bez pieczenia ciasta - 22613 przepisów (strona:664/1508)

Proste ciasto migdałowe z malinami 203

Ciasto w niedzielę to już prawie tradycja w większości naszych domów. Jednak po całym tygodniu pracy często nic nam się nie chcę i marzymy tylko o

Relaxtime
Ciasto z truskawkami 187

możemy nadać ciastu trochę nowego smaku – świetnie nadaje się do tego mąka owsiana lub migdałowa (zmielone płatki owsiane, zmielone migdały), dziś do kruszonki dodałam kokos i też sprawdził się świetnie :) Moje ciasto piekłam w foremce o średnicy 20 cm. Składniki: 150 g masła 3 jajka 150 g cukru 200 g mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżeczki

Ciastkozercy
Kruche Ciastka Z Nutą Cytrynową 146

bez cukru (47 gr) 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1. Masło wraz z cukrem miksujemy na puszysta masę, następnie dodajemy po jednym żółtku. 2. Cytrynę myjemy, sparzmy. Ścieramy skórkę, wyciskamy sok i dodajemy do naszej maślanej masy. Partiami dodajemy mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i całość miksujemy na najwolniejszych obrotach do połączenia się składników (ciasto

Gotowanie...to proste !
Mini babeczi jak bombonierka 184

śliwkowych bez cukru 2 łyżki wiórków kokosowych skórka z połowy pomarańczy sok z 1/4 pomarańczy do dekoracji: 25 g gorzkiej czekolady 5 łyżek śmietany wiórki kokosowe kolorowe posypki wykonanie: Jajko ubijamy mikserem z cukrem, mlekiem i oliwą. Do ubitej masy dodajemy mąkę owsianą, mąkę migdałową, proszek do pieczenia, kakao i szczyptę soli. Wszystko dokładnie łączymy. Ciasto dzielimy

Przysmaki Karolki
Ciasteczka czekoladowe 146

czekoladowe ciasteczka, bez dodatku kakao - kolor pochodzi tylko i wyłącznie od roztopionej czekolady. Bardzo smaczne, niezbyt słodkie, lekko maślane, choć nie tłuste. Nie trzeba ich wykrawać, wystarczy rozłożyć ciasto na blaszce. Polecam :) Składniki 150 g czekolady gorzkiej lub deserowej 150 miękkiego masła 100 g cukru jajko żółtko 150 g mąki pszennej szczypta soli proszku do pieczenia na czubku

Słodkie inspiracje
J. HAMELMAN- CHLEB NA ZAKWASIE 177

miejscu bez przeciągów. W trakcie tego czasu ciasto należy dwukrotnie odgazować, przekładając je. Ciasto składamy po upływie 50 minut i 100 minut. Po tym czasie ciasto na chleb wyjmujemy z miski i formujemy bochenki, możecie uformować dwa bochenki bądź jeden większy. Na początek proponuje Wam dwa mniejsze. Ciasto przekładamy do koszyczków wcześniej posypanych mąką. Ja swój chleb piekłam(...)olejem, obsypałam mąką i ciasto na chleb wyrastało już w patelni.  Ciasto wyrasta do 2,5 godzin. U mnie za pierwszym razem było to tylko dwie godziny, za drugim trzy godziny, a teraz 2,5 godzin. Wszystko zależy od szybkości fermentacji w cieście. Jeśli Twoje bochenki wyrastały w koszyczkach, przenieś je na kamień do pieczenia lub blaszkę. Przed

SMYKWKUCHNI
KOKOSANKA – ŁATWE, SZYBKIE CIASTO KOKOSOWE 292

bez żadnych kremów, mas i dodatków. Proste, klasyczne ucierane ciasto kokosowe o bardzo intensywnym smaku. Od ciasta jogurtowego albo ucieranych szarlotek, które tak lubicie różni je to, że jest bardziej zbite, mniej puszyste, bardziej ciężkie – ale równie pyszne! Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: * mąka pszenna – 2 szkl * cukier – 3/4 szkl * wiórki kokosowe – 100 g * proszek do pieczenia

Ostra na Słodko
Biszkopt bez proszku i mąki ziemniaczanej, prosty przepis. 170

biszkopt, bez cudowania... tak jak napisałem w tytule :) ... jest to bardzo prosty przepis. Skład:  10 czubatych łyżek mąki, 10 jajek, 10 łyżek cukru, szczypta soli, mikser, blaszka i piekarnik:) Jak zrobić: jajka miksujemy ze szczyptą soli, potem wsypujemy cukier i jak się już dobrze połączy,  to dodajemy mąkę...tak zmiksowane ciasto przelewamy do formy. Pieczemy

chleba naszego
Jogurtowe ze śliwkami 163

bez ciasta śliwkowego. W tym roku jakoś jesienny sezon owoców  minął mi nie wiadomo kiedy. Zapasów zero, dobrze że jeszcze zeszłoroczne zostały w spiżarni;) Częstujcie się! Składniki: 1 mały (do 200 g) kubeczek jogurtu naturalnego  3 kubeczki mąki 1 kubeczek cukru  3 łyżki cukru  1 torebka cukru waniliowego  1,5 łyżeczki proszku do pieczenia

Życie zaczyna się w kuchni
BARDZO SZYBKIE PIERNICZKI – najlepsze! 214

Święta tuż tuż, a ja przyznaję, że jak zawsze jestem „w proszku”! Uszka nie zrobione, barszcz się nie kisi, karp jeszcze w wannie nie

Ostra na Słodko
Słodkie bułeczki z dynią i czekoladą 306

ciasto w rulon. Podziel na małe kawałki w kształcie trapezu. Ułóż bułeczki na blachach wyłożonych papierem do pieczenia. Przez środek każdej bułki zrób podłużny odcisk palcem, tak aby utworzyły się “pawie oczka”. Posmaruj bułeczki jajkiem, przykryj folią i odstaw w ciepłe miejsce na 20 minut. W między czasie nastaw piekarnik na 200ºC na termoobieg (bez termoobiegu

codojedzenia
Puree dyniowe na zimę 147

Puree dyniowe to mój stały punkt programu w jesiennych wyrobach. Nie może go zabraknąć - jest bardzo fajną bazą dla dań czy deserów. Na jego podstawie możecie

Mania Wypiekania
Bezglutenowe ciasto marchewkowe 227

  Bezglutenowe ciasto marchewkowe - lekkie, aromatyczne, wilgotne... Idealne na  bezglutenowe, pyszne święta :) SKŁADNIKI: 2/3 szklanki mąki gryczanej Nutrifree (ok. 100 g) 140 g ksylitolu (cukru

Kuchnia bezglutenowa
Ryba w cieście z curry 137

ryby (filet bez ości). Podawać można z ziemniakami, ryżem, frytkami, pieczonymi ziemniakami. Do obiadu podałam surówkę z pora z marchewką  Na piątek idealne smaczne danie. Koniecznie spróbujcie. Składniki 700 g filetów z dorsza sól pieprz szczypta sumaku Rybę pokroić na kawałki i oprószyć solą, pieprzem i delikatnie sumakiem. Odstawić na 20 min w chłodne miejsce. Ciasto 1 jajko(...)szklanka mleka 1 szklanka mąki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka curry sól pieprz Dodatkowo olej do smażenia Wszystkie składniki dokładnie połączyć ze sobą. W przypadku, gdy ciasto będzie zbyt rzadkie należy dodać mąkę. Każdy kawałek ryby obtoczyć w cieście i  smażyć na rozgrzanym oleju. ryba w cieście z curry

O kuchni z uczuciem
Najprostsze i najlepsze brownie z mąki ryżowej… 247

stopni bez termoobiegu. Suche składniki mieszamy w osobnej misce. Mokre dodajemy do innej miski i miksujemy na gładką masę. Mokre składniki dodajemy do suchych i miksujemy. W razie gdyby ciasto było zbyt zwarte podlewamy je mlekiem ryżowym aż do uzyskania trochę rzadszej konsystencji. Formę smarujemy olejem kokosowym (ja wzięłam stałą kostkę i wysmarowałam formę). Pieczemy przez 45 minut

madamekuchnia.wordpress.com