bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:1883/3453)

Dietetyczny crème bruleè 196

Zapraszam! Składniki: 1 szklanka mleka 2 łyżki budyniu waniliowego bez cukru 1 łyżeczka miodu 2 żółtka Rozgrzać piekarnik do 180°C. Żółtka utrzeć z miodem i budyniem, aż staną się jasne. Mleko zagotować. Dodać masę jajeczna i gotować do lekkiego zgęstnienia. Przelać do żaroodpornych kokilek. Wstawić do piekarnika. Piec ok 40 minut aż wierzch się zetnie. Wyjąć, wystudzić, schłodzić

Chocolate Muffin Blog
soczysty, delikatny boczek pieczony w rękawie... 145

stronie bez skóry natrzeć przyprawą do gyrosa, wyciśniętym w prasce czosnkiem, solą morską, przyprawą w płynie ciasno zwinąć boczek w roladę i obwiązać sznurkiem/grubszą nitką, schować do lodówki najlepiej na całą noc boczek włożyć do rękawa, wlać wodę i piec w nagrzanym piekarniku 200 C około 1,5 godziny z 20 minut przed końcem pieczenia rozciąć rękaw

W Mojej Kuchni Lubię
sernik pina colada 186

mięsa i sałatki. Można na nim smażyć bez obaw, bo ma wysoką temperaturę dymienia. A tak poza tym, używając oleju rzepakowego wspieramy polski przemysł olejowy i polskich rolników.   *tortownica 26 cm Składniki: na biszkopt; 2 jajka 1/3 szklanki mąki 1/2 szklanki cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia łyżka kakao 2 łyżki oleju rzepakowego  na masę serową

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Śliwkowe ciasteczka żytnie 163

Moje ulubione :), zdrowe żytnie ciasteczka bez dodatku cukru z pyszną suszoną śliwką.  Składniki: - 1 i 1/2 szklanki mąki żytniej typ 720 - 1 i 1/2 szklanki mąki żytniej typ 2000 - 1 jajo - 5 łyżek ksylitolu - 12,5 dag roztopionej margaryny - 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia - 10 dag suszonych śliwek 1. Tłuszcz roztopić i ostudzić. Jajo ubić. Śliwki

Apetyczna babeczka
Tortilla z kapustą kiszoną i łososiem 185

Przygotowanie:  Czosnek przecinamy na pół i skrapiamy oliwą pieczemy w rozgrzanym piekarniku na 200 C przez 20 minut. Łososia tniemy na paski, grubość ok 2 cm i marynujemy w soku z limonki oraz 0,5 łyżeczki curry.  Ogórka tniemy w cienkie paski i podsmażamy na rozgrzanej patelni bez tłuszczu razem z kapustą i kminem, aż soki ładnie

Niezły Młynek
Orzechowiec z gotowanym sernikiem kajmakowym 28106

sposób na ich wykorzystanie, jeśli ktoś nie przepada za bezami . Orzechowca przełożyłam gotowanym sernikiem o smaku kajmaku. Połączenie, które smakuje rewelacyjnie :) Polecam! CIASTO ORZECHOWE: 1 1/2 szklanki białek (ok 8szt) szczypta soli 2 jajka 3/4 szklanki cukru 250g orzechów włoskich 1/2 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia SERNIK GOTOWANY: 1 kg twarogu zmielonego 1/2 szklanki cukru 400g

https:KKuchniaMniam
Kiszka Babci Józi 121

znajdziecie tutaj Przygotowanie: Boczek podsmażyć i wsypać do miski bez tłuszczu, na tłuszczu od boczku podsmażyć cebulę pokrojoną w kostkę- przerzucić do boczku, dodać starte ziemniaki, jajka, mąkę i przyprawy. wszystko dobrze wymieszać. Gotową masą nadziać umytą kiszkę, dość luźno, gdyż jak będzie za bardzo zwarta pęknie podczas pieczenia. Blachę posmarować tłuszczem i ułożyć na niej kiszkę. Kiszkę

Niezły Młynek
Pieczone warzywa a'la frytki, z ziołowym sosem jogurtowym 178

Przygotujcie dużą, płaską blachę i wyłóżcie ją papierem do pieczenia - idealnie sprawdza się do takich zadań. Pokrojone warzywa przesmarujcie niewielką ilością oleju . Ja nalewam go odrobinę na dłoń, a następnie smaruję nią warzywa. Warzywa powinny być tylko delikatnie natłuszczone, a nie zlane olejem. Gdyb yśmy upiekli je zupełnie bez tłuszczu, wtedy nie przyrumieniłyby się jak frytki.  Natłuszczone

Codzienna kuchnia niecodzienna
Brownie z rozmarynem i gruszkami 125

pieczenia, wlewacie masę, wrzucacie pokrojoną gruszkę (możecie trochę powpychać palcem jej kawałki w ciasto) i pieczecie w temperaturze 160 stopni przez 20-30 minut, potem w 180 stopniach przez kolejne 10-20 minut. Ten czas zależy trochę od soczystości gruszki, więc sprawdzajcie pod koniec stan ciasta patykiem (już nie palcem, bo będzie gorące!) Jedzcie bez wyrzutów sumienia! Click

GRUBY WAŁEK
Seromakowiec 278

bakaliami i tych z makiem również dlatego bez zbędnego gadania zapraszam na moim zdaniem najlepszy przepis na seromakowiec lub jak ktoś woli sernik z makiem ;)   Spód: 1,5 szklanki mąki 0,5 szklanki cukru 0,5 margaryny 2 żółtka 1 łyżka wódki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Z podanych składników zagniatamy ciasto kruche i wkładamy

Cynamonowe szczęście
Piramidki z niespodzianką , czyli obiad z resztek 130

cztery zgrabne piramidki, w których będzie się jednocześnie piekła i dusiła zawartość. Pakunki wstawiamy na 35 minut do rozgrzanego już piekarnika. Przy odpakowywaniu uważajcie na twarz i palce, ze środka buchnie gorąca para. Zjedliśmy ze świeżym, malinowym pomidorem, małosolnymi ogórkami i szklanką kefiru. Prosto, szybko, pysznie i bez zadęcia. Możecie w takich pakunkach pomieszać ziemniaki z kawałkami np. brokułu

Karo in the Kitchen
Puree z pieczonego selera 185

moje życie, kiedy patrzę wstecz, wydaje się teraz niepełne, bez tego słodkiego, delikatnego cuda. A wszystko jest dziełem przypadku i lenistwa - zbyt dużej ilości selera w lodówce i niechęci do wycieczki na zakupy po ziemniaki. Próbujecie na własne ryzyko, nie biorę odpowiedzialności za nagłe zmiany życiowe ;) PUREE Z PIECZONEGO SELERA Składniki: - 1,5 sztuki selera - słodka śmietanka - 1 łyżka

Życie zamknięte w smaku
Tort naleśnikowy z tuńczykiem 115

mleka 2 jajka ok.2 szklanki mąki ¼ łyżeczki proszku do pieczenia Szczypta soli Olej do smażenia Farsz tuńczykowy Tuńczyk w kawałkach w sosie własnym ( duża puszka 400 gram ) 4 jajka ugotowane na twardo 4 ogórki konserwowe ( ś rednie ) Sól Pieprz kolorowy 1 łyżka oliwy Farsz pomidorowy Pomidory z puszki bez skóry krojone 2 ząbki czosnku 2 cebule dymki Sól

Smaki Ewy
Makowiec zawijany 189

podłożyć pod spód.  Każdy z makowców przenieść na posmarowany olejem papier do pieczenia, zawinąć w niego dwukrotnie, pozostawiając około 1 cm luzu pomiędzy ciastem a papierem (nie więcej).  Makowce ułożyć  w odstępach od siebie  na dużej blaszce 25 x 40. Piec na dolnym ruszcie ( termoobieg + górna grzałka ) w temperaturze 190 ºC przez około(...)minut, do brązowego koloru. Wyjąć, rozciąć papier od góry, przestudzić. Ciepłe ciasto polukrować i posypać skórką pomarańczową, makiem lub płatkami migdałów. Ciasto można mrozić ( bez lukru! ), zawinięte folią spożywczą.  Do rozmrożenia wykładamy do temperatury pokojowej na 2 godziny przed podaniem . Lukrujemy

Atlas Smaków
świeże śledzie z piekarnika w przyprawie Harissa.. 171

łyżeczka, sok z cytryny 1 cytryna nieduże świeże śledzie bez głów "tuszki" dobrze oipłukać i osuszyć na durszlaku w dużej misce wymieszać przyprawę Harissa, kucharka, wlać olej i sok z 1 cytryny włożyć śledzie i wymieszać, schować do lodówki na 30 minut w naczyniu żaroodpornym poukładać śledzie i piec w 200 C około 30 minut, grzanie góra/dół

W Mojej Kuchni Lubię