bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:1309/3453)

Brownies z kaszy jaglanej 248

strony kaszomania ) Brownies z kaszy jaglanej Składniki: Ciasto: 1/2 szklanki kaszy jaglanej – 100g 3 łyżki oleju 3 jajka 1/2 szklanki kakao bez cukru 1/2 szklanki płynnego, naturalnego miodu 1 płaska łyżeczka sody (lub proszku do pieczenia) 1/4 szklanki mleka (można użyć roślinnego) Dodatkowo: płatki migdałowe, orzechy do posypania 1. Kaszę jaglaną ugotować zgodnie z opisem na opakowaniu

Mała Cukierenka
Zapiekanka gołąbkowa + film 834

Dziś szybki sposób na gołąbki w dodatku bez zawijania. Zapiekanka bardzo ładnie się kroi i nie rozsypuje. Do przepisu dołączam film. Piekłam w 180 stopniach pod przykryciem przez 80 minut. Czytaj więcej

Pychotkaaa
Wegański chleb tostowy na zakwasie 298

robić około 9 wieczorem, więc wyrastało w formie od 11 a o 7 je piekłam) , generalnie ciasto musi podwoić swoją objętość. Chleb piecz prze 45-50 minut w temp. 180-190 C n środkowej półce piekarnika, bez termoobiegu! Wystudź chleb najlepiej na kratce. Po wyjęciu z piekarnika początkowo chleb ma twarda skórkę, ale dosołownie po kilku minutach studzenia mięknie

greenscarf
Brownies z kaszy jaglanej 243

Brownies z kaszy jaglanej Składniki: Ciasto: 1/2 szklanki kaszy jaglanej – 100g 3 łyżki oleju 3 jajka 1/2 szklanki kakao bez cukru 1/2 szklanki płynnego, naturalnego miodu 1 płaska łyżeczka sody (lub proszku do pieczenia) 1/4 szklanki mleka (można użyć roślinnego) Dodatkowo: płatki migdałowe, orzechy do posypania   1. Kaszę jaglaną ugotować zgodnie z opisem na opakowaniu. 2. Wszystkie

Mała Cukierenka
Łatwe ciasto z czereśniami pod kruszonką 428

najlepiej pomóc sobie łyżką, bo ciasto będzie dość gęste . Na wierzch wrzucić wydrylowane czereśnie. Całość posypać twardą i lekko zmrożoną kruszonką.   Piec w temp. 180C ok. 40-45 minut na środkowym poziomie piekarnika - u mnie bez termoobiegu ; grzałka góra-dół. Wykonać test „suchego patyczka” by upewnić się że się upiekło - jak wyjdzie niczym nie oblepiony – ciasto gotowe

Grunt to przepis!
Placuszki z malinami 148

solą) na sztywną pianę.   W drugiej misce umieścić żółtko, dodać mleko, mąkę, cukier puder, miękkie masło oraz proszek do pieczenia.   Całość dokładnie wymieszać.   Ubitą pianę i maliny połączyć z pozostałymi składnikami.   Patelnię rozgrzać (bez tłuszczu) i łyżką nakładać niewielkie porcje ciasta.   Smażyć z obu stron do zarumienienia się.   Podawać na gorąco posypane

Di gotuje
Drożdżówki z truskawkami 141

tyle głęboko, aby podczas pieczenia nadzienie nie wypadło. Do wgłębień włożyć po 2 łyżeczki sera i po kilka plasterków truskawek. Wierzch drożdżówek posmarować za pomocą pędzelka mlekiem i posypać rozdrobnioną w palcach kruszonką  (fot.5) . Piec przez 20-25 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C (grzanie góra - dół, bez termoobiegu). Po przestudzeniu drożdżówki polać lukrem  (fot.6

Świat Ciasta
Paluchy z serem i boczkiem 277

cheddara* 1 roztrzepane jajko do posmarowania Z podanych składników wychodzi ok. 12 paluchów - 8 z boczkiem, 4 bez boczku (nawet bez niego są obłędne!).  Piekarnik rozgrzewamy do 200 ºC, przygotowujemy blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Na bacie rozwijamy ciasto francuskie, smarujemy je roztrzepanym jajkiem. Całość posypujemy chilli oraz startym serem. Wszystko dociskamy delikatne do ciasta

Cooking Monster
Gołąbki w skórkach 266

drobno kroimy. Łączymy ryż, mięso i kapustę. Doprawiamy do smaku i mieszamy. Nakładamy na skórki. Zawijamy. Układamy w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Pieczemy pod przykryciem 45 minut w temperaturze 180 st. C  oraz dodatkowo 15 minut bez przykrycia. Można w piekarniku razem upiec ziemniaki. Wystarczy podzielić, dodać sos, surówkę i gotowe. Smacznego

Maminek kulinarny
Drożdżowe buły nadziane pesto 157

pesto z rukoli w sposób najbliższy memu sercu, czy raczej podniebieniu, mianowicie w formie drożdżowych bułek, które uwaga: na trzeci dzień są równie miękkie i puszyste co w dniu pieczenia. Smakują same jak i w postaci kanapki z pomidorkiem.   Składniki na 8 sztuk: 450 g mąki pszennej 50 g otrębów 300 ml mleka sojowego niesłodzonego łyżeczka soli opakowanie(...)drewnianej łyżki , a w powstałym zagłębieniu umieść nasiona słonecznika. Tak przygotowanie pozostaw do ponownego wyrośnięcia na minimum pół godziny, po czym piecz przez 25-30 minut w temp. 180-190 C na środkowej półce piekarnika (bez termoobiegu! to ważne, dzięki temu ciasto nie wysycha). Smacznego

greenscarf
Pizza z szynką 196

pieczenia o wymiarach zbliżonych do blachy i przy pomocy dłoni dokładnie rozprowadzić po całej jego powierzchni łyżkę oliwy. Na rozłożone ciasto w kolejności układamy: sos pomidorowy/ketchup, pieczarki z cebulą i szynką, ser. Nagrzaną blachę ostrożnie wyciągnąć i zsunąć papier z pizzą na blachę. Pizzę piec w piekarniku rozgrzanym do 240st C (z termoobiegiem) około 8-10 minut lub bez

Kocham Czekoladę
Pizza z kurczakiem i szynką 192

pieczenia o wymiarach zbliżonych do blachy i przy pomocy dłoni dokładnie rozprowadzić po całej jego powierzchni łyżkę oliwy. Na rozłożone ciasto w kolejności układamy: sos pomidorowy/ketchup, pieczarki z cebulą i szynką, ser. Nagrzaną blachę ostrożnie wyciągnąć i zsunąć papier z pizzą na blachę. Pizzę piec w piekarniku rozgrzanym do 240st C (z termoobiegiem) około 8-10 minut lub bez

Kocham Czekoladę
Pizza z szynką szwarcwaldzką i wędzonym serem 231

pomidorowy/ketchup, pieczarki z cebulą, szynkę pokrojoną w cienkie plasterki, ser. Nagrzaną blachę ostrożnie wyciągnąć i zsunąć papier z pizzą na blachę. Pizzę piec w piekarniku rozgrzanym do 240st C (z termoobiegiem) około 8-10 minut lub bez termoobiegu w temp. 220st C przez 15-17 minut. Smacznego

Kocham Czekoladę
Focaccia z Rozmarynem i Pomidorami 191

podrośnięcia na około 10 minut. Przed pieczeniem focaccie maluję olejem lub oliwą, połowę ciasta posypuję oregano i układam pomidorki. Na drugiej połowie układam rozmaryn. Focaccie wstawiam do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na środkową półkę i piekę około 25 minut na zloty kolor. Piekarnik mam ustawiony na grzanie góra dół bez używania termoobiegu. Focaccia z rozmarynem i pomidorkami

Uwaga Babcia Piecze Chleb

Proponowane wyszukiwania