bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:1225/3453)

Proste ciasto z bananami bez glutenu i laktozy – przepis krok po kroku 202

łyżeczki sody oczyszczonej 3 dużych bananów Będziecie również potrzebować formy do pieczenia – ja piekę ciasto w keksówce o wymiarach: 31 x 11,5 x 7 cm . Wykonanie krok po kroku: 1. Banany obieramy ze skórki i kroimy w średniej wielkości kostkę. 2. Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni bez termoobiegu. 3. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy(...)połączą, wyłączamy mikser, a do misy z ciastem, delikatnie przekładamy pokrojone banany i powoli mieszamy. 8. Tak przygotowane ciasto, przekładamy do natłuszczonej oraz wyłożonej papierem do pieczenia formy, wkładamy do piekarnika i pieczemy przez 40 minut. 9. Po tym czasie wyjmujemy ciasto, pozwalamy mu nieco przestygnąć i lekko opaść, po czym wysypujemy je z formy i przekładamy na talerz

Okiem Blondynki by McBlondi
Proste ciasto z bananami bez glutenu i laktozy – przepis krok po kroku 147

łyżeczki sody oczyszczonej 3 dużych bananów Będziecie również potrzebować formy do pieczenia – ja piekę ciasto w keksówce o wymiarach: 31 x 11,5 x 7 cm . Wykonanie krok po kroku: 1. Banany obieramy ze skórki i kroimy w średniej wielkości kostkę. 2. Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni bez termoobiegu. 3. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy(...)połączą, wyłączamy mikser, a do misy z ciastem, delikatnie przekładamy pokrojone banany i powoli mieszamy. 8. Tak przygotowane ciasto, przekładamy do natłuszczonej oraz wyłożonej papierem do pieczenia formy, wkładamy do piekarnika i pieczemy przez 40 minut. 9. Po tym czasie wyjmujemy ciasto, pozwalamy mu nieco przestygnąć i lekko opaść, po czym wysypujemy je z formy i przekładamy na talerz

Okiem Blondynki by McBlondi
Pomarańczowiec 240

Składniki: Na biszkopt: 5 jajek  5 łyżek cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 5 łyżek mąki pszennej 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia Na masę cytrynową: 800 ml soku pomarańczowego (najlepiej świeżo wyciśniętego) 2 budynie waniliowe bez cukru (proszek) 4 żółtka 1 szklanka cukru 150 g masła Na masę śmietanową: 500 ml śmietany 30 % 2,5 łyżeczki żelatyny(...)pudru sok z połówki pomarańczy Dodatkowo: Herbatniki maślane sok z połówki cytryny Mandarynki Przygotowanie: Biszkopt: Jajka ubić z cukrami na jasną, puszystą masę. Wsypać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie wmieszać w masę. Przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach 25x30 cm. Piec około 20 min w temp. 180 st. Masa cytrynowa: 2 szklanki

My sweet a life
Pomarańczowiec 422

Składniki: Na biszkopt: 5 jajek  5 łyżek cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 5 łyżek mąki pszennej 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia Na masę cytrynową: 800 ml soku pomarańczowego (najlepiej świeżo wyciśniętego) 2 budynie waniliowe bez cukru (proszek) 4 żółtka 1 szklanka cukru 150 g masła Na masę śmietanową: 500 ml śmietany 30 % 2,5 łyżeczki żelatyny(...)pudru sok z połówki pomarańczy Dodatkowo: Herbatniki maślane sok z połówki cytryny Mandarynki Przygotowanie: Biszkopt: Jajka ubić z cukrami na jasną, puszystą masę. Wsypać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie wmieszać w masę. Przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach 25x30 cm. Piec około 20 min w temp. 180 st. Masa cytrynowa: 2 szklanki

My sweet a life
Ciasto Marysieńka -z kremem i orzechami 348

łyżki płynnego miodu (można podgrzać w mikrofali i ostudzić) -1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej -łyżka mąki pszennej -1 łyżeczka proszku do pieczenia KREM -4 żółtka (z ciasta orzechowego) -3/4 szklanki cukru -1 budyń śmietankowy bez cukru 40g -2 płaskie łyżki mąki pszennej tortowej -1 opakowanie cukru waniliowego -3 szklanki mleka -200g masła lub margaryny DODATKOWO(...)mleka BISZKOPT KAKAOWY Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy je na sztywno,dodajemy cukier i miksujemy chwilę do uzyskania błyszczącej masy,dodajemy żółtka-miksujemy. Dodajemy mąkę,kakao,proszek do pieczenia i miksujemy na najniższych obrotach. Ciasto dajemy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia (tylko dno) i pieczemy około 20 minut w temperaturze 180 stopni (do suchego patyczka) studzimy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Chlebek Ziemniaczany 153

święta zawsze piekę domowy chleb i nie ważne czy jest on na zakwasie czy bez, ważne jest dla nas, że jest domowy, a w święta wszystko smakuje wyjątkowo dlatego dzisiaj prezentuje Wam pyszny chlebek z dodatkiem ziemniaków :) Dzięki nim chlebek zachowuje dłużej sprężystość oraz jest bardziej wilgotny :) Składniki na jeden bochenek Zaczyn : 25 g drożdży 125 ml ciepłej wody(...)przed włożeniem do piekarnika. 4. Następnie odstawiamy chleb, przykryty folią do ponownego wyrośnięcia na około  20-30 minut . W tym czasie nastawiamy piekarnik na  190 stopni . Chleb pieczemy przez około 50-60 minut. Upieczony wykładamy z keksówki na kratkę do całkowitego wystudzenia

Gotowanie...to proste !
CIASTO Z OWOCAMI 90

Dziś kolejna propozycja na proste ciasto, bez miksera, z dodatkiem owoców. To ciasto, które przygotujesz przez cały rok, z łatwo dostępnych składników. Wykonasz je w kilka chwil. Do ciasta można dodać świeże owoce, mrożone lub te z puszki. Ciasto świetnie smakuje posypane cukrem pudrem, jednak przygotujesz je także z pyszną kruszonką. To szybkie i proste ciasto idealne do popołudniowej(...)temp. pokojowej. Szklanka ma pojemność 250 ml. PRZYGOTOWANIE: Piekarnik nagrzewam do temp. 180 st. C. Wybieram grzanie góra plus dół, bez termoobiegu. W misce łącze rózgą kuchenną wszystkie suche składniki. Dodaję mokre, mieszam do połączenia. Papier do pieczenia gniotę i moczę w zimnej wodzie. Rozkładam. Formę wykładam papierem do pieczenia. Ciasto wlewam, na wierzch układam owoce, lekko

Zasmakuj Kuchni
Sernik z pierniczkami 194

ulubione ciasta. Piekę je z rozmaitymi dodatkami i z różnych przepisów.  Tym razem polecam Wam gotowany sernik, na biszkopcie,  z zatopionymi w serze piernikami.  Pyszności, moja rodzinka go uwielbia, polecam  od święta i bez okazji :) Sernik z pierniczkami  na biszkopt: 8 jajek budyń czekoladowy 5 łyżek mąki tortowej łyżeczka proszku do pieczenia

Takie tam pichcenie
Łosoś pod szpinakiem z ryżowymi babeczkami 195

Klasyczne połączenie pieczonego łososia ze szpinakiem z dodatkiem sera sałatkowego. Łososia natarłam pieprzem cytrynowym, dzięki czemu nabrał dodatkowego cytrusowego aromatu. Dodatkowo upiekłam go ze skórą, co spowodowało, że był bardziej soczysty. 2 filety z łososia ze skórą (każdy po ok 300g) 450g liści szpinaku mrożonego 150g sera sałatkowo-kanapkowego 2 ząbki czosnku pieprz cytrynowy sól sok z cytryny suszone pomidory(...)ok20min w zależności jak gruba jest ryba. Obok formy wstawić do piekarnika babeczki z ryżem. Po upieczeniu można podać z suszonymi pomidorami. Smacznego :) Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Dania bez glutenu , Dania z rybą , Kuchnie świata , Obiad , Obiad Świąteczny , Zapiekanki Tagged: ryż , suszone pomidory , szpinak , łosoś

https:KKuchniaMniam
CIASTO JOGURTOWE Z KAJMAKIEM 126

Polecam Ci przepis na moje pyszne, puszyste ciasto na jogurcie z dodatkiem kajmaku. Sprawdzony przepis, bez miksera, niezawodny, który zawsze wyjdzie. To wypiek, który upieczesz w blaszce lub keksówce. Sprawdzi się na szybki deser ot tak, na święta lub uroczystości domowe. Do ciasta, które jest wyśmienitą bazą do innych wypieków możecie dodać: bakalie rozmaite, owoce świeże, mrożone, także kandyzowane(...)PRZYGOTOWANIE: W misce mieszam suche składniki, dodaję mokre, mieszam krótko rózgą kuchenną do połączenia. Ciasto wstawiam do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piekę w temp. 180 st. C przez 45 minut, grzanie góra plus dół, bez termoobiegu. Ciasto wstawiam na środkową półkę piekarnika. Gotowe ciasto dekoruję produktami HELIO : smaruję wierzch ciasta dwoma łyżkami masy kajmakowej oraz dekoruję płatkami

Zasmakuj Kuchni
Kora orzechowa 192

żółtka 200 g zmielonych orzechów 100 g wiórek kokosowych 100 g rodzynek 3 łyżki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Na krem brzoskwiniowy: 400 ml syropu brzoskwiniowego 300 ml wody 2 opakowania budyniu waniliowego bez cukru 1 łyżka mąki pszennej 3 łyżki cukru 5 żółtek 300 g masła brzoskwinie z jednej puszki  Dodatkowo: 2 galaretki brzoskwiniowe(...)następnie po jednym żółtku. Wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie przymieszujemy  masę. Później wsypujemy zmielone orzechy, wiórki kokosowe, rodzynki i łączymy. Powstałą masę podzielić na dwie części i przelać na dwie identyczne formy o wymiarach 25x30 cm, wyłożone papierem do pieczenia. Piec w temp. 180 st. przez ok. 25-30 min. Krem brzoskwiniowy: Syrop

My sweet a life
Pasztet Gerwazy ze śliwkami i pistacjami 152

Pasztet Gerwazy o wyrafinowanym smaku z wołowiny, z zielonymi pistacjami, pachnący suszonymi śliwkami i brandy to dzieło firmy A. Blikle przygotowane

To co kocham
Windbojtle (Ptysie) 160

żech niy zagl ōndoł do tyj staryj ksiōnżki ze receptami 1 , kero mi pożyczōła kōmratka 2 od moji Mutry 3 . Ksiōnżka ta moł w tym roku 90 lołt i bez to werciōłoby 4 sie cojsik z ni upiyc, tym barzi, że nawet Pani Truda- bo tak sie nazywo ta kōmratka- gołdała mi, że sie mōm zrobić te windbojtle. Robi(...)rojś, to sie Wōm posklejajōm. Te blachy nojlepi piyc osobno. Wkłodejcie do pieca na 20 minut, a potyn mogecie trocha uchylić dwiyrze 14 łod bratruły i je posuszić 15 . Pamiyntejcie, że czas pieczynia zależy łod pieca. Jak już te piyrsze bydōm upieczōne, to zajś rozgrzyjcie ta bratruła (bez ta uchylōnoł klapa mōg nōm kajś 16 uciyc

Chop w kuchni
Drożdżówki z brzoskwiniami 98

nich kulki i ułóż na blaszce z wyposażenia piekarnika wyłożonej papierem do pieczenia. Przykryj je papierem do pieczenia i odstaw na 25 minut do ponownego wyrośnięcia. Zachowaj odstęp, ponieważ urosną. W międzyczasie nagrzej piekarnik do temp. 200 st. C, grzanie góra + dół, bez termoobiegu. Każdą drożdżówkę lekko spłaszcz i powtykaj w nią po kilka kosteczek brzoskwiń. Drożdżówki(...)wstaw na średnią półkę piekarnika i piecz je ok. 24 minut. Wystudzone udekoruj polewą czekoladową lub lukrem. Możesz posypać je także cukrem pudrem. Smacznego

Zasmakuj Kuchni
Poradnik. Sekret dobrego ciasta drożdżowego 111

odbywa się zawsze ręcznie należy pozwolić mu wyrosnąć pozostawiając w ciepłym, lecz niegorącym miejscu. I dopiero przystąpić do pieczenia. Ciasto drożdżowe jest średnio kaloryczne. Kaloryczność jego zależy od dodatków na przykład nadzienia, czy kruszonki. W 100 gramach ciasta drożdżowego bez kruszonki na wierzchu znajduje się około 300 kalorii. Natomiast w 100 gramach z kruszonką będzie już około(...)kalorii więcej. Ciasto drożdżowe może być pieczone w blasze i stanowić tak zwany placek drożdżowy. A może być również wykorzystywane do stworzenia innych wyrobów cukierniczych na bazie drożdży, np. pączków, obwarzanków, czy nawet drożdżowych faworków. Jeśli szukasz przepisu na pyszne ciasto drożdżowe na pizzę to polecamy: Ciasto na pizzę. Jak zrobić szybkie cienkie ciasto na pizze Artykuł Poradnik. Sekret dobrego

ProstePesto.pl
GOFRY SZPINAKOWE Z SERKIEM WIEJSKIM I ŁOSOSIEM 179

mlekiem, wodą mineralną i olejem. W drugiej misce łączymy składniki suche: przesianą przez sitko mąkę z proszkiem do pieczenia, solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym. Składniki suche dodajemy porcjami do mokrych i mieszamy dokładnie trzepaczką lub mikserem na gładkie ciasto, bez grudek. Na końcu dodajemy odsączony i rozdrobniony szpinak. Mieszamy. Gdy ciasto jest zbyt rzadkie dodajemy jeszcze trochę mąki(...)Ciasto odstawiamy na około 20 min. Pieczemy w dobrze rozgrzanej gofrownicy wysmarowanej tłuszczem, aż będą złociste i chrupiące. Dodatki: Łososia wędzonego kroimy na małe kawałki. Szczypiorek, koperek oraz natkę pietruszki myjemy, osuszamy i drobno siekamy. Serek wiejski przenosimy do miski i mieszamy z posiekanymi ziołami. Dodajemy kawałki łososia oraz przyprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Mieszamy. Upieczone gofry szpinakowe podajemy

Kuchnia MagdaLeny
GOFRY SZPINAKOWE Z SERKIEM WIEJSKIM I ŁOSOSIEM 200

mlekiem, wodą mineralną i olejem. W drugiej misce łączymy składniki suche: przesianą przez sitko mąkę z proszkiem do pieczenia, solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym. Składniki suche dodajemy porcjami do mokrych i mieszamy dokładnie trzepaczką lub mikserem na gładkie ciasto, bez grudek. Na końcu dodajemy odsączony i rozdrobniony szpinak. Mieszamy. Gdy ciasto jest zbyt rzadkie dodajemy jeszcze trochę mąki(...)Ciasto odstawiamy na około 20 min. Pieczemy w dobrze rozgrzanej gofrownicy wysmarowanej tłuszczem, aż będą złociste i chrupiące. Dodatki: Łososia wędzonego kroimy na małe kawałki. Szczypiorek, koperek oraz natkę pietruszki myjemy, osuszamy i drobno siekamy. Serek wiejski przenosimy do miski i mieszamy z posiekanymi ziołami. Dodajemy kawałki łososia oraz przyprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Mieszamy. Upieczone gofry szpinakowe podajemy

Kuchnia MagdaLeny
Kruche ciasto z malinami i waniliową pianką 1047

30cm Ciasto: 400 g mąki pszennej 250 g zimnego masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki cukru pudru 5 żółtek   Budyniowa pianka: 5 białek 200 g cukru kryształu cukier wanilinowy 2 opakowania budyniu waniliowego ( bez cukru, 2x 40g) 125 ml oleju Male pudełeczko malin Zagnieść ciasto. Podzielić na 2 części w proporcji 60% do 40%. Blachę(...)wyłóż papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzać do 190 stopni. Około 15 min chłodzimy ciasto w lodówce. Większą część ciasta ścieramy na tarce o grubych oczkach. Rozprowadzamy równomiernie na blaszce, delikatnie przyklepując. Wstawiamy do pieca i podpiekamy na złoto przez około 15- 20 min. Gdy spód już wystygnie, ubijamy białka, stopniowo dodając cukry. Cały czas ubijamy na wysokich obrotach. Następnie

Rusty Fork

Proponowane wyszukiwania