bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:978/3453)

Ucierane ciasto ze śliwkami wg Aleex (TM5) 137

Jest naprawdę pyszne. Składniki: • 240 g miękkiego masła • 200 g cukru • 4 jajka • 1 opakowania cukru waniliowego • 200 g mąki pszennej • 40 g budyniu waniliowego bez cukru • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia • 800 g śliwek lub innych owoców sezonowych Sposób przygotowania: 1. W misce lub makutrze utrzeć masło z cukrem i cukrem waniliowym, aż otrzymamy puszystą, jasnokremową

W mojej kuchni
MIELONE KOTLECIKI Z KURCZAKA 203

strony, aż nie będą już surowe w środku. Można także szybko i krótko obsmażyć kotleciki na dużym ogniu, a następnie przełożyć do żaroodpornej formy i piec około 10 minut w temperaturze 150℃ bez termoobiegu

cool and minty
Owocowo-owsiane batony i chrupiąca zielona soja od Artisan Grains :) 190

zaledwie 2%, chociaż z jednej strony to dobrze, bo baton być może byłby zbyt kwaśny. Idealna konsystencja, duże kawałki dodanych składników, świetny smak sprawiają, że bez zastanowienia sięgnęłabym po niego kolejny raz.  Pieczone młode fasolki soi "słodka chilli" edamame - młoda soja (92%) * przyprawa słodka papryczka chilli (7.5%) (cukier, sól, laktoza, czosnek, pomidor, papryka, ekstrakt drożdży, chilli, cebula, kumin

Zdrowie na języku :P
Tort orzechowy z masą nutella :-) 1 urodzinki bloga,urodziny brata i 100 post :-) 193

przepyszny. No to zaczynamy: SKŁADNIKI NA BISZKOPT ORZECHOWY -5 jajek -3/4 szklanki zmielonych orzechów włoskich -3/4 szklanki cukru -1 budyń śmietankowy 40g bez cukru -1,5 łyżeczki proszku do pieczenia -0,5 szklanki mąki pszennej tortowej PONCZ -0,5 szklanki przegotowanej wody  -5 łyżek wódki -1 łyzka cukru MASA NUTELLA -700ml śmietany

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Czekoladowe ciasto z wiśniami i malinami 145

delikatnie przy tym mieszając wszystko łyżką. Następnie dodajemy mąkę przesianą wraz z proszkiem. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia, wlewamy ciasto. na wierzchu układamy wiśnie i maliny, delikatnie wciskając je w ciasto. Ciasto pieczemy w piekarniku nagrzanym do 175 stopni bez termoobiegu przez 40 minut, do suchego patyczka. Od razu wyjmujemy z piekarnika, odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Przed podaniem

Kulinarne przygody Gatity
Wytrawne wegańskie babeczki z kaszą jaglaną 202

foremki wylepione ciastem farszem (wejdą minimum dwie łyżki) a z reszty ciasta ułóż na wierzchu ozdobne paski, przyklep je łyżką, aby nie odchodziły podczas pieczenia. Piecz w temp. 190 C z termoobiegiem (bez termoobiegu w 200 C) przez około 25 minut. Jak widzisz, babeczki wychodzą z formy bez problemu. Smacznego!   Artykuł Wytrawne wegańskie babeczki z kaszą

greenscarf
Pieczona ryba haddock podana z soczewicą 174

białego pieprzu Wykonanie:  Umyte, osuszone filety ułożyć w naczyniu żaroodpornym, oprószyć solą morską, białym pieprzem, skropić oliwa, wstawić do nagrzanego piekarnika do 200°C, piec około 20 minut w tej temperaturze bez przykrycia. Soczewicę opłukać, zalać wodą , gotować około 10 minut (al dente), odcedzić. Dodać posiekane  suszone pomidory , oliwki, pietruszkę, 4 łyżki oliwy, świeżo wyciśnięty

Wino Francja Kuchnia
”Wszystkiego najlepszego” wg Aleex 204

jajek – osobno żółtka i białka • 1 szklanka cukru, w tym 1 cukier waniliowy • 2/3 szklanki mąki pszennej • 1 łyżka mąki ziemniaczanej • 3 łyżki ciemnego kakao bez cukru • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Biszkopt kokosowy: • 5 białek • 1 szklanka cukru • 200 g wiórków kokosowych • 1 łyżka mąki ziemniaczanej • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem: • 300 g masła

W mojej kuchni
Poppy seed sweety for Easter 168

jajka 1 szklanka cukru muscovado (moze byc rowniez cukier puder) 1 szklanka mąki bezglutenowej Shar (tej z ciasteczkiem) 200 g margaryny bez laktozy (Benecol bez laktozy) 1 łyżeczka proszku bezglutenowego do pieczenia 1/2 olejku migdałowego 1/2 opakowania cukru waniliowego Składniki na masę: 1 opakowanie  (0,5 kg) maku zmielonego lub do mielenia garść rodzynek 1 skórka

Lajtkraft food intolerance
Polędwiczki drobiowe pieczone z rozmarynem i oliwkami 157

Polędwiczki drobiowe pieczone z rozmarynem i oliwkami. Pomysł na przyrządzenie polędwiczek drobiowych, spontaniczny. Dobór składników oraz sposób ich pieczenia można wypracować sobie indywidualnie.  Mięso jest delikatne, także nie potrzebuje większych zabiegów. Zapraszam. Składniki:  8 polędwiczek drobiowych   1 garść oliwek   2 czerwone cebule 8 ząbków czosnku   kilka gałązek świeżego rozmarynu  sól morska  pieprz(...)ćwiartki cebule i pokrojony w plasterki czosnek. Ułożyć gałązki rozmarynu oraz oliwki, skruszyć ostrą papryczkę. Całość skropić sokiem z cytryny i oliwą. Przykryć folią aluminiową. Piec w 200 stopniach. Po 25 minutach bez folii z dodatkiem masła drugie 25 minut w do zrumienienia się. Podawać z ulubionymi sosami oraz chrupiącą świeżą bagietką

Wino Francja Kuchnia
Kaczka w jabłkach 228

nagrzać do 230° C. Kaczkę ponacinać na piersiach i ułożyć w żaroodpornym naczyniu bez zamykania piersiami w dół. Dołożyć masło. Piec 0,5 godz. Po tym czasie zamknąć naczynie i piec kaczkę w temperaturze 180°C przez 2 godz.      Kaczka w trakcie pieczenia powinna być obrócona na drugą stronę

Przepisy Kulinarne
KARPATKA 166

Studzimy! Gdy wystudzimy dodajemy 5-6 całych jaj. Miksujemy na gładką masę. Blaszkę smarujemy i wykładamy pergaminem. Masę dzielimy na 2 części, każdą z nich pieczemy po ok 20 min w 200* bez termoobiegu. SKŁADNIKI na masę: 0,5 l  mleka 1 szklanka cukru kryształu 1 budyń 2 żółtka 250 gram masła 1,5 szklanki mleka zagotować

Moje Słodkie Piekiełko
Drożdżowe rogaliki z czekoladą 324

odrobinie kremu i zwijamy jak rogaliki pamiętając by końcówka ciasta była zawsze na spodzie. 4. Każdy rogalik posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać cukrem kryształem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200st C (bez termoobiegu) ok 25 minut (do zrumienienia). Do przygotowania rogalików możemy użyć dowolnego nadzienia: białego sera, budyniu, marmolady lub cząstek owoców

Kuchnia w czekoladzie
#30 Chałka na miodzie i suchych drożdżach 184

Bez zbędnych wstępów - idealna na śniadanie, aromat pieczonej chałki rozbudzi nawet największego śpiocha (potwierdzone!).Jeżeli doczeka - następnego dnia jest równie dobra, co zaraz po upieczeniu :). Składniki 450 g mąki pszennej torebka suchych drożdży (8 g) 1 łyżeczka kurkumy 100 ml ciepłego mleka 100 ml ciepłej wody 1 jajo 2-3 łyżki miodu 2 łyżki roztopionego masła (ew. oliwy) Spora(...)godzinę w ciepłe miejsce do wyrośnięcia,  jeszcze raz krótko wyrobić. Podzielić ciasto na 3 wałeczki, zapleść warkocz, końce podwijając pod spód. Przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia (u mnie spora, szeroka keksówka),odstawić do wyrośnięcia na kolejne pół godziny. W tym czasie przygotować kruszonkę - połączyć wszystkie składniki, tak aby uzyskać okruchy. Wyrośniętą chałkę posmarować mlekiem, posypać kruszonką

Kuchnia w szuwarach
Sernik królewski 259

prawdziwy sernik :) Składniki: ciasto: 1,5 szklanki mąki pszennej, 125 g masła, 3/4 szklanki cukru, 2 żółtka, 1 łyżka gęstej śmietany, 2 łyżki kakao, 1 łyżeczka proszku do pieczenia masa serowa: 500 g białego sera półtustego, 3 jajka, 3/4 szklanki cukru, 1 budyń waniliowy, 75 g masła, 1 łyżka cukru waniliowego. Przygotowanie:  Ciasto: Wszystkie składniki na ciasto przekładamy(...)białek i delikatnie mieszamy łyżką do połączenia. Masę wylewamy do tortownicy na ciasto. Pozostałe ciasto z lodówki kruszymy na masę serową. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika. Pieczemy ok. 60 minut w 180 stopniach bez termoobiegu

Aga w kuchni