połowę innym). Nakładamy sałatę pomidora, paprykę i kiszonego ogórka. na to kotlet i druga połówka bułki. I już. Burgery gotowe! PS. Na 2 zdjęciu na pierwszym planie bułka bezglutenowa, kukurydziana..... no cóż ... zdecydowanie lepsze były pszenne więc pólki co przepisu nie zamieszczam (muszę nad nim popracować
Lubczyk i Waniliadorosłych obfituje w składniki kwasotwórcze (nabiał, pieczywo, mięso, cukier). Ma właściwości usuwania nadmiaru śluzu z organizmu, dlatego jest niezastąpiona przy infekcjach dróg oddechowych. Kasza jaglana jest produktem bezglutenowym, ze względu na to może być jednym z pierwszych posiłków w diecie dziecka (6-7 miesiąc życia). Dzisiaj polecam Wam smaczny, prosty w przygotowaniu
Fit-aminaTwojego życia? Ulubione narzędzie kuchenne? Znienawidzone narzędzie kuchenne, bez którego jednak nie umiesz sobie poradzić...? Kategoria kulinarna, w której najlepiej się odnajdujesz to...? (przystawki, dania mięsne/bezmięsne, desery/ciasta, bezglutenowe etc...) Gdy masz chwilę wytchnienia, jakiej muzyki słuchasz (i dlaczego zamiast tego zwykle włączasz telewizor)? Gdybyś mógł/mogła wybrać, którą postacią z kreskówki chciałbyś być? Książka lub postać książkowa
Ciasteczkowy PotwórPotrawy bez glutenu stają się coraz popularniejsze ze względu na plagę alergii pokarmowych które dotykają Polaków. Takie posiłki tak samo mogą być spożywane przez wszystkich bo
Kuchnia PROzdrowotnasię co ograniczać z ich wypiekiem tylko do świąt. Tym bardziej, że rozkwitająca przyroda dostarcza nam co raz ciekawszych elementów do ich dekoracji. Dziś tradycyjna babka w wersji bezglutenowej, pachnąca lukrecją i fiołkami. Czas przygotowania: 15 minut + pieczenie Składniki: 250 g ugotowanej kaszy jaglanej, 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej, 2/3 szklanki drobnego cukru, 150 g masła, 4 jajka, 2 łyżeczki
SzczyptaSmaQwzględu na pewne ograniczenia pokarmowe, musiałam trochę zmienić wielkanocne menu. A ponieważ w tamtym pasztecie jest zarówno laktoza (masło) jak i gluten (bułki) musiałam pokombinować i stworzyć pasztet bezglutenowy i bezmleczny. Nawet się nie spodziewałam, że będzie to tak łatwe i przyjemne zadanie, no i efekt końcowy wyszedł super, a to najważniejsze. I pomimo iż wolimy pasztety grubomielone
Smaczne ZdroweZostało mi dzisiaj jeszcze z wczorajszej sałatki całkiem sporo kaszy jaglanej. Ponieważ była gotowana z odrobiną curry i kurkumy,wpadłam na pomysł zaeksperymentowania z kluchami, które
Nie Bo Piekłoinaczej- makowiec bez spodu, lub makowiec dla wegetarian, makowiec bezglutenowy... To ciasto z masy makowej, aromatyczne i bardzo święteczne! Dodatkowo szybko się je robi, i ja nazwałam je ciastem bezstresowym! Składniki -puszka gotowej masy makowej z bakaliami najlepiej -3 duże jabłka starte na największych oczkach szklanka cukru pudru- u mnie cukier Diamant zmiksowany na puder szklanka rodzynek JUMBO
Z Kuchni Do KuchniAllegro) można użyć gęstego mleka kokosowego, ale jeszcze nie próbowałam. Składniki na wegańskie kruche ciasto: 0,5 szklanki mąki jaglanej (ewentualnie pszennej, tylko wtedy ciasto nie będzie bezglutenowe) 0,5 szklanki (razem) mąki kukurydzianej i ziemniaczanej (2-3 łyżki mąki ziemniaczanej, reszta kukurydzianej) 2 łyżki ksylitolu (ewentualnie cukru) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 0,6 szklanki zimnej wody
Qlinarnie i QlinarnieSKŁADNIKI : 150g polędwicy lub szynki saute, 2 łyżki majonezu lub 100 ml oleju i 3 łyżeczki musztardy, 1/3 papryki zielonej i czerwonej, 2 łyżki posiekanej natki pietruszki, 200g mąki bezglutenowej mix (ja użyłam firmy GLUTENEX), 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 4 jajka, 6 oliwek, 3 pieczarki, 1/2 łyżeczki soli, 1/2 łyżeczki pieprzu + zieleniny drobno posiekane + 1 łyżka cebuli i pora
Tradycyjna kuchnia inaczejtrochę podobny, to smakowo zupełnie coś innego. I choć u mnie nie wszyscy byli zachwyceni, to mnie zasmakowała bardzo. To idealna alternatywa dla wszystkich nie lubiącyh żurku, na diecie bezglutenowej, a także dla lubiących chrzan. Po dobrym doprawieniu, (dodałam jeszcze dodatkowo chrzan tarty ze słoika, by wyostrzyć smak zupy), ma ona w sobie to coś, co sprawia, że można
Smaczne Zdrowebiałego cukru (w zasadzie można pominąć nawet ten brązowy). Na dodatek także bez jajek i w ogóle nabiału, a więc wegańskie :D Do tego łatwo można je zamienić w bezglutenowe, używając takich właśnie płatków. No po prostu cud, miód i malina! Owsiane batoniki bananowe przepis na ok. 12 niewielkich batoników Potrzebujemy: 300 g bananów (waga po obraniu) 150 g suszonych
Ratunku obiadmarchewkę, zblendować orzechy i suszone owoce, ułożyć na blaszkę i wstawić do lodówki, jeśli lubicie tradycyjne ciasto marchewkowe to to z pewnością wam posmakuje. Dodatkowo ciasto jest wegańskie i bezglutenowe. Składniki: - 3 szklanki drobno startej marchewki - 1 szklanka orzechów włoskich - 3/4 szklanki szusonych moreli -1/2 szklanki szusonych śliwek Przygotowanie: Marchewkę ścieramy na tarce o drobnych oczkach lub w robocie
zdrowa vege kuchnia