bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:1316/3453)

Wyjątkowe ciasto marchewkowe 87

podczas pieczenia, ciasto ma miękką, gęstą i wilgotną konsystencję. Najczęściej podaje się je z lukrem, kremową polewą z sera białego czy posypane kruszonymi orzechami. Czasem ozdabia się go płatkami z cukru, które przypominają marchewkę. Zazwyczaj pieczone jest w prostokątnych, okrągłych lub podłużnych foremkach, a podawane pokrojone w kwadraty. W Stanach Zjednoczonych i Wielkiej Brytanii takie ciasto można bez(...)cukierni lub sklepie. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Wyjątkowe ciasto marchewkowe 5 z 1 głos Autor: przepisy użytkowników Danie: Ciasto Kuchnia: Polska Trudność: Łatwe Porcje 4 porcje Przygotowanie 10 min. Pieczenie 50 min. Kalorie 225 kcal Ciasto marchewkowe. Popularne jest w krajach anglosaskich. Dzięki marchewce, która miękkie, ciasto ma miękką, gęstą i wilgotną konsystencję. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 4 starte

ProstePesto.pl
Drożdżówki z makiem 70

ponieważ urosną. W tym czasie włączyć piekarnik i nagrzać go do temp. 190 st. C grzaniem góra-dół, bez termoobiegu. Drożdżówki przed włożeniem posypać kruszonką. Nadmiar kruszonki można zamrozić w pojemniku. Drożdżówki wstawić do nagrzanego piekarnika na środkową półkę i piec około 20 minut do ładnego złotego koloru. Smacznego

Zasmakuj Kuchni
Tort bezowy z kremem śmietanowym i musem truskawkowym 188

borówkami. Idealne połączenie smaków. Blaty bezowe możecie upiec dzień przed podaniem ciasta. Według mnie tort najlepiej przełożyć kremem 2-3 godziny przed podaniem, ponieważ wtedy uzyskacie efekt chrupiącej bezy.  Składniki na porcję dla 6-8 osób: na 2 blaty bezowe 4 białka (L) 1,5 szklanki cukru pudru (210 g) 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej(...)puszysta, sztywna i śnieżnobiała. Pod koniec dodać mąkę ziemniaczaną oraz wlać sok z cytryny. Całość dokładnie wymieszać. Formę wyłożyć papierem do pieczenia. Masę z białek wyłożyć na papier formułując 2 blaty bezowe (o tej samej wielkości!) . Bezy wstawić do piekarnika rozgrzanego do 110°C i suszyć przez około 1,5 godziny (do uzyskania suchej bezy). W międzyczasie przygotować

Ugotować
Dyniowa owsianka 131

porze roku bardzo często kupuję dynię, piekę ją i przerabiam na puree. Jego zapas po prostu mrożę, a potem wykorzystuję do dań zarówno wytrawnych, jak i słodkich. Wykorzystałam go do jesiennej owsianki, o pięknym pomarańczowym kolorze i nucie cynamonu. Podałam ją w towarzystwie orzechów nerkowca, pestek dyni i ziaren granatu, który ciekawie przełamał smak całości. To było pyszne przywitanie poranka(...)łyżek płatków owsianych (50g) 1/2 łyżeczki cynamonu 50g puree dyniowego lub kawałek dyni 1/2 łyżki miodu lub więcej Do podania: kilka orzechów nerkowca , pestki dyni granat *w wersji bez laktozy użyj napoju roślinnego lub mleka bez laktozy          Przygotowanie: Mleko zagotować. Dodać do niego puree z dyni i wymieszać. Jeżeli nie masz puree, dynię

Fabryka pomysłów
Maślane ciasto z wiśniami 405

łyżeczki aromatu waniliowego 1/2 szklanki mleka w temperaturze pokojowej 3 łyżki zmielonych migdałów 3 łyżki kakao bez cukru 4 łyżki wody 600g umytych, wydrylowanych wiśni Dodatkowo: cukier puder do posypania   1. Mąkę przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia, sodą, solą. 2. Masło utrzeć z cukrem, ucierać przez około 4-5 minut mikserem ustawionym na najwyższe obroty

Mała Cukierenka
Karp pieczony z pieczarkami / Carp baked with mushrooms 146

rezultacie otrzymujemy rozpływające się w ustach, delikatne mięso z karpia z aromatycznymi grzybami. Polecam! Scroll down for recipe in English Karp pieczony z pieczarkami (4-6 porcji) Składniki: 1 1/2 kg karpia w całości (oczyszczonego i bez głowy) 300 g pieczarek, przekrojonych na połówki 1 cebula pokrojona w kostkę 2 łyżki oleju do smażenia 100 ml białego wytrawnego wina(...)minut, po czym wlej wino i smaż aż odparuje dopraw solą i pieprzem i wyłóż na rybę. Polej całość masłem i włóż do nagrzanego do 180 oC piekarnika. Piecz przez 30 minut, wyjmij i podawaj posypanego resztą pietruszki. Smacznego! English version Carp baked with mushrooms (4-6 servings) Ingredients: 1 1/2 kg of carp (cleaned and headless) 300 g mushrooms

karmelowy
Keksowe muffinki XXL dla dużych chlopców i dużych Patryków 199

SKŁADNIKI: 270 g mąki 1 płaska łyżeczka soli 1 ½ łyżeczki sody do pieczenia 3 jajka 1/2 szklanki miałkiego cukru lub cikru pudru 1 łyzeczka aromtu wanilioweggo (opcjonalnie) 60 ml oleju rzepakowegp (lub 100 ml oleju bez masła) 50 g masła lub margaryny budyń śmietankowy lub waniliowy 3 łyżki gęstej kwaśnej smietany 1/2 szklanki orzechów i bakalii Wykonanie(...)Nagrzać piekarnik do 180*C Wyłożyć salaterki papierem do pieczenia pomagając sobie obciązając go szklankami by dobrze go pomarszczyć w środku. Przesiać makę i sodę. Zmiksować mikserem olej z cukrem i z masłem. Dodać śmietanę i zmiksować. Dodać jajko i zmiksować Po pierwszym jajku gdy się połączło z innymi składnikami dodać 1/3 mąki. Gdy mąka połączy się w gładką

Sztuka gotowania w/g Samiry
Sernik krówkowy 397

100g margaryny 50g cukru 10g kakao 160g mąki pszennej 1 małe jajko 1 mała łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa: 400g krówek 200 ml mleka 700 g twarogu z wiaderka dobrej jakości 3 jajka 85g cukru 1 op. budyniu śmietankowego bez cukru Dodatkowo: kakao do dekoracji CZAS PRZYGOTOWANIA: 150 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI   1. Z podanych składników(...)spód zagniatamy jednolite ciasto. Dno tortownicy o średnicy 24 cm wykładamy papierem do pieczenia, a następnie wyklejamy ciastem (dno + boki mniej więcej do połowy), nakłuwamy gęsto widelcem. Wkładamy do lodówki na czas przygotowania reszty składników. 3. Krówki siekamy na małe kawałki. 300 g przekładamy do garnka, zalewamy mlekiem i wstawiamy na kuchenkę. Gotujemy na małym ogniu, cały czas

My Culinary Art
Kokosowy sernik wg siostry Anatazji 351

szklanka cukru 3 szklanki mleka 1/2 szklanki oleju 4 żółtka 2 jajka cukier waniliowy opakowanie budyniu śmietankowego beza kokosowa: 3/4 szklanki cukru 6 białek 20 dag wiórków kokosowych szczypta soli Sposób przygotowania: Przygotowujemy kruche ciasto. Przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia, wsypujemy cukier oraz szczyptę soli. Dodajemy jajko i żółtko oraz posiekaną margarynę. Zagniatamy szybko ciasto, formujemy kulkę

na moim stole...
Ciasto z brzoskwiniami i masą makową 165

Lidl Polska cukier puder do oprószenia ciasta Przygotowanie: Piekarnik rozgrzewamy do 210 stopni (grzanie dół, bez termoobiegu). Do misy przekładamy masło (lub margarynę), wbijamy całe jajka, dodajemy cukier i cukier wanilinowy. Całość miksujemy. Następnie wsypujemy obie mąki z proszkiem do pieczenia i miksujemy do uzyskania jednolitego gęstego ciasta. Ciasto nakładamy łyżką w kilka miejsc do wysmarowanej i obsypanej

Słodkie okruszki
Pijana kostka 86

mąki 1 łyżka oleju 3 łyżki kakao 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia poncz: 3 łyżki wody 3 łyżki likieru amaretto krem ajerkoniakowy: 500 g serka mascarpone 200 ml śmietany 30% 250 g białej czekolady 200 ml likieru advocat dodatkowo: 1 słoik dżemu z czarnej porzeczki (280g) mini bezy i płatki migdałowe do dekoracji Przygotowanie: biszkopt: Białka ubijamy na sztywno(...)ubijamy, aż cukier się rozpuści. Następnie dodajemy żółtka i olej. Potem przesiewamy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao i delikatnie mieszamy. Masę przelewamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 170 stopni i pieczemy przez 20-25 minut. krem: Czekoladę rozpuszczamy w gorącej śmietance (trzeba uważać, aby jej nie zagotować). Studzimy

Bon appetit mon amie
Placki z jabłkiem i cynamonem 165

Szybko i smacznie..takie placuszki można zrobić i bez jabłek..ale z jabłkami są smaczniejsze...a ja dodałam jeszcze do ciasta cukier cynamonowy ..i było pysznie. 2,5 szkl. mąki 2 jajka 2 szkl.mleka cukier cynamonowy 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3-4 jabłka szczypta proszku do pieczenia Z jajek, mąki, cukru cynamonowego, proszku i mleka zrobić

Moje domowe kucharzenie
beza z kremem patissiere i malinami 150

razem postanowiłam na waniliowy krem patissiere. To taki jakby budyń z żółtek. Trochę rzadszy od tradycyjnego ale bardziej kremowy i delikatny. To tego wypieku pasował idealnie.  Składniki: na bezę: 4 białka szklanka cukru łyżka mąki ziemniaczanej łyżka soku z cytryny lub octu  na krem: 6 żółtek 3 łyżki cukru 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 2 szklanki mleka laska wanilii(...)musi być sztywna i się nie rozpływać. Wyłożyć ją na blaszkę wyścieloną papierem do pieczenia i uformować okrągły kształt. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec 5 minut, następnie zmniejszyć temperaturę do 130*C i suszyć około 1,5 godziny. Jeśli beza będzie się rumienić to należy zmniejszyć temperaturę o 20*C. Po upieczeniu wystudzić i delikatnie

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Tarta ze szparagami, porem i pomidorami 197

tarty wysmarować masłem. Ciasto kroić nożem na plastry i wylepiać nimi formę.  Ponakłuwać widelcem - zapobiega wybrzuszaniu się ciasta podczas pieczenia .   Podpiec 20 minut w 200C w nagrzanym wcześniej piekarniku - opcja góra-dół, bez termoobiegu .  Koniecznie potem wystudzić - w ten sposób spód nie namoknie od nałożonej masy.   W międzyczasie przygotować kurczaka - pokroić na drobne kawałki(...)pora.  Wylać na to masę jajeczną z serem żółtym.  Na wierzch poukładać czubki szparagów i pomidorki koktajlowe, wciskając je lekko w masę. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w temp. 200C ok. 20-25 min. do całkowitego ścięcia się masy. Smacznego

Grunt to przepis!
Łatwe ciasto z nektarynkami / Easy nectarine cobbler 172

ciasto z nektarynkami (4 porcje) Składniki: 6 łyżek masła 3/4 szklanki mąki 3/4 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki soli 3/4 szklanki mleka 1/4 łyżeczki ekstraktu z wanilii lub cukru waniliowego 2-3 nektarynki, bez pestek i pokrojone w grubsze plasterki cukier puder do podania Przygotowanie: Włącz piekarnik i ustaw go na 180 oC. Włóż(...)masło to patelni żeliwnej lub naczynia do zapiekania o średnicy około 20 cm, umieść w piekarniku i zostaw do jego rozpuszczenia. W średniej misce wymieszaj mąkę, cukier, proszek do pieczenia i sól. Dodaj mleko i ekstrakt z wanilii i delikatnie wymieszaj rózgą, tylko do połączenia się składników (aż znikną wszystkie grudki). Wyjmij naczynie z rozpuszczonym masłem z piekarnika, wlej

karmelowy

Proponowane wyszukiwania