bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:988/3453)

Zupa z pieczoną papryką, jarmużem, czosnkiem niedźwiedzim i parmezanem 98

Pyszna, aromatyczna i bez mięsa zupa pełna kolorowych warzyw. Z pieczoną papryką, marchewką, pietruszką, ziemniakami, pomidorami i jarmużem. Całość doprawiłam kminem rzymskim, oregano, chili i czosnkiem niedźwiedzim. Gotową zupę posypałam startym parmezanem, który podkręca smak. Pycha! Zupa jest sycąca, pożywna, idealna na jesienne dni. Z pewnością godna polecenia Składniki: 2 średnie czerwone papryki 1 duża żółta papryka 1 średnia(...)utrzeć kmin rzymski. Marchewkę, pietruszkę i ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Papryki przekroić na pół i usunąć gniazda nasienne. Delikatnie natrzeć olejem, ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 170°C na 25 minut. Następnie ostudzić, zdjąć skórkę i pokroić w małą kostkę. Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek i masło. Wrzucić

Oryginalny smak
Czekoladowo marcepanowe muffinki „Sukulenty” 144

NONE X-NONE Składniki na 12 sztuk: 2 jajka ¾ szklanki jogurtu naturalnego ½ szklanki cukru ⅓ szklanki oleju Kropla olejku waniliowego Szczypta soli 2 szklanki mąki (bez dwóch łyżek) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki ciemnego kakao Dodatkowo: 1 szklanka mrożonych wiśni 2 łyżki mąki 1 tabliczka czekolady deserowej Masa marcepanowa do przygotowania sukulentów Sposób przygotowania: Jajka z cukrem

Kuchnia w czekoladzie
CIASTECZKA DLA BALETNICY – maślane ciastka z miodem 99

mniejsze kawałki. Następnie rozwałkowujemy je na podsypanym mąką blacie na ok 3-4 mm grubości. Wykrawamy ciasteczka i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok 12-15 minut w 180ºC (bez termoobiegu), aż do zarumienienia […] Artykuł CIASTECZKA DLA BALETNICY – maślane ciastka z miodem pochodzi z serwisu SŁODKI POMYSŁ

Słodki Pomysł
Ciasto na zsiadłym mleku ze śliwkami i kruszonką 133

Niekwestionowany przebój lata, bardzo mięciutkie i wilgotne ciasto które można upiec bez problemu ze śliwkami i maślaną kruszonką. Pieczone na dużej blasze, podzielne , jest go naprawdę sporo i rośnie wysokie. Ciasto mało pracochłonne a bardzo smaczne. Polecam na weekend. Blaszka 25/30 cm lub większa Składniki: 4 duże wiejskie jajka 40 dag zsiadłego mleka 4,5 szklanki mąki tortowej używam(...)zawsze  Młynomag 1,5 szklanki cukru 1 szklanka oleju 2 opakowania cukru z prawdziwą wanilią 3 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka ekstraktu z cytryny Dr.Oetker Maślana kruszonka: 1 szklanka mąki tortowej 10 dag masła ½ szklanki cukru Dodatkowo: 45 dag śliwek węgierek Sposób przygotowania: Maślana kruszonka: Mąkę pszenną wymieszać w misce z cukrem dodać kawałki pokrojonego zimnego masła

Wanilia i Kardamon
Zapiekane ziemniaki w śmietanie 106

prostu zostawiamy na dnie. Następnie przelewamy do naczynia ziemniaki wraz z mlekiem ze śmietanką. Rozkładamy równomiernie i posypujemy startym serem. Wkładamy do dobrze nagrzanego piekarnika. Pieczemy w 180°C z termoobiegiem (200° bez termoobiegu) przez około 40-45 minut, aż ziemniaki będą miękkie, a ser ładnie się przypiecze. Na koniec, gotowe można posypać ulubionymi ziołami, u mnie natka pietruszki

PatiGotuje
Buraczki na ciepło 214

łyżeczki cukru pieprz naturalny i sól do smaku rzepakowy do smażenia Jak zrobić buraczki na ciepło? Buraki bez obierania zawinąć w folię aluminiową i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez około 1,5 godziny. Czas pieczenia zależy od wielkości buraków. Do pieczenia najlepiej wybrać buraki o podobnej wielkości, wtedy upieką się w tym samum

Gotuj w domu
Zapiekanka z cukinii 256

bardzo sezonowa zapiekanka z cukinii . Przepis jest niezwykle prosty, ponieważ nie trzeba podsmażać osobno żadnych składników. Wszystko łączysz razem w jednej misce a potem pieczesz w foremce. - warzywna zapiekanka z serem - bez podsmażania osobno składników - szybka, pyszna i bardzo prosta do zrobienia

AniaGotuje.pl
CIASTECZKA DWA SERCA 110

mniejsze kawałki. Następnie rozwałkowujemy je na podsypanym mąką blacie na ok 3-4 mm grubości. Wykrawamy ciasteczka i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasteczka pieczemy ok 10-12 minut w 185ºC (bez termoobiegu), aż do zarumienienia się brzegów. Wyjmujemy ciastka z piekarnika i studzimy. Ciasteczka dwa serca dekorujemy lukrem. Lukier królewski ‘Royal Icing’ z białkiem

Słodki Pomysł
Pieczone marchewki z serem kozim 129

cytryny – ½ sztuki miód – 2 łyżki miękki kozi ser – 100g natka pietruszki – do posypania sezam – do posypania sól, pieprz olej do pieczenia Przygotowanie: Piekarnik rozgrzej do 200°C bez termoobiegu. Marchewki obierz i pokrój na nieduże kawałki. Obtocz je w oleju z kuminem i włóż do piekarnika 35 minut. W międzyczasie wymieszaj

wiecejwarzyw.pl
ŚWIĄTECZNA BABA DROŻDŻOWA – najlepszy przepis! 136

folią i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Po wyrośnięciu ponownie wyrabiamy i wkładamy do natłuszczonej i wysypanej kaszą manną formy. Odstawiamy ponownie do wyrośnięcia. Pieczmy ok. 30-35 minut w 170C bez termoobiegu ( sprawdzamy patyczkiem ). Po wystudzeniu lukrujemy i posypujemy np. tak jak ja – prażonymi płatkami kokosa. Smacznego! PRZEPIS POWSTAŁ WE WSPÓŁPRACY Z MARKĄ KASIA

Ostra na Słodko
Jutro obchodzimy dzień gofra 177

cukru ¾ łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka soli 2 jajka 100 ml maślanki 50 g rozpuszczonego masła Wymieszaj mąkę z proszkiem i solą. W drugim naczyniu lekko roztrzep żółtka w maślance wymieszanej z rozpuszczonym masłem. Dodaj suche składniki i wymieszaj. Ubij pianę na sztywno i lekko wymieszaj z resztą ciasta. Rozgrzej gofrownicę i piecz gofry aż będą rumiane. Podawaj(...)można również upiec z dodatkiem siemienia lnianego i owsianych płatków. Zamiast pszennej mąki można dodać orkiszową, czemu nie! Zawsze wymyślam jakiś nowy przepis na gofry. Piekę nawet gofry paleo . Są to gofry bez mąki, a więc i bezglutenowe. Każdy powinien mieć możliwość świętowania dnia gofrów nawet osoby cierpiące na nietolerancję glutenu. Bardzo lubię takie alternatywne gofry niskowęglowodanowe , zwłaszcza

codojedzenia
Biała kiełbasa z musztardą i piwem 193

wymieszać. Przełożyć do naczynia żaroodpornego. 2. Na cebuli ułożyć kiełbasę, nakłuć ją kilkakrotnie wykałaczką. Wlać piwo. 3. Musztardę wymieszać z miodem, mieszanką posmarować kiełbasę. 4. Piec w 180st.C przez 30-40 minut bez przykrycia, co jakiś czas podlewać kiełbaski powstałym sosem. Smacznego!!! Źródło: Smaczna Pyza

Kuchnia domowa Ani
Wegańska lazania – lasagne z soczewicą 103

kilka łyżek sosu beszamel. Powtarzamy cały proces aż skończy nam się pomidorowe nadzienie. Wierzch lazanii można posypać tartym serem żółtym (ja nie zawsze go używam, bez sera też ta lasagna jest pyszna ). Pieczemy pod przykryciem w temperaturze 180 stopni C przez około 40 minut (ja używam funkcji termoobiegu). Podajemy na ciepło z buraczkami czerwonymi i/lub z kimchi lub kapustą

Lamarida.pl
Domowe krakersy z solą i rozmarynem 158

papierze do pieczenia, smarujemy przy użyciu szczeciniastego pędzelka oliwą z oliwek i posypujemy odrobiną soli morskiej. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy do zezłocenia przez 10-12 minut. W tym czasie wałkujemy kolejne krakersy. Po wyjęciu studzimy gotowe krakersy na kratce i tak samo pieczemy kolejne partie. Krakersy przechowujemy w szczelnym pojemniku, bez dostępu wilgoci , w suchym(...)pół opakowania) 170ml ciepłej wody 3 łyżeczki cukru (15g) 2 łyżki oliwy z oliwek 1,5 łyżki drobno posiekanego rozmarynu (zużyłam 7g samych listków) ½ łyżeczki soli   DO PIECZENIA około 100-120ml oliwy sól – najlepiej morska w płatkach (więcej o soli pisałam TUTAJ

Karo in the Kitchen

Proponowane wyszukiwania