bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:982/3453)

NAJLEPSZE CIASTO BANANOWE, NA MĄCE ORKISZOWEJ 829

wprost na kolana. Podczas pieczenia i jeszcze nawet na drugi dzień , zapach unoszący się w domu jest wprost nieziemski. Cudne... Bardzo wilgotne , puszyste i pyszne ciasto , dla amatorów ciast bananowych to będzie bajka, ale nie tylko dla nich . Baaardzo gorąco polecam !  Ja piekłam na blaszce o wymiarach 20x24cm . Składniki: - 4 banany bez skóry ( moje ważyły 410g) - 200g(...)jajka - 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii ( lub cukier waniliowy) - 70g płynnego masła ( przestudzonego) - 30g płynnego miodu akacjowego ( dałam syrop z agawy) - 190g mąki orkiszowej typ750 - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1 łyżeczka sody - 1 łyżeczka cynamonu - 100g cukru trzcinowego ( dałam 60g i było wystarczająco słodkie) + 1 łyżka do posypania wierzchu 3 banany i daktyle ( u mnie jeszcze figi , gdyż

Smaczne Zdrowe
Czekoladowe muffinki z bezą włoską 166

się dorosłemu. Polecam Wam ogromnie te słodkie maleństwa, będą świetnym deserem, a jednocześnie uroczą ozdobą stołu. Czekoladowe mini muffiny z bezą włoską Składniki: (na 28 sztuk) 140 g mąki orkiszowej 30 g kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/8 łyżeczki soli 60 g ciemnego brązowego cukru 1 jajko 150 ml jogurtu naturalnego 45 ml oleju 100 g czekolady mlecznej(...)mini muffiny wyłożonej papilotkami. Piec w 180 st. C. przez 20-25 minut, do suchego patyczka. Ostudzić. Cukier zagotować z wodą i cynamonem. Gdy syrop osiągnie temperaturę 115 st. C. zdjąć z ognia.  Białka ubić niemal na sztywno, pod koniec wąskim strumieniem wlewając gorący syrop. Ubijać przez około 10 minut, aż beza ostygnie. Bezę przełożyć do rękawa cukierniczego

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Korzenne ciasto z czekoladowymi kropelkami 206

zapraszam Was na korzenne ciasto z czekoladowymi kropelkami. Taka szybsza wersja a la piernika. Ciasto jest pyszne, przygotowuje się je naprawdę szybko i to bez użycia miksera. Do tego ten zapach podczas pieczenia… aż chce się jeść. Przepis na korzenne ciasto z czekoladowymi kropelkami polecam Wam na co dzień, jak i od święta. Ja swoje przygotowałam specjalnie

Słodkie okruszki
Ciasto ucierane z porzeczką i bezą kokosową 115

bezą kokosową. Składniki (blaszka 23/33): ciasto: masło 150 g, żółtka 5 szt, jajko 1 szt, cukier 150 g, mąka 400 g, proszek do pieczenia 2 łyżeczki, mleko 230 ml, skórka starta z połowy cytryny, beza kokosowa : białka 5 szt, cukier 200 g, sok z cytryny 1 łyżka, kokos 100 g, dodatkowo: porzeczki czerwone 500 g, mąka ziemniaczana 4 łyżki(...)koniec dodajemy sok z cytryny oraz kokos i delikatnie mieszamy do połączenia.  Porzeczki myjemy, odsączamy na sitku mieszamy z cukrem oraz mąką ziemniaczaną. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia.  Ciasto wykładamy na blaszkę i równomiernie rozsmarowujemy, posypujemy bułką tartą i wysypujemy porzeczki. Wierzch przykrywamy ubitą pianą.  Ciasto pieczemy w 170 st,C przez

kulinarne odsłony pati
Rolada biszkoptowa z jabłkami 87

Rolada biszkoptowa z jabłkami to chyba najprostsze ciasto jakie piekłam. Ma rzeszę wielbicieli i na pewno zaspokoi apetyt na coś słodkiego bez specjalnych wyrzutów sumienia. Bez grama tłuszczu, a jednak łakoć! Dzięki zwinięciu biszkoptu w roladę prezentuje się całkiem nieźle

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Pieczarki bezowe 168

wymieszany z cukrem waniliowym. Masa powinna być gładka i błyszcząca, bez wyczuwalnych grudek cukru (najlepiej sprawdzić rozcierając pianę między palcami) i po wyjęciu mieszadeł tworzą się na nich „szczyty”. Gotową masę przekładamy do rękawa cukierniczego z dużą okrągłą tylką. Na blaszki wyłożone matą lub papierem do pieczenia wyciskamy kopczyki, które będą kapeluszami pieczarek. Powstałe szczyty wygładzamy palcem zmoczonym(...)również do przejrzenia przepisu znajdującego się na blogu na inne Ciasteczka pieczarki . W wydarzeniu Ciasto na niedzielę – Co chcemy, to pieczemy wraz ze mną uczestniczyły autorki niżej wymienionych blogów: Wszystkim uczestniczkom bardzo dziękuję za wspólną zabawę i udział w pieczeniu. Lista zostanie uzupełniona po zakończeniu wydarzenia. Wydrukuj przepis The post Pieczarki bezowe appeared first on Moje Wypieki

mojewypiekiinietylko
Tort biszkoptowy z kremem budyniowym, ananasem i drugi rok bloga. 157

mąki tortowej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 kopiasta łyżeczka proszku do pieczenia Biszkopt ciemny: 2 jajka 2 łyżki cukru 2 łyżki mąki tortowej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka kakao 1 mała płaska łyżeczka proszku do pieczenia Krem budyniowy: 500 ml mleka 2 budynie waniliowe ( bez cukru i na pół litra mleka każdy ) 4 kopiaste łyżki cukru(...)pieczenia i kakao i delikatnie mieszamy. Ciasto przekładamy do tortownicy o średnicy około 18 cm, wyłożonej papierem do pieczenia. Następnie biszkopt pieczemy około 25 - 30 minut w temperaturze 170 stopni. Sprawdzamy suchym patyczkiem czy jest upieczony. Upieczony studzimy i przekrawamy na dwa krążki. 2. Biszkopt ciemny: W ten sam sposób pieczemy ciemny biszkopt i studzimy. Biszkopt ciemny pieczemy

Izabelawkuchni
Babka drożdżowa 97

faworki , a Wielkanoc mazurki i serniki … Zapytacie, a co z ciastem drożdżowym? Odpowiedź jest prosta ciasto drożdżowe to punkt obowiązkowy każdych świąt bez wyjątku! Wielu z nas nie wyobraża sobie Wielkanocy bez lukrowanych bab drożdżowych, więc dziś będzie o babach właśnie. Jest to jeden przepis na ciasto, ale wykończone jest na dwa różne sposoby. Pierwsza babka(...)folią spożywczą i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 st C z opcją termoobiegu lub około 190-195 st C bez termoobiegu. Wyrośnięte babki wstawić do nagrzanego piekarnika, pieczemy przez 18 - 25 minut w zależności od wielkości ciasta, przed wyjęciem możecie sprawdzić czy ciasto jest już upieczone wkłuwając patyczek do szaszłyków jeśli po wyjęciu

SprawdzonaKuchnia.pl
Babka marmurkowa 127

marmurkowa Składniki: 450 g mąki  300 g cukru pudru 200 ml oliwy z oliwek 2 jajka 300 ml mleka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka cukru waniliowego 20 g kakao bez cukru ponadto: polewa czekoladowa 100 g płatków kokosowych 1/2 łyżeczki margaryny 2-3 łyżki bułki tartej Przygotowanie: Żółtka oddzielamy od białek. Żółtka ucieramy, stopniowo dodajemy(...)oliwę z oliwek. Białka ubijamy z cukrem pudrem. Ubite białka z cukrem pudrem dodajemy do żółtek z oliwą z oliwek. Do masy dodajemy przesianą mąkę, proszek do pieczenia oraz cukier waniliowy oraz mleko. Delikatnie mieszamy. Masę dzielimy na dwie części. Jedną mieszamy z kakao. Keksówkę smarujemy tłuszczem, a następnie obsypujemy bułka tartą. Nadmiar bułki tartej usuwamy

Moja smaczna kuchnia
EKSPRESOWY PLACEK ZE ŚLIWKAMI 96

różnymi, uniwersalny przepis, bez miksera. Prościej się nie da! Polecam przepis, bo słodkość wykonacie w kilka chwil, tak szybko też znika Placek ze śliwkami to szybki przepis na słodki dodatek do popołudniowej kawy, dobrego kakao lub aromatycznej herbaty, szczerze polecam. Placek ze śliwkami SKŁADNIKI: 75 g mąki pszennej 1 lekko czubata łyżeczka proszku do pieczenia 50 g masła(...)cukier, mieszam krótko do połączenia składników. Posiekane śliwki wrzucam do ciasta, mieszam. Piekarnik nagrzewam do temp. 175 st. C, grzanie góra plus dół, bez termoobiegu. Wstawiam tortownicę z ciastem na środkową półkę piekarnika i piekę 30-45 minut. Wystudzone gotowe posypuję cukrem pudrem. Smacznego

Zasmakuj Kuchni
CIASTO ZE ŚLIWKAMI I KAWAŁKAMI CZEKOLADY 113

Jesienne wypieki kojarzą mi się z ciastami z owocami, najczęściej piekę wtedy rozmaite słodkości ze śliwkami, szarlotkę lub marchewkowe. Fasolowe czy brownie z filiżanką dobrej herbaty na ciemne i chłodne wieczory też polecam Puszyste, delikatne ciasto-baza z dowolnymi dodatkami. Bez miksera, szybkie i zawsze! wyjdzie. Dziś propozycja z kawałkami czekolady mlecznej, deserowej lub gorzkiej – do woli(...)temp. 180 C grzanie góra plus dół, bez termoobiegu. Składniki na ciasto umieszczam w misce i mieszam rózgą do połączenia, najpierw składniki suche, potem dodaję mokre. Na końcu dodaję posiekaną drobno czekoladę, mieszam delikatnie łyżką tylko do połączenia. Ciasto wlewam do formy wysmarowanej masłem i wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzch wtykam lekko posiekane śliwki. Piekę na środkowej

Zasmakuj Kuchni
ciasto zebra :D czyli następny zwierz w domu :D 128

się na końcu * 1 cukier waniliowy * 2 łyżeczki proszku do pieczenia Ubiłam jajka z odrobiną soli. Powoli dosypywałam cukier i cukier waniliowy. Na koniec dodałam żółtka. Zmniejszyłam obroty miksera i powoli wlewałam olej. Jak już porządnie się wymieszało dolałam oranżadę. Na końcu wsypałam przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Uzyskaną masę podzieliłam na dwie części. Nie podzieliłam(...)łyżki mąki :D Wtedy się już bawimy w wylewanie do formy. Wyłożyłam blaszkę papierem do pieczenia i na zmianę wylewałam jasne i ciemne ciasto. Piekłam w 180 stopniach 1 godzinkę. Pękło mi...nie mam recepty na to, by ciasto zwyczajnie się upiekło bez pęknięcia. No nic i tak nieźle jak na 26 lat nie pieczenia tego ciasta

Pieprzyć z Fantazją
Sernik na spodzie brownie z musem truskawkowym 131

sera twarogowego 3/4 puszki słodzonego mleka skondensowanego 2 jajka Przygotowanie: Blaszkę wysmarować olejem lub roztopionym masłem i wyłożyć papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzać do 170 stopni. Mus truskawkowy: Truskawki gotować razem z cukrem na małym ogniu, bez przykrycia, przez około 45 minut na gęste puree. W połowie gotowania rozgnieść truskawki praską. Ostudzić. Brownie (spód):  W rondelku roztopić(...)truskawkowy i delikatnie rozciągnąć go po całej powierzchni masy serowej, tworząc smugi. Wstawić do piekarnika, zmniejszyć temperaturę do 160 stopni i piec ciasto przez 35 minut. Studzić w uchylonym piekarniku. Wstawić do lodówki na około godzinę bez przykrycia. Pokroić w kwadraty. SMACZNEGO

Blondynka Gotuje
Pleśniak ze śliwkami. 85

pieczenia – 5 żółtek – 2 – 3 łyżki jogurtu greckiego – 2 łyżki kakao Nadzienie: – 600 g śliwek bez pestek – 5 białek – 250 g erytrytolu – szczypta soli Mąkę i proszek do pieczenia przesiewamy przez sitko i siekamy z zimnym masłem, dodajemy żółtka. Zagniatamy ciasto, jeśli ciasto jest twarde dodajemy jogurt grecki. Ciasto dzielimy

Zdrowy Styl Joanny
Pasta marchewkowa 173

łyżka olej do pieczenia – 1 łyżka sól, pieprz nasiona sezamu do posypania Przygotowanie: Rozgrzać piekarnik do 200°C bez termoobiegu. Marchewkę obrać i pokroić na mniejsze kawałki. Obtoczyć w oleju do pieczenia i wstawić do piekarnika. Piec około 40 minut, do miękkości. Upieczoną marchewkę razem z resztą składników zblendować na gładką pastę. Doprawić solą i pieprzem

wiecejwarzyw.pl

Proponowane wyszukiwania