całość wylewamy na blachę do pieczenia wyłożoną papierem. -- Pieczemy w rozgrzanym piekarniku 25-30 min / 180 st.C Zależy od piekarnika... w gazowym na pewno krócej... -- Po upieczeniu studzimy około ~15 min i kroimy "kółkiem do pizzy" na części ... Smacznego !!! Dziękuję Ci Jacku za taką fajną fit wersję bez karmelizowanego cukru
chleba naszegosmaczne i delikatne, że można zajadać się nimi bez opamiętania. Przepis dostałam od mojej bardzo dobrej znajomej. W jej rodzinie jest bardzo popularny. Wychodzi na to, że w mojej będzie popularny również :) Składniki: * 2 żółtka gotowane * 4 łyżki cukru pudru * 25 dkg masła * 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia * 2 łyżeczki cukru wanilinowego * 3 szklanki mąki pszennej * marmolada
Pieprzyć z Fantazjąciasto pachnące słońcem i truskawkami. Można je jeść bez opamiętania. Przepis jest na blachę o wymiarach 28 x 36 cm Co potrzeba: 900 g truskawek średniej wielkości 5 jajek, 200 g miękkiego masła, ¾ szklanki cukru, 1 i ¾ szklanki mąki pszennej tortowej 450, 1 łyżka płaska proszku do pieczenia, 2 łyżeczki płaskie cukru waniliowego, 6 łyżek mleka Wykonanie
Bułka z Chlebemstopni przez około 30-40 minut. Pod koniec pieczenia zdejmujemy przykrycie, w ten sposób mięso się ładnie przyrumieni. W międzyczasie przygotujemy sos. Do garnka wlewamy wywar z gotowanych grzybów, dodajemy śmietanę, cebulę i wrzucamy rozmrożone podgrzybki. Na małym ogniu doprowadzamy do zagotowania i gotujemy przez 20 minut bez przykrycia, raz na jakiś czas mieszając, aby sos się
Kulinarne przygody Gatitykruche ciasto, śliwki i budyń - tak po prostu, bez udziwnień ale za to pysznie. To ciasto robię także często w wersji z jabłkami, albo rabarbarem, zawsze smakuje wybornie. Ciasto kruche: 3 szklanki mąki 1/2 szklanki cukru 2 jaja 3 żółtka 200 g masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia cukier waniliowy Z podanych składników zagniatamy ciasto kruche i schładzamy
Cynamonowe szczęściebazylia, tymianek, sól, pieprz. Naczynie żaroodporne wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć w nim ugotowany makaron. Następnie dodać do niego zeszkloną cebulę z czosnkiem oraz kawałki surowej ryby. Całość zalać śmietaną kremówką z dodatkiem przypraw. Zapiekać w piekarniku przez ok. 20 minut (preferowana temperatura to 180°C). Spaghetti Bez wątpienia najbardziej rozpoznawalna odmiana makaronu. Przeważnie wytwarzana jest
CookMagOd jakiegoś czasu nie wyobrażam sobie dnia bez koktajlu lub smoothie. To idealny początek, wspomaganie po treningu i wspaniała dawka witamin dla mnie i moich
Słodkie okruszkiCzerwone serduszka z okazji dnia taty ;) Bez sztucznych barwników. Cudowny kolor zawdzięczamy czerwonym burakom. Składniki: 1 szklanka tartych buraków (surowych, startych na drobnych oczkach), 1 szklanka mąki, 1/2 szklanka cukru (w tym 2 łyżeczki z wanilią), 2 jaja, 1/3 szklanki oleju, pół łyżeczki proszku do pieczenia, 0,5 łyżeczki cynamonu, 1 łyżeczka imbiru, 2 łyżki soku
Słodki ZakątekSzakszuka ze szpinakiem. Istnieje wiele wersji szakszuki. Od klasycznej z typowymi przyprawami, do tych bardziej wyszukanych. Szakszuka, to danie wywodzące się z kuchni tunezyjskiej i oznacza
Słodkie okruszkiWczoraj na blogu pojawił się przepis na focaccie z patelni na jogurcie i obiecałam Wam swój ulubiony sposób na ich podanie. Moimi dodatkami
La grande e la piccola cuocamięsa czy sos sałatkowy nie obejdzie się oczywiście bez oliwy. Ostatnio często sięgam po oliwę Monini Classico w poręcznej buteleczce z dozownikiem, który daje mi dobrą kontrolę nad dodawaną ilością oliwy i tym samym nad kaloriami. Lubię spryskać nią dno patelni przed smażeniem czy też potrawę przed pieczeniem lub grillowaniem. Taki dozownik jest bardzo wygodny i pozwala uniknąć
Chilli Czosnek i OliwaMożemy z niego ugotować zupę, gęste kremy, bosko smakują pieczone lub grillowane; wraz z jajkiem tworzą idealny duet - w omlecie lub w jajecznicy. Są pysznym składnikiem świeżych sałatek, wytrawnych tart, terrin. Możemy je zapiekać pod beszamelem, zrobić z nich risotto, podać z makaronem, upiec w pizzy... Możliwości jest bez liku 😍 . Za co kochamy szparagi ? Przede wszystkim to warzywo bardzo
Kulinarne przygody Gatityorzechowe, a teraz proponuję Wam gofry bez mleka, na soku pomarańczowym Hortex. Są przepyszne, do tego ulubione dodatki i mamy pomysł na leniwe słodkie śniadanie, czy też podwieczorek. SKŁADNIKI 250 ml soku pomarańczowego Hortex, ok. 250 g mąki pszennej, 3 jajka, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 4 łyżki rozpuszczonego masła, szczypta soli, olej do smażenia
słodki bratek