bezglutenowe - 15735 przepisów (strona:441/1049)

Fasolka z zasmażką 136

Fasolka z zasmażką Fasolka z zasmażką to klasyka, która mi kojarzy się raczej z czymś średnio dietetycznym. Wpadłem na pomysł jednak, żeby zrobić zdrową i przy okazji bezglutenową opcję fasolki z zasmażką. Zazwyczaj używa się do jej przygotowania masła i bułki tartej, ale nie w tym przypadku… Od dziadków dostałem siatę fasolki szparagowej z ich własnego ogródka, dlatego

Blendman
Jaglanka z bananem 198

zacząłem wcinać gofry. Po kilkudziesięciu śniadaniach bez jaglanki postanowiłem do niej wrócić i tym razem zawitała jaglanka z bananem , bo tak samo jak było w przypadku ciasta bananowego bezglutenowego , banany mi się po prostu zwyższały. Dobrze, że z konieczności ich zużycia powstało coś tak pysznego. Myślę, że użycie smażonych bananów i sosu na bazie tahini to ciekawa i miła

Blendman
Prosty sernik z musem truskawkowym 226

Jest on prosty, szybki i wyjątkowy.  Sernik jest niezwykle smaczny.  Truskaweczki z działki były idealnym dodatkiem do tego sernika.  Ciasto mogą spokojnie jeść osoby na diecie bezglutenowej. Gorąco polecamy. Składniki: - 500g masy twarogowej z wiaderka - 500g serka homogenizowanego - 6 jajek - 1 szklanka cukru - 1 budyń wanilinowy - 1/2 kostki masła Mus: - 3 galaretki truskawkowe - 500g truskawek Sposób przygotowania

Pan i Pani Smith w kuchni
Chłodnik buraczano - porzeczkowy z quinoą i "kawiorem" z czarnej porzeczki 184

upały nie ma nic lepszego jak chłodnik ;) a do jego zrobienia wystarczy kilka składników i najważniejsze, że nie trzeba gotować. Chciałam się więc z Wami podzielić przepisem na całkowicie bezglutenowy, bez laktozy, wegański chłodnik. Do jego zrobienia wykorzystałam Barszcz Czerwony Krakus, czarne porzeczki, mleko kokosowe i quinoę do zagęszczenia. Do ozdoby użyłam "kawior" z czarnej porzeczki i agaru, kiełki buraka

Quinoa Raz!
Super Krówka - zdrowe słodycze bez glutenu, mleka, jajek i białego cukru - recenzja 162

zaparciach, ułatwia regularne wypróżnianie.  Obniża także poziom cholesterolu, pomaga zapobiegać miażdżycy oraz opóźnia wchłanianie glukozy.      Syrop ryżowy - zawiera głównie maltozę, czyli cukier naturalny, wegański i bezglutenowy.  Nie powoduje drastycznych skoków poziomu cukru we krwi, dzięki czemu nie powoduje napadów wilczego głodu ani ataków senności.  Zawiera potas, magnez, żelazo, wapń i witaminy z grupy

Di gotuje
#34 Wegańskie, bezglutenowe, RAW ciasto bananowo-karmelowe z kremem cytrynowym 158

gotowaliśmy. Do wczoraj - znajomi inspirują. Bo co dobrego można zrobić dla weganina na bezglutenie? Znacie przesłodkie, angielskie Banoffee pie? - tutaj ulepszona wersja ;) Ciasto bananowo-karmelowe z kremem cytrynowym [wegańskie, bezglutenowe, RAW] [Proporcje na pojemnik o rozmiarach 20x15 cm] Spód: ☆ 1 /4 szklanki namoczonych w wodzie przez kilka godzin daktyli ☆ 1  szklanka dowolnych orzechów i pestek (u mnie 1/2 szklanki

Kuchnia w szuwarach
Czekoladowy jagielnik z czereśniami 152

słodkie łakocie, jeżeli zaś wolicie słodsze dajcie więcej, próbując masę, by dostosować ten poziom pod siebie. Składniki na foremkę o średnicy 18 cm: Spód: ¾ szklanki płatków owsianych górskich (lub bezglutenowych) 2 łyżki wiórków kokosowych 1 łyżka kakao 1 łyżka oleju kokosowego (lub masła) 10 suszonych daktyli lub więcej Masa czekoladowa: 100 g kaszy jaglanej 250ml mleka (krowie lub roślinne

Fabryka pomysłów
Makaron bezglutenowy z bobem, cukinią i suszonym pomidorem 181

obiad, taki z makaronem, bobem, cukinią i suszonym pomidorem. Przepis prosty, a danie szybkie w przygotowaniu :-) Polecam i miłego poniedziałku wszystkim życzę :-) Składniki: 1/2 opakowania makaronu u mnie bezglutenowy 10 suszonych pomidorów 500 g bobu mała cukinia 1 ząbek czosnku suszone pomidory z bazylią i czosnkiem sól pieprz olej kokosowy do smażenia 1. Bób gotujemy w osolonej wodzie około

kruche babeczki
Flan z quinoy z sosem jagodowym (bez glutenu, bez laktozy, organiczny) 139

którzy śledzą moją nową stronę na Facebook (zachęcam do polubienia, będzie mi miło), wiedzą, że przywiozłam z Peru bezglutenowy deser :) organiczny flan z quinoy ( TU znajdziecie jego zdjęcie). Cudo wyprodukowano w Boliwii w składzie znajdziecie mąkę z quinoy, cukier, wanilie i karagen. Niektóre składniki bym podmieniła, ale jak na produkt w proszku to i tak całkiem nieźle, a deser bardzo

Quinoa Raz!
Przepis #22 Torcik kokosowy na biszkopcie z mąki kokosowej 165

rozpływa się w ustach. Do tego znika bardzo szybko :)  Składniki Biszkopt - 4 jajka - 4 łyżki cukru kokosowego - 40 gram mąki kokosowej - pół łyżeczki proszku do pieczenie – u mnie bezglutenowy Wykonanie Białka oddzieliłam od żółtek. Białka ubiłam na sztywną pianę powoli dodawając cukier.  Następnie dalej miksując dodawałam po jednym żółtku – za każdym razem do momentu połączenia. Na koniec wsypałam

Health-Fit-Life
Indyjski chlebek roti, czyli beztłuszczowe tortille z batatów 162

jest przepysznie naturalnie słodki; jako tortilla lub wrap z humusem i warzywkami; albo jako naleśnik – łatwo się go zwija i super smakuje z dżemem lub sezonowymi owocami. Bezglutenową wersję tego przepisu możecie znaleźć tutaj . Polecam oba przepisy! Składniki: 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka batatów (słodkich amerykańskich ziemniaków) Wykonanie: Umytego i obranego słodkiego ziemniaka gotujemy na parze. Gdy jest

Lamarida.pl
Zupa szparagowa z zieloną fasolką szparagową i ryżem 192

Niestety sezon na szparagi dobiega końca a tak bardzo je lubimy. Dziś mamy dla Was pyszną zupę szparagową z zieloną fasolką szparagową i ryżem :)   Składniki

Kuchenne Wariacje
Sznycle z indyka w panierce z mąki ryżowej 223

Bezglutenowa panierka z mąki ryżowej do sznycla z indyka to zdrowsza opcja panierki tradycyjnej z bułki tartej. Kotlet z indyka w panierce z mąki ryżowej jest bardzo soczysty w środku, z zewnątrz zaś bardzo chrupiący. Panierka z mąki ryżowej bardzo dobrze trzyma się na sznyclu z indyka i łatwo ją przygotować. Dodatek imbiru sprawia, że kotlet staje się bardzo aromatyczny

Kuchcik gotuje
Karmelkowy deser jaglany - bez cukru, glutenu, wegański :) 187

się przejmował nazwą, bo to co najważniejsze w tym wszystkim - to przecudowny, przesłodki, mega kremowy i wyraziście karmelkowy smak! Genialna propozycja na słodkie, ale nadal zdrowe, ponad to bezglutenowe i wegańskie szaleństwo 😍 Składniki (2 duże lub 4 małe porcje): 400 ml mleczka kokosowego (1 puszka) 100 g kaszy jaglanej  2 łyżki cukru kokosowego  kilka kropel aromatu waniliowego

Zdrowie na języku :P