bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:1280/3453)

Fantastyczne, zdrowe i czekoladowe ciasto z cukinią 78

mojprzepisna.pl | Fantastyczne, zdrowe i czekoladowe ciasto z cukinią Po kilku próbach ciasto z cukinią w końcu jest! Fantastyczne, mokre, sycące, czekoladowe i zdrowe. Bez cukru, bez słodzików, bez nabiału. Dla mnie genialne, dla rodzinki za mało słodkie. Jedynym składnikiem słodzącym jest suszona żurawina. Inspiracja Codziennie fit . Składniki na formę 28 na 18: 600 g surowej startej cukinii(...)oleju 1/2 szklanki namoczonej wcześniej we wrzątku żurawiny i drobno posiakanej 1/2 szklanki posiekanych orzechów 1/2 szklanki mąki pszennej razowej 1/4 szklanki karobu lub kakao* 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szczypta soli 40 g startej czekolady gorzkiej 70% Dekoracja: 60 g czekolady gorzkiej 70% kilka orzechów włoskich W misce wymieszać cukinię z jajkami, olejem, czekoladą i żurawiną

moj przepis na
Fantastyczne, zdrowe i czekoladowe ciasto z cukinią 103

mojprzepisna.pl | Fantastyczne, zdrowe i czekoladowe ciasto z cukinią Po kilku próbach ciasto z cukinią w końcu jest! Fantastyczne, mokre, sycące, czekoladowe i zdrowe. Bez cukru, bez słodzików, bez nabiału. Dla mnie genialne, dla rodzinki za mało słodkie. Jedynym składnikiem słodzącym jest suszona żurawina. Inspiracja Codziennie fit . Składniki na formę 28 na 18: 600 g surowej startej cukinii(...)oleju 1/2 szklanki namoczonej wcześniej we wrzątku żurawiny i drobno posiakanej 1/2 szklanki posiekanych orzechów 1/2 szklanki mąki pszennej razowej 1/4 szklanki karobu lub kakao* 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szczypta soli 40 g startej czekolady gorzkiej 70% Dekoracja: 60 g czekolady gorzkiej 70% kilka orzechów włoskich W misce wymieszać cukinię z jajkami, olejem, czekoladą i żurawiną

moj przepis na
Pieczone ziemniaki z rozmarynem 162

czubata łyżeczka rozmarynu pieprz do smaku (około szczypty) Przygotowanie: Rada: Ja kupiłam ziemniaki do pieczenia, umyte o cienkiej skórce. Wyszorowałam je dokładnie i obgotowałam, a potem piekłam wraz ze skórką. Jeśli macie inne ziemniaki, najpierw je obierzcie. Ziemniaki umyte (ze skórką lub bez, patrz rada powyżej) kroimy na ćwiartki i obgotowujemy w osolonej wodzie około 10-15 minut(...)naczynia żaroodpornego lub na formę do tarty i nacieramy naszą marynatą (robimy to dokładnie, ale ostrożnie, aby ziemniaki się nie rozpadły). Całość pieczemy przez około 40-45 minut w nagrzanym do 190 stopni piekarniku. Czas pieczenia zależy od piekarnika i rodzaju użytych ziemniaków. Ja pod koniec pieczenia włączam termoobieg

Słodkie okruszki
CIASTKA MAŚLANE Z ORZECHAMI 143

łyżeczki proszku do pieczenia gdyby ciasto było zbyt suche dodajemy 1 łyżkę gęstej śmietany                                                                    DODATKOWO :  200 g orzechów ziemnych bez soli ( lub innych(...)aluminiową i odkładamy do lodówki na 1 godzinę. Po schłodzeniu ciasto rozwałkowujemy na grubość około 3 mm, posypując je mąką i wycinamy foremką ciasteczka które układamy na blaszce do pieczenia. Na patelni rozpuszczamy masło, wsypujemy cukier i orzechy, ogrzewamy mieszając, następne wlewamy śmietankę i gotujemy na bardzo małym ogniu aż powstanie karmel z orzechami. Na ciastka rozkładamy po łyżeczce

Kulinarne Fantazje Marioli
Chleb tostowy na zakwasie. Pain de Mie Sandwich Bread. 84

pszennym zakwasie. W lutowej piekarni Amber wspólne pieczenie chleba tostowego na pszennym zakwasie z przepisu The Perfect Loaf Pszenny chleb tostowy na zakwasie. Idealny na tosty, kanapki lub grzanki. Pięknie wyrośnięty, pachnący i puszysty. Charakteryzuje się cienką skórką, miękkim i lekko słodkim miękiszem. Przepis na domowy chleb tostowy z miodem, chleb bez drożdży na pszennym zakwasie. Do wypieku(...)miodu 15 g soli żółtko jaja + 1 łyżka mleka do smarowania masło lub olej do natłuszczenia foremek Wykonanie 1.  LEVAIN – 22:00 – dzień przed pieczeniem W miseczce, słoiku lub kubku mieszamy zakwas z wodą i mąką , przykrywamy folią spożywczą.  Odstawiamy na około 12 godzin w temperaturze pokojowej (około 24°C). 2. AUTOLIZA

Tajemnice Smaku
Jak przechowywać mięso 87

długo można przechowywać mięso – surowe, gotowane lub pieczone? Ile można trzymać je w zamrażalniku? Ile czasu upieczona szynka może stać na biesiadnym stole? Odpowiedzi na te pytania mają kluczowe znaczenie dla naszego zdrowia i wartości odżywczych posiłku. Według danych Światowej Organizacji Zdrowia co roku umiera 420 tys. osób w związku z zatruciem nieświeżym, źle przygotowanym, niewłaściwie przechowywanym jedzeniem. Sprawa(...)stopni. Kurczaka w całości możesz bezpiecznie trzymać w lodówce maksimum 2 dni . Podobnie jest z innym mięsem drobiowym z kością. Mięso drobiowe bez kości przechowuj w lodówce maksymalnie 1 dzień . Potem musi już trafić do pieca czy garnka. Zamrożony kurczak w całości może spędzić w zamrażalniku maksymalnie 12 miesięcy. Oczywiście wyłącznie pod warunkiem, że jest dobrze zapakowany, co oznacza

Niedzielny kucharz
Ravazzate alcamesi – włoskie ciasteczka z pistacjami 90

ciasteczek 250 g mąki pszennej płaska łyżeczka proszku do pieczenia 100 g cukru pudru 2 jajka kilka kropel ekstraktu waniliowego 200 g pasty pistacjowej Sposób wykonania: Do miski wsyp cukier, a następnie wbij do niej jajka. Ucieraj aż masa stanie się puszysta. Do masy jajecznej dodaj mąkę, proszek do pieczenia oraz ekstrakt waniliowy. Zagniataj ciasto aż będzie zwarte(...)najlepiej za pomocą szklanki). Na połowie okręgów, na samym środku układaj po łyżce pasty pistacjowej. Te ciasteczka przykryj drugim ciastkiem bez nadzienia i sklejaj dokładnie, tak aby nadzienie nie wypłynęło. Gotowe ciastka układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz ok. 18 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Przed podaniem możesz udekorować je cukrem pudrem Smacznego Zobacz

365 dni dookoła kuchni
UCIERANA SZARLOTKA Z POŁÓWKAMI JABŁEK pieczona na patelni WMF Nordicprofi 95

Bez ostrych noży i bez dobrej patelni to ja jestem jak bez ręki. Kto regularnie obserwuje moje instastory ten dobrze wie, że na punkcie patelni to mam trochę takie ” zboczenie” , bo patelni u mnie ilość taka, jak w dobrej restauracji! To samo z nożami! Jakiś czas temu w moje ręce wpadła do przetestowania nowa patelnia(...)proszkiem do pieczenia i cynamonem. Miksujemy na gładką masę. Przelewamy do lekko natłuszczonej i obsypanej bułką tartą patelni WMF Nordicprofi. Jabłka przekrawamy, wydrążamy gniazda nasienne. Nacinamy kilkukrotnie wzdłuż. Układamy na cieście, posypujemy migdałami. Pieczemy 50-60 minut w 170C ( do suchego patyczka ). Zajadamy na ciepło! Ps. nic, absolutnie nic nie przywiera, a ciasto bez problemu wyciąga się

Ostra na Słodko
Sernik waniliowy 174

ociepliły się w temperaturze pokojowej. Dno tortownicy z odpinaną obręczą o średnicy 24-26 cm wykładamy papierem do pieczenia, zapinamy obręcz wypuszczając papier na zewnątrz. Boki tortownicy smarujemy masłem. Piekarnik nagrzewamy do 175 stopni C (góra i dół bez termoobiegu). Do misy miksera wkładamy zmielony twaróg, mascarpone, cukier i mąkę lub budyń. Miksujemy na średnich obrotach, aż masa(...)miksujemy na średnich obrotach do połączenia się składników (około pół minuty). Masę przelewamy do przygotowanej formy, wstawiamy do środkowej części piekarnika i pieczemy przez 15 minut. Następnie zmniejszamy temperaturę do 120 stopni C i pieczemy przez kolejne 1 i 1/2 godziny, do czasu aż masa serowa się zetnie (środek może pozostać nieco luźniejszy). Sernik wyjmujemy z piekarnika i rozprowadzamy

Smakowity Blog Kulinarny
BAKALIOWA, BEZGLUTENOWA I BEZ LAKTOZY BABKA WIELKANOCNA 204

jajek ekologicznych - 250 ml oleju kokosowego - 200 g startej na małych oczkach młodej marchewki - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1/3 łyżeczki sody oczyszczonej - 3 łyżki miodu wrzosowego - sok z 1/4 cytryny - 4 łyżki suszonej żurawiny - 4 łyżki mleka bez laktozy WIERZCH: - 5 łyżek orzechów włoskich - 5 łyżek orzechów laskowych - 3 łyżki miodu - 3 łyżki oleju kokosowego - 1 łyżka(...)pianę. Do miski z makami dodajemy masę z żółtek, żurawinę i marchewki, całość mieszamy na jednolitą masę. Dodajemy pianę z białek. Całość przekładamy do formy, w której będziemy piec babkę. Temp. pieczenia to 170 stopni C.  Czas 1 godzina i 10 minut. Grzanie: dół + termoobieg Babkę wyjmujemy z piekarnika i z formy, studzimy na kratce. Przygotowujemy karmel

SMYKWKUCHNI
Pieczona ryba cytrynowa 89

Delikatna w smaku, pieczona ryba cytrynowa. Szybka w przygotowaniu, soczysta z nutą cytryny. Podana z sypkim ryżem oraz posypana dużą ilością natki pietruszki – niebo w gębie. Do swojego przepisu użyłam delikatną w smaku tilapię, która w tym przepisie idealnie się sprawdza. Do przepisu można wykorzystać każdą białą rybę, ważne żeby była mięsista i najlepiej bez ości (dlatego warto(...)następnie sok z cytryny i startą skórkę z cytryny oraz dodajemy sól do smaku. Filety układamy w naczyniu żaroodpornym i smarujemy ją z wierzchu, smakowym masłem i delikatnie pieprzymy. Pieczemy ok 20 minut. Ryba po tym czasie powinna być już gotowa oraz powinien powstać pyszny cytrynowy sos. Jeśli ryba będzie się za szybko rumienić z wierzchu należy ją przykryć folią

CookYourself
Pieczona ryba cytrynowa 86

Delikatna w smaku, pieczona ryba cytrynowa. Szybka w przygotowaniu, soczysta z nutą cytryny. Podana z sypkim ryżem oraz posypana dużą ilością natki pietruszki – niebo w gębie. Do swojego przepisu użyłam delikatną w smaku tilapię, która w tym przepisie idealnie się sprawdza. Do przepisu można wykorzystać każdą białą rybę, ważne żeby była mięsista i najlepiej bez ości (dlatego warto(...)następnie sok z cytryny i startą skórkę z cytryny oraz dodajemy sól do smaku. Filety układamy w naczyniu żaroodpornym i smarujemy ją z wierzchu, smakowym masłem i delikatnie pieprzymy. Pieczemy ok 20 minut. Ryba po tym czasie powinna być już gotowa oraz powinien powstać pyszny cytrynowy sos. Jeśli ryba będzie się za szybko rumienić z wierzchu należy ją przykryć folią

CookYourself
Szybkie ciasto z wiśniami 108

Ciasto na jedną keksówkę, bez miksera, wręcz ekspresowe w przygotowaniu. To jedno z moich ulubionych ciast, zawsze się udaje, jest na nie masa pomysłów. Pasować do niego będą wszelakie inne owoce, świeże lub mrożone, rozmaite bakalie, kakao, zamiast mleka można dodać jogurtu lub maślanki. Jest naprawdę proste i szybkie! Polecam do popołudniowej kawy SKŁADNIKI: 2 szklanki mąki pszennej(...)Szklanka ma pojemność 250 ml. PRZYGOTOWANIE: Piekarnik nagrzewam do temp. 180 st. C. Wybieram grzanie góra plus dół, bez termoobiegu. W misce łącze rózgą kuchenną wszystkie suche składniki. Dodaję mokre, mieszam do połączenia. Formę smaruję masłem i wykładam papierem do pieczenia (łatwiej się trzyma papier). Ciasto wlewam, na wierzch wysypuję mrożone wiśnie, lekko wtykam je w ciasto. Ciasto

Zasmakuj Kuchni
Piernikowo-waniliowe babeczki na mące ryżowej 79

przyprawę do piernika i kakao. Mieszamy do połączenia. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Formę na muffinki wykładamy papilotkami. Do każdej papilotki nakładamy zarówno masę piernikową jak i waniliową. Babeczki wkładamy do nagrzanego piekarnika (środkowy poziom) i pieczemy około 20 minut, do tzw. suchego patyczka. Studzimy i podajemy. Smacznego The post Piernikowo-waniliowe babeczki

Słodkie okruszki
Pyszna, puszysta babka wielkanocna na maślance z czekoladą 218

pieczenia -2 jajka -1 szklanka cukru -0,5 szklanki oleju  -1 tabliczka czekolady mlecznej (pół tabliczki do ciasta, pół na polewę) *dodatkowo do polewy łyżka masła i 3 łyżki mleka  Jajka ucieramy na pulchną masę wraz ze szklanką cukru. Następnie dodajemy maślankę i miksujemy.  Do masy dodajemy olej i miksujemy. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia(...)ciasta-mieszamy.  *jeśli nie chcecie babki z czekoladą, nie musicie jej dodawać, ciasto jest pyszne bez żadnych dodatków. Możecie też dodać np borówki , orzechy co chcecie :-) Formę do babki smarujemy margaryną i wysypujemy bułką tartą. Ciasto wylewamy do formy.  Babkę pieczemy w temperaturze 170 stopni około 30-40 minut, do suchego patyczka.  I gotowe.  Babkę

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku

Proponowane wyszukiwania