składników, odznaczają się wysoką jakością, genialnym smakiem i co ważne niosą ze sobą mnóstwo cennych wartości odżywczych! Są 100 % roślinne . Mogę spożywać je osoby będące na diecie wegańskiej, witariańskiej, bezglutenowej . Pozbawione są wszelkich zbędnych dodatków, w tym cukrów. Uwaga! Jednej procent zysku ze sprzedaży batonów jest przekazywany na Stowarzyszenie Otwarte Klatki. Najlepsze batony w galaktyce. 100% naturalnych składników. Aktualnie
Zdrowie na języku :PPo kilku omletach przygotowanych wg tego przepisu przyszła mi ochota na zmianę. Ten omlet ma inne proporcje (jeden banan na 2 jajka), dodatek kakao i fig
Zdrowa Kuchnia Sowyzdecydowanie najlepsze bezglutenowe ciasto jakie robiłam i jadłam! Marchewkowe ciasto przełożone naturalnym serkiem a wszystko polane obłędnie smakującym kremem czekoladowo-kokosowym. Poza użyciem gorzkiej czekolady nie dodawałam do ciasta ani grama cukru. Nawet na diecie możecie sobie pozwolić na kawałek tego pysznego deseru :) szklanka mąki gryczanej 1/3 szklanki mielonych migdałów 2 łyżeczki proszku do pieczenia 0/5 łyżeczki sody łyżeczka cynamonu
Mienta blog/* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99
maniapieczeniaKruchy migdałowy spód i soczyste gruszki w delikatnym śmietankowym kremie z dodatkiem aromatycznego likieru amaretto... Dla mnie to połączenie doskonałe . Ciasto nie zawiera ani
maniapieczeniaUrocze ciasteczka w formie stempelków ze świątecznymi motywami, upieczone ze zdrowej mąki gryczanej z dodatkiem aromatycznych, korzennych przypraw i miodu. Mąka gryczana nie zawiera glutenu i
maniapieczeniaMakowiec w postaci tradycyjnej rolady jest obecny (a raczej był) u mnie dwa razy do roku na każde święta od czasów, kiedy stałam się posiadaczką Thermomixa
Zdrowa Kuchnia Sowypotrawach lubi mieć mięso. Myślę, że to danie jest kompromisem dla mojej miłości do warzyw a jego miłości do potraw z mięsem. Składniki: 100 gram makaronu spaghetti- u mnie bezglutenowy makaron, kukurydziany 300 gram mielonego mięsa z indyka sól pieprz zioła prowansalskie, oregano oliwa z oliwek 1 puszka pomidorów (w sezonie 3-4 świeże pomidory) 1/2 czerwonej papryki 1 marchewka
Mango Papajalistki laurowe 40 g masła 1 cebula 1 średniej wielkości pierś z kurczaka 2 łyżeczki suszonego estragonu 25 g mąki pszennej (lub ziemniaczanej w wersji bezglutenowej) 1 cytryna 2 łyżeczki sosu sojowego 150 ml śmietanki 30% sól, pieprz do smaku SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Włoszczyznę myjemy, obieramy warzywa, przekładamy do średniego garnka i zalewamy 1 litrem wody. Dodajemy listki
W kuchni Katiem.in.więcej warzyw (marchew, pietruszkę, seler naciowy), których w tamtej nie było, a pominęłam łazanki. Zupka wyszła cudna, jak wszystkie gulaszowe, które do tej pory przygotowałam, ta jest dodatkowo bezglutenowa. Polecam bardzo gorąco, to bardzo pożywna, rozgrzewająca, mięsno-warzyna propozycja na zimowy obiad, mniam... :-) Ja przygotowywałam od razu porcję na dwa dni, w dużym 5,5l garnku, ilości można dopasować
Smaczne Zdrowenazwałam je Kukurydziana kokosanka :) Połączenie kruchego ciasta z mąki kukurydzianej i masy kokosowej daje niesamowity smak :) Ciasto polecam szczególnie osobom które są na diecie bezglutenowej . Do wypieku użyłam mąki kukurydzianej
Sama słodycz i szczypta chiliCiasteczka czekoladowe na dobry początek po przerwie:) Ciasteczka czekoladowe robiłam już w kilku odmianach. Najbardziej udana, a przez to najczęściej u mnie goszcząca, była ta . Czytaj
Zdrowa Kuchnia Sowyróżne wersje śniadań, na zimno i na ciepło. Są przekąski, obiady, kolacje i także desery. Wszystkie przepisy mają przypisane do siebie etykiety z kategoriami: wege, bezglutenowe, bezmleczne, wegańskie, ułatwiające nam wybór przepisu w zależności od diety. A wszystko okraszone apetycznymi, pięknymi i kolorowymi zdjęciami. Aż się chce gotować ! Reasumując, książkę tę przeczytałam z ogromnym zaciekawieniem, ponieważ
Kulinarne przygody Gatityawokado wzbogaci jego wartości odżywcze. Awokado to cenny kwas oleinowy, luteina, kompleks witamin A,E,C oraz potas, z powodzeniem zastąpi tłusty ser żółty. Nasz suflet jest również bezglutenowy i nie zawiera mleka. Kupując pesto wybierajcie znane marki ze względu na jakość jak i możliwość powtarzalności smaku sufletu w przyszłości (Jeżeli kupicie sezonowe pesto z dyskontu, może się już nigdy
Kuchnia PROzdrowotnaŚwietnie nadają się jako słodka przekąska. Ich podstawę stanowią bezglutenowe mąki: gryczana i żołędziowa, która ponownie nadała wypiekowi pięknej barwy :) Składniki: - 250 g mąki gryczanej - 30 g mąki żołędziowej - 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia - ok. 15 - 20 pastylek słodzika - 1 czubata łyżeczka kakao - 2 łyki oleju kokosowego - 100 g jogurtu naturalnego - 60 ml mleka - 1 jajko Wszystkie składniki połączyć
Zdrowie na języku :P