wygląda bajecznie! Ciasto swoim smakiem przypomina pyszny sernik ( moja mama się nie skapła! ). Ciasto nie zawiera ani grama mąki, ani grama masła, ani grama białego cukru. Jest bezlaktozowe oraz bezglutenowe! Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: ( tortownica 18 cm ) SPÓD: * błyskawiczne płatki jaglane – 70 g * migdały – 0,5 szkl * orzechy nerkowce – 1 szkl * olej kokosowy – 1 łyżka * prawdziwe, dobrej
Ostra na Słodkorukola, awokado, zielony ogórek, jajko, orzechy nerkowca i natka pietruszki. Wszystko skropione dressingiem na bazie octu porzeczkowego i oleju z pestek dyni. Zajadałam tę pyszną sałatkę z kromką mojego bezglutenowego pieczywa chrupkiego . Było bardzo smakowicie. Czytaj więcej
Wiem co jemsprawia, że ciasto ma zbitą konsystencję. - mąka pszenna: zapewnia elastyczność i wilgotność ciasta. - mąka kukurydziana: ma żółty kolor. Nadaje się do zagęszczania zup i sosów. Idealna na pieczywo bezglutenowe i na ciasta. - mąka żytnia: ma więcej wartości odżywczych niż mąka pszenna. Dobra do wypieku chleba. mąka pszenna, źródło: niam.pl - mąka sojowa: dobra do wyrobu mleka i past sojowych. Używana przez
Gotuję Testujęowoce suszone kompletnie nie są twarde, a mięciutkie, wręcz rozpływające się w ustach. Dodatek pistacji podkręcił smak i nadał troszkę chrupkości. Coś pysznego! Składniki: 30 g mąki owsianej bezglutenowej (Radix-bis) 30 g mąki gryczanej (Radix-bis) 50 ml napoju roślinnego 1 jajko 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią
Zdrowie na języku :Pciasto bananowe, bezglutenowe oczywiście. Jestem fanką bananów i uwielbiam je w każdej postaci, czy to w koktajlu, czy w cieście lub po prostu solo. Co ciekawe jako mąkę użyłam kokosowej, która ku mojemu zaskoczeniu w ogóle nie jest wyczuwalna. Ciasto jest wilgotne i zwarte. Dużo razy eksperymentowałam z ciastem bananowym jednak nigdy nie wychodziło tak jak należy, jednak dzięki pomocy
madamekuchnia.wordpress.comwersja... Zamiast bitej śmietany góra łakoci pod postacią owoców, które spokojnie kupicie w każdym markecie. Mały orzeźwiający dodatek mięty i voila ... Przepis wymyśliłam w dwie minuty przeglądając moje wpisy bezglutenowe. Gofry są chrupkie i idealnie miękkie wręcz puszyste i bez grama białego cukru, W połączeniu z tropikalną sałatką eksplozja endorfin gwarantowana... Prócz orzechów włoskich w przepisie znajdziecie również suszoną
vaniliowoczekoladowaDzisiaj mamy dla Was pyszną zupę krem cebulową o słodkim a zarazem lekko ostrym smaku :) Składniki na zupę: – 5 dużych cebuli (ok. 900g) – 2
Kuchenne WariacjeDawno nie publikowałam podpowiedzi co włożyć do lunch boxa więc dzisiaj kolejny zestaw. Tym razem jeden z ulubionych mojej córki bo z keto pizzą Lunch box
Ola la LCHFjedna z najzdrowszych kasz. A może nawet najzdrowsza. Zawiera duże ilości białka, żelaza, krzemu i miedzi, witaminę E, oraz witaminy z grupy B. Doskonale wpływa na trawienie, jest bezglutenowa, lekko strawna, ogrzewa żołądek i doskonale się po niej czujemy. Z kaszy jaglanej można przygotować różne posiłki na śniadanie, obiad, deser. Można zrobić z niej danie główne albo może być
Kuchnia u Krysiclafoutis do ostudzenia przed wyjęciem go z formy. Podawaj clafoutis lekko przestudzone lub schłodzone w lodówce (około 2 godz.), posypane cukrem pudrem, osobiście wolę je na zimno. *Jeśli wolisz bezglutenowe clafoutis, zamiast mąki możesz użyć maizeny. **Jeśli wolisz, możesz użyć indywidualnych kokilek ceramicznych do zapiekania. Wówczas czas pieczenia będzie nieco krótszy. *** Gdyby ciasto zbyt szybko się przyrumieniło, możesz
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaTapioka to kasza wytwarzana z bulwy egzotycznej rośliny o nazwie maniok. Jest lekkostrawna, bezglutenowa i nie zawiera cholesterolu. W związku z tym mogą ją jeść osoby z alergią pokarmową. Używana jest do przygotowywania między innymi deserów, puddingów, bubble tea, sałatek itd. Kuleczki tapioki nie mają smaku, dlatego też ma szerokie zastosowanie w kuchni. Dzisiejszy pudding zrobiłam z czekoladą i malinami
Oryginalny smakkaszy gryczanej wraz z dodatkiem piersi kurczaka, kapusty pekińskiej, pora i szpinaku. Danie szybkie i łatwe do przygotowania. Warto dodać, że kasza gryczana jest polecana osobom będącym na diecie bezglutenowej :) Składniki na porcje dla 6 osób: 2 woreczki kaszy gryczanej prażonej (200 g) 1/2 główki kapusty pekińskiej 150-200 g świeżego szpinaku 1 podwójna pierś z kurczaka (około
Ugotowaćpracy zachwycały się jego smakiem i nikt nie zorientował się, że nie jest to tradycyjny wypiek na mące. Fasola jest zupełnie niewyczuwalna a ciasto mogą jeść osoby na diecie bezglutenowej i dbające o linię :) Bez wyrzutów sumienia można sięgnąć po kolejny kawałek ;) 480 g ugotowanej czerwonej fasoli Cenos 2 duże banany 4 łyżki oleju rzepakowego 4 jajka
Smakołyki Asiprzyrządzenia będziecie potrzebować zaledwie kilku składników: wafli ryżowych, wiórków kokosowych, jogurtu naturalnego oraz miodu. Jestem pewna, że będziecie oczarowani smakiem poniższych kulek ♥ Składniki na 12 sztuk: 6 wafli ryżowych bezglutenowych (około 45 g) 10 łyżek wiórków kokosowych (70 g) + trochę do obtoczenia 4 łyżki jogurtu naturalnego (85 g) 1 czubata łyżka gęstego miodu (50 g) Za pomocą dłoni, wafle
Ugotować