bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:2002/3453)

Mini pączki serowe 153

więc bez problemu zachowają świeżość do jutra. Pączki można udekorować klasycznie cukrem pudem, można je obtoczyć w drobnym cukrze zmieszanym z cynamonem lub udekorować lukrem. Przepis z Moich Wypieków . Polecam!     Mini pączki   Składniki na 25-30 pączków:   3 jajka 300g homogenizowanego serka waniliowego 1,5 szklanki mąki 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta

Smak mojej kuchni
Zdrowe ciasto banoffee z kokosową bitą śmietaną 216

ciasteczek owsianych, bez cukru np digestive 1 łyżka oleju kokosowego rozpuszczonego 1 łyżka masła orzechowego (ważne, żeby było płynne, jeśli wasze masło jest zbite i suche można rozrobić je z odrobiną ciepłej wody) Ciasteczka rozgnieść lub zmiksować na pył. Dodać olej i masło orzechowe. Wymieszać. Tortownicę o średnicy 18 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Wysypać masę, dokładnie rozprowadzić

Chocolate Muffin Blog
Muffinki z figami i migdałami (vegan) 138

Kto by się spodziewał, że wegańskie wypieki mogą pozostać smaczne, mimo odrzuceniu kluczowych (jak to się utarło) składników. Idealne babeczki dla alergików lub po prostu osób

Słodkie inspiracje
ŚLEDŹ PIECZONY (keto, LCHF, paleo, optymalny, bez glutenu i laktozy) 199

Śledzie większość osób kojarzy z płatami w zalewie bądź w oliwie, w sałatkach, rolmopsach itp. Tym razem przedstawiam Wam śledzia w zupełnie nowej odsłonie – marynowanego w

Ola la LCHF
Lekka nocna kokosowa owsianka 200

Uwielbiam owsianki, aż dziw bierze że kiedyś ich nie jadłam. Dziś zapraszam Was na kolejną pyszną wersję tego pożywnego śniadania. Lekka nocna kokosowa owsianka , to posiłek

Słodkie okruszki
Ciasteczka marchewkowe 166

Ciasta bez jajek, nabiału – typowo wegańskie, nie tylko dla alergików 5.0 from 1 reviews Ciasteczka marchewkowe   Drukuj Czas przygotowania 10 min Czas gotowania 25 min Czas całkowity 35 min   Ilość porcji: 10 ciasteczek Składniki 1 ½ szklanki mieszanki mąki ( można pomieszać pełnoziarnistą z zwykłą pszenną) 3 łyżki cukru brązowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szklanka

Apetyt na Zielone
Ciasto Orzechowiec (Miodownik) 199

przemęczyć. Po wyklejeniu jednej brytfanki z połową ciasta, możemy wykleić drugą tak samo. Jeśli nie macie dwóch brytfanek, wylepcie jedno ciasto a potem drugie. Uwaga: pieczemy tylko jedną połówkę, drugą zostawiamy na razie surową. Pieczemy w 180 stopniach przez 15-20 minut. Upewnijcie się że wylepiony blat ciasta jest dobrze rozprowadzony, i jego grubość jest równa na całym blacie. Snickers(...)który zostawiliśmy. Pieczemy 15 minut w 180 stopniach.  Krem:  250ml (szklanka) mleka zagotowujemy z cukrem. Pozostałą ilość mleka wymieszamy z mąkami. Do gotującego mleka dodajemy mieszankę i cały czas mieszamy aż powstanie budyń. Wyłączamy gas i mieszamy aż budyń będzie gotowy. Studzimy. Po wystygnięciu miksujemy z masłem. Gotowe upieczone ciasta dokładnie studzimy. Ciasto bez snickersa smarujemy całą

Klasyka Gotowania
Domowa wędlina z ćwiartek z kurczaka z praski/szynkowara 142

bez kości; około 3 duże ćwiartki) Dodatkowo:   10g soli  15-20g przyprawy "Rozkoszna" (*)  10g żelatyny   Mięso z kurczaka (uprzednio odebrane od kości) pokroić w kostkę i dokładnie wymieszać z solą, przyprawami oraz żelatyną.   Całość ściśle umieścić w prasce.  (Wcześniej praskę można wysłać specjalnym woreczkiem . Ja wyściełam zwykłym workiem/rękawem do pieczenia

Di gotuje
Jabłkowo wiśniowa poezja 182

pieczenia blachy i wstawiamy do nagrzanego piekarnika (160-180 stopni) na 25-40 minut. Wszystko zależy od tego jaki mamy piekarnik. Najlepiej sprawdzić czy biszkopt jest upieczony wbijając  jego środek wykałaczkę. Jeżeli po wyciągnięciu jest sucha to biszkopt powinien być upieczony. Ma mieć ładny, złocisty kolor.  Po upieczeniu odstawiamy do wystygnięcia bez

Kulinarne przemyslenia
Kostka piernikowa -stary rodzinny przepis 230

bez niej nie ma w moim domu świąt,wszyscy ją uwielbiamy,bo czego tu nie lubić- w środku mięciutki piernik,na to polewa i wiórka kokosowe,mniam..... Składniki: na ciasto: 45 dag mąki pszennej 3 całe jajka 50 g masła 4 łyżki miodu 25 dag cukru pudru 1 opakowanie proszku do pieczenia na polewę: 20 dag masła

Swojskie jedzonko
Chleb ryżowy bezglutenowy 142

Mój następny chleb bezglutenowy, tym razem ryżowy. Wygląda trochę blado jak niedopieczony, ale cóż – ryż jest przecież biały, to i chleb

To co kocham
Wegańska babka cytrusowa z avocado 226

swojej formy do pieczenia to tylko ją wysmaruj olejem roślinnym, a jeżeli obawiasz się, że babsko nie będzie chciało wyjść to dodatkowo oprósz formę mąką i strzepnij jej nadmiar. Przełóż ciasto do formy, wyrównaj i piecz w temp. 160-170 C przez 45-50 minut (do suchego patyczka). W zależności od tego w jakiej formie piekłaś/łeś to jeżeli(...)nią dalej ale wyjmij z formy po wystudzeniu. Mieszanką z soku z cytrusów i cukru/”miodu” nasącz ciasto, robiąc dziurki i polewając sokiem lub tak ja bez czułości wbijaj się strzykawką, co zresztą fajnie wyglądało, bo od razu babka się lifitngowała Jeszcze ciepłą, ale już nasączoną babkę posyp cukrem (użyłam kandyzowanego). Smacznego! ps. Bardzo smakowała małej Miście

greenscarf
Dyniowe ciasto czekoladowe 162

160ºC na termoobieg (bez termoobiegu 175ºC lub wedle piekarnika). Masło rozpuść w rondelku, ostudź. W misce wymieszaj cukier, wanilię, sól i jajka z puree za pomocą trzepaczki. Dodaj schłodzone masło, zamieszaj. Do osobnej miski wsyp obie mąki, sodę, cynamon oraz grubo pokrojoną czekoladę. Dodaj do mokrych składników i wymieszaj za pomocą szpatułki. Formę do pieczenia wysmaruj masłem

codojedzenia
Tort urodzinowy 629

mogła się obyć bez pysznego urodzinowego tortu, takiego tradycyjnego, na biszkopcie, przełożonego lekką, śmietankową masą. Polecam! Jak przygotować najlepszy tort urodzinowy z owocami i bitą śmietaną? Przepis na biszkopt: 3 jajka (w temperaturze pokojowej) oddzielnie żółtka i białka szczypta soli 1 szklanka cukru 1 szklanka (100 g) mąki pszennej tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia ¼ szklanki wody Przepis

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Jubileuszowy tort z kremem kawowo-śmietankowym 177

papierem do pieczenia. Masę biszkoptową przelałam do tortownicy i wstawiłam do gorącego piekarnika na 50 minut. Najlepiej zrobić test suchego patyczka. Pięknie się upiekł.   Upieczony biszkopt wystudziłam i wyjęłam z tortownicy. Przełożyłam na kratkę. Zostawiłam do następnego dnia.   Zrobiłam masę do tortu. Najpierw kawową. W ¾ szklanki mleka rozpuściłam budyń śmietankowy. Jeśli użyjecie budyń bez cukru

Kuchnia u Krysi

Proponowane wyszukiwania