bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:1320/3453)

Sernik z malinami 234

wymaga już zbyt wiele pracy, wykonuje się go na spodzie z ciasteczek Digestive, zatem "jedno pieczenie" mamy z głowy.  Składniki (na spód): opakowanie ciasteczek Digestive (250 gramów) pół kostki (100 gramów) roztopionego masła 82 % Blaszkę o średnicy 25 cm. wyłożyć papierem do pieczenia (tylko spód). Masło rozpuścić w rondelku na małym ogniu. Ciasteczka drobno pokruszyć. Masło wymieszać(...)malin i posypać 1/3 czekolady).  Włączyć piekarnik i ustawić temperaturę na 150 stopni, program góra/dół (bez termoobiegu! - serniki tego nie lubią).  Ubić białka na sztywną pianę z cukrem waniliowym.  Wyłożyć na wierzch sernika.  Piec około 90 minut.  Po upieczeniu studzić najpierw w lekko uchylonym piekarniku, następnie na kratce lub w lodówce

Garniec Magalie
Słone ciasteczka serowe 196

nazwa przepisu to “Ciasteczka serowe wiedeńskie”, jednak ten przepis w książce dodatkowo wskazywał, aby na każde z ciasteczek przed pieczeniem położyć cały migdał, jednak nie byłam przekonana do takiego połączenia i zrobiłam ciasteczka serowe bez tego urozmaicenia. Chociaż kolejnym razem spróbuję przepisu oryginalnego. Słone ciasteczka serowe wyszły bardzo smaczne, jednak są dość tłuste(...)wycinamy ciasteczka o dowolnym kształcie. Jak widzicie ja wycięłam kółka i ozdobiłam każde ciastko napisem, używając pieczątek do wypieków. 4 Gotowe ciasteczka wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. 5 Pieczemy w 160 stopniach (termoobieg) do momentu, aż ciastka się zrumienią - około 15 minut. Zobacz też: Odrywane drożdżowe ślimaczki z szynką i serem Chlebek odrywany z suszonymi pomidorami Mini

Kuchnia Bazylii
Batch Cooking! Gotowanie i zdrowe jedzenie 77

które pozwoli Ci w pełni wykorzystać potencjał Twojej sesji gotowania. Włącz go i nie wyłączaj, dopóki nie skończysz, a zaoszczędzisz energię. Wykorzystaj różne poziomy, aby piec różne warzywa w tym samym czasie, gdy pieczesz kurczaka lub inny drób, w całości lub w kawałkach. Istnieją piekarniki wielofunkcyjne, w których można gotować kilka różnych potraw niezależnie od siebie w tym samym czasie(...)ryżu można gotować duże ilości różnych rodzajów ryżu bez konieczności pilnowania ich gotowości. Może być stosowany jako dodatek do każdego dania, do sałatki, do nadziewania pieczonych warzyw lub do łączenia z resztkami pieczonego mięsa, warzyw lub jaj, do szybkiego zaimprowizowania dania z ryżu lub dodania do zupy. Zaletą tego urządzenia w porównaniu z tradycyjnym parowarem jest to, że ryż

ProstePesto.pl
Babka cytrynowa 195

puszystą masę (przez ok. 10 minut). W międzyczasie dodajemy cukier waniliowy. Obie mąki oraz proszek do pieczenia mieszamy ze sobą, a następnie przesiewamy do ubitej masy i delikatnie ze miksujemy na małych obrotach do połączenia składników. Na koniec dodajemy przestudzone masło (bez skórki cytrynowej) i miksujemy do połączenia się składników również na niższych obrotach. Ciasto wylewamy do wysmarowanej(...)masłem i obsypanej bułką tartą blachy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni. Pieczemy przez ok. 45 minut. (pod koniec sprawdzamy patyczkiem czy upieczone, ma być suchy). Upieczoną i wystudzoną babkę przekładamy na talerz lub paterę. Wierzch dekorujemy lukrem i posypujemy np. płatkami migdałowymi i wiórkami kokosowymi

Gotuj z Mąką
Chrupiące gofry z bitą śmietaną i owocami! 162

żółtka oddzielone od białek) Przygotowanie: Zaczynamy od rozgrzania gofrownicy. Wszystkie składniki (najpierw suche, potem mokre, ale bez białek) miksujemy na gładką masę. Białka ubijamy oddzielnie z odrobiną soli na sztywną pianę. Następnie ubite białka przekładamy do ciasta i delikatnie mieszamy szpatułką. Pieczemy w nagrzanej gofrownicy przez ok. 2-3 minuty. Najlepiej studzić na kratce (zachowają chrupkość). Podajemy z ubitą

Gotuj z Mąką
Ptysie z koniakowym crème pâtissière 138

bułeczkę” z obłędnym kremem. A było to tak: Mieliśmy z M zwyczaj, że nie jadaliśmy hotelowych śniadań, tylko zawsze wynajdywaliśmy jakąś knajpkę w najbliższej okolicy. Jednak wiadomo, z łóżka bez wypicia kawy nie wychodzę, a dodatkowo dzień był wtedy wyjątkowo paskudny – ciemno, lało, wiało, więc M ulitował się i poleciał do najbliższego 7/11 po kawusię. Oprócz kawy przyniósł również(...)rękawie cukierniczym i wyciskałam na blachę wyłożoną papierem do pieczenia „ptysie” o średnicy mniej więcej 2 cm. Należy pamiętać i pozostawieniu sporego odstępu pomiędzy ciastkami, gdyż ciasto ptysiowe „puchnie”. Piekłam na rumiano pod koniec pieczenia sprawdzając stopień dopieczenia za pomocą wykałaczki w temperaturze 200 stopni, grzanie góra-dół, bez termoobiegu. Krem: Laskę wanilii przekroiłam na pół, nożem

Kate's Kitchen
Ciasto cynamonowe ze skórką pomarańczy 136

które zawsze wyjdzie, bez użycia miksera, na jedną keksówkę. Jest szybkie, a ja lubię go modyfikować na dowolne sposoby, dodając różne dodatki, dzięki czemu za każdym razem smakuje inaczej. Dziś u mnie ciasto cynamonowe ze skórką pomarańczy, do kawy, najlepsze gorące, szybko znika ze stołu;) Składniki: 2 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia ¾ szklanki cukru(...)grudki nie przejmuję się. Keksówkę smaruję tłuszczem, posypuję bułką tartą lub mąką, można użyć także papieru do pieczenia. Wykładam do niej ciasto. Piekę ciasto w keksówce w temp. 180 C przez 40 minut lub do suchego patyczka. Grzaniem góra plus dół bez termoobiegu. Wystudzone ciasto posypuję cukrem pudrem lub lukrem, klasycznym albo smakowym, najlepiej cytrusowym

Zasmakuj Kuchni
BEZA PAWŁOWEJ 157

czas ubijając wlej ocet winny. Piana będzie gotowa, kiedy stanie się jednolita i błyszcząca. Rozłóż ją na papierze do pieczenia znajdującym się na blasze, formując krąg o średnicy 20 centymetrów i grubości kilku centymetrów. Wyrównaj boki oraz wierzch bezy i wstaw blachę do piekarnika na 1-1,5 godziny, zmniejszając od razu temperaturę do 150 stopni Celsjusza. Beza jest

Przepisy kulinarne babci Antoniny
Beza banoffee :) 187

dokładnie ubijać jeszcze przez minutę. Przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, ukształtować dosyć spory, okrągły kształt** i zrobić wgłębienie na środku- na masę. Piec przez 30 minut, a następnie zmniejszyć temperaturę do 100 stopni i suszyć przez minimum  2 godziny- dzięki temu beza będzie krucha z zewnątrz, a lekko ciągnąca w środku- ta dokładnie taka była :) Masa

Kraina Miodem Płynąca
Gołąbki bez zawijania 97

Gołąbki bez zawijania to prostsza wersja tradycyjnych gołąbków. Nie zawijamy mięsa w kapustę, tylko rozdrobnioną w malakserze kapustę dodajemy do mięsa z ryżem i smażymy kotleciki. Proste, prawda? Przygotowuje się je dużo szybciej i świetnie smakują. Kotleciki są delikatne, soczyste i pyszne. Gołąbki bez zawijania na pewno będą ciekawą propozycją na codzienny obiad. Składniki: Gołąbki bez zawijania(...)window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Meksykańskie pulpeciki z indyka → Faszerowana główka kapusty włoskiej → Papryki faszerowane mięsem mielonym i ryżem → Pieczona kapusta → Pulpeciki z kaszy gryczanej nadziewane kozim serem w sosie grzybowo – dyniowym Artykuł Gołąbki bez zawijania pochodzi z serwisu Oryginalny smak

Oryginalny smak
Brownie błyskawiczne 103

Przeczytałam kiedyś historyjkę, jak powstało to fantastyczne ciacho. Podobno jak wiele wspaniałych przysmaków brownie powstało przez przypadek. Pewna pani Mildred (z USA) piekąc ciasto czekoladowe zapomniała dodać proszku do pieczenia i z piekarnika zamiast puszystego ciasta wyjęła zakalec. Nie przejmując się tym, pokroiła wypiek na kwadraty i udawała, że tak miało być. Oczywiście podała je swoim gościom. Goście byli(...)dodać mąkę kukurydzianą i ponownie wymieszać do połączenia się wszystkich składników. Na koniec dodać roztrzepane jajka oraz mrożone maliny (bez rozmrażania) i jeszcze raz wymieszać, ciasto przelać do przygotowanej formy, wyrównać wierzch. Wstawić brownie do nagrzanego piekarnika, piec przez 30 minut lub do tak zwanego suchego patyczka, patyczek po wbiciu w ciasto może być lekko wilgotny

SprawdzonaKuchnia.pl
Domowy chleb z mąki owsianej 120

pozorom zrobienie go w domu nie jest takie trudne. Dziś pokażę Wam jak w prosty i szybki sposób zrobić chleb z mąki owsianej. Jest pyszny, zdrowy i przede wszystkim bez glutenu, co dla niektórych z Was jest bardzo ważne. Chleb z mąki owsianej świetnie sprawdzi się jako dodatek do pysznego śniadania lub jako przekąska, np. z odrobiną masła(...)Zobaczcie sami jakie to proste! 😉 Składniki: 250 g mąki owsianej 40 g mielonego siemienia lnianego 1 łyżka miodu 2 jajka 250 ml mleka ½ łyżeczki sody oczyszczonej ½ łyżeczki proszku do pieczenia ¼ łyżeczki soli 1 łyżka płatków owsianych (opcjonalnie) Sposób wykonania: Do miski wrzucamy jajka, miód mleko oraz sól i wszystko razem miksujemy do połączenia składników. W oddzielnej misce łączymy

Mostek w kuchni
Jagodzianki. 157

placuszek nieco cieńszy na brzegach, a grubszy w środku, nadziewamy go sporą łyżką jagód (maksymalnie 2 łyżki, bo inaczej ciasto popęka w trakcie pieczenia), formujemy owalną, zgrabną bułeczkę, układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w dość dużych odstępach, pamiętając, że bułeczki jeszcze urosną. Przykrywamy ściereczką i odkładamy w ciepłe miejsce na 45, a nawet 60 minut. Bułeczki(...)międzyczasie nagrzewamy piekarnik do 170-180 stopni C. Wyrośnięte bułeczki delikatnie smarujemy roztrzepanym żółtkiem, wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 20 minut, czyli aż się smakowicie zarumienią :-) Wyjmujemy, studzimy, dekorujemy cukrem pudrem lub lukrem, ale i bez dodatków są przepyszne!!! Polecam ten przepis bo naprawdę warto

Rozpustne gotowanie
CHLEB ŻYTNI ZE SŁONECZNIKIEM, NA ZAKWASIE 207

Obok chleba żytniego razowego i w  100% żytniego na pełnoziarnistym zakwasie , to już trzeci żytni chleb (bez domieszki innych mąk) z mojej własnej piekarni. Polecam szczególnie wielbicielom chlebów żytnich, ale nie tylko. Mała odmiana zawsze mile widziana ;-) Piekłam w dwóch silikonowych formach, o wym. 24x8cm Składniki: - 450g mąki żytniej pełnoziarnistej - 400g mąki żytniej chlebowej typ720 - 250g zakwasu(...)składników. Chlebów żytnich, orkiszowych, orkiszowo-żytnich nigdy nie wyrabiam długo, te mąki nie wymagają długiego wyrabiania, mieszam zawsze tylko do połączenia składników. Śmiało można powiedzieć, że są to chleby bez wyrabiania. Gotową masę przekładam do dwóch form przesmarowanych delikatnie olejem, dokładnie ubijam (łyżką maczaną w wodzie) miejsce przy miejscu, wyrównuję. Obsypuję ziarnami słonecznika i skrapiam dość obficie pędzlem maczanym

Smaczne Zdrowe
Tort na roladzie z bananami 126

Składniki (tortownica o średnicy 26cm): ciasto na roladę: jajka 12 szt, mąka pszenna 12 łyżek, cukier 12 łyżek, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, sól szczypta, dodatkowo: marmolada wieloowocowa 1 mały słoik, krem: mleko 1 litr, budyń waniliowy bez cukru 2 szt, mąka pszenna 3 łyżki, cukier 9 łyżek, masło 200 g, banany 8 szt, bita śmietana: śmietanka(...)żółtek. Białka ubić na sztywną pianę z dodatkiem soli. Następnie stopniowo łyżka po łyżce dodajemy cukier. Dodajemy po jednym żółtku. W oddzielnej misce przesiewamy mąkę pszenną oraz proszek do pieczenia, mieszamy i dodajemy do masy jajecznej. Wszystko delikatnie mieszamy szpatułką do połączenia. 2 blaszki o wymiarze 23/33 cm wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto biszkoptowe wylewamy na  obie

kulinarne odsłony pati
CIASTO AMBASADOR 295

górze/ BISZKOPT 4 jajka 2/3 szkl cukru 1/2 szkl mąki tortowej 3 płaskie łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia MASA BUDYNIOWA (PODSTAWOWA) 1 litr mleka 400 g miękkiego masła 7 łyżek cukru 2 budynie waniliowe bez cukru 2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej 1 czubata łyżka mąki pszennej 3 żółtka 2 łyżki spirytusu DODATKOWO DO MASY JASNEJ puszka(...)otarta z połowy pomarańczy POLEWA 100 ml śmietanki 30% 200 g nutelli 2 łyżki masła DODATKOWO 1 opakowanie herbatników kakaowych 1 opakowanie herbatników maślanych Mąkę, kakao i proszek do pieczenia przesiać. Białka ubić na sztywno, pod koniec dodawać porcjami cukier i ubijać, aż piana będzie błyszcząca, a cukier rozpuszczony. Dodać kolejno żółtka i miksować, aż się połączą. Dodać przesiane

Pieguskowa Kuchnia

Proponowane wyszukiwania