bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:1992/3453)

Pasztet z fasoli i żurawiny 69

mniejsze kawałki gruszkę bez gniazda nasiennego, cebulę i czosnek, smażymy do lekkiego zrumienienia. Dodajemy do tego fasolę, smażymy 5 minut. Pod koniec dodajemy majeranek, sól i pieprz. Zawartość patelni wrzucamy do miksera i miksujemy na gładki mus. Dorzucamy do tego mąkę i żurawinę, dokładnie mieszamy. Przekładamy do średniej wielkości keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 45 minut

Kardamonovy
Makowiec, skórka ciasta nie odstaje bo zawsze się udaje 105

łyżeczka proszku do pieczenia 50g kandyzowanej skórki pomarańczowej, u mnie z syropu. Dodatkowo użyłam płatków migdałowych do wysypania boków i dna tortownicy    Przygotowanie Oddzielamy żółtka od białek. Żółtka miksujemy z cukrem na puszystą masę.   Partiami dodajemy masło. Miksujemy do połączenia   Następnie wsypujemy partiami mąkę, przesianą wraz z proszkiem do pieczenia.   Dodajemy skórkę pomarańczową(...)wyrównując. W powstałe nierówności położyłam kleksy ciasta i wyłożyłam na nie resztę masy makowej. Pozostałym ciastem przykryłam wierzch maku i wyrównałam. Piekłam około godziny w temp. 170-180st. Sprawdzałam patyczkiem. W połowie czasu pieczenia przykryłam ciasto papierem, aby nie za bardzo się przyrumieniło. Lukier do polania   ·          Białko jajka

Leśny Zakątek
Ciasteczka chałwowe z żurawiną i sezamem 96

naturalną, bez dodatków, ale garść posiekanych pistacji dodanych do ciasteczek nie zaszkodzi. Składniki (na około 20 ciasteczek): 100g chałwy – użyłam z pistacjami 100g żurawiny – użyłam eko, z małą ilością cukru 2 łyżki ziaren sezamu 100g masła 150g mąki 50g brązowego cukru 1 jajko szczypta soli   Nastawiamy piekarnik na 160°. Blachę do pieczenia wykładamy papierem

Smaczna Strona
Chaczapuri Adżarskie z serem i jajkiem 94

puszyste i pękate. Nie bez powodu danie jest nazywane gruzińską pizzą. Rumiane i wyrośnięte ciasto z dodatkiem drożdży z serowym, rozpływającym się nadzieniem i żółtkiem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Chaczapuri gruziński chlebek z serem i jajkiem 5 od 1 osoby Autor: Paweł Clad Danie: Główne Kuchnia: Gruzińska Trudność: Średnie Ilość 4 porcje Przygotowanie 30 min. Pieczenie 20 min. Kalorie

ProstePesto.pl
Odrywane bułeczki drożdżowe z pieczarkami i mozzarellą 134

układam jedna koło drugiej, bez odstępów. W małej miseczce mieszam jajko z przecierem lub keczupem. Mieszaniną smaruję wierzch bułeczek. Każdą dodatkowo posypuje startym na grubych oczkach serem żółtym. Bułeczki odstawiam na około 10 minut do wyrośnięcia. W tym czasie nagrzewam piekarnik do 180 stopni ( grzanie góra/dół ) Bułeczki wstawiam do nagrzanego piekarnika i piekę około 30-40 minut

Kuchnia z widokiem na ogród
“Jadłonomia po polsku”, Marta Dymek | Recenzja książki 88

gustach się nie dyskutuje. Natomiast książka ma bardzo czytelny skład, wygodnie wypunktowane składniki (które są dostępne w każdym sklepie, bez wymyślnych dodatków), ponumerowane etapy przygotowania, krótki opis i zdjęcie do każdego dania. Fotografie są bardzo proste, bez zbędnych stylizacji, ale przedstawiają potrawy w apetyczny sposób. Bardzo fajnym dodatkiem są trzy wstążeczki do zaznaczania wybranych receptur. Na początek postanowiłam(...)przetestować 3 przepisy. Wybrałam pastę z wędzonego tofu, która wyszła naprawdę przepyszna i z pewnością będzie się pojawiać u nas często. Na obiad usmażyłam schabowe kalafiorowe. Często jemy pieczone “nuggetsy” z kalafiora, więc wiedziałam, że taka smażona wersja posmakuje nam jeszcze bardziej. Natomiast na deser upiekłam awaryjne ciasto czekoladowe. Uwielbiam takie proste przepisy. To w zasadzie coś

Mienta blog
Sernik truflowy 75

masła 250g wafelków czekoladowych, bez polewy 10-12 cukierków Trufle Wafelki kruszymy na pył. Wafelki wrzucamy do garnka, delikatnie podgrzewamy i wyklejamy tortownicę. Tortownicę wkładamy do lodówki. Twaróg, jajka, cukier, masę krówkową i mąkę dokładnie miksujemy (trochę masy krówkowej zostawiamy by posmarować nią gotowe ciasto). Dokładamy 8-10 posiekanych cukierków. Masę przekładamy do formy. Pieczemy w temperaturze 130 stopni

Kocham Czekoladę
Szarlotka z połówek jabłek z lukrem pomarańczowym 91

część tej szarlotki, bez niego ciasto byłoby nijakie. Ciasto odniosło ogromny sukces w zaprzyjaźnionej grupie, jestem pewna że i Was urzeknie. Jeżeli chcecie możecie użyć swojego ulubionego przepisu na ciasto kruche. Przepis na dużą blachę 38 cm x 25 cm: 2,5 szklanki mąki krupczatki 250 gr zimnego masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia 150 gr serka mascarpone

moj przepis na
Bułeczki z pieczarkami 89

cała woda odparuje, bez pokrywki. Zagotować 1 litr wody, do wrzątku wrzucić kapustę, pogotować na średnim ogniu 3-4 minuty. Dokładnie odcedzić, drobno poszatkować. Dodać do odparowanych pieczarek, dodać przyprawy, wymieszać, krótko przesmażyć (2-3 minuty), odstawić do ostudzenia. Uwaga, pieczarki muszą być dobrze odparowane, w przeciwnym wypadku ciasto drożdżowe nam namoknie podczas pieczenia, „puszczą szwy

moj przepis na
Leczo z makaronem (z piekarnika) 116

formie zapiekanki makaronowej, pieczone w piekarniku. Składa się ono z papryki, cukinii, cebuli, pomidorów z puszki, kiełbasy oraz dowolnego makaronu (u mnie: tagliatelle). Całość zalana jest sokiem pomidorowym i włożona do piekarnika. Pyszne danie jednogarnkowe, którego nie trzeba pilnować- potrzebujemy zaledwie 10 min. na przygotowanie składników, a resztę wykona piekarnik. Mega proste rozwiązanie - bez wcześniejszego gotowania makaronu

Kuchnia MagdaLeny
śliwki i wiśnie z kompotu w cieście francuskim... 139

wiśnie z kompotu bez pestek 4 szklanki, mąka ziemniaczana 2 łyżki, woda zimna do posmarowania ciasta - ile potrzeba, cukier puder - ile potrzeba Śliwki umyć, przekroić na połowę i usunąć pestki, wiśnie z kompotu odsączyć na sitku, wsypać do miski i wymieszać z mąką ziemniaczaną. Ciasto francuskie rozwinąć z rolki, ułożyć na papierze do pieczenia w formie. Na cały

W Mojej Kuchni Lubię
Ciasto marchewkowe fit 157

lśniąca zmniejszamy obroty do minimum, dodajemy olej i miód. Miksujemy do połączenia składników. Wrzucamy startą marchewkę, mąkę i proszek do pieczenia. Delikatnie mieszamy. Na tym etapie możemy dodać też bakalie, ale to podwyższy kaloryczność ciasta. Pieczemy około 50 minut w temperaturze 180st.  Studzimy na kratce. Formę polecam 22cm, u mnie 24 cm więc ciasto wyszło płaskie.  Dekorujemy(...)wedle uznania, może być roztopiona gorzka czekolada lub cukier puder. U mnie słodzik w proszku Całe ciasto to 1120 kcal, dzieląc na 8 części, jeden kawałek to 140kcal (bez polewy na wierzchu

Gotowanie moimi oczami
Ciasteczka czekoladowe 66

ciasteczka koniecznie, bez kupowania Mikołaja oczywiście, bo mogło by być trudno teraz go kupić:)) Na 40 dużych ciasteczek (średnica ok7 cm): 250 g mlecznej lub deserowej czekolady 400 g smalcu 3,5 szklanki mąki pszennej (poj.250 ml) 1 szklanka cukru 2 jajka L 2 czubate łyżki dobrego kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody 2 łyżki

Krylowa Kuchnia
FIT BROWNIE – bez tłuszczu, bez cukru, bez mąki 149

bez białego cukru. * Nie zawiera mąki. * Jest bezglutenowe. * Nie zawiera tłuszczu. Mistrzostwo świata! Idealne dla osób będących na diecie! Gorąco polecam! Dajcie znać jak smakowało! SKŁADNIKI: * kasza jaglana ( sucha ) – 70 g * czerwona fasola – 1 puszka * banany – 2 szt * jajko M – 3 szt * miód – 3 łyżki * kakao – 4 łyżki * proszek do pieczenia

Ostra na Słodko

Proponowane wyszukiwania