bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:1993/3453)

Indyk teriyaki 186

samo danie bez tego "topingu" nie byłoby takie dobre! Śmiało można użyć klasycznych sezamków ;)  Tak więc to jest obecnie nasz hit obiadowy numer jeden. Wciągają wszyscy, moja dusza matki szepcze radośnie: uffff, nareszcie! I tak indyka zamieniam na kurczaka, kurczaka na indyka. Podaję z makaronem, z ryżem, z warzywami. Na zdjęciach widzicie pieczony kalafior z ciecierzycą i pomidorkami

bistro mama
Zdrowe domowe ciasteczka „Jeżyki” 169

daktyli bez pestek – 35g masła orzechowego – 30-40g mix ulubionych orzechów – 20g rodzynek Dodatkowo: – 100g gorzkiej czekolady – 0,5 łyżki oleju kokosowego Mąkę, mleko, miód i olej kokosowy dokładnie ze sobą łączymy. Rozwałkowujemy ciasto na grubość 3-4mm i wykrawamy małe kółeczka. Ciasteczka układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia

Be Fit Be Strong
Kalafior to król. 70 przepisów, które tego dowodzą - recenzja 108

ugotowaniu na parze - bez żadnych dodatków. Często także moją piwnicę wypełnia kalafior marynowany, czyli obowiązkowy składnik domowych imprez. A znacie pizzę na kalafiorowym spodzie? Pyszności! A naprawdę jeszcze istnieje mnóstwo pysznych przepisów z kalafiorem w roli głównej. Książka ta to doskonałe źródło inspiracji na wykorzystanie kalafiora. Można go spożywać na ciepło, zimno, gotowanego, pieczonego, prażonego oraz nawet na surowo

Di gotuje
Quiche z wędzonym łososiem, serem pleśniowym i owocową nutą 153

słoika kilka listków rukoli Masa jajeczna: 4 jajka 90ml śmietany 30% szczypta gałki muszkatołowej sól pieprz Wykonanie: 1. Ciasto kruche: Mąkę przesiać na stolnicę, dodać masło, jajko, proszek do pieczenia, sól i zagnieść na jednolite ciasto. Gotowe ciasto rozwałkować, wylepić formę tarty o średnicy 24 cm, wysmarowaną masłem i oprószoną bułką tartą.  Całe ciasto nakłuć widelcem i podpiec(...)stopni i piec przez 20 minut. 5. Gotowy quiche podawać na gorąco lub zimno posypany rukolą. Na każdym etapie hodowli starannie wybieramy łososie, które Wam podamy – dzięki temu jesteśmy w stanie zapewnić Wam łososia najlepszego z najlepszych – tylko takie ryby zaliczają się do Ekskluzywnego Klubu Łososia MOWI. #lososmowi To proste: w świecie bez alternatyw alternatywą jest MOWI

Szalona Kuchnia Eweliny
Pasztet z fasoli i żurawiny 104

mniejsze kawałki gruszkę bez gniazda nasiennego, cebulę i czosnek, smażymy do lekkiego zrumienienia. Dodajemy do tego fasolę, smażymy 5 minut. Pod koniec dodajemy majeranek, sól i pieprz. Zawartość patelni wrzucamy do miksera i miksujemy na gładki mus. Dorzucamy do tego mąkę i żurawinę, dokładnie mieszamy. Przekładamy do średniej wielkości keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 45 minut

Kardamonovy
PIERNICZKI WITRAŻYKI 145

potłuc wałkiem. Pierniczki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. W każdym ciastku, mniejszymi foremkami (lub np. zakrętką od butelki), wycinamy okienka w środku i wypełniamy je pokruszonymi landrynkami jednego koloru. Dodatkowo robimy dziurkę blisko brzegu dla sznureczka, np. grubą wykałaczką, by móc powiesić je na choince. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 10-12 min., aż landrynki(...)zostawiamy do wystygnięcia na blaszce, aby witrażyk zastygł. Ozdabiamy lukrem. Lukier: Do miski wlewamy wyciśnięty sok z cytryny, dodajemy porcjami cukier puder i ucieramy do uzyskania jednolitego, lśniącego lukru, bez grudek

Kuchnia MagdaLeny
Florian Ogień czy Woda - pyszne polskie smaki w Warszawie 128

smakowała dymem, a duet pieczony czosnek i ziemniak był idealny. Po obiedzie oczywiście przyszedł czas na deser! Do pysznej kawy zamówiłyśmy obłędny tort bezowy z musem cynamonowym i orzechami laskowymi (19 zł). Porcja była ogromna, ale jakoś wspólnie dałyśmy jej radę, żal było zostawić na talerzu. Drugim deserem był sernik z białą czekoladą, włoską bezą i boskim sosem wiśniowym. Jakie

Kulinarne przygody Gatity
Popcorn z przyprawami i parmezanem 117

sobie seansu filmowego bez pachnącego, aromatycznego popcornu. Jeśli chcecie trochę odmienić jego smak to mam dla was mieszankę przypraw, która będzie bardzo ciekawą kompozycją. składniki: 125 g popcornu ( gotowy, usmażony) 80 g masła 2 łyżeczki curry 1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego (cięty) 1 łyżeczka pieprzu cytrynowego parmezan Popcorn przesypujemy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Masło roztapiamy, gdy nieco

noteskulinarnyfiga
Puszyste ciasto ze skórką pomarańczową i marmoladą 89

góra plus dół, bez termoobiegu. W większej misce mieszamy wszystkie suche składniki, robię to drewnianą łyżką lub kuchenną trzepaczką. W drugiej misce łączymy mokre składniki – roztrzepujemy najpierw jajka, a do nich dodajemy po kolei resztę mokrych składników. Do suchych składników wlewamy mokre, mieszamy do połączenia. Tortownicę o średnicy 23 cm wykładamy papierem do pieczenia a boki smarujemy masłem

Zasmakuj Kuchni
czas na brzoskwinie-Brzoskwiniowa tarta 123

misce wymieszać cukier ze skrobią ,solą i cynamonem. Dodać pokrojone w plastry owoce ,wymieszać Piec nagrzać do 190º C Ciasto rozwa łkować na lekko posypanej mąką powierzchni. Posypać wierzch mąką i wałkować na koło 30-33 cm Rozwałkowane ciasto na koło wyłożyć na papier do pieczenia umieszczony na blaszce. Umieścić owoce w środku ciasta i zawijać do środka boki

mojej kuchni
Gulasz pomidorowo-paprykowy z kurczaka 153

pieczonych batatów zrobiłam kopytka i podałam je z kurczakiem w sosie paprykowo-pomidorowym z suszonymi pomidorami. Całość dopełniła prosta i szybka surówka z kapusty pekińskiej. Zapraszam po przepis... Składniki: 3 małe filety z kurczaka przyprawa do kurczaka 2 łyżki koncentratu pomidorowego 10 suszonych pomidorów (najlepiej z hermetycznie zamykanego opakowania, bez oliwy) 1 łyżka słodkiej czerwonej papryki 1 łyżka wędzonej

Czerwień i błękit
PIERNICZKI WITRAŻYKI 149

potłuc wałkiem. Pierniczki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. W każdym ciastku, mniejszymi foremkami (lub np. zakrętką od butelki), wycinamy okienka w środku i wypełniamy je pokruszonymi landrynkami jednego koloru. Dodatkowo robimy dziurkę blisko brzegu dla sznureczka, np. grubą wykałaczką, by móc powiesić je na choince. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 10-12 min., aż landrynki(...)zostawiamy do wystygnięcia na blaszce, aby witrażyk zastygł. Ozdabiamy lukrem. Lukier: Do miski wlewamy wyciśnięty sok z cytryny, dodajemy porcjami cukier puder i ucieramy do uzyskania jednolitego, lśniącego lukru, bez grudek

Kuchnia MagdaLeny
Orzechy w cukrze 179

potrzebujemy: 500 g orzechów (ja użyłam surowych orzeszków ziemnych) 2 białka szklankę białego cukru szklankę brązowego cukru 1 łyżkę kakao 3 łyżki cynamonu mielonego ½ łyżeczki soli. Przygotowanie: Blachę do pieczenia wykładamy papierem, musi być na tyle duża, żeby orzechy nie leżały na sobie, tylko można je było rozłożyć płaską warstwą. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Orzechy prażymy na suchej(...)wsadzamy do piekarnika. Pieczemy 90 minut, mieszając co 15 minut. Jeśli wyjdzie wam za dużo białek, bo różnej wielkości są jajka, to po wymieszaniu z cukrem będzie masa z orzechami. Nie przejmujcie się tym, tylko rozłóżcie ją na blasze. Jak wyciągniecie blachę do pierwszego mieszania, to zobaczycie jednolitą powierzchnię, gdzieniegdzie podniesioną jakby z bezą. Nie wpadajcie w panikę, tylko zamieszajcie

ladykitchen
Babeczki ziemniaczane z natką 95

Kiełbasę dodajmy do ziemniaczanej, bez tłuszczu (chyba, że ktoś chce podrasować smak to dajemy) Przyprawiamy wymienionymi przyprawami oraz dajemy natkę pietruszki, zostawiając trochę na wierzch Mieszamy do połączenia wszystkich składników Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni. Szykujemy formę do muffinek, natłuszczamy lekko i nakładamy po brzegi masę. Wierzch lekko polewamy olejem i posypujemy pozostałą pietruszką Pieczemy około 40 minut

Latosiowydom

Proponowane wyszukiwania