Błyskawiczna szarlotka bez zagniatania ciasta. Z wierzchu chrupiąca, w środku soczysta i bardzo aromatyczna. Świetnie smakuje na ciepło, z gałką lodów waniliowych. *foremka 25*34 cm Składniki: 2 kg jabłek 1,5 szklanki cukru pudru 1,5 szklanki kaszy manny 1,5 szklanka mąki 1 kostka masła (zmrożonego) 1 łyżeczka proszku do pieczenia łyżeczka cynamonu Jabłka obrać
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniapaski papieru do pieczenia, dzięki temu, kiedy skończymy dekorowanie toru i je usuniemy, patera pozostanie czysta. Spód nasączamy kawą i smarujemy masłem orzechowym (można rozrobić je z wodą, żeby miało nieco rzadszą konsystencję). Następnie nakładamy krem i posypujemy orzeszkami. Do środka tortu zużywamy około połowy kremu. Powtarzamy z pozostałymi spodami. Ostatni spód zostawiamy bez ponczu. Do pozostałego kremu
Ciastkozercywyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w nagrzanym do 180*C (z termo obiegiem) piekarniku przez 25-30 minut. Studzimy, kroimy na dwa blaty. Krem: Śmietankę ubijamy na sztywno z dodatkiem cukru pudru i fixów. Dodajemy serek mascarpone i mieszamy do połączenia. Pierwszy blat ciasta nasączamy wiśniowym likierem, smarujemy dżemem. Następnie rozkładamy wiśnie ze spirytusu (bez pestek) oraz
VioletoweKucharzeniewyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 15 min. Następnie kulki przekładamy do naczynia żaroodpornego i zalewamy bulionem. W kładamy do piekarnika na około 20-25 min. Sos kurkowy: Kurki oczyszczamy najlepiej za pomocą szczoteczki, myjemy i osuszamy. Większe kurki kroimy na mniejsze kawałki, a małe pozostawiamy bez zmian. Cebulę i czosnek
Kuchnia MagdaLenyJabłecznik dietetyczny - bez mąki i cukru! Prosta szarlotka z dużą ilością musu jabłkowego, serkiem waniliowym i migdałami ... pysznie ;) Idealne ciasto dla tych co się odchudzają i są na diecie. Składniki - foremka "keksówka" : na spód ciasta: 2 jajka 6 łyżek mleka w proszku (odtłuszczonego) 8 herbatników maślanych - pokruszone 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia kilka kropli aromatu śmietankowego
Alutka-Gotujekrok po kroczku, bez żadnych haczyków, wszystko dokładnie wyjaśnione. Nie da się tego nie zrobić! Przed samym przepisem znajdziemy informację jak działają główne składniki na nasz organizm oraz ogólną informację o przygotowanej potrawie. Do przygotowania potraw wystarczy Wam blender, miska i rondel :) Dodatkowo przydadzą Wam się (ale tylko do niektórych deserów) papier do pieczenia, piekarnik i foremki :) Proste
Czarnawisienkadrugiej misce mieszamy mąkę migdałową, kakao oraz proszek do pieczenia. Rozpuszczamy gorzką czekoladę oraz masło, dolewamy do miski z jajkami i miodem i mieszamy. Dodajemy śmietanę kokosową. Na końcu dosypujemy sypkie składniki. Formę (20 cm średnica) zalewamy ciastem i wstawiamy na 40 minut do rozgrzanego do 170 stopni piekarnika. Pieczemy około 40 minut, albo do czasu aż patyczek wbity(...)czekoladowe rozpuszczały się jeszcze w trakcie dekoracji czekoladowego tortu. Ps. Uprzedzając pytania, nie wiem czy wyjdzie taki sztos z inna mąką niż migdałowa. Smacznego! Artykuł Mega czekoladowy tort (bez glutenu) pochodzi z serwisu paleolife
PaleoLifeupiec w sumie bez okazji. Idealne na słodki poczęstunek do filiżanki herbaty. Zawsze się udaje i szybko znika! Składniki: Blacha 25/30 cm 25 dag masła 15 dag cukru pudru 30 dag mąki tortowej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki zielonych migdałów 32 g cukru z wanilią 6 jajek 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia zielony barwnikk-opcjonalnie
Wanilia i KardamonFrytki ze słodkich ziemniaków jeszcze lepiej smakują z cynamonem i cukrem, niż z solą. Jest to bardzo prosty sposób na słodką przekąskę, którą należy jeść jeszcze
Via Gustoszybkie ciasto, bez żadnych mas i skomplikowanych warstw. I nie wiem jak to się dzieje, że takie właśnie zawsze znikają w tempie ekspresowym. Skusicie się i Wy? Składniki: 1 masło 3/4 szklanki cukru szczypta soli mały jogurt naturalny (200 g) 3 szklanki mąki pszennej 4 jajka 1 budyń waniliowy łyżeczka proszku do pieczenia tabliczka gorzkiej czekolady Masło
Cynamonowe szczęścieużyłam tylko wody zakwasowej bez zakwasu i efekt był zachwycający. Powstały dzikie drożdże z owoców i woda udźwignęła mąkę. Idealne na kanapki, ostatnio robiłam bruschettę i był znakomity ten chlebek. Polecam zabawić się z wodą zakwasową i na jej bazie z zakwasem , to nic trudnego tylko trzeba czasu i zajadamy pyszny chleb czy bułki. Pieczemy? Chleb na wodzie zakwasowej
Moje Małe Czarowanietaka z pieca zjadana na plaży prosto z pudełka lub na rybkach w Piorunowie. Sezon plenerowy jednak jeszcze zdecydowanie przed nami, więc wróćmy do wersji, że..... nie ma jak to domowa pizzunia. Tym bardziej, że ostatki za pasem. Myślę, że to będzie bardzo dobra okazja do jej przyrządzenia. Tym razem było tradycyjnie, bez żadnych nowych
Kuchnia po mojemublendera ręcznego, szybko bez brudzenia wielu naczyń, przepis można dowolnie modyfikować, zrobić muffiny z dodatkiem kakao można zamienić banany na miód lub cukier kokosowy jak kto lubi. Swoje papilotki pokolorowałam mazakami na czerwono :) żeby bardziej przypominały tradycyjne pudełko od popcornu :) Składniki na ok 12 muffinek : 280 g patków owsianych 1 łyżeczka proszku do pieczenia ½ łyżeczki sody
zdrowa vege kuchniapodgrzewamy już bez przykrycia, by soki z pieczarek odparowały. Ser kroimy na osiem równych kawałków, po dwa kawałki wsadzamy do woreczka foliowego i szczelnie zamykamy. Woreczki umieszczamy w garnku, zalewamy zimną wodą, wstawiamy na ogień i doprowadzamy do wrzenia. Wyłączamy ogień, zostawiamy na 5 minut. Na stolnicę silikonową lub na papier do pieczenia wyciągamy woreczki z serem, rozpakowujemy
Gotowanie i blogowaniebyła płynna i bez grudek. Jeśli jednak pojawią się grudki to można przetrzeć sos przez sitko. Dodać ser, sól i pieprz. Wymieszać. Wylać na kulki. 5. Na wierzch ułożyć ser żółty oraz posiekaną natkę pietruszki. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na 20 min. Po tym czasie zmniejszyć stopnie do 160 i piec jeszcze
Kuchnia Paulettes