kakaowym wnętrzu :) Bez tłuszczu, cukru i grama pszennej mąki! Zdrowe, pełnowartościowe, o zwiększonej zawartości białka! Obłędnie smaczne! Idealne dla każdego na każdą porę dnia! Uwaga! - bardzo szybko znikają :D Składniki: 70 g mąki pełnoziarnistej 30 g odżywki proteinowej waniliowej 1 jajko 2 białka 100 g płynnego jogurtu naturalnego 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Dodatkowo
Zdrowie na języku :Ppapierem do pieczenia. Pieczemy ok. 25 min. w 170 st. C. Po upieczeniu odstawiamy ciasto do wystudzenia i przekrawamy na dwa blaty. składniki na krem: 200 g suszonych śliwek 100 ml spirytusu 3 żółtka 375 ml mleka 50 g cukru 30 g mąki ziemniaczanej 275 g masła 2 łyżki kakao opcjonalnie: ok. 30 g bez wykonanie: Śliwki zalewamy
Domowy Smak Jedzeniajeszcze kilkanaście minut bez przykrycia do czasu aż woda odparuje. Makaron podgotować 2-3 minuty w lekko osolonej wodzie, odlać i przestudzić. Jogurt rozbełtać z jajkiem. W dużej misie wymieszać dokładnie wszystkie składniki ze sobą, następnie przełożyć do żaroodpornego naczynia. Pomidor pokroić w półplasterki i wyłożyć na wierzch zapiekanki. Na koniec posypać żółtym serem. Piec 30-40 minut
Kuchnia EllieJak możecie zauważyć mam ostatnio fazę na muffinki ;) To dlatego że opcji jest mnóstwo a wykonanie szybkie. Tym razem z kawałkami czekolady - kokosowej, chyba mojej ulubionej
W kuchni bez szafekbrzegu – ja bez problemu zrobiłam to zwykłym nożem, nie potrzebujemy idealnie równej powierzchni. Bakalie wymieszać w misce i nałożyć do wydrążonych części jabłek. Miód połączyć z sokiem z cytryny i cynamonem (ilość cynamonu wg indywidualnych upodobań, ja użyłam ok 1/2 łyżeczki), polać bakalie. Przykryć jabłka odciętymi wcześniej częściami i zawinąć w folię aluminiową. Piec
zabawa smakiemkolorowa sałatka z pieczonymi warzywami. Ja dałam różne warzywaka aby było bardziej kolorowo ale już dwa ulubione wystarczą aby przygotować pyszną sałatkę. Całość posypana dużą ilością prażonego słonecznika, który uwielbiam. Składniki na 3 porcje. składniki: 3 spore garście rukoli 1 mały bakłażan 1 mała cukinia 1 papryka czerwona 1 papryka żółta 300 g dyni bez skóry 100 g fety
Monia miesza i gotujeKupiłam sobie całkiem niedawno w sieci Lidl gofrownicę. Od razu z zapałem wzięłam się za robienie gofrów. Przepis wzięłam z tej strony. . Polecam te gofry
Na słodko lub wytrawniedyni (ze skórką, bez pestek, kawałki kilkucentymetrowe) 2 średniej wielkości pomarańcze 2 łyżeczki imbiru w proszku 1 łyżeczka gałki muszkatołowej 1 szklanka bulionu 1 szklanka soku z ananasa 100g serka mascarpone lub philadelphia 1 łyżka masła sól do smaku Sposób przygotowania: Rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni. Pokrojoną dynię układamy na wyłożonej pergaminem blasze do pieczenia, oprószamy 1 łyżeczką
W kuchni wieczorempiec ok 1,5 h. Folię po godzinie usunąć. Jeżeli chcemy aby nasze papryki bardziej się przypiekły, na ostanie 30 minut, po zdjęciu folii , można włączyć funkcję dopiekania z góry. Ale nie jest to konieczne. Podawać z jogurtem doprawionym czosnkiem i ziołami. Smacznego! Uwagi: Użyłam drobnej kaszy bulgur, która, zalana wrzątkiem, bez gotowania, po 20 minutach była
Stare Garymajerankiem i tymiankiem oraz solą i pieprzem. Całość dokładnie mieszamy. Dno żaroodpornego naczynia wykładamy plasterkami boczku. Na nie wlewamy gotową masę ziemniaczaną. Pieczemy około godziny w 180 stopniach C. Czas pieczenia zależy od grubości babki. Im grubsza tym dłużej powinno się ją piec. Idealna z sosem pieczarkowym. babka ziemniaczana z boczkiem
Bon Appetit Małgorzatyzrobić bez dodatku wiórek i będzie śmietankowo. Dlatego nie ma w tytule z jakim kremem. Przepis jest mój, jeden z nie wielu, który sobie wymarzyłam. Ciasto: - 180 g masła - 120 g cukru pudru - 2 łyżki spirytusu waniliowego lub 2 cukry wanilinowe - 3 jaja - 190 g mąki , szczypta soli - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1 łyżka
Pasje Jolkiśmietany kremówki 30 % 500 g serka mascarpone 4 łyżki cukru pudru małe opakowanie cukru waniliowego Dodatkowo: 400 g mrożonych wiśni bez pestek cukier do smaku kardamon 100 ml wina czerwonego 2 łyżeczki żelatyny Nasączenie: ok 700 ml wody cukier sok z cytryny(...)Biszkopt jasny. Białka ubijamy na sztywną pianę pod koniec dodajemy partiami cukier, kolejno żółtka stale ubijając. Na koniec wsypujemy przesiane mąki i delikatnie mieszamy. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia, ale tylko samo dno i wylewamy na to nasze ciasto. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 160-170 stopni i pieczemy ok 30-40 min. Do tzw suchego patyczka. Wyjmujemy
Malinowe Pocałunkicukrem. Piec w temp.200stop. około 8 minut, aż ciasto będzie kruche, brązowe i chrupiące. Wyjąć i ostudzić. Na krem-ubić masło z cukrem na puszystą masę, dodać kawę. Ubić śmietanę i ostrożnie wymieszać ją z kremem kawowym. Płaty ciasta posmarować kremem i układać jeden na drugim po 5 prostokątów. Przykryć kawałkiem bez kremu. Smacznego
Kulinarny karnet ChristopheraTe pulchne placuszki śniadaniowe często podaje się z sosem owocowy lub syropem klonowym. Ja w domu podaje je z wyśmienitym Złotym Syropem , który jest świetnym dodatkiem
Apetyczna babeczkagarnku rzymskim karczek pieczony z polędwicą Ciasta: ciasto czekoladowe na białkach ciasto marchewkowe Moniki moje tiramisu szybka szarlotka z posypką z migdałami babka czekoladowo- migdałowa babka która się zawsze udaje mocno czekoladowe muffiny ciasto krówka piernik z jabłkami mój sernik na zimno ciasto z jabłkami sernik jogurtowy sernik na kakaowym spodzie sernik wiedeński sernik bez sera szybki i smaczny
Proste Potrawy