bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:1322/3453)

Tort Szwardzwaldzki 169

szklanki śmietany 30% schłodzonej 1 łyżka cukru pudru kilka wiśni kandyzowanych lub malin Przygotować biszkopt. Formę wyłożyć papierem do pieczenia, boków niczym nie smarować. Mąkę i kakao, sodę, przesiać, odłożyć. Piekarnik nagrzać do 165 st. (bez termoobiegu). Białka oddzielić od żółtek, bardzo dokładnie, tak aby nie dostało się żadne żółtko. Białka ubić na sztywno, po koniec ubijania partiami(...)przesiane mąki, bardzo delikatnie wymieszać szpatułką, mieszać tylko do połączenia składników, w jednym kierunku, od dołu do góry. Ciasto przelać do formy, wyrównać. Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec 35 min (do suchego patyczka). Od razu po upieczeniu, wyjąć z piekarnika, w formie zrzucić na podłogę z wysokości około 60 cm, ponownie wstawić do lekko uchylonego piekarnika do całkowitego wystudzenia

moj przepis na
Pieczeń boczkowa z warzywami 157

piątkowy wieczór mam dla Was przepis na pyszną pieczeń boczkową. Pieczeń doskonale smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno. Polecam!!!  SKŁADNIKI: 1,5 kg boczku bez kości, 700g łopatki, 2 cebule, 2 marchewki, ½ selera, 4 jajka, ½ łyżki papryki słodkiej mielonej, ½ łyżki pieprzu, 1 łyżeczka soli, oliwa PRZYGOTOWANIE: 1. Marchewkę oraz selera gotuję al dente(...)przez maszynkę do mielenia. 2. Do zmielonego mięsa dodaję jajka, paprykę mieloną, pieprz oraz sól. Dokładnie wyrabiam masę, aby wszystkie składniki się połączyły. Masę przekładam do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki o wymiarach 11cmx35cm. Wyrównuję. Wierzch blaszki przykrywam folią aluminiową. Pieczeń piekę około 2 godzin w temperaturze 200 stopni. Pół godziny przed końcem pieczenia zdejmuję folię. Podaję

Tradycyjna kuchnia Kasi
Wiewiórka 177

przyprawy do piernika po płaskiej łyżeczce proszku do pieczenia i sody (ewentualnie 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia) 100 g masła 200 g cukru trzcinowego (Mama dla Ciebie 125 g cukru trzcinowego i bez miodu) 2 łyżki miodu 2 jajka 3 bardzo dojrzałe banany po garści, dużej garści posiekanej grubo czekolady i orzechów włoskich 1 duże jabłko(...)przesiewamy mąkę, kakao, przyprawy oraz proszek i sodę. Wszystko mieszamy lub miksujemy. Dodajemy rozgniecione banany a następnie orzechy i czekoladę. Mieszamy i łączymy z kawałkami jabłka. Przekładamy do blaszki. Pieczemy ok 60 minut. Sprawdzamy patyczkiem czy się upiekło. Smacznego życzy, Aga Inspiracja z bloga kuchennewojowanie.blogspot.com   Wiewiórka

Kocham Czekoladę
Tort Szwardzwaldzki 382

szklanki śmietany 30% schłodzonej 1 łyżka cukru pudru kilka wiśni kandyzowanych lub malin Przygotować biszkopt. Formę wyłożyć papierem do pieczenia, boków niczym nie smarować. Mąkę i kakao, sodę, przesiać, odłożyć. Piekarnik nagrzać do 165 st. (bez termoobiegu). Białka oddzielić od żółtek, bardzo dokładnie, tak aby nie dostało się żadne żółtko. Białka ubić na sztywno, po koniec ubijania partiami(...)przesiane mąki, bardzo delikatnie wymieszać szpatułką, mieszać tylko do połączenia składników, w jednym kierunku, od dołu do góry. Ciasto przelać do formy, wyrównać. Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec 35 min (do suchego patyczka). Od razu po upieczeniu, wyjąć z piekarnika, w formie zrzucić na podłogę z wysokości około 60 cm, ponownie wstawić do lekko uchylonego piekarnika do całkowitego wystudzenia

moj przepis na
Krokiety serowo-ziemniaczane z bazylią i kminkiem 121

sera białego. 50 dkg ugotowanych ziemniaków (ugotowanych w osolonej wodzie) 4 łyżki mąki ryżowej 25 dkg białego sera (bez laktozy) 8 listków bazylii 1 duże jajko 1 łyżeczka soli pieprz 1/2 łyżeczki kminku w ziarnach 2 łyżki masła (bez laktozy) Krokiety serowo-ziemniaczane z bazylią i kminkiem Jak przygotować ziemniaczano-serowe krokiety. Ziemniaki ugotować, lekko wystudzić po czym(...)blachę uprzednio wyłożoną papierem do pieczenia. Każdego krokieta delikatnie skropić roztopionym masłem. Krokiety piec w 200 stopniach Celsjusza przez 45 minut. W połowie czasu pieczenia przewrócić na drugą stronę. Podawać jako dodatek do mięs lub polane sosem. Krokiety serowo-ziemniaczane z bazylią i kminkiem O czym warto pamiętać przygotowując krokiety. Użyłam nabiału bez laktozy, gdyż

mecooks
Ciasto Makowe „Gwiazdka” z Kokosem i Ananasem 720

jajek – osobno żółtka i białka 160g cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 190g mąki pszennej (użyłam tortowej) 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 szklanki suchego maku Krem kokosowy: 900ml mleka 250g cukru pudru 1 budyń waniliowy bez cukru 80g mąki pszennej (użyłam tortowej) 1 kopiasta łyżka mąki ziemniaczanej 2 żółtka 250g miękkiego masła (w temperaturze pokojowej) 100g wiórków(...)mieszać, aż masa stanie się gęsta i lśniąca. Następnie dodać żółtka i dalej mieszać mikserem na jasną, kremową masę. 3. Na wierzch jajecznej masy przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia, dodać mak i delikatnie wymieszać łyżką lub szpatułką. 4. Ciasto przełożyć do blaszki 25x35cm wyłożonej papierem do pieczenia. Wyrównać i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez około

Mała Cukierenka
Ciasto na niedzielę – ciasto budyniowe bez budyniu 122

środku wygląda jak budyń. Jest pyszne i zapewniam, że łatwe w pieczeniu. Pięknie pachnie cytryną i migdałami. Cytrusy i migdały świetnie ze sobą pasują. Cytrynowe ciasto budyniowe przypomina magic cake , choć sposób pieczenia jest zupełnie inny. Faktem jest jednak, że i to ciasto podczas pieczenia dzieli się na dwie warstwy. Spód ciasta do budyniowa masa, a wierzch(...)masę do natłuszczonej formy i wstaw ciasto do nagrzanego piekarnika. Piecz przez 35 minut. Pokrój migdały w słupki i zrumień na suchej patelni. Posyp ciasto migdałami i oprósz cukrem pudrem do dekoracji. Nałóż ciasto na talerzyki i polej amaretto. Smacznego! The post Ciasto na niedzielę – ciasto budyniowe bez budyniu appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl

codojedzenia
Sernik z delicjami + film 1387

białek 1/2 szklanki cukru pudru 150 g wiórków kokosowych 150 g suchego maku 1 łyżeczka proszku do pieczenia masa serowa 1 kg twarogu z wiaderka 4 jajka 200 g miękkiego masła 3/4 szklanki cukru kryształu opakowanie budyniu waniliowego bez cukru 4-5 połówek brzoskwiń z puszki dodatkowo 2 galaretki brzoskwiniowe lub pomarańczowe 300 g ciastek typu delicje przepis(...)Białka ubijamy na sztywną pianę, pod koniec miksowania wsypujemy cukier puder. Do sztywnej piany dodajemy proszek do pieczenia, wiórki kokosowe oraz mak i wszystko delikatnie mieszamy łyżką a następnie przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia lub posmarowanej tłuszczem i posypanej mąką formy i równomiernie rozprowadzamy. Ciasto wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temp 180 st. C i pieczemy około

Smakowite Dania
Szybka granola z cynamonem i jogurtem, czyli szybki i zdrowy deser na śniadanie 161

Deser na śniadanie? Czemu nie :) Domową granolę najczęściej pieczemy w piekarniku, w większej ilości. W przypadku, kiedy nie potrzebujemy całego słoika granoli lub obudziliśmy się rano bez niego, możecie domową granolę szybko przygotować na patelni. Płatki owsiane przesmaża się na zdrowym oleju kokosowym, następnie dodaje odrobinę miodu. Gdy całość się ze złoci zdejmujemy z ognia, dodajemy cynamon, płatki migdałów

Moja Delicja
Quiche z zielonymi szparagami 137

formę. Docisnąć delikatnie do formy, ściągnąć drugą warstwę folii i odciąć wystające poza formę ciasto. 5) Przygotowane ciasto nakłuć w kilku miejscach widelcem, wyłożyć papierem do pieczenia i obciążyć np. fasolą. 6) Piec okolo 20 min. w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. W połowie czasu usunąć papier z obciążeniem. Szparagi: 1) Odciąć twarde, jasne końce szparagów (jeżeli mamy grubsze(...)pokrojoną dymkę, starty ser, jajka, śmietankę oraz przyprawy dokładnie wymieszać. Quiche: 1) Gotowy farsz wyłożyć na przygotowany spód. 2) Część szparagów bez główki zatopić w farszu, natomiast z główką, zawinięte w szynkę ułożyć na wierzchu. 3) Całość piec około 45 min. w piekarniku nagrzanym do 160 stopni. 4) Gotowy kisz udekorować startym parmezanem. Artykuł Quiche z zielonymi szparagami pochodzi

Fitsweet.me
Sernik dyniowy na 3 urodziny bloga 159

kiedy i jak :)  Blog prowadzę z wielką przyjemnością i wierzę, że kiedyś uda mi się zrobić kolejny krok, krok do przodu. Z własną domeną, lepszymi zdjęciami (najlepiej już bez pomocników, którzy jak nie wyciągają łapek by coś podkraść, to ruszają "planem" na każdą stronę😇), warsztatami z różnych dziedzin, z konkretnymi współpracami... Choć nie ukrywam, że te teraz też(...)pięknymi wyrobami z Graciarni Grzegorza Krzysika. Dziękuję Wam za zaufanie :) Wszystkie są dla mnie takim kopniakiem do działania- gotowania i pieczenia.  Największym kopniakiem jesteście jednak Wy, drodzy Czytelnicy, bo to Wy razem ze mną tworzycie jedność. Bez Was nie byłoby mnie!  Dziękuję Wam z całego serducha i jedyne o co proszę, to większa aktywność z Waszej

Kuchnia w czekoladzie
Quiche z zielonymi szparagami 151

formę. Docisnąć delikatnie do formy, ściągnąć drugą warstwę folii i odciąć wystające poza formę ciasto. 5) Przygotowane ciasto nakłuć w kilku miejscach widelcem, wyłożyć papierem do pieczenia i obciążyć np. fasolą. 6) Piec okolo 20 min. w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. W połowie czasu usunąć papier z obciążeniem. Szparagi: 1) Odciąć twarde, jasne końce szparagów (jeżeli mamy grubsze(...)pokrojoną dymkę, starty ser, jajka, śmietankę oraz przyprawy dokładnie wymieszać. Quiche: 1) Gotowy farsz wyłożyć na przygotowany spód. 2) Część szparagów bez główki zatopić w farszu, natomiast z główką, zawinięte w szynkę ułożyć na wierzchu. 3) Całość piec około 45 min. w piekarniku nagrzanym do 160 stopni. 4) Gotowy kisz udekorować startym parmezanem

Fitsweet.me
Prosta zupa z pieczonych pomidorków koktajlowych i papryki (bez bulionu!) 166

lubi pomidorowego sosu? :) Polecam również: zupę z pieczonych pomidorów i ciecierzycy Zupa z pieczonych pomidorów koktajlowych i papryki Składniki (na 4 porcje): 1 czerwona papryka 1 kg pomidorków koktajlowych bez szypułek gałązka rozmarynu 3 ząbki czosnku oliwa szczypta płatków chilli 1 łyżeczka octu balsamicznego garść świeżej bazylii sól, pieprz do podania: grzanki z czerstwego chleba lub bułki (pokrój(...)folię, a gdy papryka przestygnie i będzie można ją dotknąć, zdejmij z niej skórkę.  Czosnek wyciśnij z łupinek i przełóż do blendera razem z pieczoną papryką, pomidorkami, listkami rozmarynu oraz wszystkimi sokami z pieczenia. Dodaj pozostałe składniki - płatki chilli, ocet balsamiczny, bazylię oraz sól i pieprz i zmiksuj na gładki krem. Spróbuj i w razie potrzeby dopraw. Jeżeli

Chilli Czosnek i Oliwa
Ziemniaki pieczone dwa razy 403

startego  2 duże łyżki śmietany  pęczek szczypiorku sól pieprz oliwa przygotowanie Ziemniaki umyć i bez obierania włożyć do garnka z wodą . Gotować ok 10 min od zagotowania wody, mają być na wpół twarde. Odcedzić, przełożyć do naczynia w którym będziemy piec, polać oliwą , obtoczyć w niej ziemniaki równomiernie. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st.C(...)dodać 2 łyżki śmietany, posiekany szczypiorek, podsmażony boczek, doprawić solą i pieprzem, dobrze wymieszać. Farszem napełniać wydrążone ziemniaki. Wierzch każdego posypać serem. Ziemniaki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 190 st.C przez ok 30 minut aż ziemniaki ładnie się zrumienią. Smacznego

Stare Gary
Kruche ciasto z malinami z budyniową pianką 870

szklanki   mąki pszennej tortowej 250 g zimnego masła (lub margaryny) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki cukru pudru 1 łyżka cukru waniliowego 6 żółtek Składniki na piankę budyniową: 8 białek 240 g cukru 140 g proszku budyniowego waniliowego (bez cukru) 200 ml oleju rzepakowego Ponadto: 600 g mrożonych malin cukier puder do posypania ciasta świeże maliny(...)dekoracji Wykonanie: Najpierw zrobiłam kruche ciasto. Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiałam do miski.   Wsypałam cukier, cukier waniliowy i dodałam pokrojone w kostkę masło. Wymieszałam i po kolei wbijałam żółtka. Ciasto szybko zarobiłam. Utworzyłam prostokątną bryłę. Przekroiłam na dwie części: ¾ i ¼.  K ażdą z osobna zawinęłam w folię spożywczą i wstawiłam na całą noc do zamrażarki. Foremkę

Kuchnia u Krysi

Proponowane wyszukiwania