Przepis na : śniadanie
Zupa koperkowa zabielana to dla mnie kwintesencja wiosny, lata, świeżości, lekkości – po prostu comfort food. Lubicie zupę koperkową? Zabielacie ją czy nie? Dla mnie z dużą ilością ziemniaków, jeszcze lepiej kiedy są to młode ziemniaki! Ja lubię gotować ją w wersji wegetariańskiej, na warzywach jedynie, ale może być tez na rosole czy ugotowana na kościach. Koperku w sezonie nie żałujcie – im więcej tym smaczniej. Warto też zamrozić sobie koperkowe porcje na zupę już po sezonie. Po więcej inspirac... czytaj dalej...
Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.
Czytaj dalej...Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...