Czy można mrozić śledzie Czy Wasze lodówki też pękają w szwach od świątecznych przysmaków? A może zastanawiacie się, co zrobić z tą górą poświątecznego jedzenia, która
Dorota SmakujeJak wekować barszcz czerwony Czy Wasze lodówki też pękają w szwach od świątecznych przysmaków? A może zastanawiacie się, czy można ugotować barszcz wcześniej i ile może
Dorota SmakujeBanalne, smaczne i pełnowartościowe ciasto z wykorzystaniem bananów, śliwki, mąki kokosowej i pasty tahini! Mmm... Składniki: 2 jaja 50 g erytrytolu 10 ml oleju rzepakowego 50
Truskawkowa FiestaPyszny tort, idealny na różne uroczystości czy święta. Można go przygotować zarówno zimą jak i latem. Oryginalny przepis pochodzi ze strony Kwestia Smaku, ja zrobiłam go
Healthy food explorerŚledzie po wileńsku Śledzie po wileńsku to tradycyjna potrawa, która z pewnością przypadnie do gustu miłośnikom śledzi. Ta wyjątkowa kombinacja smaków, łącząca delikatne filety śledziowe z
Dorota SmakujeCaprese z dynią i sosem pistacjowym to nowoczesna wariacja na temat klasycznej sałatki, która z pewnością zachwyci Wasze kubki smakowe. Ta wyjątkowa kombinacja smaków łączy w
Dorota SmakujeŚledzie po cygańsku Śledzie to jedna z tych potraw, które wprowadzają na świąteczny stół wyjątkowy smak i aromat. Ich przygotowanie jest proste, a efekt końcowy zachwyci
Dorota SmakujeIdealne ciacho do niedzielnej kawki, czy na spotkanie ze znajomymi. Wyśmienicie się spisze, jako dodatek smoothie pomarańczowe od Sadvit ! Składniki: 2 jaja 50 g erytrytolu 250
Truskawkowa FiestaŚwiąteczny schab piernikowy Zbliżają się święta, a ja chciałabym podzielić się z Wami przepisem na wyjątkowe danie, które z pewnością zachwyci Waszych gości – świąteczny schab piernikowy
Dorota SmakujeJak moczyć grzyby suszone Dziś chciałabym podzielić się z Wami poradami dotyczącymi jednego z kluczowych kroków w przygotowywaniu wielu tradycyjnych polskich potraw – moczenia grzybów suszonych. Grzyby
Dorota SmakujeSałatka śledziowa Czy czujecie już tę atmosferę zbliżających się świąt? Zapach choinki, dźwięk kolęd i… aromat świątecznych potraw unoszący się w powietrzu. Śledź to nieodłączny
Dorota SmakujeJak mrozić bigos Dzisiejszy post może być ważny dla wszystkich fanów bigosu. Czy chcielibyście móc wcześniej małymi krokami przygotować wszystko by cieszyć się świętami bez stresu
Dorota SmakujeZ upa szczawiowa kremowa. SKŁADNIKI: słoiczek szczawiu marchewka pietruszka korzeń kilka ziemniaków seler kawałek ( np. 1/4 szt.) 1 łyżka serka mascarpone 4 jaja 2
AZgotuj!Śledzie po żydowsku Śledzie po żydowsku to tradycyjna polska potrawa, która łączy w sobie smak śledzi z aromatycznymi przyprawami i dodatkami. Jest to danie, które często
Dorota SmakujeCo to jest wakame? Cześć, Kochani! Dzisiaj chciałabym opowiedzieć Wam o jednym z moich ulubionych składników kuchni azjatyckiej – wakame. To rodzaj jadalnych wodorostów, które są
Dorota Smakuje