bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:990/3453)

Odchudzony keks 145

się, że nic nie dojdzie. Nawet jak wybrana rzecz okaże się klapą to jest jeszcze czas na wymianę i przede wszystkim masz spokojną głowę i bez stresu możesz zabrać się np. za pieczenie pienriczków Efekt dzisiejszych zakupów jest taki: kupione dwie rzeczy, ale raczej pójdą do wymiany, załamanie i przerażenie, że jednak zostało kilka dni, a ja nadal

365 dni dookoła kuchni
Mini-serniczki z masą kajmakową 214

masę. Dodać jajko i znów zmiksować do połączenia się składników. Tak przygotowaną masę, wyłożyć na spody ciasteczkowe, do wysokości papilotki  (fot.3) . Wstawić do piekarnika i piec w temp. 180ºC (góra-dół bez termoobiegu) przez ok. 15 minut, tylko do momentu ścięcia masy. Wyjąć z piekarnika (nie wyciągać z formy!) i wystudzić. Masę kajmakową przełożyć do kubeczka. Wymieszać łyżką

Świat Ciasta
Zapiekanka z makaronem i kurczakiem 251

grojera i 1/2 parmezanu. Odcedzony makaron wymieszać w dużej misce z mięsem, fasolą i sosem. Napełnić formę do pieczenia. Wymieszać tartą bułkę z pozostałym grojerem i parmezanem, posypać zapiekankę. Zapiekankę piec 20-30 minut grzaniem góra+dół, bez termoobiegu na środkowej półce piekarnika. Podawać. Przepis pochodzi z jakiejś mini książeczki z zapiekankami kupionej kiedyś w kiosku przy uczelni

Zasmakuj Kuchni
Szybki, wilgotny piernik na powidłach 213

Spróbujecie raz, a już nigdy nie wrócicie do pierników robionych tylko na pszennej mące. Rozgrzewamy piekarnik do 175⁰C. Mieszamy ze sobą suche składniki ciasta (bez cukru): obie mąki, sodę, proszek do pieczenia, kakao i mielone przyprawy. Goździki, ziele angielskie i anyż ucieramy na pył w moździerzu lub mielimy w elektrycznym młynku. Masło do ciasta powinno być miękkie

Karo in the Kitchen
Dyniowe muffinki śniadaniowe 178

Dziś mam dla Was pyszną propozycję śniadaniową i sprytny sposób na przemycenie dyni dla tych, którzy za nią nie przepadają. Dodam jeszcze, że takie śniadanie bez problemu przygotujecie w pół godziny z pieczeniem, jeśli tylko posiadacie upieczoną dynię.  Składniki (na ok 5 muffinek): 1 szklanka płatków  kukurydzianych Lubella kakao i miód 2 łyżki mąki pszennej

Cynamonowe szczęście
Ciasteczka z mąką kasztanową i powidłami śliwkowymi 162

mniejsze kawałki, żółtka, mleko i ekstrakt. Zagnieść gładkie ciasto. Ciasto rozwałkować na grubość około 3-4 mm, wycinać kształty (równą ilość ciasteczek z dziurką i bez). Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, piec w 180 stopniach około 10 minut. Po przestudzeniu przełożyć ciasteczka powidłami śliwkowymi i posypać zmielonym na puder ksylitolem. Przechowywać w pudełku (ciasteczka zmiękną

Fitkot
Muffiny z jabłkiem i cynamonową kruszonką 115

pieczenia szczypta soli 1/2 szklanki cukru trzcinowego PRZYGOTOWANIE Przygotowujemy 3 miski. W jednej składniki kruszonki mieszamy w palcach do uzyskania sypkiej kruszonki :) W pozostałych mieszamy osobno składniki suche i mokre, po czym łączymy i mieszamy razem. Napełniamy foremki muffinkowe (u mnie blaszana na 12 sztuk) do 3/4 wysokości i posypujemy kruszonką. Pieczemy w 200 stopniach przez 20 minut (bez

Moje Kuchenne Rewelacje
Scones na jogurcie z dżemem pomarańczowym 222

Wycinamy kubkiem lub szklanką bułeczki (najlepiej użyć szerokiego kubka). Otrzymamy 7-9 bułeczek. Układamy je na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem i smarujemy wierzch jogurtem. Pieczemy ok. 12-15 minut w 220ºC (bez termoobiegu) – powinny się zarumienić. Po upieczeniu przekrawamy bułeczki na pół i smarujemy dżemem (na jesienno-zimowe śniadanie polecam pomarańczowy – będziemy mieć odrobinę słońca

Poezja smaku
Wegańskie drożdżówki z domowym budyniem 159

papierem do pieczenia, niech tak sobie jeszcze poleżą i podrosną z 15 minut przed pieczeniem. W międzyczasie zaangażuj jakiegoś Miśka do wyczyszczenia rondelka po budyniu, będzie mnie skrobania i mycia Lekko podrośnięte drożdzówki piecz w rozgrzanym do 170 C piekarniki (bez termoobiegu!) przez 15-20 minut w zalezności od wielkości drożdżówek. Smacznego! ps. Jeszcze ciepłe posypałam kandyzowanym

greenscarf
Ciastka Brownie King 110

Przepis na najbardziej czekoladowe, królewskie ciastka brownie! Proste, pyszne, rozpływające się w ustach i bez dodatku cukru. Czas przygotowywania:  40 minut Pieczenie: 20 minut Ilość ciastek: 16-20 dużych ciastek

AniaGotuje.pl
Ryba (wilk morski) zapiekana z pomidorem i mozzarellą 944

Pomidory umyć i pokroić w grube plasterki. Kulki mini mozzarelli odsączyć z zalewy i pokroić je w plasterki. Na filetach rozłożyć plasterki pomidora oraz mozzarelli. Piec około 17-20 minut w 210ºC (bez przykrycia!), aż do rozpuszczenia się mozzarelli i upieczenia się mięsa z ryby.  P.S. Poniższy przepis nie jest żadną kryptoreklamą popularnego sklepu.  Jeżeli jesteście ciekawi

Ugotować
Ciasteczka Z Masłem Orzechowym I Marmoladą 143

układamy je na blaszce spłaszczając je na ciasteczka i robiąc w środku wgłębienia na marmoladę następnie dajemy na każde ciasteczka po odrobinie marmolady.   Gotowe pieczemy w 200 stop. grzanie góra - dół bez termoobiegu przez 8-10 minut. Ważne aby się za mocno nie przypiekły. Przepis kiedyś spisany ( nawet nie pamiętam skąd)  i lekko przekształcony

Gotowanie...to proste !
Brownie z Buraka z Malinami 224

brownie naprawdę jest niezłe, to nie tylko moja opinia, bo degustację zrobiłam w szerszym gronie i każdemu smakowało, wszyscy byli mocno zdziwieni, że ciasto bez cukru może być tak słodkie. Składniki: / piekłam w małej tortownicy o średnicy 18 cm/ ½ szklanki migdałów ½ szklanki mąki kokosowej 2 ugotowane i obrane buraki ćwikłowe 3 jajka szczypta soli  1 łyżeczka cynamonu(...)malin Sposób przygotowania: Wydaje mi się, że tego ciasta nie da się zepsuć, jedynie można spalić :) Buraki ugotowałam sobie rano, potem pobiegłam na trening i wieczorem zabrałam się za pieczenie.  Z tego co przeczytałam stwierdziłam, że ciasto przygotowuje się dość szybko, więc od razu włączyłam piekarnik i ustawiłam temperaturę na 180 stopni. Migdały zmieliłam w blenderze

Blondynka Gotuje
Indyjskie chlebki Naan 177

ciasto będzie miało spokój. Wyrośnięte ciasto podziel na 4 części. Z każdej uformuj owalny placek rozciągając ciasto i uklepując. Przełóż na ciepłą/nagrzaną blachę. Piecz w nagrzanym do 230 C piekarniku bez termoobiegu! przez 4-5 minut. Po upieczeniu posmaruj chlebki delikatnie ulubionym olejem, aby ładnie je zglazurować. *ja lubię lniany. Smacznego!       Artykuł Indyjskie chlebki

greenscarf
Tarta z groszkiem i marchewką 116

grubej tarce, układamy na wierzchu tarty. Resztę ciasta wyjmujemy z lodówki i wykrawamy z niego paski, które układamy na tarcie. Ciasto malujemy mlekiem. Tartę pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni bez termoobiegu przez około 40 minut, aż masa się ładnie zetnie, a ciasto zezłoci

Kulinarne przygody Gatity

Proponowane wyszukiwania