bez pieczenia ciasta - 22613 przepisów (strona:668/1508)

Bananowe brownie (fit) 143

glutenu i bez laktozy ;) Po takim opisie tego ciasta na naszym facebooku padło pytanie, czy smak został? Śpiesznie donosimy, że został, jak najbardziej jest obecny i jest zdecydowanie obłędny! Niedowiarkom polecamy wypróbować przepis :) Przepis w nieco zmienionej formie pochodzi ze strony www.hpba.pl Potrawa wolna od glutenu Czas przygotowania: 15 minut + czas pieczenia Ilość porcji: Mała keksówka Składniki: 200g

Kolizje Smaków
Dziurkowane naleśniki 179

łyżeczki proszku do pieczenia 3 średnie jajka 1/3 szklanki cukru ok 1/4 kostki (75g) masła lub dobrej margaryny (70% tłuszczu) szczypta soli Przygotowanie: Mąkę i proszek do pieczenia przesiać. Masło lub margarynę roztop w  garnuszku i odstaw do ostudzenia. Jajka utrzyj z solą i cukrem na puszystą masę. Wlej partiami mleko i dokładnie zmiksuj. Dodaj część mąki(...)dodaj nieco oleju. Nakładaj ciasto po 2-3 małe chochelki. Piecz 2-3 minutki. Pojawi się mnóstwo dziurek. Gdy większość nie będzie już płynna, odwróć delikatnie na drugą stronę. Piecz jeszcze 2-3 minuty. Podawaj na gorąco z dowolnym słodkim nadzieniem lub na zimno - świetnie smakują zamiast chleba na śniadanie z dżemem, a nawet bez niczego. :) Smacznego

Anioszek w kuchni
Niedocenione złoto końca lata - mirabelki 85

farsz: mirabelki bez pestek domowa frużelina lub dżem mirabelkowy lub morelowy 5 łyżek cukru   Przygotowanie: Mąkę oraz cukier i szczyptę soli siekam z masłem i żółtkiem, wyrabiamy ciasto, które odstawiamy na około godzinę do lodówki.  Po tym czasie ciasto rozwałkowujemy, układamy w foremkach wysmarowanym masłem i bułką tartą, środek obciążmy kulkami do pieczenia lub fasolą. Pieczemy

Bon appetit mon amie
Francuskie rurki z bitą śmietaną i owocami 172

pasek tak, aby ciasto nachodziło na siebie i z obu stron była odrobina wolnego miejsca. (Bez różnicy, z której strony zaczniemy. Osobiście wolę od strony grubszej.) Nawinięte rurki schłodzić w lodówce (około 10 minut). Po tym czasie rurki delikatnie posmarować masłem (opcjonalnie), dokładnie obtoczyć w cukrze i ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec (w rozgrzanym piekarniku

Di gotuje
Zakręcone ciasteczka cynamonowe 178

małe aromatyczne krążki, przygotowane bez dodatku masła, za to z mąką krupczatką, która sprawia, że konsystencja ciasteczek nie jest zbita, a lekko sypka i krucha. Brak masła w przepisie skutkuje nie tylko mniejszą kalorycznością ciasteczek, ale też sprawia, że z ciasta łatwiej uformować cienkie wałeczki, które zawinięte w ślimaczki, nie rozpływają się podczas pieczenia i utrzymują swój kształt

Smakołyki Bereniki
Chleb Wiejski na zaczynie Poolish 201

pieczemy Pieczenie chleba ciasto w foremce nacinam w kilku miejscach dość głęboko i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 220 stopni na druga półkę od dołu i piekę w tej temperaturze 15 minut po 15 minutach zmniejszam temperaturę do 200 stopni i piekę jeszcze około 30 minut – piekarnik mam ustawiony na grzanie góra dół bez termoobiegu jeżeli nie jesteśmy

Uwaga Babcia Piecze Chleb
Ciasto miodowe- słodkie weekendowe szaleństwo! 368

budyń waniliowy bez cukru 1 żółtko 2 kopiate łyżki mąki pszennej 250g masła dodatkowo: 1 puszka masy krówkowej  300g orzechów włoskich Przygotowanie: Puszkę z masą korówkową włożyć do gotującej się wody, aby zmiękła. Składniki na ciasto wymieszać. Dokładnie wyrobić ciasto.  Podzielić na dwa blaty ciasta i upiec. (forma około 38x20, wyłożona papierem do pieczenia) Włożyć

Tagebuch po polsku
jagodowe ciastko 142

może się obyć bez sernika na zimno. Tym razem przygotowałam go na biszkopcie,  z dodatkiem korzennych ciasteczek nadziewanych i obowiązkową galaretką. Gratka zwłaszcza dla małych łasuchów, które jak wiadomo uwielbiają kolorowe ciasta i galaretki.  *foremka 24*24 cm Składniki: biszkopt: 4 jajka 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia na masę jagodową

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Ciasto miodowe 154

papierem do pieczenia. Po upieczeniu wyjąć ciasto z piekarnika i wystudzić. Po wystudzeniu ciasto przekroić na dwie równe części i posmarować kremem. Wierzch polać lukrem i wstawić do lodówki na co najmniej 3 godziny, a najlepiej na całą noc. Krem: Odlać 1/2 szklanki mleka i dokładnie rozmieszać w nim mąki (ma być bez grudek). Pozostałe mleko zagotować

Kuchcik gotuje
Biszkopt z budyniem i galaretką. 186

która boi się pieczenia i robienia mas do tortów, które trzeba łączyć poprzez miksowanie lub po prostu jeżeli chcesz zrobić ciasto, do którego nie potrzeba dużo pracy, to ten biszkopt jest idealny :)   Składniki: 2 spody biszkoptowe do tortów, 2 galaretki, 400g truskawek. Masa budyniowa: 3 budynie waniliowe, 6łyżek cukru (jeżeli budynie są bez dodatku cukru), 200g masła

W kuchni u Moniki
Tort bakaliowy na białkach 209

Torcik dla każdego, bo bez grama alkoholu, a na dodatek z delikatnym kremem na bazie mascarpone. Dla Was Kochani, na Dzień Dziecka :) Bo przecież każdy z nas kiedyś był lub nadal jest dzieckiem :) Składniki na tortownicę o śr. 28cm: Ciasto białkowe I 4 białka 1/2 szklanki cukru kryształu 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1/3 szklanki mąki krupczatki

Kuchnia w czekoladzie
Ziołowa pizza z pomidorami i mozzarella 143

minut, po czym podziel ciasto na 3 porcje i uformuj okrągłe placki. Z podanego przepisu zrób pomidorowy sos . Do tej pizzy potrzebujesz połowę porcji. Posmaruj placki sosem, ułóż pomidory przekrojone na pół. Posyp posiekanymi ziołami i włóż do nagrzanego piekarnika na 225ºC na termoobiegu (bez termoobiegu 10 stopni wiécej w kależności od mocy piekarnika). Piecz pizza przez

codojedzenia
Chleb pszenny na mleku z sezamem 248

wersji bez sezamu, ale wtedy w smaku był nijaki. Zmieniłam trochę proporcje i wyszedł całkiem smaczny i miękki chlebek. Jest lekko słodki, przypomina bardziej chleb pieczony na drożdżach niż na zakwasie. Jedyne co zmieniłabym w wykonaniu tego chleba to namoczenie mlekiem samej mąki i dosypaniem sezamu razem z pozostałymi składnikami. Ciasto robiłam wieczorem i piekłam dnia następnego rano(...)minut. Po tym czasie ciasto przełożyłam do natłuszczonej keksówki ( 31x12x8) i odstawiłam w ciepłym miejscu na noc do wyrastania. U mnie wyrastanie trwało 8,5 godziny. Rano wierzch chleba posmarowałam cienką warstwą oleju i posypałam sezamem. Nagrzałam piekarnik do 240 stopni, wstawiłam chleb, zmniejszyłam temperaturę do 220 stopni i piekłam 45 minut. Oczywiście czas pieczenie zależy też od mocy

apetytnapieczenie
Ciasto klonowe -- torta klonowe 134

osobnej misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia i sól.  Do utartej masy na przemian dodać mąkę i mleko, mieszając na niskich obrotach. Wlać ciasto do przygotowanej foremki natłuszczonej i wysypanej bułką tartą .Wyrównać ciasto nożem. Piec przez 25-30 minut lub do złotego koloru ,lub do tzw.suchego patyczka. Gdy ciasto stygnie robimy masę i wykończenie. Masa.Połączyć masło(...)cukier puder z syropem klonowym. Miksować na jednolita masę.3-4 minuty. Wykończenie.Na średnim ogniu umieścic rondelek z grubym dnem .Wlać syrop klonowy i gotować bez mieszania, aż osiągnie 210 stopni Celsjusza ,sprawdzając termometrem. Wyłączyć grzanie i ostudzić do 110 stopni Celsjusza, a następnie dodać w masło i szczypte soli. Mieszać okolo 5 -6 minut drewnianą łyżką. Lekko

w mojej kuchni
Podwójnie czekoladowy torcik przekładany bananami 132

wanilii Krem: 180 g daktyli ¾ szkl. roślinnego mleka 4 duże łyżki kakao 2 dojrzałe banany do przełożenia Tortownicę (u mnie była o średnicy 23 cm) wyłóż papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzej do 180 °C. Czekoladę pokrój w drobne kosteczki. Migdały wrzuć do blendera i zmiksuj na proszek. Do dużej miski wsyp wszystkie suche składniki.  Przygotuj pastę daktylową(...)ciasta. Całość dokładnie wymieszaj i przełóż do przygotowanej tortownicy. Piecz przez 50 min. Wyciągnij, po 10 min. ciasto wyjmij z tortownicy i poczekaj, aż wystygnie. Aby przygotować krem, podobnie jak w przypadku pasty daktylowej, daktyle podgrzej w podanej ilości mleka, zagotuj, zdejmij z ognia i pozostaw kilka minut, aby daktyle zmiękły. Dodaj kakao i zmiksuj na gładką masę bez

Roślinna - blog wegański