bezglutenowe - 15735 przepisów (strona:25/1049)

Pierogi bezglutenowe 99

Czas czytania: 2 min Mam nadzieję, że przepis na pierogi bezglutenowe przyda się tym, którzy mają uczulenie na gluten. Wiele osób na takiej diecie często rezygnuje z pierogów przygotowywanych z gotowej mieszanki mąk bezglutenowych, ponieważ nie smakują one zbyt dobrze. Być może pierogi przygotowane z mąki z ciecierzycy oraz mąki ryżowej będą strzałem w dziesiątkę? Ciasto jest elastyczne i miękkie(...)świetnie się klei, ale trzeba pamiętać, że jest to jednak ciasto bezglutenowe. Ciasto bezglutenowe nie ma takiej elastyczności jak klasyczne ciasto! Rozwałkowując placek na pierogi, pamiętajcie, że musi być odrobinę grubszy od klasycznego w przeciwnym razie, ciasto będzie się rozpadało i pękało. Sklejone surowe pierogi przykryjcie ściereczka, aby nie obsychały przed ugotowaniem. Ugotowanie już pierogi polejcie odrobiną tłuszczu

SprawdzonaKuchnia.pl
BEZGLUTENOWE PENNE ZE SMAŻONYMI POMIDORAMI – lekko i pysznie! 115

teraz nadchodzą absolutnie nie mam ochoty na długie stanie przy garach i wymyśle obiady. Najczęściej sięgam po makarony albo wszelkiego rodzaju kasze. Dziś, zainspirowana współpracą z moją ulubioną bezglutenową marką Schär i nowymi makaronami z linii BIO przygotowałam dla Was przepis na przepyszne, bezglutenowe penne ze smażonymi pomidorami. Danie szybkie, lekkie, pyszne! No i bezglutenowe – czyli śmiało mogą je zajadać(...)nowej ofercie ( dostępnej już w polskich sklepach ) znajdują się nowe produkty z linii BIO, które na blogu będę Wam oczywiście pokazywać. #ScharBio #ScharBezGlutenuBio Makaron BIO Penne Cereal to bezglutenowy ekologiczny makaron, do którego używane są wyłącznie naturalnie bezglutenowe płatki pochodzenia organicznego. Makarony te są produkowane we Włoszech. Ja tak jak Wam już powyżej pisałam przygotowałam dla Was fantastyczny przepis

Ostra na Słodko
Bezglutenowa babka gotowana 201

Bezglutenowa babka gotowana to ciasto, które było moim osobistym hitem minionej Wielkanocy. Zawsze mówiłam, że babki to nie mój klimat. Z Wielkanocnych ciasto zawsze wolałam sernik , czy też mazurki . Dlatego babki bardzo rzadko pojawiały się na moim stole. W tym roku postanowiłam jednak trochę poeksperymentować. I tak postawiliśmy na babkę gotowaną. Moim zdaniem jej przewaga nad tradycyjną babką pieczoną jest(...)wynika z tego, iż ta gotowana jest bardziej delikatna, nie jest sucha i zapychająca. Rozpływa się w ustach Bezglutenowa babka gotowana Składniki na jedną formę: 200 g masła roślinnego 6 jaj 100 g szklanka cukru szklanka mąki bezglutenowej (użyłam tej mieszanki) szklanka mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia 2 łyżki mleka roślinnego kilka kropel olejku cytrynowego łyżka kwasku

365 dni dookoła kuchni
BEZGLUTENOWA BABKA Z JABŁKAMI 92

Bezglutenowa i FIT seria rozkręciła się na blogu w najlepsze! Bardzo się cieszę, że te nowe przepisy tak bardzo Wam się spodobały i cały czas regularnie goszczą w Waszych kuchniach i na Waszych stołach. Dziś razem z marką Schär przygotowałam dla Was przepis na przepyszną, bezglutenową babkę, która może być idealnym pomysłem również na nadchodzące Święta Wielkanocne. Do jej przygotowania(...)użyłam znanego już Wam z innych bezglutenowych przepisów mixu bezglutenowego Mix C Mix Pâtisserie Schär , a także nowych, kruchych ciasteczek APPLE BISC O z nowej linii BIO. Ciasteczka APPLE BISCO BIO to bezglutenowe ciasteczka z owsem i jabłkiem produkowane w całości z ekologicznych zbóż i owoców. Zawierają mąkę owsianą, płatki owsiane, siemię lniane i nasiona słonecznika. Doskonałe źródło błonnika! Świetna

Ostra na Słodko
Wegańskie bezglutenowe jabłkowe muffiny 116

mojprzepisna.pl | Wegańskie bezglutenowe muffiny jabłkowe Bezglutenowe Bez mleka zwięrzęcego Bez jajek Bez cukru Bez kakao Bez orzechów Macie ochotę na małe co nie co na poniedziałkowe pierwsze lub drugie śniadanko dla dzieci, a może do kawki dla dorosłych. Ja właśnie takie małe co nie co zrobiłam dla swojego synka, ma niecałe dwa lata, a jak się dorwał do muffin(...)piekarnika nagrzanym do 190 st. 25 min. Wyjąć formę z piekarnika, lekko przestudzić na kartce, muffiny wyjąć z formy. Jeść :) Przechowywać w szczelnym pojemniku w lodówce. Smacznego! Wegańskie bezglutenowe muffiny jabłkowe Wegańskie bezglutenowe muffiny jabłkowe Wegańskie bezglutenowe muffiny jabłkowe Wegańskie bezglutenowe muffiny jabłkowe

moj przepis na
Genialna bezglutenowa tarta jabłkowa 138

mojprzepisna.pl | Genialna bezglutenowa tarta jabłkowa Dziś mam dla Was propozycję na świetną bezglutenową tarte jabłkową, którą robi się (razem z pieczeniem) w niespełna godzinę :). Inspirację na spód do tarty brałam z tego przepisu , chciałam ją jednak troszkę odchudzić, więc nieco zmniejszyłam ilość masła, dodałam też odrobinę cukru. Tartę można przygotować tuż przed podaniem i serwować jeszcze ciepłą z gałką lodów(...)wersji glutenowej tj. z użyciem mąki pszennej Krupczatki czy Szymanowskiej czy typ 450 lub 650. Składniki na formę do tarty o dolnej średnicy 24 cm: 250 gr mąki bezglutenowej (u mnie 100 gr gryczanej, 100 gr ryżowej i 50 gr kukurydzianej) 100 gr zimnego masła (u mnie klarowane) 4 łyżki lodowatej wody 1 jajko 3o gr cukru pudru szczypta soli

moj przepis na
Bezglutenowe ucierane ciasto z żurawiną 127

mojprzepisna.pl | Bezglutenowe ucierane ciasto z żurawiną Korzystając z okazji, że sezon na żurawinę jeszcze trwa postanowiłam zrobić ciasto na bazie świeżej, leśnej żurawiny. Nie wiem czy kiedykolwiek ją jedliście, jest diabelnie kwaśna i za nic nie przypomina w smaku tej suszonej. Przepis pochodzi z mojego ulubionego bloga Moje Wypieki . 1 laska wanilii 1 i 1/2 szklanki drobnego cukru do wypieków(...)użyłam 3/4 szklanki cukru i dla nas było OK) 2 szklanki świeżej lub mrożonej żurawiny (rozmrożonej) 2 szklanki mąki pszennej * (u mnie wersja bezglutenowa czyli po 1/4 szklanki: gryczanej, ryżowej, ziemniaczanej, kukurydzianej, zbytnio jednak czuć gryczaną, więc następnym razem dam jej mniej) 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 115 g masła (dałabym 150 gr następnym razem, bo w wersji

moj przepis na
Wegańskie i bezglutenowe ciasteczka z kaszy gryczanej z bakaliami 99

mojprzepisna.pl | Wegańskie i bezglutenowe ciasteczka z kaszy gryczanej z bakaliami Ciasteczka z kaszy gryczanej, płatków owsianych, bakalii. Nafaszerowane błonnikiem. Możecie je dowolnie modyfikować, byle tylko zachować proporcje. Dodatkową zaletą ciasteczek jest łatwość przygotowania. Bez cukru, jajek, mleka czy glutenu. Pomysł autorski. Składniki na 2 blaszki ciasteczek: 100 g kaszy gryczanej (surowej) 250 ml mleka (u mnie sojowe) 10-15 daktyli(...)płatków owsianych (bezglutenowych) 300 g bakalii (u mnie po 50 g siemienia lnianego pestek dyni sezamu rodzynek żurawiny ryżu preparowanego) 1 łyżeczka proszku do pieczenia (bezglutenowego) W garnku ugotować kaszę gryczaną, zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Kaszę odcedzić, jeżeli jest taka potrzeba. W garnuszku umieścić wydrylowane daktyle zalać mlekiem, gotować na małym ogniu 10 od momentu zagotowania, daktyle mają się

moj przepis na
Kotlety sojowe bezglutenowe FIT 75

Składniki na 12 kotletów: – 190-200g suchej soi (lub 400g ugotowanej, konserwowej) – 2 marchewki – 2 jajka – 1 duża cebula – 1-2 łyżki mąki (bezglutenowej) – 1 łyżka oliwy – 1 łyżeczka oregano – 1 łyżeczka tymianku – sól, pieprz Dodatkowo: skyr naturalny, szczypiorek. Soję zalewamy 4 szklankami wody i pozostawiamy do napęcznienia(...)będzie miękka (ok. 10 min). Soję mielimy w misie blendera i łączymy z pozostałymi składnikami. Formujemy kotlety i smażymy. Podajemy ze skyrem i szczypiorkiem. Smacznego! Artykuł Kotlety sojowe bezglutenowe FIT pochodzi z serwisu Just Be Fit Be Strong

Be Fit Be Strong
Sernik na owsianym spodzie z karmelem z daktyli i popcornem FIT 104

smaczny i równie uzależniający jak wymienione wyżej przepisy. Na co czekacie? Do dzieła Przepis na formę z odpinaną obręczą o średnicy 24cm. Składniki na spód: – 145g płatków owsianych (bezglutenowych) – 50g gorzkiej czekolady – 3 łyżki masła orzechowego – 1 łyżka oleju kokosowego Składniki na masę serową: – 1kg twarogu półtłustego, 3-krotnie mielonego, o temp. pokojowej – 250ml(...)śmietanki 30%, o temp. pokojowej – 150g erytrolu – 3 jajka, o temp. pokojowej – 1 budyń waniliowy, proszek bez cukru (bezglutenowy) – 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii Składniki na karmel : – 200g świeżych lub suszonych daktyli – 80ml mleka – 1 łyżka oleju kokosowego – szczypta soli Dodatkowo: 2-3 garści popcornu SPÓD: Spód tortownicy wykładamy papierem do pieczenia

Be Fit Be Strong
BEZGLUTENOWE BOUNTY Z CZEKOLADĄ 122

Dział bezglutenowych przepisów na blogu niesamowicie się rozrasta! I dziś kolejny, słodki przepis tam dołączył. Razem z moją ulubioną marką Schär przygotowałam dla Was przepis na pyszne bezglutenowe ciasto o smaku bounty – czyli połączenie kokosu i czekolady. Brzmi smakowicie, prawda? Do jego przygotowania użyłam mąki bezglutenowej Mehl Farine Schär – jest to bezglutenowy mix do uniwersalnego użytku w kuchni(...)środka jeśli macie ochotę – pamiętajcie tylko, by nie przesadzić z ilością, bo będzie opadać na dno ciasta. Koniecznie spróbujcie i dajcie znać jak smakowało! Polecam! SKŁADNIKI: * mąka bezglutenowa Mehl Farine Schär – 200 g * jajko L – 2 szt * cukier drobny – 160 g * proszek do pieczenia b.g – 2 łyżeczki * masło min. 82% – 70 g * sól

Ostra na Słodko
NAJLEPSZE BEZGLUTENOWE GOFRY Z BANANAMI W KARMELU 161

Dobrze wiecie, że jestem totalnym gofrożercą i uwielbiam wszystkie gofry z wszystkimi dodatkami. Dziś, tak na zakończenie lata przygotowałam dla Was przepis na przepyszne, bezglutenowe gofry z dodatkiem smażonych w karmelu bananów Idealne na słodkie, leniwe śniadanie, jak i deser czy podwieczorek. Do ich przygotowania użyłam mąki bezglutenowej Mehl Farine Schär , o której już kiedyś Wam pisałam. Mąka bezglutenowa Mehl(...)Farine Schär to uniwersalny mix przeznaczony w szczególności do naleśników, gofrów czy też domowych makaronów. Spróbujcie! SKŁADNIKI: * mąka bezglutenowa Mehl Farine Schär – 280 g * jajko – 3 szt * mleko – ok. 350 ml * olej rzepakowy – 70 g * proszek do pieczenia b.g – 2 łyżeczki * cukier -1 łyżka * sól – 1 szczypta DODATKOWO: * banany * masło * cukier SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA : Żółtka

Ostra na Słodko
WANILIOWE MUFFINY BEZGLUTENOWE – idealne śniadanie na słodko! 139

Dawno nie było tutaj przepisu na żadne pyszne muffiny. Dziś nadrabiam zaległości i przychodzę do Was z przepisem na najlepsze muffinki bezglutenowe – idealne na deser i na słodkie śniadanie! Ja zrobiłam klasyczną, waniliową wersję. Wy śmiało możecie dodać do nich kawałki gorzkiej czekolady lub bakalie. Będzie pysznie! Do ich przygotowania użyłam mąki bezglutenowej Mehl Farine Schär , o której już(...)kiedyś Wam pisałam. Mąka bezglutenowa Mehl Farine Schär jest to uniwersalny mix zarówno do przygotowywania naleśników, pancakes, makaronów, jak i do pieczenia! Muffinki bezglutenowe tak przygotowane są niesamowicie puszyste! Takie wręcz piórkowe! Gwarantuję, że każdy z ogromną przyjemnością sięgnie po dokładkę! Polecam! Spróbujcie! SKŁADNIKI: * mąka bezglutenowa Mehl Farine Schär – 70 g * jajko – 2 szt * cukier

Ostra na Słodko
Bezglutenowy chlebek bananowy wegański FIT 113

porcji z czekoladą, jedna to około: 158kcal, B: 5,8g, T: 8g, W: 14,9g. – żytni chlebek bananowy z nutellą i orzechami – gryczany chlebek dyniowo-bananowy (bezglutenowy) – chlebek bananowo-jarmużowy z cynamonem Składniki: – 4 banany – 3 jajka (lub flaxseed eggs, czyli wymieszane 3 łyżki zmielonego siemienia lnianego + 6 łyżek wody) – 100g masła orzechowego(...)10cm wykładamy papierem do pieczenia i przelewamy do niej otrzymaną masę. Na wierzch ciasta układamy plastry banana i posypujemy pozostałą czekoladą. Pieczemy 40 minut w 180 stopniach. Smacznego! Artykuł Bezglutenowy chlebek bananowy wegański FIT pochodzi z serwisu Just Be Fit Be Strong

Be Fit Be Strong
Bezglutenowe placki bananowe FIT 100

słodko i na słono, mogłabym jeść je codziennie! Świetnie sprawdzają się jako przekąski na imprezie, jako posiłek do lunchboxu, czy na śniadanie. Dlatego dziś mam dla Was przepis na bezglutenowe placki bananowe, których przygotowanie jest szybkie i proste. Z przepisu wychodzi około 10 placków, przy zasadzie 1 łyżka – 1 placek. Przepis na 2 porcje, jedna porcja bez dodatków(...)pozwala na smażenie bez tłuszczu) smażymy placki zgodnie z zasadą 1 łyżka = 1 placek. Placki podajemy z łyżeczką mascarpone, roztopioną czekoladą, śliwkami, wiórkami i chipsami kokosowymi. Smacznego! Artykuł Bezglutenowe placki bananowe FIT pochodzi z serwisu Just Be Fit Be Strong

Be Fit Be Strong

Proponowane wyszukiwania