15 Czas przygotowania: 2h Składniki na blaty migdałowe: 5 białek jaj, rozmiar L 150 g cukru kryształu 150 g migdałów, zmielonych na mączkę (oraz niewielka ilość do oprószenia blachy) niewielka ilość masła do posmarowania blachy Składniki na ganasz migdałowy (masa migdałowa): 200 ml śmietanki 30% 4 tabliczki białej

WojnaNaSmaki.pl
Weganizm w podróży 147

czasie wyjazdów, ale również na co dzień. Żeby nie kupować bezsensownie jakiegoś zapychacza, wolę przynajmniej na trochę zaspokoić głód zdrową przekąską. Wafle ryżowe - mój drugi przegryzacz. Jak wiadomo są bezglutenowe, lekkostrawne, więc również noszę je w pogotowiu w plecaku. A dostępne są w prawie każdym sklepie. Można skorzystać także z batoników wegańskich np. orzechowy Corny czy orzechowy Crunchy, Fig Bary

Bananowe Pole
Lodziarnie w Poznaniu: Kolorowa – lody naturalny, wyrób własny 206

Koszt porcji : 4zł (ale!!!! w tej cenie można wziąć smaki pół na pół, zdecydowany plus za taką możliwość) Płynna czekolada do wafla:  2zł Dodatkowy wafelek: za darmo Wafelek bezglutenowy: 1 zł (fajnie, że jest taka opcja, szkoda że płatna dodatkowo) Podsumowując: Lody w smaku są wyborne. Wafelek świeży i kruchy. Zdecydowanie polecamy skosztować oryginalnych smaków, które często się zmieniają

Kolizje Smaków
Brownie z kaszy gryczanej z musem truskawkowo-miętowym 148

cukru z prawdziwą wanilią  150 g masła (mozna zastąpić olejem kokosowym) 150 g gorzkiej czekolady 70% kakao 4 jaja szczypta soli 100 g mąki gryczanej (może być inna bezglutenowa, a nawet biała tortowa) 100 g czekolady mlecznej 2 garści świeżych truskawek 2 garści listków świeżej mięty Kaszę gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu przez 15-20 minut (polecam

Zawsze głodna!

Proponowane wyszukiwania