bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:1224/3453)

Prosty keks – ciasto z bakaliami 156

Ciasto przekładamy do foremki – najlepiej keksówki (ja tym razem użyłam foremkę Stella)  Uwaga! Bez względu na zastosowaną foremkę ciasto nie powinno sięgać wyżej niż do 3/4 jej wysokości. Ciasto pieczemy w nagrzanym piekarniku około 60 minut do tzw. suchego patyczka. Czas pieczenia może być różny w zależności od piekarnika. Rada! W połowie pieczenia można naciąć

Słodkie okruszki
Pleśniak z owocami, sezamem i pianką kokosową 123

mamy zagniecione, dzielimy je na trzy części. Do jednej dodajemy błonnik kakaowy, do drugiej dodajemy uprażony sezam, trzecią zostawiamy bez zmian. Wszystkie trzy części wkładamy na 30 minut do zamrażalki. Blaszkę prostokątną wykładamy papierem do pieczenia. Po 30 minutach wyjmujemy cześć ciasta z sezamem, ścieramy je na tarce na grubych oczkach prosto do blaszki wyłożonej papierem

Różowa kuchnia
Ciasto truskawkowo-bananowe 372

waniliowego 1 opakowanie czerwonegoTortenguss(plus 2 lyzki cukru i 250 ml wody wg opakowania) WYKONANIE : Mielone orzechy laskowe podprazyc na patelni bez tluszczu. Nagrzac piekarnik do 200°C,z termoobiegiem do 180°C. Blache wylozyc papierem do pieczenia. Jednego banana obrac,rozgniesc widelcem. Maslo,cukier,skorke cytrynowa i jajka utrzec na pulchna mase. Porcjami wmieszac make,podprazone orzechy

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Pasztet drobiowy zwijany jak rolada. 124

względu na walory smakowe.  Na koniec jajka, manna i gotowe do pieczenia. Wąskie długie blaszki wykładamy papierem do pieczenia, trzeba tego papieru więcej aby zaraz po upieczeniu móc wyjąć pasztet z formy aby się nie odparował. Jedną  blaszkę zrobiłam zwykłego bez dodatków,  ponieważ w moim domu są osobnicy których pieczarki "uczulają".  A drugą(...)pieczemy około 2 godzin. Po wyłączeniu piekarnika, uchylamy i po 10 minutach wyjmujemy na zewnątrz. Przykrywamy deską i obracamy wyjmując pasztet z formy. Po zdjęciu papieru będzie widać, że choć pasztet jest rumiany to jednak wilgotny. Gdy będzie odpoczywał w taki sposób ładnie odparuje , będzie zwarty i łatwy do krojenia. Kiedyś ktoś mi powiedział, że bez tłuszczu

Dieta moja pasja
Niebiańskie Ciasto Brzoskwiniowo-Kokosowe 1750

proszku do pieczenia cukier waniliowy Warstwa Kokosowa: 150 g wiórków kokosowych 4 białka  3/4 szklanki cukru 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia Masa Brzoskwiniowa: 4 żółtka cukier waniliowy 2 łyżki mąki pszennej budyń waniliowy (bez cukru) 2 szklanki mleka 2/3 szklanki cukru 180 g masła ok. 300 g brzoskwiń z puszki + ok. 60 ml syropu spod brzoskwiń(...)jednej łyżce wsypujemy cukier wraz z cukrem waniliowym. Zmieniając obroty miksera na najniższy poziom stopniowo dodajemy po jednym żółtku, po czym małymi partiami wsypujemy mąki i proszek do pieczenia.  Gotową masę wlewamy do formy i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175-180 stopni. Pieczemy ok. 15-20 minut do "suchego patyczka". Warstwa kokosowa: Białka ubijamy na sztywno

Słodka Strona
Kruche ciasteczka z malinami i cukrem 170

się bawić w robienie rogalików, więc postanowiłam zrobić kruche serca, czyli kruche ciasteczka z malinami i cukrem, przygotowuje się je w ciągu 30 minut. Przepis na to kruche ciasto bez cukru jest bowiem uniwersalny, bo to mój ulubiony przepis. Nie dodaje się do ciasta ani spulchniaczy, ani jajek, ani cukru. Jego słodycz zależy od dodatków jakie dodamy. Ciasteczka, rogaliki(...)drugą częścią ciasta, którą posypujemy cukrem. Foremką, ja miałam karbowane serce wycinamy z ciasta serca. Układamy ciasteczka na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 15-20 minut w temp. 160 stopni z termoobiegiem lub 180 stopni bez termoobiegu. Kruche ciasteczka wyciągamy z piekarnika i podajemy do kawy. Smacznego. The post Kruche ciasteczka z malinami i cukrem appeared first

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Ciasto czekoladowe mieszane łyżką 106

już tylko wystarczy pokroić ciast na kawałki i podawać z ulubioną kawą lub herbatą. Pyszne i niezwykle proste w przygotowaniu. To ciasto sprawdzi się na każdą okazję. Ja je piekę na weekend do kawy, na spotkania z przyjaciółmi lub rodziną. Latem zabieram je na piknik. Proste ciasto czekoladowe, które uda się każdemu. Spróbujcie. W przepisie użyłam pysznych, ekologicznych produktów Gron(...)mleka 0,5 szklanki oleju 6 płatków z czekoladowy mlecznej BIO Gron Balance Przygotowanie: Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Dno formy (u mnie kwadratowa 24×24) wykładamy papierem do pieczenia, a boki smarujemy masłem i obsypujemy kaszą manną. Do miski wsypujemy mąkę, cukier, naturalne kakao i sodę. Całość mieszamy łyżką do połączenia

Słodkie okruszki
Tarta z pigwą i budyniem dyniowym 168

ciasto. Ciasto wkładam do zamrażalnika na 30 minut. Wałkuję na papierze do pieczenia przez drugi papier na okrąg wielkości formy z bokami.  Ciasto przekładam do formy i palcami formuję boki. Nakłuwam spód widelcem. Piekarnik nagrzewam do temp 200 stopni góra dół i wstawiam formę. Piekę około 15-20 minut aż spód się przyrumieni.  Krem Dyniowy: Do garnka(...)ubijam dalej, i kolejna łyżka cukru. Jak piana będzie błyszcząca a cukier rozpuszczony, dodaję mąkę, ocet i chwile ubijam.  Bezę przekładam do rękawa cukierniczego i wyciskam na pigwę.  Piekarnik nagrzewam do temp 140 stopni wstawiam formę i piekę 15 minut, zmniejszam na 110 stopni i piekę jeszcze godzinę. Wyłączam piekarnik i suszę beze przy uchylonych drzwiczkach

wesoła kuchnia
Zdrowe ciasto bananowe bez tłuszczu, FIT / Healthy No Oil Banana Bread 100

przepis na pyszne ciasto bez tłuszczu - bez oleju i bez masła . Jeśli chcecie wiedzieć, jak w łatwy i zdrowy sposób pozbyć się tłuszczu z wypieków, czytajcie dalej. To łatwy trick do zastosowania w wielu słodkich wypiekach. Jeśli chcecie upiec zdrowe ciasto bananowe bez tłuszczu albo w ogóle inne ciasto fit bez dodatku masła czy oleju(...)dyniowe , które też możecie upiec bez tłuszczu: Przepis na zdrowe ciasto bananowe fit (bez tłuszczu), składniki: na foremkę o wielkości 10x20 cm (lub trochę większą): 2 średnie jabłka plus 6 łyżek wody, 2 jajka, duża szczypta mielonej wanilii, 3 dojrzałe banany, szklanka mąki orkiszowej, 2/3 szklanki mąki z ciecierzycy, łyżeczka proszku do pieczenia, pół łyżeczki sody

Lekcje w kuchni
Salceson z rabarbarem 90

kroję w kostkę rabarbar. Białka oddzielam od żółtek i dokładnie ubijam, pod koniec ubijania dodaję powoli cukier i ubijam dalej jak bezę. Zmniejszam obroty i dodaję po jednym żółtku. Następnie dodaję olej, kakao, cynamon, proszek do pieczenia i sodę. Wszystko dokładnie mieszam i wyłączam mikser. Mąkę mieszam z rabarbarem i dodaję do masy. Wszystko mieszam łyżką, aż składniki się

Słodki sentyment
Jabłka i Brzoskwinie Zapiekane z Kruszonką 174

słodyczy mogłabym żyć, ale bez owoców...cóż to byłoby za życie. Uwielbiam je pod każdą postacią, najbardziej świeże i pieczone, uwielbiam. Typowe crumble pod  ogromną ilością klasycznej kruszonki są dla mnie za słodkie, dlatego zaczęłam kombinować trochę w innym kierunku. Jabłka delikatnie podrasowałam odrobiną cukru i cynamonem, a brzoskwinie były tak słodkie, że odpuściłam im całkowicie. Zminimalizowałam ilość(...)piekłam? Około 25 minut, ale możesz wydłużyć okres pieczenia, ja lubię owoce lekko chrupiące, a jeśli lubisz bardziej miękkie i wypieczone wydłuż czas nawet o 10- 15 minut. Upieczoną porcję wyciągnęłam z piekarnika i zjadłam na ciepło. Możesz takie owoce zjeść z gałką ulubionych lodów, albo z bita śmietaną, albo z rozpuszczoną czekoladą. Ja wolę bez dodatków

Blondynka Gotuje
Kurczak w ziołach, pieczony z ziemniakami 1040

piekarniku. Dlaczego? Ponieważ nie wymagają dużo pracy i zazwyczaj nie trzeba ich pilnować. W czasie, gdy się pieką, można poleniuchować lub poczytać książkę. Dzisiaj zapraszam na kurczaka w ziołach, pieczonego razem z ziemniakami. Kurczak jest pyszny, aromatyczny i bardzo soczysty :) Składniki marynaty do kurczaka: 4 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku około 6 łyżek oliwy 1/2 płaskiej łyżeczki soli 1/4 płaskiej(...)wkładamy zamarynowane pałki kurczaka. Marynatę, która została w misce po mięsie, przekładamy na mięso. Do przygotowania tego typu potraw używam naczyń żaroodpornych bez pokrywki (takich, jak na zdjęciu).  Całość wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 55 minut. Ja piekłam przez 35 minut w temperaturze 175 stopni (z termoobiegiem), po czym temperaturę zwiększyłam do 200 stopni i włączyłam

Smak mojego domu
Tarta z cukinią, ricottą i pomidorami 189

folią aluminiową, lekko dociskamy (można też przykryć papierem, obciążyć kulkami ceramicznymi) i pieczemy 10 minut w tem. 180 stopni. Po tym czasie zdejmujemy folię lub papier z obciążeniem i pieczemy jeszcze 10 minut. Wyjmujemy z piekarnika. Cukinię ścieramy na tarce o dużych oczkach, lekko solimy i odstawiamy na ok. 15 - 20 minut. Po tym czasie przelewamy wodą i dokładnie odciskamy(...)wystudzone obieramy, kroimy na cienkie plasterki i układamy na cieście. Przykrywamy cukinią a następnie masą serowo-jajeczną. Na wierzchu układamy plastry pomidorów bez skóry. Lekko solimy. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i pieczemy 20 minut w piekarniku nastawionym na dół - termoobieg a następnie przez 20 minut góra+dół – termoobieg. Smacznego! Autor: Ania

Moja Mama Gotuje
DROŻDŻOWE BUŁECZKI Z PRAŻONYM JABŁKIEM 106

Wszystkie  słodkie bułeczki, które piekę zazwyczaj posypuję obficie kruszonką. Tym razem odbiegłam od tradycji. Bułeczki są bez kruszonki, dla moich domowych łasuchów tylko lekko je polukrowałam. Są puszyste, mięciutkie, tylko delikatnie słodkie, a do środka nałożyłam prażone jabłka. Wyszły przepyszne! Składniki (na  ok. 13  sztuk) : 500  mąki pszennej 30 g drożdży świeżych 3 łyżki roztopionego(...)bułeczki  sklejeniem do dołu na  blaszce uprzednio wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą i odłożyć na pół godziny w ciepłe miejsce, do ponownego wyrośnięcia. Przed pieczeniem smarujemy bułki rozkłóconym jajkiem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy około 25 minut

Walijskie Pichcenie
Owsiana szarlotka 318

Mam takie dni, kiedy chcę mi się zjeść na prawdę coś słodkiego. Z tego co wiecie bardzo lubię jabłka... Szperając po blogach natknęłam się na ciekawy

Truskawkowa Fiesta
Migdałowe mini tarty ze śliwkami i bezą 147

Pyszne ciacha pachnące migdałami i pieczonymi śliwkami. Górę zwieńcza delikatna pianka i chrupiące migdały. Polecam do jesiennej herbatki :) Z tego przepisu otrzymałam 6 mini tart i jedną większą o śr. 17 cm.  Ciasto kruche: 250 g mąki pszennej szczypta soli 4 łyżki cukru pudru 125 g zimnego masła jajko Beza: 3 białka 120 g cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej(...)większej od foremek o około centymetr. Wylepić ciastem foremki, nakłuć widelcem, ułożyć kawałek pergaminu i obciążyć, np ryżem lub grochem. Piec 10 minut w 180 stopniach. Po tym czasie usunąć pergamin i obciążenie. Włożyć do piekarnika na 5 minut. Beza: W międzyczasie ubić białka ze szczyptą soli, cukrem i mąką ziemniaczaną. Po 5 minutach wyjąć tarty, posypać herbatnikami, ułożyć połówki

Smakołyki Asi

Proponowane wyszukiwania