Ciasto kora orzechowa 235180g cukru 100g orzechów włoskich – posiekanych 100g orzechów włoskich – zmielonych 100g wiórków kokosowych 100g rodzynek 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 1 puszka brzoskwiń 2 budynie śmietankowe bez cukru 3/4 szklanki wody 3 łyżeczki cukru 1 łyżka mąki pszennej 5 żółtek 250g masła lub margaryny w temperaturze pokojowej Dodatkowo: 2 opakowania delicji(...)wystudzonej kawy Przygotowanie Białka oddzielić od żółtek, ubić pianę z białek na sztywno, dodając po łyżce cukru, dalej ubijać. Następnie dodać żółtka, chwilę miksować. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, dodać do masy jajecznej razem z mielonymi orzechami, delikatnie wymieszać. Do masy dodać jeszcze posiekane orzechy, wiórki kokosowe i rodzynki, ostrożnie wymieszać do połączenia składników. Dwie blaszki o wymiarach
Kuchnia Danusi
Ciasto nesquik 175adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto: 6 jaj 3/4szkl. cukru 1,5szkl. mąki pszennej tortowej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 2 płaskie łyżki kakao naturalnego 8 łyżek oleju 8 łyżek wody (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Krem: 80g budyniu o smaku waniliowym bez cukru 05szkl. cukru 1l mleka 3 płaskie łyżki mąki pszennej tortowej 0,5szkl. kakao rozpuszczalnego 1 płaska(...)kakao naturalnym i proszkiem do pieczenia. Następnie połączyłam ją z masą jajeczną. Na koniec do ciasta wmieszałam olej i przegotowaną i wystudzoną wodę. Ciasto przelałam do kwadratowej tortownicy o wymiarach 25x25cm wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto piekłam do suchego patyczka, w praktyce ok. 35-40 minut w 180 stopniach bez termoobiegu. Po upieczeniu ciasto wyjęłam z piekarnika
Waniliowe Improwizacje
Piernikowy przekładaniec (czyt. otrębowy piernik;)) 213łyżeczki proszku do pieczenia łyżka ciemnego kakaa 4-5 łyżek ksylitolu firmy Oleofarm lub innego słodzidła 6 łyżek twarogu sernikowego (zazwyczaj daję Emilkę, jednak w tym przypadku Biedronka była mi po drodze, dlatego też użyłam sera we wiaderku - niestety 7,5% tłuszczu i jest rzadszy od Emilki) do przełożenia: słoiczek domowych powideł śliwkowych bez cukru (dziękuję mamusiu :*) około(...)ciasto POZA białkami mieszamy białka ubijamy na sztywną pianę i dodajemy delikatnie mieszając do reszty tak przygotowane ciasto wykładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia wstawiamy do piekarnika nagrzanego do X stopni (mam gazówkę bez termometru, strzelam, że to mogło być 170 stopni) na około 40 minut (do suchego patyczka) ciasto studzimy a następnie przekrawamy w poprzek
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Makaroniki truskawkowe 319ściągamy go z palnika i powoli wlewamy do miski, miksując masę na wolnych obrotach. Ubijamy jeszcze chwilę do lekkiego przestudzenia bezy. Do mieszanki migdałowej porcjami dodajemy masę białkową, starając się mieszać delikatnie. Gotowa beza nie może być zbyt gęsta, a nabrana na szpatułkę powinna powoli z niej spływać. Nie możecie też mieszać masy zbyt długo, bo wtedy(...)może się kleić. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 160 º C przez 12 minut. Jeśli bezy są większe można ten czas wydłużyć do 15 minut. Zostawiamy do całkowitego ostygnięcia - dzięki temu łatwiej odchodzą od papieru (chociaż nawet i wtedy trzeba niekiedy pomagać sobie cienkim nożem... ktoś z Was testował maty silikonowe do pieczenia? może te byłyby lepsze
sama złodycz
Ciasto pleśniak ze świeżymi śliwkami 226. Na dnie zetrzyj porcję większego białego ciasta. Na wierzchu ułóż śliwki i zetrzyj porcję czekoladowego i białego ciasta. Rozprowadź równomiernie bezę. Teraz zetrzyj resztę białego i czekoladowego ciasta. Wstaw ciasto do nagrzanego na 175ºC piekarnika i piecz przez 45 – 50 minut. Wyjmij upieczone ciasto, ostudź i dopiero wtedy pokrój na kawałki. Smacznego! The post Ciasto pleśniak
codojedzenia
Budyniowe babeczki z jabłkami 151łyżka cukru pudru Ugotować budyń i ostudzić. Ciasto: 90 g miękkiego masła 2 jajka 110 g mąki 1 i 2/3 łyżeczki proszku do pieczenia 100 g cukru pudru 2 łyżki mleka 30 g budyniu śmietankowego bez cukru 1/2 ekstraktu z wanilii Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Wszystkie składniki zmiksować na gładką masę. Dodatkowo 1 jabłko Formę(...)muffinki wyłożyć papilotkami. Nałożyć część ciasta, następnie na to budyń i resztę ciasta na górę. Jabłka pokroić na kawałki i wcisnąć w ciasto. Piec 30 min w 180 stopniach. Oryginalny przepis znajduje się tutaj
Moja Galeria Smaku
Pavlova 205którym nie chce się piec, nie potrafią lub ich piekarnik szwankuje (jak mój domowy) zapraszam do restauracji Antonówka w Janówku koło Grójca, gdzie piekę takie pyszności i jeszcze więcej :) Składniki: (na bezę wielkości 26cm) 8 białek 400g cukru kryształu 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki octu winnego/ jabłkowego/ soku z cytryny sól Przygotowanie: Białka ubijać w dużej misce z dodatkiem(...)ubijać do momentu, aż cukier się rozpuści, a piana będzie bardzo gęsta, gładka i lśniąca, jak krem. Dodać mąkę ziemniaczaną, ocet i zmiksować w masę. Na papierze do pieczenia odrysować okrąg o wielkości 26cm, następnie wyłożyć pianę i uformować w stożek łyżką. Piec w 140' C około 10 minut, a następnie obniżyć temperaturę do 110'C i piec
Cakes By Kejt
Bezglutenowe kruche ciasto z karmelizowanym rabarbarem i bezą – przepis krok po kroku 223karmelizowanym rabarbarem i bezą Do przygotowania kruchego ciasta będziecie potrzebować: 10 dag mąki ryżowej 5 dag mąki kukurydzianej 5 dag skrobii ziemniaczanej 10 dag schłodzonego masła lub margaryny (można zmieszać w proporcjach 50/50) 2 żółtek 3 łyżeczek śmietany 30% (może być 18%) 10 dag cukru (u mnie cukier trzcinowy) 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia (u mnie proszek bezglutenowy ) startej(...)karmelizowanego rabarbaru będziecie potrzebować: 80 dag rabarbaru 10 dag cukru (u mnie cukier trzcinowy) 2 łyżki wody Do przygotowania bezy będziecie potrzebować: 6 białek 10 dag cukru (u mnie cukier trzcinowy) 1 łyżki skrobii ziemniaczanej I oczywiście formy do pieczenia. Ja piekłam ciasto w tortownicy o średnicy 26 cm. Wykonanie krok po kroku: Zaczynamy od przygotowania ciasta
Okiem Blondynki by McBlondi
Bezglutenowe kruche ciasto z karmelizowanym rabarbarem i bezą – przepis krok po kroku 289karmelizowanym rabarbarem i bezą Do przygotowania kruchego ciasta będziecie potrzebować: 10 dag mąki ryżowej 5 dag mąki kukurydzianej 5 dag skrobii ziemniaczanej 10 dag schłodzonego masła lub margaryny (można zmieszać w proporcjach 50/50) 2 żółtek 3 łyżeczek śmietany 30% (może być 18%) 10 dag cukru (u mnie cukier trzcinowy) 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia (u mnie proszek bezglutenowy ) startej(...)karmelizowanego rabarbaru będziecie potrzebować: 80 dag rabarbaru 10 dag cukru (u mnie cukier trzcinowy) 2 łyżki wody Do przygotowania bezy będziecie potrzebować: 6 białek 10 dag cukru (u mnie cukier trzcinowy) 1 łyżki skrobii ziemniaczanej I oczywiście formy do pieczenia. Ja piekłam ciasto w tortownicy o średnicy 26 cm. Wykonanie krok po kroku: Zaczynamy od przygotowania ciasta
Okiem Blondynki by McBlondi
Tort orzechowy z kremem na bazie mascarpone i chałwy 351wraz z kremem robi ciasto. Nie bójmy się zatem nasączać porządnie blatów ciasta. Nie ma nic gorszego od suchego ciasta z kremem Tort piekłam w tortownicy o średnicy 24 cm. U nas bez problemu wytrzymał w lodówce 6 dni. Drukuj Tort orzechowy z kremem mascarpone i chałwą window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki Krem 500 g serka mascarpone(...)jajek (białka i żółtka osobno) 150 g mąki pszennej tortowej (dałam zwykłą 550) 250 g orzechów włoskich zmielonych 100 g cukru 1 cukier waniliowy 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Do nasączenia 1 szklanka mocnej kawy 2 łyżki wódki/ amaretto Wykonanie Do nasączania Kawę zaparzamy, dodajemy alkohol i odstawiamy do ostygnięcia Ciasto Białka ubijamy z solą na sztywno
Mieszam w Garnku
Torcik Pavlova z malinami i bitą śmietaną 131mojprzepisna.pl | Torcik Pavlova z malinami i bitą śmietaną Jeżeli piekliście kiedyś Pavlovą z mojego przepisu… to ten jest bardzo podobny. Różnica polega na tym, że teraz masę bezową podzieliłam na dwie części i piekłam troszkę krócej, w niższej temperaturze, no i dałam świeże maliny. Deser ma wielką przewagę nad innymi ciastami, jeżeli nauczymy się go robić to dojdziemy(...)drugą resztą, uformować kopczyki, jeden o średnicy około 15 cm, drugi 20, za pomocą szpatułki gładzimy bezę od podstawy do góry. Wstawić dwie blachy do nagrzanego do 180 st. piekarnika z włączonym termoobiegiem i po 5 minutach przykręcić temperaturę do 100-110 st. Piec 1 godzinę. Studzić w zamkniętym piekarniku (około 2-3 godziny). Po tym czasie śmietanę ubić
moj przepis na
Torcik Pavlova z malinami i bitą śmietaną 143mojprzepisna.pl | Torcik Pavlova z malinami i bitą śmietaną Jeżeli piekliście kiedyś Pavlovą z mojego przepisu… to ten jest bardzo podobny. Różnica polega na tym, że teraz masę bezową podzieliłam na dwie części i piekłam troszkę krócej, w niższej temperaturze, no i dałam świeże maliny. Deser ma wielką przewagę nad innymi ciastami, jeżeli nauczymy się go robić to dojdziemy(...)drugą resztą, uformować kopczyki, jeden o średnicy około 15 cm, drugi 20, za pomocą szpatułki gładzimy bezę od podstawy do góry. Wstawić dwie blachy do nagrzanego do 180 st. piekarnika z włączonym termoobiegiem i po 5 minutach przykręcić temperaturę do 100-110 st. Piec 1 godzinę. Studzić w zamkniętym piekarniku (około 2-3 godziny). Po tym czasie śmietanę ubić
moj przepis na
Torcik Pavlova z malinami i bitą śmietaną 215bitą śmietaną Jeżeli piekliście kiedyś Pavlovą z mojego przepisu… to ten jest bardzo podobny. Różnica polega na tym, że teraz masę bezową podzieliłam na dwie części i piekłam troszkę krócej, w niższej temperaturze, no i dałam świeże maliny. Deser ma wielką przewagę nad innymi ciastami, jeżeli nauczymy się go robić to dojdziemy do wniosku, że w stosunku do innych(...)drugą resztą, uformować kopczyki, jeden o średnicy około 15 cm, drugi 20, za pomocą szpatułki gładzimy bezę od podstawy do góry. Wstawić dwie blachy do nagrzanego do 180 st. piekarnika z włączonym termoobiegiem i po 5 minutach przykręcić temperaturę do 100-110 st. Piec 1 godzinę. Studzić w zamkniętym piekarniku (około 2-3 godziny). Po tym czasie śmietanę ubić
moj przepis na
Torcik Pavlova z malinami i bitą śmietaną 267bitą śmietaną Jeżeli piekliście kiedyś Pavlovą z mojego przepisu… to ten jest bardzo podobny. Różnica polega na tym, że teraz masę bezową podzieliłam na dwie części i piekłam troszkę krócej, w niższej temperaturze, no i dałam świeże maliny. Deser ma wielką przewagę nad innymi ciastami, jeżeli nauczymy się go robić to dojdziemy do wniosku, że w stosunku do innych(...)drugą resztą, uformować kopczyki, jeden o średnicy około 15 cm, drugi 20, za pomocą szpatułki gładzimy bezę od podstawy do góry. Wstawić dwie blachy do nagrzanego do 180 st. piekarnika z włączonym termoobiegiem i po 5 minutach przykręcić temperaturę do 100-110 st. Piec 1 godzinę. Studzić w zamkniętym piekarniku (około 2-3 godziny). Po tym czasie śmietanę ubić
moj przepis na
pyszna szarlotka sypana... 167szklanki, cukier 1 szklanka, proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki, cukier wanilinowy 1 opakowanie, masło zimne 250 gram jabłka szara reneta 1,5 kg, przyprawa do szarlotki 1 opakowanie, sok z cytryny 1 łyżka, cukier 8 łyżek, cukier puder - ile potrzeba W misce wymieszać mąkę tortową, kaszę manną, cukier, proszek do pieczenia, cukier wanilinowy, wszystko łyżką dokładnie wymieszać(...)bez ubijania wygładzić - na wierzchu poukładać cienkie plasterki masła, jabłka wymieszać z sokiem i połowę wyłożyć na masło i delikatnie rozsmarować bez ubijania. Następnie powtórzyć czynności: druga część mąki, masło, reszta jabłek, na koniec wysypać resztę mąki i też delikatnie wygładzić i rozłożyć resztę pokrojonego w plasterki masła. Piekarnik nagrzany na 200C, grzanie góra/dół i piec
W Mojej Kuchni Lubię
CHLEB TOSTOWY NA MĄCE ORKISZOWEJ 171mamy 2x dziennie tosty z szynką i z serem... Do czasu, aż się przeje...😂 Wróciłam do starego przepisu , kiedyś lata temu już piekłam dla niej taki chleb, zamieniłam tylko mąkę pszenną na orkiszową, pominęłam też ziarna. Piekłam w ciemnej keksówce, o wym. 26x8cm Składniki: - 350g mąki orkiszowej tortowej typ450 (lub pszennej) - 60g semoliny (daję dunst orkiszowy(...)Wyrównujemy i odstawiamy do wyrastania na ok. 40 minut, aż ciasto prawie wypełni formę. Formę z ciastem wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200*C i pieczemy ok. 35 minut na programie góra-dół, bez termoobiegu. Następnie formę z chlebem wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy na ok. 10 minut, Po tym czasie dokładnie okrawamy boki i wyjmujemy chleb z formy
Smaczne Zdrowe
ciasto z migdalami i owocami 181cukier waniliowy ⦁ szczypta proszku do pieczenia ⦁ owoce tyle aby pokryly cale ciasto -u mnie jagody i owoce goi mrozone z ubieglego roku Wykonanie Owoce- u mnie zamrozone,posypac cukrem. Do śmietanki dodać proszek do pieczenia i wymieszać, odstawić . Utrzeć masło z cukrem i cukrem waniliowym, stopniowo dodawać po jednym(...)żółtku (białka ubic z sola w osobnym naczyniu) Dodawać mąkę i śmietankę z proszkiem.Ubite bialka dodać do ciasta. Delikatnie wymieszać(już bez miksera). I wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia (lub wysmarowaną masłem i obsypaną tartą bułką). Ciasto posypać odrobiną mąki krupczatki(owoce nie zapadną się) i na nim ułożyć owoce. Połączyć wszystkie
w mojej kuchni
ciasto z migdalami i owocami 151cukier waniliowy ⦁ szczypta proszku do pieczenia ⦁ owoce tyle aby pokryly cale ciasto -u mnie jagody i owoce goi mrozone z ubieglego roku Wykonanie Owoce- u mnie zamrozone,posypac cukrem. Do śmietanki dodać proszek do pieczenia i wymieszać, odstawić . Utrzeć masło z cukrem i cukrem waniliowym, stopniowo dodawać po jednym(...)żółtku (białka ubic z sola w osobnym naczyniu) Dodawać mąkę i śmietankę z proszkiem.Ubite bialka dodać do ciasta. Delikatnie wymieszać(już bez miksera). I wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia (lub wysmarowaną masłem i obsypaną tartą bułką). Ciasto posypać odrobiną mąki krupczatki(owoce nie zapadną się) i na nim ułożyć owoce. Połączyć wszystkie
mojej kuchni
Piątek: Orientalna sałatka z pieczonego kalafiora, cieciorki i jarmużu 128Bardzo prosta do zrobienia sałatka z pieczonego kalafiora, upieczonej razem z nim cieciorki o prażonego jarmużu. Szczególnie polecamy sposób przygotowania kalafiora, zanurzonego wcześniej w aromatycznym cieście
Niedzielny kucharz
MINI BEZY Z ROZMARYNEM I CYTRYNĄ 140Próbowałeś kiedyś bezy z rozmarynem? To połączenie może wydać się nietypowe, ale sprawdza się znakomicie (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki (na ok 80-90 sztuk): 2 białka 90g cukru łyżeczka posiekanego rozmarynu łyżeczka skórki otartej z cytryny szczypta soli ubij białka z cukrem aż zaczną tworzyć się „miękkie szczyty” („soft peaks(...)Dodaj skórkę z cytryny i rozmaryn, wymieszaj przy pomocy miksera przełóż białka do rękawa cukierniczego i wyciśnij małe porcje masy na blaszkę wyłożoną pergaminem. Piecz w 160ºC przez ok 30 minut Smacznego! *bezy z rozmarynem i cytryną świetnie sprawdzą się jako dodatek do tarty z kozim serem i cielęciną ( KLIK ) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kliknij, jeśli chciałbyś wesprzeć rozwój bloga Dziękuję
SandraFrej.com
Piątek: Orientalna sałatka z pieczonego kalafiora, cieciorki i jarmużu 172Bardzo prosta do zrobienia sałatka z pieczonego kalafiora, upieczonej razem z nim cieciorki o prażonego jarmużu. Szczególnie polecamy sposób przygotowania kalafiora, zanurzonego wcześniej w aromatycznym cieście
Niedzielny kucharz
Sernik Szachownica 199oczywiście odsyłam Was do oryginału;) Składniki na biszkopt ( forma 24x26 cm) 6 jaj szklanka cukru ¾ szklanki mąki ¼ szklanki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Białka ubijamy na sztywno. Pod koniec dodajemy cukier i miksujemy na bezę. Następnie wbijamy żółtka i mieszamy na najniższych obrotach do połączenia składników. Dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i kakao Wykładamy
Domowe ciasta
,,Ciasto różowa bajka’’ 223mąki ziemniaczanej 1 łyżka octu 1/3 szkl. oleju Ciasto 6 żółtek 2 jajka 6 łyżek cukru 4 łyżki mąki pszennej 1 łyżka proszku do pieczenia 1/3 szkl. oleju Krem: 1 budyń śmietankowy bez cukru 1 i 3/4 szkl. mleka 4 czubate łyżki cukru 250 g kostka masła Poza tym: ciastka z nadzieniem malinowym lub truskawkowym 2 galaretki różowe(...)sztywno z cukrem. Dodajemy pozostałe składniki i delikatnie, ale dokładnie mieszamy łyżką. Ciasto żółte: Żółtka, jajka i cukier ubijamy na jasną, puszystą masę. Dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i olej. Mieszamy. Na blachę, wyłożoną pergaminem, wykładamy na przemian białe i żółte ciasto. Pieczemy 40 minut w temp. 180 st.C. W tym czasie galaretki rozpuszczamy w 1/2 litra
Podróż w kulinaria
Tort warzywny 204Coś dla tych, którym znudziły się placki warzywne, nawet te pieczone. Prosty w wykonaniu i idealny w smaku tort z warzyw. Może stanowić samodzielne danie lub
Kucharzyca
Tarta Z Czerwoną Porzeczką 209trzeba potem myć, a ciasto możemy zabrać np. na przyjęcie do znajomych ) nakłuwamy gęsto widelcem i podpiekamy w piekarniku przez 15 min w 220 stopniach grzanie góra - dół bez termoobiegu. Odstawiam następnie do przestygnięcia. 3. Od żółtek oddzielam białka i ze szczypta soli ubijam na sztywno, utrwalam połowa cukru przeznaczonego do masy. Następnie tymi samymi ubijakami, miksuje żółtka razem(...)koniec dodaje piane z białek i delikatnie mieszam całość łyżka/szpatułka. Wykładam masę na podpieczony spód, a następnie obsypuje całość czerwona porzeczką. 4. Całość piekę w 200 stopniach przez 30-40 min bez termoobiegu. Słodycz masy przełamane kwaskowatością owoców sprawiło, że tarty bardzo szybko ubyło, zanim zdążyłam zrobić zdjęcie jej w całości
Gotowanie...to proste !
Kruche ciasto z kremowymi brzoskiwniami 182pszennej i 150 g żytniej) 250 g zimnego masła/margaryny roślinnej-wegańskiej (ideałem byłoby kokosowe) 1 średni banan 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki cukru krem: 2 opakowania budyniu waniliowego bez cukru 150-200 ml wody po gotowaniu fasoli/ciecierzycy (śmiało używać tej z puszki) 150 g cukru 2 łyżki cukru waniliowego 100 oleju roślinnego około(...)owoców Przygotowanie: Na dużą deskę przesiej mąkę, proszek do pieczenia i cukier. Zrób dołek na środku, w którym umieść zimne masło i kawałki banana. Teraz wybacz, ale będziesz około 10 minut zagarniać i siekać całość. Musisz uformować z tego kopca taką oto zgrabną kulę, którą owić w folię spożywczą i wrzuć do zamrażalnika na około 30 minut. Musi być
greenscarf
Ciasto jogurtowe na mące pełnoziarnistej ze śliwkami 242jeszcze jeden ogromny plus. Wszystkie składniki miesza się widelcem (bez miksera, podobnie jak w muffinkach) więc spokojnie można piec nocą, kiedy maluchy śpią :) Potrawa przygotowana z tego przepisu zawiera gluten Ilość porcji: Duża okrągła blacha ( można również robić w prostokątnej) Czas przygotowania: 10 minut + 50 minut pieczenia Składniki: 250ml jogurtu naturalnego 150ml oleju rzepakowego 200g mąki pełnoziarnistej
Kolizje Smaków
ROLADA BEZOWA - DRUGIE URODZINY BLOGA 189Blachę (najlepiej tą z wyposażenia piekarnika) wyłożyć papierem do pieczenia. Na całości rozsmarować ubitą pianę z białek. Piec 5 min. w piekarniku nagrzanym do 150 stopni, następnie zmniejszyć temperaturę do 130 stopni i piec jeszcze przez 20 min. Przygotować drugi arkusz papieru, który dość dokładnie obsypać cukrem pudrem. Upieczona bezę wyjąć z piekarnika i przełożyć na przygotowany papier górą(...)zdjąć papier na którym się piekła .Pozostawić na około godzinę do przestygnięcia. W tym czasie przygotować krem. Śmietankę ubić ze śmietan-fixem. Do dość mocno ubitej dodać cukier i miksować, aż stanie się dobrze ubita (tzn. będzie widać na niej ślady miksera). Dodać mascarpone i dobrze wymieszać składniki. Przygotowany krem rozsmarowujemy na bezie, posypujemy pokrojonymi truskawkami i przy pomocy papieru
Kuchnia w opałach