bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:1132/3453)

Tarta rabarbarowa z bezą 150

minut. Ta sama temperatura. Beza: do miski włożyć białka oraz szczyptę soli. Ubić na sztywno. Do ubitych białek dodać połowę cukru pudru (nie na raz), kontynuować ubijanie. Następnie wsypać mąkę ziemniaczaną, ubijać po czym dodać pozostały cukier puder (nie na raz). Podpieczoną tartę z rabarbarem wyjąć z piekarnika, pokryć białkową bezą. Zmniejszyć temperaturę piekarnika do 160 stopni Celsjusza. Wstawić ciasto(...)uchylić drzwiczki a ciasto pozostawić w piekarniku do wystygnięcia. Tarta rabarbarowa z bezą Smacznego! O czym warto pamiętać przygotowując kruchą tartę rabarbarową. Tarta rabarbarowa z bezą Składniki na kruche ciasto możecie połączyć w mikserze kuchennym. Będzie szybciej i mniej się napracujecie Do przygotowania kruchego ciasta użyłam margaryny bez laktozy. Ubite białka możecie na ciasto wyłożyć łyżką albo sięgnąć

mecooks
Wielkanocny placek ryżowy z rumowymi rodzynkami 170

Italian Cook , ale jak czytałam, taką masę ryżowo - serową możemy również piec używając dowolnego rodzaju ciasta, a nawet zapiec ją samą , bez spodu. Jeżeli ugotujemy ryż dzień wcześniej, przygotowanie ciasta nie zajmie dużo czasu. A jest naprawdę warte zrobienia - nie za słodkie, delikatne. Warto je upiec nawet bez specjalnej okazji. Bardzo polecam! składniki 1 szklanka ryżu arborio(...)przygotowanie Szklankę ryżu zalać litrem mleka, ugotować ryż do miękkości, odcedzić na sicie i schłodzić i wstawić do lodówki. Najlepiej zrobić to dzień przed  pieczeniem. Następnego dnia umieścić rodzynki w misce, zalać rumem i lekko podgrzać , najprościej w kuchence mikrofalowej, nie zagotowywać. Zostawić w rumie przynajmniej na godzinę, po tym czasie odcedzić (rum wypić - ma  pyszny, rodzynkowy

Stare Gary
Zdrowe czekoladowe ciasto 190

szklanki mąki pszennej pełnoziarnistej 1/3 szklanki mąki pszennej tortowej 1/2 szklanki ksylitolu 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka cynamonu 1/2 szklanki kakao niesłodzonego Składniki mokre: 2/3 szklanki musu jabłkowego bez cukru 1 jajko 1 szklanka startej marchewki Polewa czekoladowa:  1 łyżka wrzącej wody 1 łyżka ksylitolu 30 g oleju kokosowego nierafinowanego - powinien(...)łyżka kakao niesłodzonego 1. W misce wymieszaj przesiane przez sito suche składniki. 2. W drugiej misce wymieszaj składniki mokre, następnie dodaj je do suchych.   3. Piecz w wyłożonej papierem do pieczenia keksówce, ok. 30-40 minut w 180 stopniach. 4. Pod koniec pieczenia zacznij przygotowywać polewę czekoladową. W kąpieli wodnej rozpuść ksylitol w łyżce wody

Powiedz dietom nie
Ciasto mamy 171

moją mamą jest taki, że zazwyczaj piekła je na swoje urodziny, które przypadają w maju - gdy bzy królują na krzewach a w ogrodzie konwalie:) Przyznam nieskromnie, że bardzo podobają mi się zdjęcia, które udało mi się zrobić. Niebywale jest to zasługa pleneru a nie mini-studio w mieszkaniu. Jednak nie obyło się bez przygód podczas sesji :) Tego dnia słońce(...)pysznie (ja po prostu trzymałam się rodzinnego przepisu). Blaszka 25x30 cm Składniki: Biszkopt: 4 jajka 4 łyżki cukru 3 łyżki mąki 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa wiśniowa: 0,5 l kompotu wiśniowego 0,5 l wody 2 łyżki cukru 2 budynie śmietankowe 2 galaretki wiśniowe Pianka wiśniowa: 2 opakowania śnieżki 1 galaretka wiśniowa

My simple kitchen
Pieczony schab w boczku z warzywami i jabłkami 192

smażony jarmuż z jabłkami i pieczone bataty z ziemniakami. Jak widzicie z prostych i łatwo dostępnych składników można wyczarować świąteczny obiad dla całej rodziny. Pieczony schab Składniki: na 4-6 porcji 1 kg schabu bez skóry i kości 10 plastrów wędzonego boczku sól i pieprz do smaku 2 łyżki francuskiej musztardy 1 czosnek solo 3 łyżki miodu 1 łyżeczka(...)zrumień mięso po obu stronach, 5 minut po każdej. Zmniejsz temperaturę ( u mnie kuchnia indukcyjna na czwórce). Mięso można również wstawić do piekarnika nastawionego na 200ºC. Smaż lub piecz do uzyskania wewnętrznej temperatury 67ºC. Używam zawsze termometru, niezależnie czy smażę czy piekę schab. Jeśli nie masz termometru smaż mięsi przez 20 minut nie licząc zrumienienia. W piekarniku trwa to dłużej

codojedzenia
Tort bezowy z kawowym kremem 178

Krem troszkę zmodyfikowałam, bo nie robiłam go na bazie masła, tylko mascarpone. Jest zdecydowanie lżejszy. Nie jest za słodki, jest delikatny i puszysty. Doskonale kontrastuje z puszystą i słodką bezą. Szkoda tylko, że tak szybko się kończy ;-). Tort bezowy z kawowym kremem Proporcje na tortownicę o średnicy 20 cm Czas przygotowania: 5 godzin Składniki na 3 blaty: 6 białek(...)się rozpuści, a masa będzie lśniąca. Na koniec dodajemy ocet. Na papierze do pieczenia rysujemy 3 koła o średnicy 20 cm. Wykładamy na nie ubite białka i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 140 stopni przez 80 minut. Bezy suszymy przy lekko uchylonych drzwiczkach do piekarnika. Rodzynki odcedzamy.  Gdy bezy całkowicie wystygną przygotowujemy

Kulinarne przygody Gatity
Kotlety z kalafiora 196

łyżka bułka tarta – 1 łyżka miód – 1 łyżeczka koperek – ½ pęczka cebula – 1 nieduża sztuka olej do pieczenia – 1 łyżka sól, pieprz Przygotowanie: Piekarnik rozgrzej do 190°C bez termoobiegu. Kaszę jaglaną ugotuj według przepisu na opakowaniu. Surowego kalafiora zetrzyj na tarce o grubych oczkach, cebulę zetrzyj na drobnych oczkach, dodaj ziarna słonecznika, płatki(...)tartą, miód i jajko i wymieszaj całość rękoma do uzyskania zwartej masy. Dopraw solą i pieprzem. Dodaj posiekany koperek. Z masy formuj nieduże kotlety i układaj na blasze do pieczenia. Wstaw do piekarnika na 30-40 minut. Kotlety powinny być ładnie przyrumienione. Smacznego! table.macro { font-size: 0.9em; } table.macro + p, table.macro + img { margin-top: 35px; } table.macro th { text-align

wiecejwarzyw.pl
Chrupiące gofry z grilla 147

oleju Dodatkowo: cukier puder do oprószenia gofrów Wykonanie pysznych gofrów chrupiących: 1. Wszystkie składniki przekładamy do miski i miksujemy na gładkie bez grudek ciasto. 2. Następnie rozgrzewamy grill elektryczny, nakładamy po porcji ciasta, zamykamy grill i pieczemy aż będą rumiane i upieczone. 3. Zdejmujemy z grilla, oprószamy cukrem pudrem i podajemy. Moje rady: Szklanka do odmierzania składników o pojemności

Izabelawkuchni
Szarlotka z bezą 198

przypadku - nie warto ! To najlepsza szarlotka na tym świecie ! Dzisiejszy przepis wywoła ssanie w żołądku i przyspieszone działanie ślinianek. Kruche ciasto...soczyste nadzienie z jabłek i delikatna beza, a wszystko to w jednym cieście. Kto oprze się pokusie i zje tylko jeden kawałek ? Ja nie zdołam, w starciu szarlotka kontra ja, 1:0 dla szarlotki. Przed nami Dzień Babci(...)mąki pszennej 250 g zimnego masła 1/3 szklanki cukru 1 jajko + 3 żółtka 4 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka proszku do pieczenia  1,5 kg jabłek ( kwaśnych i twardych ) 1 łyżeczka cynamonu 2 łyżki bułki tartej Beza: 5 białek 1,5 szklanki drobnego cukru    Wykonanie: Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Odstawić

kolorowotorcikowo
Cycki murzynki 381

wszystkich uroczystych obiadach rodzinnych :) Ciasto: 6 białek 1 szklanka cukru 1 szklanka maku 1 szklanka wiórek kokosowych 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa budyniowa: 1,5 szklanki mleka 6 żółtek 1 budyń waniliowy bez cukru 8 łyżek cukru 3 łyżki mąki pszennej 250 g. masła czekolada mleczna paczka okrągłych biszkoptów espresso (do namoczenia biszkoptów) posypka (opcjonalnie) (adsbygoogle = window.adsbygoogle(...)push({}); Upiec ciasto - białka ubić z cukrem, następnie wsypać powoli mak, wiórka i proszek do pieczenia i wymieszać delikatnie szpatułką. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia (u mnie 26x21 cm), wylać ciasto makowo-kokosowe i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Piec ok. 30 minut. Przygotować masę - 1 szklankę mleka i cukier zagotować. Pozostałe mleko, żółtka, budyń

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
SZPINAKOWY RAJ POD BZEM. 241

szklanka mąki owsianej bezglutenowej na ciastka i szklanka mąki bezglutenowej na ciastka) - cukier waniliowy domowej roboty - nie za dużo, - proszek do pieczenia (w przypadku diety - proszek bezglutenowy), 1 łyżeczka DODATKI: - ser mascarpone, - miód, - dżem ŁOWICZ - CZARNY BEZ, - cynamon. WYKONANIE BISZKOPTA: /Przed rozpoczęciem przygotowujemy szpinak - myjemy, osuszamy i szatkujemy./ 1. Całe jajka ubijamy, powoli dodajemy cukier i nadal ubijamy(...)Dosypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i na mniejszych obrotach ubijamy.  5. Dorzucamy szpinak i mieszamy łyżką. PIECZENIE: 1. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia, smarujemy masłem, posypujemy bułką tartą (w przypadku diety - bezglutenową).  2. Wylewamy masę do tortownicy. 3. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni. 4. Pieczemy - termoobieg, góra - dół

Wypisz Wymaluj
KAKAOWE MUFFINKI Z CZEKOLADĄ 157

lubią blendowania, miksowania i długiego mieszania. Masa powinna pozostać grudkowata, ale bez widocznej surowej mąki. Przygotowanie ich zajmuje tyle, ile rozgrzewa się piekarnik.  SKŁADNIKI 125 g masła 250 g mąki  3 łyżki kakao 2 jajka 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3/4 szklanki cukru 170 ml mleka 100-200 g czekolady (gorzkiej, deserowej(...)PODANIA: Advocat; cukier puder; powidła śliwkowe WYKONANIE Piekarnik nagrzewamy do 180℃ z włączoną funkcją grzanie góra/dół bez termoobiegu. Formę na muffiny wykładamy papilotkami. Masło roztapiamy, czekoladę kroimy w drobna kostkę. Do miski przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia, kakao i sodą. Dokładnie mieszamy. W drugiej misce roztrzepujemy jajka z cukrem. Wlewamy stopione masło i mleko. Chwilę

cool and minty
Chleb nadziewany szpinakiem i serem feta 245

pieczenia, ponacinać ostrym nożem wrzesz w kilku miejscach - aby para podczas pieczenia nadzienia miała którędy się ulatniać - i posmarowałam jogurtem naturalnym po wierzchu.   Piec do zarumienienia ok 40-45 minut w 180C w opcji góra/dół na środkowym poziomie piekarnika - u mnie bez termoobiegu .  Jeść po lekkim przestudzeniu, jednak jeszcze ciepły. Przyznam szczerze(...)ciasto drożdżowe, zamiast te powyższe z proszkiem do pieczenia. Zdecydowanie więcej powinno też być w nim sera fety, trochę zginął wśród reszty nadzienia. Ser żółty zdeczko się w środku "zbrylował" i utykał w przełyku. Generalnie wypiek nie był tragiczny, prezentował się ciekawie, smakował dobrze, ale bez oczekiwanego efektu "Wow" ...  Przepis odkładam do dalszych eksperymentów w przyszłości

Grunt to przepis!
Zapiekanka z cukinią, kaszą jaglaną i serem feta 131

mnóstwa ziół i przypraw. Tym razem wymyśliłam sobie, że zapiekanka będzie w całości „otulona” cukinią. Wyszło bardzo fajnie, a dzięki wykorzystaniu formy do pieczenia z wyciąganym dnem, nie było problemu z wyjęciem zapiekanki bez uszczerbku. Ja wykorzystałam w tym przepisie kaszę jaglaną, ale spokojnie możecie zamienić ją na inny rodzaj kaszy lub ryż. Również warzywa schowane w środku(...)kaszy jaglanej Jajko 4 – 5 łyżek jogurtu naturalnego Oregano, czubryca zielona, pieprz, słodka papryka Cukinię pokroić w cienkie szerokie paski przy pomocy obieraczki do warzyw Formę, w której będziemy piec zapiekankę wyłożyć paskami cukinii w taki sposób, żeby połowa przykrywała dno i boki a połowa wystawała poza formę. Tą częścią będziemy przykrywać na koniec całość Paprykę, cebulę, oliwki

HealthyCreations