bezglutenowe - 15735 przepisów (strona:528/1049)

Muffinki bezglutenowe dla miłośników czekolady 143

który najbardziej lubię - grudniowy, przedświąteczny. Trochę żałuję, że nie jest odrobinę biało, bo kolejny rok z rzędu zapowiada się mało zimowy na święta... A teraz do rzeczy - przepis :) Muffinki bezglutenowe dla miłośników czekolady Składniki na 12 sztuk: 1 i 3/4 szklanki mąki kukurydzianej 1/2 łyżeczki sody spożywczej 1/2 szklanki kakao 1/2 szklanki ksylitolu(lub cukru) 1/2 szklanki orzechów mielonych włoskich

FitKot
Pizza na spodzie z kalafiora - wegetariańska i bezglutenowa 301

ukrywam, że przygotowanie kalafiorowego spodu jest czasochłonne, jednak pizza w smaku jest bardzo dobra. Ciasto polecam jeść widelcem i kroić nożem, bo delikatnie się kruszy. Jeżeli jesteście na diecie bezglutenowej bądź wegetariańskiej to ta pizza przypadnie Wam do gustu :) Składniki: ciasto 1 kalafior (waga około 0,8 kg) 100 g startego sera żółtego 1 duże jajko sól, pieprz zioła prowansalskie

Ugotować
.1022. siema 145

miseczkowych śniadań i na pewno do powtórzenia, ponieważ teraz co raz dosypywałam mąki kokosowej lub mielonego lnu więc trudno mi podać dokładny przepis :) Za to mam dokładny przepis na bezglutenowe muffiny z truskawkami :) KLIK TUTAJ lub na zdjęcie poniżej. Polecam :) A teraz pakuję się do samochodu i jadę do Lublina. A od razu po powrocie ognisko z osobami z pleneru

breakfast of dreams
Mleko z orzechów makadamia 189

orzechy makadamia i w 3,5 % syrop z agawy i w niepodanej ilości sól morska. Orzechy i syrop pochodzą z upraw ekologicznych. Napój jest wegański oraz bezglutenowy.  Kolor mleka jest bardzo podobny to koloru mleka sojowego. Mleko przyjemnie pachnie, w smaku jest orzechowe, bardziej słodkie niż słone. Napój jest dobry, ale bez rewelacji. Ogólnie rzecz biorąc, fajnie jest

tost z dżemem
Jak na 5 sposobów zrobić makaron z cukinii 273

najróżniejszych warzyw wtedy zachęcam do kupna krajalnicy z wymiennymi wkładami.   ZALETY: - NISKOKALORYCZNY - 17 kalorii w 100 g podczas gdy 100 g ugotowanego makaronu ma ok 150 kalorii - bezglutenowy - wegański - witariański - zdrowy i pełny witamin - tani - od 2 zł za kg - szybki w wykonaniu - nie wymaga dużych umiejętności kucharskich - urozmaicenie diety Nietestowana przeze mnie maszyna

Pora na pora i pomidora
CIASTECZKA Z KLEIKU RYŻOWEGO 162

Kolejny przepis, który robi się ... biegusiem :))  Bezglutenowe ciasteczka z kleiku ryżowego są nie tylko bardzo popularne, ale i ... bardzo smaczne. Mięciutkie, o delikatnym maślano-kokosowym smaku z dodatkiem ulubionego dżemu (u mnie powideł) zadowolą nawet tych bardzo wymagających.  Z podanej porcji wyszły mi 2 duże blachy ciastek. Składniki: 1 paczka kleiku ryżowego (160 g) 3 jajka

Walijskie Pichcenie
Bezglutenowy budyń waniliowy 140

zawartość w produktach spożywczych to bardzo popularny temat w świecie dietetyki i odżywiania. Każdy z nas ma do niego inne podejście, ale należy pamiętać, że niewiele produktów jest naprawdę bezglutenowa. Gotowe, specjalnie oznakowane w teorii nie zawierają go wcale, jednak należy pamiętać, że podczas produkcji mogły one zostać zanieczyszczone tym składnikiem. Dla tych, których zależy na wyeliminowaniu go z diety

Chocolate Muffin Blog
Wegańskie trufle bakaliowe - bez glutenu, bez cukru 200

Dzisiaj deser, który na pierwszy rzut oka nie dla wszystkich wydaje się kuszący. Ale mam niespodziankę - pomimo braku cukru, trufelki są naprawdę słodkie! Dodatkowo możemy je

My Culinary Art
Placki z mąki jaglanej 181

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Zdrowe, bezglutenowe placki z mąki jaglanej. Są leciutkie i bardzo smaczne. Doskonale na śniadanie lub podwieczorek. Możecie podać je z ulubionymi dodatkami. Ja podałam je z jagodami, olejem arachidowym i truskawkami. Post Placki z mąki jaglanej pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje
Polecane blogowanie - lipiec 163

polecam zaglądać wieczorem - niepohamowany głód gwarantowany ;) Wypisz wymaluj Ten blog zostawiłam na koniec celowo. Prowadzi go mama i córka, tworząc idealny tandem. Piszą o wszystkim. Dużo przepisów (bezglutenowych z powodu przymusowej diety), dużo przemyśleń. Dziewczyny działają w fundacji ratującej boksery. Piszą sporo o swojej działalności, o porzucanych, maltretowanych zwierzakach...nie da się przejść obojętnie... Zajrzyjcie

Codzienna kuchnia niecodzienna
Flan z kaszy jaglanej z morelami 233

konsystencję, a moreli, że jest lekko orzeźwiający. Odrobina cynamonu nadaje egzotyczności, a jego słodycz doskonale równoważy kwaskowatość owoców. Jeśli do przygotowania użyjemy skrobi kukurydzianej czy mączki ryżowej, otrzymamy pyszny bezglutenowy deser.  Polecam bardzo, idealny zarówno na ciepło, jak na zimno. Flan z kaszy jaglanej z morelami   Składniki na 2 osoby (naczynie ceramiczne 20x20 cm ): ½  szklanki suchej kaszy

Mia Cucina Sofieta
Akcja pierogowanie - pierogi orkiszowe z farszem z płatków ryżowych Kupiec 185

Najpierw zrobiłam pierogi bezglutenowe i zachęcona dobrym efektem wzięłam się za kolejne tym razem z razowej mąki orkiszowej. Ciasto jest inne, nie jest tak delikatne jak w standardowych pierogach, czuć, że są to pierogi razowe, ale są smaczne :) Orkisz jest starą odmianą pszenicy. Uprawiany był już w starożytności (był wtedy bardzo popularny). Obecnie uprawia się go rzadziej niż zwykłą pszenicę

pyszne zdrowości
Chłodnik z botwinki z ziarnami czarnuszki 137

przyczynia się do naturalnej detoksykacji organizmu, podobnie jak cynamon, imbir, kurkuma i koper. Nasiona czarnuszki posiadają o wiele więcej działań farmakologicznych, a co najważniejsze jest to  produkt bezglutenowy ! Zapraszam również do innych zakupów w firmowym sklepiku SemCo

Garnkowe fanaberie
Bezglutenowa granola 178

czasem zieloną herbatę i tak w kółko coś w niej zmieniam. Zawsze bazą do mojej granoli są płatki owsiane, tym razem jednak jest inaczej. Bazą do granoli stały się bezglutenowe płatki ryżowe. Wyszło pysznie! Składniki: 2 szklanki płatków ryżowych 1 szklanka mieszanki orzechów: u mnie zazwyczaj są to włoskie, laskowe, migdały, nerkowca, orzechy brazylijskie 3-4 łyżki pestek słonecznika

Mango Papaja
Bazyliowe naleśniki z tuńczykiem i papryką 165

zrobić, są fenomenalne, można je nadziać czym tylko dusza zapragnie. Ja miałam chęć akurat na tuńczyka i paprykę. Wszystko razem smakowało genialnie! Zachęcam do zastępowania mąki pszennej mąkami bezglutenowymi, są zdrowsze, a do tego wspaniale wzbogacają naszą dietę. Ostatnio królują u mnie mąka gryczana i kukurydziana :) SKŁADNIKI naleśniki (ok. 8) 1/2 szklanki mąki gryczanej ( lub pszennej) 1 szklanka mleka sojowego

DefinicjaSmaku

Proponowane wyszukiwania