bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:988/3453)

Ciasto kora orzechowa 220

180g cukru 100g orzechów włoskich – posiekanych 100g orzechów włoskich – zmielonych 100g wiórków kokosowych 100g rodzynek 1 łyżka mąki pszennej  1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 1 puszka brzoskwiń 2 budynie śmietankowe bez cukru 3/4 szklanki wody 3 łyżeczki cukru 1 łyżka mąki pszennej 5 żółtek 250g masła lub margaryny w temperaturze pokojowej Dodatkowo: 2 opakowania delicji(...)wystudzonej kawy Przygotowanie Białka oddzielić od żółtek, ubić pianę z białek na sztywno, dodając po łyżce cukru, dalej ubijać. Następnie dodać żółtka, chwilę miksować. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, dodać do masy jajecznej razem z mielonymi orzechami, delikatnie wymieszać. Do masy dodać jeszcze posiekane orzechy, wiórki kokosowe i rodzynki, ostrożnie wymieszać do połączenia składników. Dwie blaszki o wymiarach

Kuchnia Danusi
Ciasto nesquik 162

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto: 6 jaj 3/4szkl. cukru 1,5szkl. mąki pszennej tortowej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 2 płaskie łyżki kakao naturalnego 8 łyżek oleju  8 łyżek wody (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Krem: 80g budyniu o smaku waniliowym bez cukru 05szkl. cukru 1l mleka 3 płaskie łyżki mąki pszennej tortowej 0,5szkl. kakao rozpuszczalnego 1 płaska(...)kakao naturalnym i proszkiem do pieczenia. Następnie połączyłam ją z masą jajeczną. Na koniec do ciasta wmieszałam olej i przegotowaną i wystudzoną wodę. Ciasto przelałam do kwadratowej tortownicy o wymiarach 25x25cm wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto piekłam do suchego patyczka, w praktyce ok. 35-40 minut w 180 stopniach bez termoobiegu. Po upieczeniu ciasto wyjęłam z piekarnika

Waniliowe Improwizacje
Piernikowy przekładaniec (czyt. otrębowy piernik;)) 198

łyżeczki proszku do pieczenia łyżka ciemnego kakaa 4-5 łyżek ksylitolu firmy Oleofarm lub innego słodzidła 6 łyżek twarogu sernikowego (zazwyczaj daję Emilkę, jednak w tym przypadku Biedronka była mi po drodze, dlatego też użyłam sera we wiaderku - niestety 7,5% tłuszczu i jest rzadszy od Emilki) do przełożenia: słoiczek domowych powideł śliwkowych bez cukru (dziękuję mamusiu :*) około(...)ciasto POZA białkami mieszamy białka ubijamy na sztywną pianę i dodajemy delikatnie mieszając do reszty tak przygotowane ciasto wykładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia wstawiamy do piekarnika nagrzanego do X stopni (mam gazówkę bez termometru, strzelam, że to mogło być 170 stopni) na około 40 minut (do suchego patyczka) ciasto studzimy a następnie przekrawamy w poprzek

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Makaroniki truskawkowe 306

ściągamy go z palnika i powoli wlewamy do miski, miksując masę na wolnych obrotach. Ubijamy jeszcze chwilę do lekkiego przestudzenia bezy.      Do mieszanki migdałowej porcjami dodajemy masę białkową, starając się mieszać delikatnie. Gotowa beza nie może być zbyt gęsta, a nabrana na szpatułkę powinna powoli z niej spływać. Nie możecie też mieszać masy zbyt długo, bo wtedy(...)może się kleić. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 160 º  C przez 12 minut. Jeśli bezy są większe można ten czas wydłużyć do 15 minut. Zostawiamy do całkowitego ostygnięcia - dzięki temu łatwiej odchodzą od papieru (chociaż nawet i wtedy trzeba niekiedy pomagać sobie cienkim nożem... ktoś z Was testował maty silikonowe do pieczenia? może te byłyby lepsze

sama złodycz
Ciasto pleśniak ze świeżymi śliwkami 201

. Na dnie zetrzyj porcję większego białego ciasta. Na wierzchu ułóż śliwki i zetrzyj porcję czekoladowego i białego ciasta. Rozprowadź równomiernie bezę. Teraz zetrzyj resztę białego i czekoladowego ciasta. Wstaw ciasto do nagrzanego na 175ºC piekarnika i piecz przez 45 – 50 minut. Wyjmij upieczone ciasto, ostudź i dopiero wtedy pokrój na kawałki. Smacznego!     The post Ciasto pleśniak

codojedzenia
Budyniowe babeczki z jabłkami 137

łyżka cukru pudru Ugotować budyń i ostudzić. Ciasto: 90 g miękkiego masła 2 jajka 110 g mąki 1 i 2/3 łyżeczki proszku do pieczenia 100 g cukru pudru 2 łyżki mleka 30 g budyniu śmietankowego bez cukru 1/2 ekstraktu z wanilii Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Wszystkie składniki zmiksować na gładką masę. Dodatkowo 1 jabłko Formę(...)muffinki wyłożyć papilotkami. Nałożyć część ciasta, następnie na to budyń i resztę ciasta na górę. Jabłka pokroić na kawałki i wcisnąć w ciasto. Piec 30 min w 180 stopniach.  Oryginalny przepis znajduje się tutaj

Moja Galeria Smaku
Pavlova 190

którym nie chce się piec, nie potrafią lub ich piekarnik szwankuje (jak mój domowy) zapraszam do restauracji Antonówka w Janówku koło Grójca, gdzie piekę takie pyszności i jeszcze więcej :) Składniki: (na bezę wielkości 26cm) 8 białek 400g cukru kryształu 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki octu winnego/ jabłkowego/ soku z cytryny sól Przygotowanie: Białka ubijać w dużej misce z dodatkiem(...)ubijać do momentu, aż cukier się rozpuści, a piana będzie bardzo gęsta, gładka i lśniąca, jak krem. Dodać mąkę ziemniaczaną, ocet i zmiksować w masę.  Na papierze do pieczenia odrysować okrąg o wielkości 26cm, następnie wyłożyć pianę i uformować w stożek łyżką. Piec w 140' C około 10 minut, a następnie obniżyć temperaturę do 110'C i piec

Cakes By Kejt
Bezglutenowe kruche ciasto z karmelizowanym rabarbarem i bezą – przepis krok po kroku 187

karmelizowanym rabarbarem i bezą Do przygotowania kruchego ciasta będziecie potrzebować: 10 dag mąki ryżowej 5 dag mąki kukurydzianej 5 dag skrobii ziemniaczanej 10 dag schłodzonego masła lub margaryny (można zmieszać w proporcjach 50/50) 2 żółtek 3 łyżeczek śmietany 30% (może być 18%) 10 dag cukru (u mnie cukier trzcinowy) 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia (u mnie proszek bezglutenowy ) startej(...)karmelizowanego rabarbaru będziecie potrzebować: 80 dag rabarbaru 10 dag cukru (u mnie cukier trzcinowy) 2 łyżki wody Do przygotowania bezy będziecie potrzebować: 6 białek 10 dag cukru (u mnie cukier trzcinowy) 1 łyżki skrobii ziemniaczanej I oczywiście formy do pieczenia. Ja piekłam ciasto w tortownicy o średnicy 26 cm. Wykonanie krok po kroku: Zaczynamy od przygotowania ciasta

Okiem Blondynki by McBlondi
Bezglutenowe kruche ciasto z karmelizowanym rabarbarem i bezą – przepis krok po kroku 251

karmelizowanym rabarbarem i bezą Do przygotowania kruchego ciasta będziecie potrzebować: 10 dag mąki ryżowej 5 dag mąki kukurydzianej 5 dag skrobii ziemniaczanej 10 dag schłodzonego masła lub margaryny (można zmieszać w proporcjach 50/50) 2 żółtek 3 łyżeczek śmietany 30% (może być 18%) 10 dag cukru (u mnie cukier trzcinowy) 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia (u mnie proszek bezglutenowy ) startej(...)karmelizowanego rabarbaru będziecie potrzebować: 80 dag rabarbaru 10 dag cukru (u mnie cukier trzcinowy) 2 łyżki wody Do przygotowania bezy będziecie potrzebować: 6 białek 10 dag cukru (u mnie cukier trzcinowy) 1 łyżki skrobii ziemniaczanej I oczywiście formy do pieczenia. Ja piekłam ciasto w tortownicy o średnicy 26 cm. Wykonanie krok po kroku: Zaczynamy od przygotowania ciasta

Okiem Blondynki by McBlondi
Tort orzechowy z kremem na bazie mascarpone i chałwy 316

wraz z kremem robi ciasto. Nie bójmy się zatem nasączać porządnie blatów ciasta. Nie ma nic gorszego od suchego ciasta z kremem Tort piekłam w tortownicy o średnicy 24 cm. U nas bez problemu wytrzymał w lodówce 6 dni. Drukuj Tort orzechowy z kremem mascarpone i chałwą window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki Krem 500 g serka mascarpone(...)jajek (białka i żółtka osobno) 150 g mąki pszennej tortowej (dałam zwykłą 550) 250 g orzechów włoskich zmielonych 100 g cukru 1 cukier waniliowy 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Do nasączenia 1 szklanka mocnej kawy 2 łyżki wódki/ amaretto Wykonanie Do nasączania Kawę zaparzamy, dodajemy alkohol i odstawiamy do ostygnięcia Ciasto Białka ubijamy z solą na sztywno

Mieszam w Garnku
Torcik Pavlova z malinami i bitą śmietaną 121

mojprzepisna.pl | Torcik Pavlova z malinami i bitą śmietaną Jeżeli piekliście kiedyś Pavlovą z mojego przepisu… to ten jest bardzo podobny. Różnica polega na tym, że teraz masę bezową podzieliłam na dwie części i piekłam troszkę krócej, w niższej temperaturze, no i dałam świeże maliny. Deser ma wielką przewagę nad innymi ciastami, jeżeli nauczymy się go robić to dojdziemy(...)drugą resztą, uformować kopczyki, jeden o średnicy około 15 cm, drugi 20, za pomocą szpatułki gładzimy bezę od podstawy do góry. Wstawić dwie blachy do nagrzanego do 180 st. piekarnika z włączonym termoobiegiem i po 5 minutach przykręcić temperaturę do 100-110 st. Piec 1 godzinę. Studzić w zamkniętym piekarniku (około 2-3 godziny). Po tym czasie śmietanę ubić

moj przepis na
Torcik Pavlova z malinami i bitą śmietaną 126

mojprzepisna.pl | Torcik Pavlova z malinami i bitą śmietaną Jeżeli piekliście kiedyś Pavlovą z mojego przepisu… to ten jest bardzo podobny. Różnica polega na tym, że teraz masę bezową podzieliłam na dwie części i piekłam troszkę krócej, w niższej temperaturze, no i dałam świeże maliny. Deser ma wielką przewagę nad innymi ciastami, jeżeli nauczymy się go robić to dojdziemy(...)drugą resztą, uformować kopczyki, jeden o średnicy około 15 cm, drugi 20, za pomocą szpatułki gładzimy bezę od podstawy do góry. Wstawić dwie blachy do nagrzanego do 180 st. piekarnika z włączonym termoobiegiem i po 5 minutach przykręcić temperaturę do 100-110 st. Piec 1 godzinę. Studzić w zamkniętym piekarniku (około 2-3 godziny). Po tym czasie śmietanę ubić

moj przepis na
Torcik Pavlova z malinami i bitą śmietaną 197

bitą śmietaną Jeżeli piekliście kiedyś Pavlovą z mojego przepisu… to ten jest bardzo podobny. Różnica polega na tym, że teraz masę bezową podzieliłam na dwie części i piekłam troszkę krócej, w niższej temperaturze, no i dałam świeże maliny. Deser ma wielką przewagę nad innymi ciastami, jeżeli nauczymy się go robić to dojdziemy do wniosku, że w stosunku do innych(...)drugą resztą, uformować kopczyki, jeden o średnicy około 15 cm, drugi 20, za pomocą szpatułki gładzimy bezę od podstawy do góry. Wstawić dwie blachy do nagrzanego do 180 st. piekarnika z włączonym termoobiegiem i po 5 minutach przykręcić temperaturę do 100-110 st. Piec 1 godzinę. Studzić w zamkniętym piekarniku (około 2-3 godziny). Po tym czasie śmietanę ubić

moj przepis na
Torcik Pavlova z malinami i bitą śmietaną 242

bitą śmietaną Jeżeli piekliście kiedyś Pavlovą z mojego przepisu… to ten jest bardzo podobny. Różnica polega na tym, że teraz masę bezową podzieliłam na dwie części i piekłam troszkę krócej, w niższej temperaturze, no i dałam świeże maliny. Deser ma wielką przewagę nad innymi ciastami, jeżeli nauczymy się go robić to dojdziemy do wniosku, że w stosunku do innych(...)drugą resztą, uformować kopczyki, jeden o średnicy około 15 cm, drugi 20, za pomocą szpatułki gładzimy bezę od podstawy do góry. Wstawić dwie blachy do nagrzanego do 180 st. piekarnika z włączonym termoobiegiem i po 5 minutach przykręcić temperaturę do 100-110 st. Piec 1 godzinę. Studzić w zamkniętym piekarniku (około 2-3 godziny). Po tym czasie śmietanę ubić

moj przepis na
pyszna szarlotka sypana... 153

szklanki, cukier 1 szklanka, proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki, cukier wanilinowy 1 opakowanie, masło zimne 250 gram jabłka szara reneta 1,5 kg, przyprawa do szarlotki 1 opakowanie, sok z cytryny 1 łyżka, cukier 8 łyżek, cukier puder - ile potrzeba W misce wymieszać mąkę tortową, kaszę manną, cukier, proszek do pieczenia, cukier wanilinowy, wszystko łyżką dokładnie wymieszać(...)bez ubijania wygładzić - na wierzchu poukładać cienkie plasterki masła, jabłka wymieszać z sokiem i połowę wyłożyć na masło i delikatnie rozsmarować bez ubijania. Następnie powtórzyć czynności: druga część mąki, masło, reszta jabłek, na koniec wysypać resztę mąki i też delikatnie wygładzić i rozłożyć resztę pokrojonego w plasterki masła. Piekarnik nagrzany na 200C, grzanie góra/dół i piec

W Mojej Kuchni Lubię