bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:982/3453)

Babeczki z truskawkami na napoju owsianym 111

rodzaje cukru i proszek do pieczenia. Mieszamy składniki łyżką. Dodajemy olej, jajko, napój owsiany i mus jabłkowy. Wszystko mieszamy do połączenia. Formę na muffinki wykładamy papilotkami. Wykładamy po łyżce ciasta, następnie układamy ćwiartki truskawek (2-3 na babeczkę) i wykładamy resztę ciasta. Babeczki pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (grzanie góra-dół, bez termoobiegu) przez około(...)minut. Czas może być różny w zależności od piekarnika, dlatego zawsze pieczemy do tzw. suchego patyczka. Smacznego       The post Babeczki z truskawkami na napoju owsianym first appeared on Słodkie okruszki

Słodkie okruszki
Babeczki z kremem mango 126

rodzaje cukru, proszek do pieczenia i sodę. Mieszamy składniki. Dodajemy olej, jajko i mleko. Wszystko mieszamy do połączenia. Formę na muffinki wykładamy papilotkami. Ciasto nakładamy do papilotek (do 3/4 wysokości). Do każdej babeczki wkładamy (wciskając w masę) po pół kosteczki czekolady (można pominąć). Babeczki pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (grzanie góra-dół, bez termoobiegu) przez około(...)minut. Czas może być różny w zależności od piekarnika, dlatego zawsze pieczemy do tzw. suchego patyczka. Po przestudzeniu babeczki dekorujemy kremem z mango. Jak zrobić prosty krem z mango? Do miseczki przekładamy serek mascarpone i dodajemy stopniowo puree z mango mieszając składniki (u  mnie około 4 łyżek puree). Masa ma być dość gęsta by krem się utrzymał na babeczkach

Słodkie okruszki
Babeczki z polewą czekoladową i orzechami 88

babeczki? Do miski wsypujemy mąkę, oba rodzaje cukru, proszek do pieczenia i sodę. Mieszamy składniki. Dodajemy olej, jajko i mleko. Wszystko mieszamy do połączenia. Formę na muffinki wykładamy papilotkami. Ciasto nakładamy do papilotek (do 3/4 wysokości). Babeczki pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (grzanie góra-dół, bez termoobiegu) przez około 25-30 minut. Czas może być różny(...)zależności od piekarnika, dlatego zawsze pieczemy do tzw. suchego patyczka. Gdy babeczki wystygną dekorujemy je polewą i posypujemy posiekanymi orzechami ziemnymi. Jak zrobić domową polewę czekoladową? Masło rozpuszczamy w garnuszku na małym ogniu. Garnuszek zdejmujemy z ognia i dodajemy posiekaną czekoladę. Mieszamy tak długo, aż powstanie jednolita gładka polewa. Gorąca polewa jest rzadka, gdy zaczyna stygnąć gęstnieje. Smacznego

Słodkie okruszki
Bakaliowa rolada z jabłkami 261

Podstawą rolady jest biszkopt z dodatkiem wiórków kokosowych, orzechów i rodzynek. Pieczony razem z jabłkami, a następnie zwinięty. To prosta, szybka rolada bez kremu. 5 jajek szczypta soli 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 100 g orzechów włoskich 50 g wiórków kokosowych 50 g rodzynek ok 700 g miękkich jabłek cynamon

https:KKuchniaMniam
Sałatka z kapusty pekińskiej, jajek i fety 167

szybko, do mięsnego obiadu i pieczonych ziemniaków. Jak w większości przypadków na szybko, tzn. z tego co było pod ręką, w lodówce. Bez wychodzenia z domu:) Można ją podawać do bagietki z masełkiem, pieczonych chrupiących tostów, sprawdza się ( jak się szybko okazało) jako smaczny dodatek do mięs i pieczonych warzyw. Pożywnie i zdrowo:) Śniadanie, obiad, kolacja, przekąska w ciągu

Zasmakuj Kuchni
Chleb bananowo-pekanowy 122

keks\u00f3wki o d\u0142ugo\u015bci ok. 20 cm. Pieczemy w 180 st. C przez 30 minut. "],"recipeCategory":"Ciasto","recipeCuisine":"Bez glutenu"} Chleb bananowo-pekanowy Danie Ciasto , Pieczywo , Śniadaniowo Kuchnia Bez glutenu , Słodkości , Wege Porcje 16 Porcje 16 Składniki 200 g mąka ryżowa 2 łyżeczka proszek do pieczenia 3 szt banan 2 szt jajko 50 g olej

Kucharzyca
BUŁECZKI – BEZ LAKTOZY 140

golaski! Takie puste , bez dodatków …. które są świetnym pomysłem na śniadanie czy też przekąskę w pracy. Z szynką , serem żółtym , pieczonym kurczakiem czy też soczystym pomidorkiem – zawsze smakują fenomenalnie! UWAGA! Przepis bez laktozy! Polecam! SKŁADNIKI: * mąka pszenna – 225 g * mąka kukurydziana – 110 g * suszone drożdże – 4 g * sól – 1 łyżeczka * ciepła woda – 200 ml * oliwa

Ostra na Słodko
Ciasto Pani Walewska. 141

Składniki: CIASTO 500 g mąki 220 g masła 6 żółtek 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki cukru pudru szczypta soli BEZA 6 białek szczypta soli 1 szklanka cukru pudru 1 łyżka mąki ziemniaczanej MASA 700 ml mleka 3 żółtka 1/2 szklanki cukru 1 mały cukier waniliowy 1 laska wanilii (opcjonalnie) 5 łyżek mąki ziemniaczanej 2 łyżki(...)będzie nam wyciągnąć upieczone ciasto z blaszki). Jedną połowę ciasta rozwałkowujemy i wykładamy nią spód blaszki. Na cieście rozsmarowujemy połowę dżemu, następnie połowę piany i posypujemy ją płatkami migdałowymi. Pieczemy przez około 40 minut w nagrzanym do 170 stopni piekarniku. Tak samo postępujemy z drugą częścią ciasta pomijając płatki migdałowe(są tylko na górną część ciasta). 1/4 szklanki cukru, cukier

Moje-pitraszenie
PIEROŻKI ZE SZPINAKIEM I BROKUŁAMI W SOSIE DYNIOWO-POMIDOROWYM 139

brokułami, twarogiem i gorgonzolą. Doprawione, czosnkiem,  gałką muszkatołową i szczyptą chili. Zapiekane w lekko pikantnym sosie pomidorowo-dyniowym (choć równie dobrze smakują bez sosu - podsmażone lub prosto "z wody").  W trakcie pieczenia nadzienie tężeje, sos gęstnieje, a boki pierożków stają się delikatnie chrupiące. Świetnie sprawdzą się na obiad lub kolację dla większej liczby osób. Opcjonalnie można(...)uniknąć sklejenia, skrapiamy oliwą i delikatnie mieszamy. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni C, bez termoobiegu. 2/3 sosu pomidorowego wykładamy do dużej formy żaroodpornej lub dwóch średnich foremek. Układamy pierożki i polewamy pozostałym sosem. Wierzch posypujemy tartym parmezanem i  rozkładamy plasterki mozzarelli. Pieczemy 20-25 minut. Dekorujemy listkami bazylii

cool and minty
Ziemniaczane kule z kurczakiem, serkiem topionym i sosem czosnkowym FolWark, pieczone w piekarniku. 172

często. Dzisiaj mam dla Was propozycję pysznych kulek z kurczakiem, topionym serkiem i do tego sos czosnkowy. Jeśli chodzi o pieczenie to mam dwie wersje, jedna smażone na oleju druga pieczone w piekarniku, ja upiekłam w piekarniku bez dodatku tłuszczu, wyszły pyszne.Z dodatkiem dowolnej sałatki lub sosu smakują wyśmienicie. Przepis dołączam do akcji.  Błyskawiczny Piątek. Zapraszam(...)dobrze zlepiamy tak jak pączka. Kulki obtaczamy w bułce tartej. Jeśli chcecie smażone to rozgrzewacie olej i smażycie z obydwu stron na złoty kolor, jeśli pieczone to przekładacie na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczecie w temperaturze 190 stopni na złoty kolor, moje piekły się około 20 minut.  Ja swoje kulki podałam z sosem czosnkowym  FOLWARK

Sama słodycz i szczypta chili
Chleb orkiszowy z ziarnami łyżką mieszany 124

pieczenia wysmarować olejem i obsypać bułką tartą lub mąką. Wyrośnięte ciasto ponownie dokładnie mieszamy i przekładamy do dwóch foremek. możemy posypać na wierzchu dodatkowo ziarnami. Odstawiamy pod przykryciem do ponownego wyrośnięcia ok 15 minut. W między czasie piekarnik nagrzać do 250 stopni. Wkładamy wyrośnięte chlebki pieczemy 10 minut, następnie zmniejszamy temperaturę do 200 stopni i pieczemy ok. 40 minut(...)foremek i studzimy na kratce. Można włożyć chlebki jeszcze na ok 5-10 minut bez foremek do piekarnika aby spód chlebków był chrupiący. Piekłam na drugim poziomie od dołu piekarnika. Jeżeli chlebek od góry się za bardzo przypieka to można przykryć papierem do pieczenia. Smacznego

Andzia Pichci
Kaczka pieczona z jabłkami 155

sokiem z cytryny. Przykryć i wstawić do lodówki na 5 - 6 godzin, a najlepiej na całą noc by się zamarynowała. Na godzinę przed pieczeniem wyjąć kaczkę z lodówki. Do środka włożyć jabłka bez gniazd nasiennych, pokrojone w ćwiartki i wymieszane z majerankiem i obranym, drobno pokrojonym czosnkiem. Kaczkę zaszyć z góry i z dołu wykałaczkami, aby w czasie(...)pieczenia nie wypłynęły jabłka. Kaczkę oprószyć pieprzem i kolendrą.  Włożyć do dużej formy lub brytfanki delikatnie wysmarowanej tłuszczem, ułożyć na plecy, wsuwając pod nie końce skrzydełek i nóżek, aby zbyt mocno się nie zapiekły.  Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C około 2 - 2,5 godziny (czas zależy jak duża jest kaczka, ile waży tyle samo

Kuchcik gotuje
Piernik (bez leżakowania) 90

zeszytu-przepisownika, a e-mail z linkiem do niego usunęłam z poczty... Zwykle do tego mojego zeszytu trafiają wypróbowane przeze mnie przepisy, tym razem wpisałam choć jeszcze nie piekłam. Ale dlatego, że wiedziałam jaki jest pyszny - koleżanka (pozdrawiam jeśli to czyta:)) upiekła go na Wigilię do pracy i miałam tę przyjemność go jeść :) Składniki: 125 g masła 1 szklanka cukru(...)jajka. Musimy mieszać bardzo energicznie, aby składniki dokładnie się połączyły. Nie przerywając mieszania wsypujemy przesianą mąkę (po trochu) i mieszamy do uzyskania gładkiej rzadkiej masy (bez grudek). Przelewamy do wyłożonej papierem do pieczenia keksówki (u mnie 12x26) i pieczemy około 50 minut w 175-180 stopniach (do suchego patyczka). Ostudzony piernik przecinamy wzdłuż na pół i przekładamy powidłami

Kolorowy Przepisownik
Zielona Kwaśna TartA Agrestowa! 200

masła 2 żółtka 2 łyżki cukru pudru 2 kostki lodu Nadzienie: 1 kg agrestu 0,5 kubka cukru sok z 1 cytryny 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1 kisiel cytrynowy Beza: 3 białka 1 kubek cukru 2 łyżeczki białego octu winnego Przygotowanie: Wszystkie składniki umieścić w naczyniu i szybko zagnieść. Z ciasta uformować kulę, spłaszczyć, owinąć folią, schłodzić w lodówce przez(...)ocet. Na podpieczony spód od tarty wykładamy nadzienie agrestowe. Na nie dużą łyżką pianę bezową.  Z powrotem wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180ºC i pieczemy jeszcze przez 25 minut, do zrumienienia bezy.  Smacznego :) P.S agrest którego używamy do tarty może być mrożony, możemy także użyć owoców w formie dżemu np kiwi- agrest! PYCHA

Luźna Kuchnia
CIASTO DROŻDŻOWE Z OWOCAMI I KRUSZONKĄ 269

smarujemy masłem lub wykładamy papierem do pieczenia.  KRUSZONKA : Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy cukier i pokrojone na małe kawałeczki masło. Rozcieramy palcami, aż powstanie drobna kruszonka. Wyrośnięte ciasto przekładamy do formy i rozciągamy tak, aby wypełniło formę po brzegi. Na cieście równomiernie rozkładamy ćwiartki truskawek, połówki wiśni bez pestek, jagody, maliny, itp. Posypujemy kruszonką. Odstawiamy(...)wyrośnięcia. LUKIER : W miseczce ucieramy cukier puder stopniowo dodając białko lub sok z cytryny. Piekarnik rozgrzewamy do 175℃ z włączoną funkcją grzanie góra/dół bez termoobiegu. Wyrośnięte ciasto wstawiamy do piekarnika i pieczemy około 30-35 minut. Gotowe ciasto dekorujemy przygotowanym lukrem

cool and minty