tylko kilka pozytywnych ich cech. Piramidki powstają metodą ekstruzji ziarna przy wysokim ciśnieniu i wysokiej temperaturze. Do testowania otrzymałam 4 rodzaje piramidek: * piramidki kukurydziane * pełnoziarniste piramidki zbożowe * piramidki bezglutenowe * BIO piramidki MOJA OPINIA: Pierwszy raz spotkałam się z taką formą przekąski i byłam mile zaskoczona. Piramidki przypasowały zarówno mnie
Zrób to smacznieIlość : 2 porcje Czas przygotowania : ok. 1 godzina Składniki : – 1,5 szklanka tapioki (duże perełki) – ok. 4 szklanek wody – 300 – 400 ml
PodwójnaporcjaIlość: 2 porcje Czas przygotowania: 20-30 min Składniki: – 120g makaronu ryżowego – 200g piersi z kurczaka – mieszanka warzyw chińskich Hortex – 2 łyżki
PodwójnaporcjaZapraszam na pyszny i bezglutenowy chlebek. Jest wilgotny, dobrze się kroi i jest sycący. Składniki: 200 g otrębów gryczanych pół szkl jogurtu naturalnego 7 g suszonych drożdży pół szklanki mleka 2 jajka 4 czubate łyżki skrobi kukurydzianej 1 łyżeczka soli keksówka 12x24 Przygotowanie: W jednej miseczce mieszamy otręby, drożdże, skrobię kukurydzianą i sól. W drugiej miseczce mieszamy jogurt naturalny, mleko
słodkie i nie tylko historie kulinarneŚniadanie idealne... może trochę pracochłonne, ale efekt końcowy wynagradza całą włożoną pracę. A do tego zdrowe i bezglutenowe! Kukurydziany omlet z salami, awokado oraz jajkiem sadzonym, zapieczony w grillu elektrycznym. Wyśmienita propozycja! Składniki: 3 jajka 2 łyżki mleka 1 łyżka mąki kukurydzianej 1/4 awokado 6 plasterków salami sól, pieprz szczypta chili tymianek oliwa do smażenia Wykonanie: Mieszamy ze sobą
Kuchnia MagdaLenypyszne i zdrowe placuszki śniadaniowe, takie "pankejki" w zdrowszej odsłonie. Moje placuszki przygotowałam na bazie mąki ryżowej , wszak dodałam do nich odrobinę budyniu, dzięki czemu straciły miano "bezglutenowych", niemniej jednak budyń możecie w przepisie zwyczajnie pominąć. Placuszki będą wymagające podczas smażenia i przekręcania na drugą stronę, ale myślę, że dacie sobie radę. Placuszki śniadaniowe najlepiej smakują w towarzystwie świeżych
kolorowotorcikowoZapraszam na pyszne i zdrowe kuleczki w sam raz na słodki i zdrowy deser. Dodatkowo kulki są bezglutenowe. Pamiętajcie, że bakalie mają moc! Firma Agnex ma dla Was niespodziankę: zniżka 5% na produkty Agnex na hasło ZDROWE-BAKALIE w sklepie www.sklepagnex.pl (rabat obowiązuje do 30.04.2017 r.). Zapraszam, ja robię tam zakupy już dłuższy czas i jestem bardzo
słodkie i nie tylko historie kulinarneszybką pastę. Tym razem zapraszam na czosnkową pastę kanapkową z ogórkiem. Prostota i smak. Kto się skusi? Składniki: 2 jajka M 1 i 1/2 łyżki sosu czosnkowego (u mnie bezglutenowy BIO z eSłoneczko ) 1 mniejszy ogórek kwaszony sól ziołowa do smaku pieprz czarny mielony do smaku Przygotowanie: Jajka gotujemy na twardo. Obieramy i kroimy w kostkę (używam sitka do jajek
Słodkie okruszkiwszelkiego rodzaju kluseczki. Zanim okazało się, że nie mogę jeść glutenu, robiłam je bardzo często, później musiałam z nich zrezygnować, ale dość szybko zorientowałam się, że z mąk bezglutenowych też da się je przyrządzić i zaczęłam eksperymentować. To jest właśnie bardzo smaczny efekt jednego z takich eksperymentów. Z kolei owoce morza staram się jeść, gdy tylko mam okazję. W czasie
Quinoa Raz!Proste i szybkie w przygotowaniu bezglutenowe ciasteczka, które posmakować powinny każdemu, a szczególnie tym, którzy lubią bakalie. Przepis na te ciasteczka pochodzi z książki "Zdrowe słodkości na każdą porę dnia" . Jest w niej mnóstwo słodkich, a jednocześnie zdrowych przekąsek i dziś zapraszam na jedną z nich. SKŁADNIKI: - 60 gram amarantusa ekspandowanego - 2 małe jajka - 20 gram wiórków kokosowych - 30 gram
Wielopokoleniowopodwieczorek. Można go przelać rano do butelki i zabrać do pracy lub szkoły. Zasmakują w nim weganie, wegetarianie oraz osoby nietrawiące laktozy. Jeśli pominiecie płatki owsiane, otrzymacie koktajl bezglutenowy. http://www.mojadelicja.pl/wp-content/uploads/2017/03/koktajl-bananowo-malinowy-bez-nabialu-bez-cukru-banana-smoothie-raspberries2-1170x874.jpg The post Koktajl bananowo-malinowy bez nabiału appeared first on Moja Delicja - Przepisy kulinarne
Moja Delicjaśniadaniowe gofry, podane na słodko! Zdjęcie wykonałam aparatem Lumix Panasonic, w ramach Konkursu Fotograficznego Panasonic. Gofry są przepyszne, chrupiące i bardzo aromatyczne. Przepis podaje poniżej ;-) #LUMIXPOLSKA #EXPERIENCEFRESH BEZGLUTENOWE GOFRY: - 200 ml mleka bez laktozy - 100 g mąki kokosowej - 60 g mąki jaglanej - łyżeczka mąki ziemniaczanej - 2 łyżki zmielonych migdałów - 2 jajka rozmiar L - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
SMYKWKUCHNIW naszym domu co weekend na życzenie naszej córki goszczą na śniadanie naleśniki W zasadzie wszyscy je uwielbiamy i często powstają ich nowe wersje. Tym razem
Ola la LCHFWITAM WSZYSTKICH ! Oto Kolejna propozycja szybkiego "odchudzonego" i bezglutenowego obiadu . Lżejsza wersja "kopytek" czy jak kto woli klusek kładzionych lub leniwych 😊 Mięciutkie ,delikatne, wręcz rozpływające się wzbogacone nutą korzennego cynamonu i słodyczą brązowego cukru , przełamane kwaśnym jogurtem Greckim ! Przepis pokochają nie tylko dzieci , ale także wielbiciele obiadów na słodko . Danie to sprawdzi się także jako lekki deser na świeżym
Marcepanowa kuchniatruflową i suszonymi pomidorami Krewetki z ryżem jaśminowym Sorbet z mango ze śmietanką kokosową i orzechami. Zapraszam do krótkiej fotorelacji z warsztatów. A wszystkich, którzy są zainteresowani zakupem produktów bezglutenowych i bezlaktozowych zapraszam do sklepów Lidl, gdzie znajdziecie szeroki asortyment takich produktów
Kuchnia Bon Appetit